Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Re: Сексистки хроники

Post by The Dragon » Fri May 12, 2017 11:53 am

3.5 милиарда китайци и индийци и други които предпочитат кръглоок и свелокож пред полинезиец и обичат да гледат екшъни?

Скандалите на запад нямат значение стига прогнозите да показват 200000000 гъза повече в азия с бял актьор.

Сори. Ама с падането на белия хетеро мъж не започва доминацията на дивърснатите транс чернокожите жени джуджета в сащ, а на хетеро хановете в китай. И те са по големи расисти отколкото би могла да си представиш. И не ги е срам от това.

Холивуд вече работи за износ. И се съобразява с друга публика. И друго обществено мнение.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 12, 2017 12:51 pm

Litz wrote:
Fri May 12, 2017 10:19 am
Jason Momoa???
Той игра Конан... Че даже беше готин, ама и там имаше недоволствания от расата на актьора.

Както и да е, аз съм склонен да разбера логиката на Драгън, обаче тогава ми е чудно защо изобщо филмират тази история. Не е като да няма интересни истории, центрирани около бели, нали... Пък и, колкото и да е популярен образът му в "Черни платна", не е като Макгоуън да е някаква особено голяма звезда, всъщност. Опитите на Николай Костер Уалдау (сто процента му сбърках името, ама...) в широкоекранното кино би трябвало да показват достатъчно ясно, че популярността на малкия екран не е равнозначна на популярност на големия.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri May 12, 2017 1:27 pm

Момоа е бог!!!

Иначе, наистина го има проблема с китайския пазар. Къвто беше случая с Тилда Суинтън в Доктора. Трябваше Елдър да се играе от тибетски актьор, което означава абсолютен бан на филма в Китай. Друг пример на китайските постери на Форс Уан, Фин не се вижда почти. И така.

Иначе интересна статия за това, че сиз актьори играят транс герои. Това с косата винаги е епик фейл.

http://www.indiewire.com/2017/05/elle-f ... 201815369/

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 12, 2017 1:42 pm

Aloha така и не си изби парите. Къде бяха милиардите китайци да си платят за тоя филм? Къде са милиардите китайски зрители на Ghost in the shell? На The Lone ranger? На Pan? На Gods of Egypt? На Noah? На Exodus: Gods and Kings?

Noah и Exodus май даже не са пускани в Китай, щото кво ги ебе китайците за библейските чекии? Останалите като цяло са изкарали доста по-малко пари в Китай отколкото в САЩ. Това важи и за други уайтуошнати филми, дето са се справили по-добре в американския боксофис, като Doctor Strange и Edge of Tomorrow.

От последните неща, дето местните SJW-та ги осмърдяха, че са уайтуошнати, само The Great Wall е направил големи кинти в Китай, по обясними причини (за там пък имаше забавен момент, в който комунистическото правителство на Китай натисна някви китайски уебсайтове, на които зрителите бяха наплякали ниски оценки на филма, да махнат тея оценки, щото вредяли на китайската филмова индустрия с тях). Изобщо, аргументът за това как Холивудските бизнесмени много хитро си правят китайската сметка, за момента не ми изглежда добре подкрепен с факти, а ми изглежда като wishful thinking на крехките бели снежинки, дето много им се иска светът да им го тури на вресливите SJW-та и да си продължаваме по същество с перфектното статукво. Китайците гледат квото комунистическото правителство им позволи да гледат, а то далеч не им позволява да гледат всичко. А от това, което китайците гледат, не се знае какво изобщо им харесва и кво не. Така че ако тея с Ni'ihau са решили да правят екшънче за китайския пазар, се надявам поне да са се разбрали с комунягите да го промотират. Иначе ще е и финансов освен концептуален аборт.

В общи линии положението и в другите страни, към които Холивуд може би, едва ли не, прави реверанси и им иска парите е същото. Exodus и Noah почти не са гледани в Израел. Gods of Egypt не са гледани в Египет. Библейските простащини като цяло се кльопат от безкритичните религиозни маси в по-религиозни страни. В тоя ред на мисли, Холивуд може да си направи услуга и да обърне малко повече внимание на Южна Америка - току виж се получило нещо. И другият им сравнително голям пазар, който си стои дълбоко пренебрегнат, е в Русия. Ненам, на мен ми е очевидно, че олигофрените все още си правят говната най-вече за американската публика и в останалия свят е спрей енд прей. Та продължавам да не съм особено възхитена от Великия Холивудски Бизнес Нюх и да смятам костюмарите дето натискат за уайтуош за особено дебилни. Свободния пазар би трябвало да ме обори всеки момент. :roll:

PS. Желая им успех в Индия. Напрао ще изметат Боливуд с екшънчетата с бели синеоки актьори.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri May 12, 2017 2:14 pm

Е тва беше за източноазиатските роли, не за уайтуошването като цяло.

