A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
трубадур
Elder God

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Wed Jul 19, 2017 9:02 am

Roland wrote:
Wed Jul 19, 2017 1:57 am
шанс за оправяне няма.
точно от тебе, душата, точно от тебе :yay:

Как да е, на Санса страха от церсей ѝ е най-малкият проблем. Джон успява да обедини северните хора с диваците отвъд стената. Колкото и просто парче да си, трябва да ти е ясно що за заплаха трябва да са зомбетата, че вековни врагове да се обединят. Което ме връща към по-ранното ми дразнене от Санса. За чий ни е да гледаме поредната изсмукана интрижка, където някой подрива властта. И то с типичното за ситуацията развитие. Д-та нямат мозъка и въображението за това нещо. Демонстрират го от доста време. Получаваше им се само като следваха плътно написаното от Мартин.

пп. Как Церсей е все още заплаха? В коя вселена тоя имбецил е правдоподобно страшилище? В четвъртата книга нейните глави и тези на Джайми бяха най-добрите. Толкова добре описано падение, породено от глупост и гордост рядко се среща. Аз още не мога да разбера как тия успяха да хванат толкова качествен текст и да го превърнат в такава повърня. Ебаси талантите.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Jul 19, 2017 9:15 am

точно от тебе, душата, точно от тебе :yay:
А от мене, ако дойде? :Д
За чий ни е да гледаме поредната изсмукана интрижка, където някой подрива властта. И то с типичното за ситуацията развитие. Д-та нямат мозъка и въображението за това нещо. Демонстрират го от доста време. Получаваше им се само като следваха плътно написаното от Мартин.
Съгласна съм.
пп. Как Церсей е все още заплаха? В коя вселена тоя имбецил е правдоподобно страшилище? В четвъртата книга нейните глави и тези на Джайми бяха най-добрите. Толкова добре описано падение, породено от глупост и гордост рядко се среща. Аз още не мога да разбера как тия успяха да хванат толкова качествен текст и да го превърнат в такава повърня. Ебаси талантите.
Еми предвид, че изби сума ти народ и е тотално непредвидима, е заплаха, да. Това вече как играе и какво излъчва е друг въпрос. Както си писах в едита в другия пост, мен всъщност актрисата доста взе да ми харесва, въпреки че в началото хич не й се кефех.
https://www.youtube.com/watch?v=7ngj2_Xjjsw - едно гениално видео, в което Лена влиза в ролята на Церсей с чаша вино :D

И отново - решили са да променят образа й от книгите, that simple. Пък и смятам, че то и тук си има стабилно падение, просто по по-различен начин.
shadow dance nikoga ne luje

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Jul 19, 2017 10:03 am

Killua, аха да засегнеш къде ми е проблема с нея в сериала и го подмина. Изтрепа сума народ и е непредвидима, защото така са решили Д-та, а не защото каквото и логика да има в тоя свят го позволява. Т.е. извадено е от гъза. Аз харесвам Церсей и Лина, в книгите даже церсей ми е в топ 3. И това, което правят с толкова кадърен персонаж е безумие. Но където в книгите имаме изграден свят с правила и вътрешната логика властва над всичко, в сериалите отговарят с бълнувания и ситуациите се случват просто ей така, щото така им е скимнало без да има каквато и предпоставка, за да се осъществи.

И когато имаш първоизточник, дето, де да знам, те уважава едва ли не и личи колко труд и умисъл е вложен, адаптацията му да е толкова първосигнална боза, граничеща с елементарен фенфикшън няма как да не ме дразни.

пп. The Wire Омар е непредвидим персонаж, но виждахме как мисли, какви са му плановете, как действа и т.н. А беше прост уличен генгста шит. Това е кралица. Тя как си върти плановете и хората е ключово, а нито го виждаме, нито нищо. Същото като с Аря, че и Денерис и всичкото. Щото Мартин го няма да ги води за ръчичка.

За Санса да не говорим, въобще не са наясно какво искат да я правят и са поели по най-скучния възможен път. Да е женски мелез между литълфингър и калпава версия на церсей (засега минус абсолютната злоба, но си показва зъбите).

Супер, супер качествени женски персонажи. Дори Бриен почнаха да я акат, като я правят много по-груба и неприятна.

