A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Amelia
Moderator

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Amelia » Tue Jul 18, 2017 4:33 am

Пичеве, заебете тая гъша хуйня и елате в Mad Men темата да си говорим колко прекрасен е Дон Дрейпър.

Ма, сериозно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jul 18, 2017 7:08 am

Накарах жената да гледа първи епизод на новия сезон с мен. Смърдя през цялото време, но епизодът беше доста приличен като цяло.
Джон Сноу радваше, Джейми Ланистър върви към по-добре, нямам търпение да тегли една майна на Серсей, Аря е малко мех, но сцената с Ланистър войниците беше готина, историята на Сам при Мейстърите е малко пресилена, чичо Грейджой беше по-добре от предишния сезон, Санса е много зле милата, ама толкова си може, Хрътката радва много с "redemption" арка си, той е може би най-доброто нещо останало в този сериал.
Добро начало на новия сезон като цяло, 7/10.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jul 18, 2017 7:50 am

Фак ю, Сашко!

Злер, другари. Много ми беше жал за Джейми и Хрътката, просто милите в кви сцени ги бяха вкарали, не е истина.

Джейми като цяло през цялото време има ей това излъчване:
https://www.youtube.com/watch?v=5FjWe31S_0g

Подозирам, че Николай се надява да вземат да му убият героя, за да може да ходи да прави нещо смислено с живота си. Актьорът на Хрътката и той...

Онова с кротките нърдове Ланистъри просто не го мога даже. Всъщност в епизода има една сцена, която описва прекрасно какво е чувството да гледаш този сериал:
https://youtu.be/4gl2FfLalnU?t=23

...

ФАК Ю, САШКО!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Jul 18, 2017 10:14 am

не пускайте повече моридин да пише статии :mrgreen:
да не говорим, че цял абзац отдели да плюе по хората с мозък, шейм!

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Jul 18, 2017 12:15 pm

Ама ти прочете ли ревюто реално?:Д
Той Моридин критикува повече отколкото да хвали, просто го е замаскирал в голяма доза хайп :D
shadow dance nikoga ne luje

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jul 18, 2017 12:26 pm

Жоре, няма ли нещо по-читаво, по което да се хайпваш яко, все на разни бози като 300 или последните сезони на Троновете се възторгваш най-много... 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jul 18, 2017 1:10 pm

Няма шейм. Неспособността да се хайпваш те прави половин човек, трубадуре.

Дем - хайпът изисква някаква степен на боза. Той е анти-интелектуален по подразбиране. Интелектуалната стимулация не е хайп. Get your facts straight!
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jul 18, 2017 7:31 pm

offtopic

Трубадуре, изключително ми е трудно да ти следя мисълта. Защо пишеш по такъв начин? :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Jul 18, 2017 7:57 pm

в сми?

онтопик: всичко в тоя сериал е леш

още он - ся видях на Killua отговора от миналата страница. бтв от моридин чеп за зейе не стаа, дет се е нахайпил като животно, па тръгнал да обижда ората на получовеци, ааааааааамаха.

Хубаво, да са отношенията им отпреди 3 сезона (аз използвам три като хипербола). Сандра тъпото си лафи с чиляка, сякаш той не е виновника да е натресана на Рамзи. Освен това е поредната доза фенфикшън. Кво ще стане ако Санса почне да цака Джон, после да цака Кутрето, после да надцака и Тирион, който откакто е с Денерис е торба с фъшкии, но това е друга тема. Да, женска мощ!1!1

Въобще всяка една пача в този сериал почна да се изражда в калпава бета версия на Церсей. Която всъщност не е мастърмайнд ту енд дем ол, ми е пикла с всепомитащ комплекс за малоценност. И е рядката порода качествен "злодей", дето наистина не заслужава уважение и няма акъла да е голямата игра и реално накрая беше извадена от нея. Стига да четеш книгата. В умовете на д-та обаче тя е юбер гърл пауъ и е оф боже положението.

И няма, просто няма, как Джаймиту да остане с нея след всичкия погром. Каква причина въобще му дава, за да я обича вече, след като тя самата пропиля всичко хубаво, което са имали. И пак, в книгите, той е толкова далеч от нея и се занимава с по-важни неща от това да я дундурка.

А за стария актьор, не казвам, че е лошо, казвам, че е толкова калпава сцената, че добре, че беше той (зими толкова "че"), за да имаш поне за какво да се хванеш и да не чувстваш абсолютно капо, след като я гледаш.

И всяка една от издънките на епизода са свързани с диалози. Сякаш пръкнали се от беге сериал, някакви там рецитират реплики и до там. Сухо, скучно, прекарва те от точка А до точка Б, без реално да прилича на реален разговор между истински хора. И Юрон, Церсей, Джайми комбото е възможно най-трагичният пример за това.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jul 18, 2017 8:23 pm

Оф аз искам да кажа, че Санса е писана потресаващо просто. То това е толкова безумно нейното, че лошо ми става. Нашата още от дете ненавижда севера и не иска да знае нищо за него, почва да живее на юг и прекарва там хилядолетия, после се връща на север и се репчи на Джон/северните лордове все едно е докторат по северна култура и политика. После нашата обяснява на Джон, че е изрод? И как баща й е бил идиот? Въпреки че, баща й доколкото помня я послуша нея и взе всичките си решения заради нея?