Иначе Боливуд е в пъти по-преуспял и доходоносен от Холивуд. И в мюзикълите са в пъти по-напред от Холивуд. Имат и бруталните драми и непищни филми. Черно и Розово са велики филми.

Ся друг е въпроса, че и ирландец и устата американка да ти играят гърци, е също толкова неадекватно, колкото шотландец и датчанин да са ти египтяни.

Интересно ми е що американците не вземат да направят някой филм за собствената си история??? Филм за маркиз дьо Лафайет би бил убийствен блокбастър...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 12, 2017 2:17 pm

Ето ти за whitewash натия gods of egypt.

Domestic Box Office $31,153,464 Details
International Box Office $102,400,000 Details
Worldwide Box Office $133,553,464

Международен бокс офис 3 пъти по голям от домашния.

Ето ти го за неуайтуошнатия bauty

Beauty and the Beast (2017)

Total Lifetime Grosses
Domestic: $488,951,399 41.2%
+ Foreign: $698,290,484 58.8%

Fate of th furious - 1/5 е домашна

Където пак бокс офиса е на плюнка от това мецдународнив да е два пъти по добре пт домашния.

Изобщо международния е важен. А на международния не му пука от whitewashing.

Лиз откъде са ти данните за боливуд? Аз намерих че са към половин милиард долара годишно. Общо.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 12, 2017 2:41 pm

Аз индийци дето да гледат много Холивуд не познавам, честно. Тук имам бая познати индийци и с тях можем да си говорим на сякви теми, но в мига, в който опрем до поп-култура, става ясно, че принадлежим на два абсолютно различни свята. Отделно, индийците си ценят индийските актьори и русите синеоки екшън звезди дълбоко не ги вълнуват. Холивудското насилие също не им е много по вкуса. Така че аргумента как Холивуд си прави филмите, така че да се харесват от неквите милиарди индийци за мен е тотално в джаза.

Китайците гледат западни филми и сериали и с тях си намирам повече общи теми като опре до поп-култура. Останала съм с впечатлението, че манталитетът ни е доста по-близък отколкото с индийците. Може да се дължи на комунизма, знае ли човек. Но това как те ще възприемат скъп холивудски блокбъстър с китаец (да се чете американски китаец) в главната роля, засега можем само да го гадаем, щото не се е случвало никога. Та оттам също аргументът как Холивуд се съобразявал с други обществени нагласи ми е тотално в джаза. Да сте забелязали някакви артистични експерименти, дето да докажат, че Холивуд се опитва да изследва и разбере обществените нагласи някъде си? Щото аз не съм.

Като цяло, Америка е пълна с народ от цял свят - може преспокойно да си подбира актьорите така че да са расово и етнически достоверни, а съм сигурна, че и писатели и режисьори от сякви раси и етноси могат да си намерят. На мен така ще ми е много по-интересно, отколкото да гледам едни и същи бели мутри и едни и същи бели фабули във всеки шибан филм.

Драгъне - както казах, спрей енд прей по света. В общи линии изкарват някви пари дори само заради това, че съществуват, щото на много места просто няма друга блокбъстър алтернатива. Но специално на Gods of Egypt, дето бюджетът му е 140 млн., това че е изкарал 100 млн по света не му е помогнало особено. Това настоящото е доста далече от осмислена и мъдра бизнес стратегия.

Oui. Je suis garbage.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri May 12, 2017 2:48 pm

То и в Америка на огромната част от зрителите им е през центъра за whitewashing-a в 95% от случаите. Ако направят филм, в който Мартин Лутър Кинг или някаква подобна историческа фигура е бял, естествено ще е идиотщина и провал, ама за някакъв хаваец, за който 99,99% от зрителите не са чували, почти никой няма да се трогне. Това, че някакво малцинство се оплаква на Twitter и по разни медии не ги боли особено студията освен ако филмът не е специално насочен към "най-прогресивните" слоеве от обществото. Всички решения по отношение на високобюджетните филми в тази индустрия се базират на огромно количество маркетингови проучвания и няма случайни неща.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 12, 2017 3:05 pm

Като няма случайни неща, що има флопове?