ппппппппппп В тоя сериал наистина останаха само Джон, Хрътката и ко... и евентуално, ако измислят нещо смислено за Джора. Джайми тотално е загубен. Тирион и Варис са статисти. Мъка

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jul 19, 2017 10:26 am

А толкова по-лесно щеше да е за всички, ако просто следваха логиката на Мартин. Да, ясно е, че в живота нещата се случват, просто защото така. В една творба обаче е абсолютно безсмислено да билдваш яко персонаж, само за да му видиш сметката накрая. Имам предвид Марджъри в случая. То я развиваха, то я правиха, то я билдваха и какво ли не, само за да си вземе нелепо. Ами нямаше нужда да я развивате чак до такава степен просто.

По-предния сезон просто не можах да го изгледам. Дорнското фиаско ми дойде в повече. Предния се насилих и го гледах. Съжалявам за което. Единственото качество на сериала е красотата му и нищо друго. И въпросът не е в генералното разминаване с литературния първоизточник. Тук става дума за липса на всякаква логика и във вършенето на безцелни неща, защото на някой така му скимнало. Да не говорим за елементарни пропуски като KILL THE MASTERS, наличието на ония дорнски мъстии на кораба с Тристейн, а фиаското с Аря и супата, дето я изцери, го изгледах едно към едно в "Малката булка", само дето индийският вариант беше по-стар от ГоТ, та едва ли са черпили информация оттам. По-скоро е обратното. Дъщерята на Ананди падна от един висок покрив и тръгна да мре, при което се появи рандъм местна знахарка, направи й чайче и хлапето се оправи.

Сериалът имаше огромен потенциал, но беше преебан зловещо. Това е тъжната истина.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jul 19, 2017 10:28 am

Killua wrote:
Wed Jul 19, 2017 8:29 am
Относно тъпотата на Санса (към Лиц):
добре бе, защо е ТОЛКОВА странно. Имаме един човек(Джон), който е виждал бродниците и знае какво представляват. Който обаче не е съвсем запознат с лудата Церсей.
Имаме друг човек (Санса), която няма никаква идея какво са бродниците - досега са били едва ли не легенда, но пък отлично знае на какво е способна Церсей.
И е нормално, че Санса ще се тревожи повече от познатото зло. И в крайна сметка може и да се окаже права - като нищо Церсей да види на няколко души сметката, докато въпросните се организират срещу бродниците и тотално са я заебали, а тя си организира поход срещу тях.
Така или иначе на всички ни е ясно, че бродниците няма да бъдат разгромени просто така от голяма задружна армия хора, ами ще им трябва и по-магическа подкрепа.
Ако Санса имаше работещ мозък, щеше да осъзнае, че Церсей не може да направи абсолютно нищо срещу Севера по време на зимата защото чисто и просто армиите ѝ не могат да стигнат там в този сняг и студ. Тоест няма да е заплаха по никакъв начин поне няколко години.

А и при положение, че Церсей успя да направи свои врагове 99% от по-могъщите благородници на юг плюс Денерис, и да беше лято нямаше да има как да отдели ресурси да се занимава със Севера.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jul 19, 2017 10:42 am

Да, тук имаме деградация в персонажа на Санса. В книгите тя започна като рядко малоумна кукувица, която малко по малко взе да се поосеферчва и да става водеща фигура върху шахматната дъска. Тук е обратното. Имахме една що-годе разумна принцеса, която малко по малко взе да се превръща в рядко малоумна кукувица. Просто не знам какво да кажа.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Jul 19, 2017 10:50 am

Бях сигурна, че в най-скоро време отново ще влезе The Wire като пример как се прави :mrgreen: Трябва да взема да го гледам някой път, но не ща, защото след това сигурно почти всичко ще ми се струва плебейско!
За Санса да не говорим, въобще не са наясно какво искат да я правят и са поели по най-скучния възможен път. Да е женски мелез между литълфингър и калпава версия на церсей (засега минус абсолютната злоба, но си показва зъбите).
еми, с какъвто се събереш, такъв ставаш... не е като да е нелогично, всеки случай, за скучно - въпрос на мнение

ЕДИТ ЩОТО ПАК ДОКАТО ПИША СТЕ ИЗПИСАЛИ МИЛИОНИ МНЕНИЯ:
Относно коментара на Дем за Санса - значи, преди малко някой обясняваше как изведнъж станала стратег. Ами не, не е стратег, дори да й се иска :D
Но пък както се вижда Церсей си търси и намира съюзници, така че не е никак изключено да измисли нещо - минимум да прати шпиони или тайни убийци и да гътне новия цар или уотевър.
Last edited by Killua on Wed Jul 19, 2017 10:53 am, edited 1 time in total.
shadow dance nikoga ne luje

