Рол, не забрявай, че в този форум хората все пак не са представителна извадка от общата популация, а по-често са много големи фенове на романите и съответно имат проблеми с тази екранизация. Не се случва за първи път - някои от най-заклетите фенове на Толкин хич не са луди по филмите, защото смятат, че те опростяват нещата. А някои от най-дълогодишните фенове на Спайдър-мен не са супер възхитени от масово възхвалявания филм, защото смятат, че персонажът на Питър Паркър не е дефиниран добре там. Просто по-голямото фенство води до по-висока включеност и повишава критичността към несъвършенствата.
А несъвършенствата в случая не са едно и две. И дори няма нужда човек да е фен на книгите, за да остане недоволен от редица елементи на сериала. Понякога сценарни - като това Санса да бъде изнасилена и после пребивана цял сезон, друг път режисьорски - като това по време на изнасилването на Санса камерата да се фокусира върху лицето на Теон и голямата болка на Теон. Качеството на продукцията като цяло е много високо, но ако се вгледаш по-внимателно и за момент забравиш за красивите декори, яките костюми, надъхващата музика и приличния CGI, ще се усетиш, че всъщност няма логика в това драконите на Денерис изведнъж да станат супер послушни и изпълнителни, след като два сезона са ѝ правели ужасни проблеми и изобщо не са се подчинявали на волята ѝ. Или да вземат героиня като Шае, която в книгите е елементарна и еднопластовата, да я развият изключително много в сериала, да ѝ дадат същност и дълбочина, да обогатят връзката ѝ с Тирион, да разширят приятелството ѝ със Санса... и накрая по тотално нелогичен начин да завършат историята ѝ така, сякаш винаги си е била тъпата еднопластова патка от книгите, която предава Санса и Тирион и с радост влиза в чаршафите на този, който ѝ плати. За наръганата Аря да не говорим, нито за 100-те еднакви сцени на Висшия врабец, който дрънкаше еднакви простотии във всеки епизод.
Така де. Аз имам много критики

Но въпреки това ми е интересно да видя какво ще направят и да получа поне някакъв намек за това какви са идеите на Мартин за по-нататъшно развитие. И искам да си видя Санса, много ми липсва. И дори да е Санса от сериала, пак е нещо.