The Streisand effect in action.Малоумните леви активисти из американските университети обаче продължават да правят дебила Майло все по-популярен със своите истерични протести.

Moderator: Moridin
The Streisand effect in action.Малоумните леви активисти из американските университети обаче продължават да правят дебила Майло все по-популярен със своите истерични протести.
"If U.C. Berkeley does not allow free speech and practices violence on innocent people with a different point of view - NO FEDERAL FUNDS?" the President tweeted.
Мерси, ще ги погледна.Litz wrote:Лияна, разгледай документите на ЕК относно Dublin Regulation, там е описано.
ФеЛинистката кауза?Litz wrote:Когато срещу Майло стои Джули Биндъл също не помагаш на фелинистката кауза.
Това е вярно само ако говориш за "свобода на словото" в най-тесния правен смисъл на думата, в контекста на Първата поправка на Конституцията на САЩ. Освен това не съм сигурна дали твоята интерпретация описва правилно този конкретен случай - ръководството на Бъркли не е отказало платформа на Майло, което би било тяхно право. Събитието е отменено заради прояви на насилие по време на протестите, включително побои, нападения и вандалски прояви. Доколкото прочетох, за това са виновни основно някакви типове, наречени Black Bloc и Antifa, които ходят маскирани по протести, бият хора и чупят прозорци на банки.Roland wrote:Но е яко как President Dumpster Fire не знае какво е свобода на словото. Всъщност именно тоя туийт е потенциално потъпкване на въпросната, защото Бъркли не дължи на Майло платформа, докато правителството дължи на народа правото на протест без санкции.
От тази гледна точка би могло да се каже, че е нарушено правото на хората, проявили желание да слушат Майло, да търсят и получават информация и идеи. Проявите на насилие и заплахите към хора с определени политически позиции пък представляват нарушение на свободата на убеждение и изразяването му.Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.
Това е чисто и просто внушаване на страх у хората и институциите, които биха могли да дадат платформа на Майло. Това вече не е само въпрос на принципи, това е нарушение на тяхното право да изразяват свободно убежденията си, да търсят, получават и разпространяват информация и идеи, дефинирано в Член 19 от Всеобщата декларация за правата на човека. Да караш хората да мълчат чрез заплахи с насилие е абсолютно недопустимо, от морална, етична и законова гледна точка.Факт е, че лекцията не се случи и следващият университет, в който оня потенциално ще говори, ще се замисли много.
Факт е и, че днес много повече хора знаят кой е той Майлоу и за какво се бори, отколкото вчера. А за това кое било легитимна платформа щеше да има значение ако си говорехме за мейнстрим политик, а не за attention whore трол, чията таргет аудитория счита университети като Бъркли за царството на Сатаната, сиреч лекциите в тях се приемат като набези на чужда територия и това да те изгонят от там ти придава далеч повече легитимност сред тази аудитория отколкото и 100 лекции.Дълбоко несъгласен съмЬ YouTube никой не го счита за легитимна политическа платформа. Факт е, че лекцията не се случи и следващият университет, в който оня потенциално ще говори, ще се замисли много.
В протестите няма нищо лошо. Но когато прерастват в насилие обикновено имат точно обратен ефект. Особено като се протестира срещу хора, които са известни главно с това, че ги баннали от туитър (IIRC) и че има протести срещу тях.В този контекст протестите - дори на моменти да стигат до насилие - са валидна форма на гражданска съвест, която мисля че играе различна роля специално като става дума за свобода на словото, отколкото биха в Европа.
За Матрим не знам, но аз полза в това човек от някакво малцинство да бъде буквално изгонен с камъни от "лекцията" си, защото на определени защитници на определени малцинства, в едно от които е и той самият, не им харесва какво евентуално ще каже, изобщо не виждам. Дори напротив. Какво точно послание изпраща това нечия уста да бъде затворена с побой?Roland wrote:Еми хубаво, ти не виждаш ползата от това на YouTube трол да му се отмени "лекцията" в една от най-уважаваните учебни институции САЩ. Аз я виждам.