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Jul 19, 2017 10:52 am

Marfa wrote:
Wed Jul 19, 2017 10:26 am
А толкова по-лесно щеше да е за всички, ако просто следваха логиката на Мартин. Да, ясно е, че в живота нещата се случват, просто защото така. В една творба обаче е абсолютно безсмислено да билдваш яко персонаж, само за да му видиш сметката накрая. Имам предвид Марджъри в случая. То я развиваха, то я правиха, то я билдваха и какво ли не, само за да си вземе нелепо. Ами нямаше нужда да я развивате чак до такава степен просто.
Тия дето не харесваме сериала го говорим това мисля от средата на втори сезон насам. В общи линии когато се появи любовта на Роб стана ясно, че нещата отиват много на лошо. На мен ми се сговни сериала още откакто Джейми уби брачеда в клетката, докато беше заложник на Кейтлин.

пп. The Wire не е алфата и омегата на тва дето що е сериал, но е представител на същата телевизия и донякъде работи в сходен коловоз. Маса народ се бори за нещо. Нищо че Д-та смятаха, че правят Сопранос в средновековна обстановка, тия още на концептуално ниво не са наясно какво вършат.

ппп. Церсей си намира съюзници, щото пак няма смисъл в сериала. Юрон да убие брат си, келеметата да избягат с някви екипажи, докато останалата сган от железните да е зад цареубиеца, който си признава пред всички какво е направил. Та да, не е Дорн клоака положението, но и на тия острови е доста зацапано.... всъщност е Дорн положението с железните. Поне в Дорн имаме красиви цици, докато тук калпав емо пират.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Jul 19, 2017 1:08 pm

Не мога да повярвам на мнениеята за Санса, които чета тук :shock:

Особено като се има предвид, че досега гледах сцената в ю-туб и четох доста от коментарите там. И там хората са съгласни със Санса и наистина виждат логиката в думите ѝ. В крайна сметка Джон мисли прекалено праволинейно, концентриран е в една единствена заплаха и това му пречи да вижда голямата картина. Белите бродници наистина са най-опасното нещо и Старките трябва да се подготвят за тях, но ако не си пазят гърба, изобщо няма да доживеят идването на зомбитата...
Церсей е заплаха. Защото действа не просто с груба сила, а с хитрини и измами. Баща ѝ уби непобедимият в битка Роб на сватба, самата Церсей взриви всичките си политически противници с хитрост. Не е казано, че ще тръгне да изпраща армия към Джон. Може да подкупи някой да му забие ножа, или поне да опита. Може да изпрати някой да взриви замъка. Джон не може да си позволи да мисли само в една посока, това би било грешка. Нед и Роб направиха грешки и затова умряха.

Харесват ми Джон и Санса, много, много ми харесват. Много интересни отношения - хем има някакво съперничество, хем има и сътрудничество. Ако искат да оцелеят, действително ще трябва да работят заедно - Джон да се погрижи за зомбитата, а Санса - за интригите на Церсей. Могат да се справят само ако наистина станат глутница. Някои хора казват, че сцената им е напомнила по някакъв начин на Нед и Кейтлин и има нещо такова. Точно на същото място стояха Нед и Кейтлин в пилотния епизод, когато дойде вестоносец точно от същата посока да ги прекъсне.

Също така е интересно, че Санса казва, че е научила много от Церсей... докато е с подобна прическа.

Въобще, много е як епизодът. Само на Церсей диалозите за династията си бяха тъпички, както и певецът Ед, но иначе всичко си е супер!
But goddamn,
you got me in love again

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Jul 19, 2017 1:29 pm

Бели СА голямата картина, което е един вид и пойнта сякаш на самата поредица. Интрижките и хубавото време са до един момент, смъртта идва за всички. За лятото, за кралете, за цялото кралство. Тая поредица няма как да завърши щастливо. Бран може да влезе в главата на дракон, Денерис да извози всички армии, да си спретнат някаква държавица и т.н. без значение е след като на среща си имаш безсмъртна орда.

