Ех, явно наистина не са особено харесвани тук тез сериали. То и по индивидуалните теми си личеше, но така, по-консистентно, е по-болезнено.
На мен лично героят на Люк Кейдж изобщо не ми беше скучен в Джесика - дори ми се стори много интригуващо направен. Аз се радвах, като кастнаха Майк Колтър, точно заради бруталната му роля в "Добрата съпруга". А от мнооого време си мечтая да видя на екран точно този персонаж. Дори едно време, половин година преди Марвел изобщо да обявят, че ще правят сериали за тези герои, в първия трейлър на "Агентите на ЩИТ" за секунда се виждаше този кадър:
- Spoiler: show

и аз бях
убеден, че това са Люк и Джесика. И много се радвах, че най-после ще ги видя. И после страдах, че не са те

И представете си разочарованието ми, когато сериалът за Люк Кейдж - персонаж, който харесвам както в комиксите, така и в "Джесика Джоунс", с актьор, който много харесвам и в друга роля, се оказа толкова слаб... Много се иска да намеря поне нещо истински качествено в него, но така и не успявам.
За Iron Fist – лично според мен има връзка с другите сериали, която дори е повече от препратки.
Който е гледал Daredevil S2 знае, че в него Деърдевил се бори с една конкретна организация - в Iron Fist виждаме други клонове от тази организация. И тази въпросна организация е много важна и освен това ще бъде централен злодей в Defenders. И в тази връзка Iron Fist доста развива цялостната митология по този въпрос, така че колкото по-включен е човек в цялостната вселена, толкова повече ще му хареса. Иначе има герои от другите сериали, които участват - като Джери (Тринити

) от Джесика и мадам Гао от Деърдевил. А и Клеър Темпъл, винаги прекрасната Росарио Доусън, има огромна роля. И това, което е станало с нея в "Люк Кейдж" е важно за Iron Fist. И в този смисъл Iron Fist наистина се възползва максимално от постигнатото преди него.
Всъщност, ако трябва да съм честен, мисля, че сериалите си струва да се гледат подред - DD s1 -> JJ -> DD s2 -> LC -> IF - точно заради страхотната линия на Клеър Темпъл. Тя се развива много с всеки следващ сериал, и всяко нейно появяване отчита израстването, направено при предишното ѝ появяване.
Колкото до Punisher - за момента се очаква той да е по-самостоятелен, все пак Франк не е част от Дифендърс, дори Клеър няма да я има там

Но все пак сме виждали героя в Деърдевил сезон 2. Карън Пейдж от Деърдевил ще има роля в Пънишър, което е очаквано, предвид колко качествено се развиха отношенията между нея и Франк в Деърдевил с2.