Значи, това, че видиш ли Майло лошите либерали са го направили известен, са глупости. Възходът му си беше напълно естествено продължение на анти-транс вълната от последните две години и засилването на национализма в мейнстрийм културата на САЩ. Ей тоя тип елементарно хейтене ме дразни в тая тема - някакви абсурдни връзки, дето ги няма. Да, ВЕРОЯТНО някой е научил за Майло специално заради протестите, и естествено, че като се шуми около някого, хората го забелязват повече. Но неговата популярност е независима от либералния витриол, а повечето хора, които биха обърнали внимание на това какво разкрива светлината, хвърлена под камъка, обикновено не си казват "въх колко е готин тоя лишей". Уроди като тоя функционират в полу-известност - състояние, в което никой не ги чалънджва, но същевременно си бълват простотиите в безопасна среда като YouTube канал. Протести и вдигане на шум около тях ги принуждават да си говорят глупостите в среда на конфронтация, където въпросните глупости кристализират в зле скалъпените фобии, които са.Litz wrote:Ся Майло до преди една две години го знаехме изключително малко хора и дори не ни правеше впечатление, ходеше си там и говореше пред пет човека да си говори глупости, още 100 човека в световен мащаб го слушаха и това беше. После се почнаха едни протести побоища и циркове и съответно Майло придоби по-голяма популярност. И като си говорим за опасните простотии, които говори Майло, нима идеите на Джули Биндъл (британска феминистка бтв), която има платформа в the MOTHERFUCKING GUARDIAN!!!! са по-малко опасни?
Поправете ме, ако греша, но не помня Майло да е казвал на жените, че те "Не трябва да се женят" "Жени, трябва да станете лесбийки, дори да сте хетеро". Също така не помня да е говорил за "транс лоби", което е опасно за жените и ги застрашава и че ние не трябва да приемаме транс хората. Не е и казвал никога, че една определена група от обществото трябва да се прати в концентрационни лагери, че след като вече може да се създава изкуствена сперма, мъжете не ни трябват и трябва да ги избием.
Тази простотия в ютюб канала нa the motherfuckin GUARDIAN:
https://www.youtube.com/watch?v=PDKwYbV1jQs
Та Roland, тази жена има две легитимни платформи и и тя се изявява в престижни институции, НО нея никой не я е протестирал? Защо? Според теб това ок ли е?
Ninja please. Тая гнида има толкова интерес да се асоциира с моето малцинство, колкото аз с кабинета на Тръмп. Повечето "защитници на определени малцинства" са ОТ въпросните малцинства. Да не мислиш, че има някаква скрита ЛГБТ лоялност, която ние изпитваме към тоя ходещ аборт, а "лошите либерални активисти" (повечето от които спадат към едно или друго малцинство бтв) са му попречили да си изявява малцинствените мисли?tigermaster wrote:За Матрим не знам, но аз полза в това човек от някакво малцинство да бъде буквално изгонен с камъни от "лекцията" си, защото на определени защитници на определени малцинства, в едно от които е и той самият, не им харесва какво евентуално ще каже, изобщо не виждам. Дори напротив. Какво точно послание изпраща това нечия уста да бъде затворена с побой?Roland wrote:Еми хубаво, ти не виждаш ползата от това на YouTube трол да му се отмени "лекцията" в една от най-уважаваните учебни институции САЩ. Аз я виждам.
А че изцепката на Тръмп е идиотска спор няма.
Знам. И аз никак не съм му фен, но това не променя факта, че като му затворят устата с бой, изпращат точно грешното послание. И хайде точно цивилизованото общество да се посвени да си изцапа ръцете, вместо да превръща в мъченик и герой човек, който изобщо не го заслужава.Roland wrote:Ninja please. Тая гнида има толкова интерес да се асоциира с моето малцинство, колкото аз с кабинета на Тръмп.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 3 guests