Amelia
Абе да питам. В комиксите също ли я има тая разлика в качеството между ДС и Марвел? Щото от квото съм видяла досега ДС е ДЪНОТО, бе, хора!
То е трудно да се прецени, защото има адски много интерпретации, паралелни светове, reboot-и, връщане към корени, и карашък манджа от всичко до тук. Да не говорим, че периодично ги бие на носталгия. Примерно успоредно с текущите неща на DC има и комикси, които се развиват в телевизионния свят на 60-тарския Батман (дори имаше анимация с дублаж от същите актьори) и 70-рската Жена Чудно.
По-известните герои имат по няколко успоредно излизащ самостоятелни интерпретации, без да броим появите им в общите комикси, като Justice League или Avengers. Има и страшно много групови комикси.
Повечето им артисти са работили и за двете издателства в различните си периоди.
Не мисля, че има човек, който да е изчел всичко, да е извел най-малко общо кратно и да е преценил, кое е по-доброто DC или Marvel.
Ако има такива нърдове, най-вероятно са пристрастни.
Аз лично съм попадал на неща от и Marvel, и DC, които са в пъти по-добри, от каквото се вижда на кино, но масовката им е зле и на двете. При това въобще не съм се заравял сериозно. Харесвам повече DC, но не заради прочетените комикси, а заради световете им и някои от героите им.
Голямата разлика между филмовите DC и Marvel е, че правата за всички неща на първото са в ръцете на Warner Bros. Самите DC нямат контрол.
За разлика филмите на Marvel Studios са тотално в ръцете на издателството Marvel, а големите собственици - Disney не им се бъркат.
Другите им комикси, които са в ръцете на Fox и Sony получават малко по-мизерна трактовка.
ПП
Оригиналният комикс за WW от 40-те години е някакъв bondage fest, защото един от създателите му - психолог е смятал, че за жените е полезно от време на време да бъдат връзвани и понатупвани

.
Та каквото и да са сложили във филма, няма начин да е по-зле от корените на персонажа.