А значимостта на социалните мрежи и епичния SJW outrage в тях според мен има някакъв ефект особено върху по-младото население, дето не излиза от тея мрежи. Може да не са достатъчно значими за политиката на страната, но за повлияване на бизнес феномени, според мен вече достатъчно са се засилили. Не е като да не виждаме и разни опити за диверсификация и политическа коректност във филмите, сериалите и видеоигрите.

Иначе Боливуд отива към 3 милиарда долара. Тук трябва да се вземе предвид, че говорим за почти напълна липса на световен пазар (индийски филми не се гледат много извън Индия) и че индийците са доста по-бедни от американците като цяло, та директно сравнение на цени и приходи е малко трудно.
http://variety.com/2016/biz/asia/bollyw ... 201673182/

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 12, 2017 3:27 pm

Да си припомним темата за "Дух в броня" сега?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri May 12, 2017 3:35 pm

Не всичко може да се предвиди, затова флоповете са неизбежни.

Социалните мрежи и outrage-а там имат ефект, естествено, обаче той не е еднозначен. Както ще има някои, които няма да идат да го гледат заради подобни статии и мнения в нета, така и доста хора иначе въобще нямаше да чуят за разни по-малко хайпнати филми ако не са тези скандали. А и хич не са малко хората в САЩ, които ще са по-склонни да идат на такъв филм след подобен скандал за да направят напук на The Libtards/The SJW conspiracy. Все пак това е страна, която избра Тръмп съвсем наскоро и половината щати са абсолютно доминирани от републиканците и тяхната идеология.

А и до голяма степен става като приказката за лъжливото овчарче - след като толкова често тия обвинения за расизъм/сексизъм/хомофобия са силно пресилени или тотално изсмукани от пръстите, хората вече не се впечатляват много и като са съвсем точни и на място.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 12, 2017 3:37 pm

Значи според статии от 2016 холивуд и боливуд са изравнени. Започнало от нищожен ц

http://www.indiatvnews.com/entertainmen ... oss-334225

Защо има флопове - ами винаги има.

Но можеш да погледнеш боксофиса на който и да е филм - тренда е ясен. Очевидно whitewashing-а не вреди. Ако се печелеха пари от дивърсити, холивуд щеше да е по дивърсен. Ама явно или не се печелят или няма значение.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 12, 2017 7:31 pm

На Дух в броня, продължавам да си мисля, проблемът му е, че е куха адаптация на супер интелигентен франчайз и съответно феновете на франчайза (като мен) го бойкотират, а за останалите трейлърът изглежда твърде аутистки и не са се натъкнали на възторжени ревюта, които да ги накарат да ходят да го гледат. Писъците в туитър и разните блогове със сигурност не са помогнали особено, но не знам доколко са навредили. Успя да си избие парите с чужбинския бокс-офис, но и там не се представи кой знае колко впечатляващо.

А Холивуд не знае дали от дайвърситито се правят пари, щото няма топките да пробва. Тая максима "ако това носеше пари, щеше да се прави вече" издиша като се вземе предвид абсолютното нежелание на тая индустрия да си направи нужните експерименти и плиткоумието, заради което се нагледахме на зрелищни флопове напоследък. И заради което изобщо си говорим на тая тема тука. Която, да припомня, тръгна от поредното ВТФ кастинг решение за бял неособено известен дюд в ролята на някакъв реален хаваец.

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 12, 2017 7:51 pm

По-диверсифицирано кино имаше преди петнайсет години, и носеше пари, обаче тогава не бяхме в ситуацията всеки високобюджетен филм да е изправен срещу директната конкуренция на трансформъри, бързи и яростни, марвелщини, междузвездни войни и дисниеви римейкове на анимирани приказки, както е тази година. Говорим си за съвсем комерсиални екшън неща, не за нещо друго. Донейде затова възлагах някакви надежди на "Дух в броня" - надявах се да е нещо различно, а то се оказа точно същата гняс, само че направена по-зле.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat May 13, 2017 1:38 am

И на мен ми правш впечатление, че индийците не гледат много Холивудски филми, но в сериалите са убийствени. Смисъл при шарейдс игра не бяха чували ДАРТ ФАКИН ВЕЙДЪР??????
Но техните филми си ги знаят всички. И толкова омраза по Приянка Чопра на едно място не бях виждала.

А за филма дето Амелия го спомена, мисля хаваеца хал Дрого, би докарал повече пари от Зак..