by Ambartanen » Fri Mar 31, 2017 10:44 am
Аз имам само десетина часа изиграни в single player, но като цяло съм съгласен с описанието, само дето досега не съм имал никакви проблеми с текстури или fps. Като цяло има много добри неща в играта, но винаги вървят с нещо недодялано, което да развали впечатлението.
Едното нещо, което не очаквах да ме притеснява изобщо, а всъщност се оказа голям проблем са движенията. Райдър говори за смъртта на баща си и актрисата се раздава, обаче аватара й е ухилен до уши. Райдър казва някакъв майтап засмяно, обаче аватара изглежда все едно току що е сдъвкала лимон. Райдър води философска дискусия за науката и религията, а аз гледам стъписано как устните й се отделят от останалата част от лицето й и бавно се отдалечават на 10... 15... 20 сантиметра и след това изведнъж се връщам където им е мястото като гумени. На малко по-нормално ниво "хората" не ходят като хора, не жестикулират като хора, не говорят като хора. Примерно заради липсата на motion capture, когато някой говори устните им се движат като на умираща риба, но останалата част на лицето е тотално неподвижна. Не знам дали това е по-зле от ME1 или на същоот ниво, но при положение че е 10 години по-късно и графиката на играта е петнайсет пъти по-реалистична супер много се набива на очи.
Ще добавя и още едно оплакване- exploration-а в тази игра е най-лошия в цялата поредица. Засега да се изследва една цяла система от космоса отнема 4-5 минути, от които 98% са unskippable cinematics и 2% са кликане върху очевидното пищящо нещо, което дава малко ресурс или рисърч. Досега съм бил само една една плането (Еос), но там има строго определени пътеки по-които трябва да се движиш и ако се изхитриш да намериш пряк път до някъде не помага, защото мисиите се изпълняват в строго определен линеен път по пътеките, а освен мисиите можеш само да отидеш на маркер по картата и да натиснеш G, за да събереш малко ресурс или рисърч.