Въпреки че ще е мега, ако Д-та поне веднъж не разочароват, ударят го като в истинска кръв на тотален камп фест и не покажат огнения бог с меч в ръка как ги громи зомбетата по начин, дето да му заслужи място в топ 5 аниме битки, със съпровод на Skillet.

И Санса е безлично падение. Защо ѝ е да става като Церсей? При положение, че мацката реално е тотално неебателна. Гръмна цитаделата, щото така ѝ написаха, не защото има каквото и да е вероятност сама да го постигне. Хитрини и измами са последното нещо, с което мога да асоциирам филмовата Церсей

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jul 19, 2017 2:09 pm

Нощният крал и армията му е на един хвърлей земя, Церсей е на 83521921 милиона километра. Трудно би направила заговор срещу Джон, имайки предвид че пичът Е съживен и е със статус на полубог, за което никой не говори бтв?

Ако Санса е видяла на кво е способна Церсей, Джон е видял на кво са способни бродниците. Пичът видя как Нощния съживява 5000 мъртъвци, а Санса му обяснява как няква кукувица е по-страшна?

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jul 19, 2017 2:30 pm

Dr. Horrible wrote:
Wed Jul 19, 2017 1:08 pm
Церсей е заплаха. Защото действа не просто с груба сила, а с хитрини и измами. Баща ѝ уби непобедимият в битка Роб на сватба, самата Церсей взриви всичките си политически противници с хитрост.
Каква хитрост, какви 5 лева...взривяването си беше груба сила отвсякъде. Ако в поведението на героите в този сериал имаше някаква логика, след тази изцепка нямаше да може да оцелее повече от седмица, след като направи почти всички благородници във Вестерос свои врагове и извърши най-голямото светотатство в историята на континента.
Не е казано, че ще тръгне да изпраща армия към Джон. Може да подкупи някой да му забие ножа, или поне да опита.
Всичко може, ама въпросът е колко вероятно е. Джон е абсолютно прав да дава приоритет на къде по-близката и реална заплаха, а не на евентуално възможни събития в бъдеще неопределено време. При всичките врагове, които е натрупала Церсей и при положение, че Джон е на другия край на континента, тя определено не е сериозна заплаха за него в обозримото бъдеще. А и досега е показала пълна неспособност да се справи с враговете си извън столицата с подобни методи - в Червената сватба не участваше, Денерис си е жива и здрава, същото се отнася и за Елария и дъщерите ѝ, Олена, Санса и т.н.
Don't be a lawyer!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jul 19, 2017 3:15 pm

Смятайте колко е зле положението със Санса, за да се стигне до там, че @Demandred, който не харесва Джон да е съгласен с него :lol:

Друг епшк фейл беше как докато оня рисуваше картата Церсий и Джейми си крачеха преспокойно през нея все едно, че е рисувано с флумастеп баси. Смисъл ясно е, че яйчената темпера, ползвана през средновековието съхне бързо, но тва тука беше светкавично.

И друго нещо ме дразни в тоя иначе толкова скъп сериал. Перуката на Церсей. Нейните принципно винаги са изгреждали най-евтино (заедно с тези на Марджари), ама късата е като някъв синтетичен боклук купен от магазин за едно левче....

Бтв, ако разглаждаме Церсей като политическа критика към Strong and Stable Theresa May и Джейми като Джеръми Корбин и Юрон като Найджъл Фараж тея сцени от боклук стават гениални..... :lol:

Ед Шийрън се депресирал и си дилийтнал Туитър акаунта, щото много бил наранен от реакцията на хората след камеото.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Jul 19, 2017 3:31 pm

Съчувствам на пичака, в сцена пълна с фейспалм моменти и модерен куул сленг точно теб да насерат най-могъщо и с то с яростта и количеството, дето му се сипа няма как да е приятно. Всички сме във форуми и виждаме как от едно-две мнения се рейджкуитва и е зе драма, кво остава с хиляди да ти налитат... про положение, че далеч не си най-голямото лайно в кенефа.

@Demandred , ко му е на жони :mrgreen:

фак тоя форум, само аз не мога да линквам човеци

тряя да ползвам [ mention] тага вместо кльомбак

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jul 19, 2017 3:48 pm

Жони в книгите е безобразно скучен и клиширан и има твърде много зомбирани фенове на Westeros.org, поради което ми беше забавно да ги гавря бая време доста усилено. 8-)

В сериала е с една идея по-поносим, защото няма какво толкова да му развалят... 8-)
Don't be a lawyer!