Брат й и той бил идиот и сам си бил виновен и той. Нищо, че в сериала направиха сторилайна на Роб малоумен, но дори да не беше, дори Роб да не беше прегрешил въобще, Tywin щеше да го убие така или иначе. И само тя Санса е умната, най-интелигентната, геният на Вестерос просто. Ако беше толкова интелигентна щеше да отиде с Бриен и нямаше да се омъжи за Рамзи, но ко да правим. О да и според геният Санса армия свръхестествени същества е по-малка заплаха от шизофреничка в менопаузата.

Очаквам следващия епизод, Санса да види Бран и да му каже, че е безполезен малоумен инвалид и че трябва да умре.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Jul 18, 2017 8:28 pm

Да, това са брат ѝ и баща ѝ, беше топкекът. Единият умря заради нея, другият водеше война заради нея, но да... поне е права де, и двамата са шчупид. Особено вторият, щото д-та не могат да четат явно и тотално осакатиха героя, но сега 4 сезона по-късно се опитват да вкарват разум от устата на Санса спрямо Джон да не е син на баща си. Е, да, в книгата Роб умира, защото е син на баща си и защитава честта на благородничка. Във филма обаче е идиот с очи за паници, щото рандъм циганка е секси, докато превързва насечени човеци.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jul 18, 2017 9:39 pm

То че баща ѝ и брат ѝ са тъпи в сериала, спор няма, ама в сравнение със Санса от последните сезони са си направо гении, все пак тя се омъжи доброволно за Рамзи и оттогава насам чупи тъпомера в почти всеки епизод...
И всяка една от издънките на епизода са свързани с диалози. Сякаш пръкнали се от беге сериал, някакви там рецитират реплики и до там. Сухо, скучно, прекарва те от точка А до точка Б, без реално да прилича на реален разговор между истински хора.
Това е основния проблем за мен. Огромна част от диалозите в този сериал са крайно неубедителни неестествени и тотално ми разбиват 'suspension of disbelief". Почти всички говорят и се държат като съвременни личности през по-голямата част от времето и спецификите на сетинга се пренебрегват буквално всеки епизод. Примерно в този епизод Джон каза, че ще привлече всички от Севера, включително и жените, да се бият с Другите и това доведе само до едно плахо възражение, набързо пресечено. А това си е огромна промяна за порядките в обществото на Севера и трябваше да има далеч повече възражения. Или пък като Аря изръси, че ще трепе кралицата и всички се разсмяха безгрижно, като че ли са в Калифорния в днешни дни и си лафят весело как ще трепят Тръмп, а не са крепостни селяни от феодално общество, в което подобни реплики дори и на шега са не само treason, но и blasphemy, а кралицата е прословута с жестокостта си...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jul 18, 2017 10:37 pm

Мен това което ме разбива е, че Джон е правилно фокусиран върху Бродниците и се старае да направи каквото може по въпроса и онова тъпото идва и му вика
"Не ти нищо не разбираш, пази се от Цецка Цачева на кафево"
Джон мига на парцали "Армия от ледени чудовища и ледени зомбита бе майна. Кво Цеци?"
Санса "Ти си зъл, мъж и ме опресираш"

Друг логически проблем? Мийра явно е някаква супер жена, защото пренася Бран по-бързо, откакто когато бяха с Ходор и Лято????? Как? Тва щеше да е възможно с Бран в сезон 1, ама за пет минути да пренесеш Бран в сегашните си размери е невъзможно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 19, 2017 1:57 am

Marfa wrote:
Tue Jul 18, 2017 7:31 pm
offtopic

Трубадуре, изключително ми е трудно да ти следя мисълта. Защо пишеш по такъв начин? :neutral:
И аз така, ма той или го прави нарочно, за да дразни, или в напъните си да е по-екстремен от Джейсън Стейтъм, не се усеща. Та което и от двете да е, шанс за оправяне няма.
And you can't dance with a devil on your back...

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Jul 19, 2017 8:29 am

Относно тъпотата на Санса (към Лиц):
добре бе, защо е ТОЛКОВА странно. Имаме един човек(Джон), който е виждал бродниците и знае какво представляват. Който обаче не е съвсем запознат с лудата Церсей.
Имаме друг човек (Санса), която няма никаква идея какво са бродниците - досега са били едва ли не легенда, но пък отлично знае на какво е способна Церсей.
И е нормално, че Санса ще се тревожи повече от познатото зло. И в крайна сметка може и да се окаже права - като нищо Церсей да види на няколко души сметката, докато въпросните се организират срещу бродниците и тотално са я заебали, а тя си организира поход срещу тях.
Така или иначе на всички ни е ясно, че бродниците няма да бъдат разгромени просто така от голяма задружна армия хора, ами ще им трябва и по-магическа подкрепа.

Edit: Ама и това постоянно сравняване с книгите, при положение че на доста места очевидно вече няма нищо общо. Да, Церсей в книгите и Церсей във филмите е доста различна, на мен като цяло Церсей във филма доста ме кефи какъв образ й изградиха.

Придвижването, пак повтарям, се случва офскрийн и обяснява и телепортацията на Бран и Мийра (но не обяснява нейните очевидни суперпауърс :Д )

И цялото това асюмване, че героите имат цялата информация, която читателят има. Ми нямат я. И дори да я имаха - пак могат да взимат някакви решения, които да им се струват смислени и да сбъркат. Баси, човешко е някак.
Last edited by Killua on Wed Jul 19, 2017 9:06 am, edited 1 time in total.
shadow dance nikoga ne luje