Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Litz
Ascendent

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Litz » Wed Feb 01, 2017 12:12 am

:lol: :lol: :lol:

Ти сериозно ли го зададе този въпрос?

Arvandor
Commoner

Post by Arvandor » Wed Feb 01, 2017 12:15 am

coldie wrote:Роланде, лявото в САЩ прекомерно мн се изтърка. Не те разбирам на теб какъв ти е проблема с Тръмп.
Тръмп е смешник. Просто го гласуваха защото избора беше или смешник или престъпната личност на Хибъри, директно отговорна за едни определени събития в Средния Изток.
Тоест ако те питат, дали предпочиташ да ядеш лайно или да те застрелят.....
I bid my people follow and, like all good equations they follow. For full endowment of purpose they do submit. In turn, I am resigned to a role inhuman, impossible and unaccountable....

coldie
Forsaken

Post by coldie » Wed Feb 01, 2017 12:19 am

Arvandor wrote:
coldie wrote:Роланде, лявото в САЩ прекомерно мн се изтърка. Не те разбирам на теб какъв ти е проблема с Тръмп.
Тръмп е смешник. Просто го гласуваха защото избора беше или смешник или престъпната личност на Хибъри, директно отговорна за едни определени събития в Средния Изток.
Тоест ако те питат, дали предпочиташ да ядеш лайно или да те застрелят.....
Това е някаква мантра, или да го кажа по български - глупости на търкалета.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 12:23 am

Ако не разбираш проблема ми с Тръмп, не мисля, че някой може да ти помогне...
And you can't dance with a devil on your back...

coldie
Forsaken

Post by coldie » Wed Feb 01, 2017 12:30 am

Roland wrote:Ако не разбираш проблема ми с Тръмп, не мисля, че някой може да ти помогне...
Ние през годините може да сме си казвали лоши неща. Това е едно на ръка. Какъв ти е проблема с Тръмп? Да кажем, че е казал някои неща, които са малко ксенофобски, но ето го вече е президент и това клоето прави не е ксенофосбско а в защита на неговата държава.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 12:38 am

Това, което прави, е опит за тоталитаризъм, поставяне на основите на клептокрация, в която основните позиции в правителството са дадени на милионери с нулев опит, но агресивни анти-правителствени интереси. За една седмица изсипа десет executive orders, като нито една от тях не беше прегледана от легални специалисти, всички предизвикват сериозни проблеми и доведоха до конфликти с Мексико и Китай. НИТО ЕДНО от действията му не е в дори краткотраен интерес на държавата, какво остава дългосрочен.

А КОНКРЕТНО на мен какво ми е направил: освен дето ВСИЧКИ около него имат сериозна история на хомофобия, тази седмица очакваме нова заповед, която да легализира дискриминацията срещу LGBTQ хора от страна на правителството на базата на религиозни вярвания.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 12:42 am

Извинявай, забравих да добавя, че банът на мюсюлмани не включва нито една от страните, от които идват най-много терористи, защото Тръмп има бизнес отношения с тях.

Arvandor
Commoner

Post by Arvandor » Wed Feb 01, 2017 12:44 am

Roland wrote:Това, което прави, е опит за тоталитаризъм, поставяне на основите на клептокрация, в която основните позиции в правителството са дадени на милионери с нулев опит, но агресивни анти-правителствени интереси. За една седмица изсипа десет executive orders, като нито една от тях не беше прегледана от легални специалисти, всички предизвикват сериозни проблеми и доведоха до конфликти с Мексико и Китай. НИТО ЕДНО от действията му не е в дори краткотраен интерес на държавата, какво остава дългосрочен.

А КОНКРЕТНО на мен какво ми е направил: освен дето ВСИЧКИ около него имат сериозна история на хомофобия, тази седмица очакваме нова заповед, която да легализира дискриминацията срещу LGBTQ хора от страна на правителството на базата на религиозни вярвания.
Ами.... Всъщност това значи че нищо конкретно не ти е направил, просто се опасяваш че има вероятност да го направи. Това може и да стане, но докато не стане ясно че ще е така няма как да бъде подходящо като аргумент.
I bid my people follow and, like all good equations they follow. For full endowment of purpose they do submit. In turn, I am resigned to a role inhuman, impossible and unaccountable....

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Feb 01, 2017 12:45 am

Кайсиевия звяр е решил друго за това със заповедта, поне засега.
http://www.politico.com/story/2017/01/l ... ump-234417

Между другото, coldie, ИДИЛ се радват на мюсюлманския бан. За тях той е манна небесна "Казахме ли ви, че запада не струва и ви мрази, елате при нас!"

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 12:51 am

Arvandor wrote:
Roland wrote:Това, което прави, е опит за тоталитаризъм, поставяне на основите на клептокрация, в която основните позиции в правителството са дадени на милионери с нулев опит, но агресивни анти-правителствени интереси. За една седмица изсипа десет executive orders, като нито една от тях не беше прегледана от легални специалисти, всички предизвикват сериозни проблеми и доведоха до конфликти с Мексико и Китай. НИТО ЕДНО от действията му не е в дори краткотраен интерес на държавата, какво остава дългосрочен.

Ами.... Всъщност това значи че нищо конкретно не ти е направил, просто се опасяваш че има вероятност да го направи. Това може и да стане, но докато не стане ясно че ще е така няма как да бъде подходящо като аргумент.
Слава Богу, бидейки човек с над средна интелигентност и живял повече от 10 години, мога да събера 2 и 2 без да изчакам някой да ми каже 4. Когато някой ти каже, че си враг и той ще те третира като такъв, няма нужда да чакаш да видиш дали ще го направи.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Wed Feb 01, 2017 1:03 am

Ми надявам се някой да набие канчето на Китай, иначе не искам да се карам със съфорумци за такива неща, толкова далече от нас. Но политическите въпроси винаги водят до много разногласия, кавги, че и бой...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 1:05 am

Америка е финансово зависима от Китай. Конфликт с тях ще срине световната икономика.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 01, 2017 5:41 am

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Feb 01, 2017 1:58 pm

Мен Банън ме озадачава? Твърди, че е крайно десен, после че е ленинист и тия противоречия ме карат да изпадна в интровертност на духа :mrgreen:

Как така един ленинист ще е против абортите? Като точно заради Ленин, Русия е първата страна с легални аборти. Не може да си нео наци и ленинист едновременно.

Като заговорихме за Банън, няма ли как да се намери някой хомофоб да пребие Майло, щото тоя вече не се диша. Ся решил, че е евреин, ма е и католик? Не бил наци, не бил намсикоси, Спенсър му бил смешен.

Аре тия нещастници да решат кво са най-после...

Arvandor
Commoner

Post by Arvandor » Wed Feb 01, 2017 2:04 pm

Ами Майло е шоумен. Останалото му следва по default settings.