Абсурдистан: Възраждането
Moderator: Moridin
Re: Абсурдистан: Възраждането
Пичове, как върви #MBGA клъстерфъка?
Досега разбрах, че:
- България избра БКП чичака, дето ще бори най-важните й проблеми като кемтрейлсите!
- Цецето не я избраха въпреки сълзите в ефир и сърцераздирателните истории за дядо й. Няма друга причина за загубата, освен сексизъм, просто.
- Боцко ще подаде оставка, освен ако не реши да не подаде, щото така или иначе си сменя мнението на всеки 7 стотни
Пропускам ли нещо?
Досега разбрах, че:
- България избра БКП чичака, дето ще бори най-важните й проблеми като кемтрейлсите!
- Цецето не я избраха въпреки сълзите в ефир и сърцераздирателните истории за дядо й. Няма друга причина за загубата, освен сексизъм, просто.
- Боцко ще подаде оставка, освен ако не реши да не подаде, щото така или иначе си сменя мнението на всеки 7 стотни
Пропускам ли нещо?
Подаде я.
https://fakti.bg/bulgaria/210499-boiko- ... de-ostavka
И РАДАН Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО СПОРЕД БОЙКО. САМО РАДАН!!!!!!
https://fakti.bg/bulgaria/210499-boiko- ... de-ostavka
И РАДАН Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО СПОРЕД БОЙКО. САМО РАДАН!!!!!!
Логиката на Боко както винаги е разбиваща - щом хората не харесаха нашия кандидат за президент, значи явно не харесват мен, значи си взимам шапката и си тръгвам. С други думи - да, Цецка е моя марионетка без никаква своя воля, как не ви е срам, че не я избрахте?!? :< Да смееш ли, да плачеш ли...
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Чакайте, пичове, до "новия работен ден" има време за още 15 преобръщания на мнението.
Бтв, някой ще ми обясни ли какво точно боговдъхновение пръкна кандидатурата на Цачева?
Бтв, някой ще ми обясни ли какво точно боговдъхновение пръкна кандидатурата на Цачева?
@Amelia, Бойко беше казал, че Томислав Дончев му е прекалено важен като вице, а не можел да пусне Фандъкова или кмета на Бургас на президентски, защото щяло да доведе до предсрочни местни избори и не искал да харчи пари. Т.е. това му е последният останал избор.
След изборите миналата седмица той каза:

След изборите миналата седмица той каза:
"Грешката за президентските избори е изцяло моя. За първи път не се поддадох на популизма и търсих най-подходящия човек - най-знаещия, а не най-харизматичния или най-рейтинговия", каза днес по Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че ще поеме отговорността за това си решение.
- RRSunknown
- Elder God
Явно искаше да се оттегли за да остави осраното на други - стара негова тактика - иначе нямаше да плаши "куче със салам" "заплашвайки" с оставка предварително и номинирайки за всеки случай най-неизбираемия си кандидат вместо примерно Фандъкова или Томислав Дончев. Аргументите с които ги отписа тях бяха детско наивни.
А Радев току що похвали Тръмп и Путин едновременно

Е пф. Бойко ще направи референдума задължителен, ще има мажоритарна система. Няма ГЕРБ да са отговорни(виновни за бюджета) за бюджета. С тая мажоритарна система догодина, ГЕРБ си осигурява пълно мнозинство с макс 30 депутата от ДПС/БСП, щото няма да го има РАДАН (който е виновен за всичко и за Тръмп, и за Брекзит, и за резултата), няма да ги има патриотите.
Не знам хора, нашите изборите са по-пародийни от SNL скечовете за Тръмп и Хилари. Американците тука ореваха орталъка, а при нас положението е в пъти по-трагикомично.
Даже се чудя как точно се е случило избирането на Иван Костов преди години.
Не знам хора, нашите изборите са по-пародийни от SNL скечовете за Тръмп и Хилари. Американците тука ореваха орталъка, а при нас положението е в пъти по-трагикомично.

То па щото Костов ставаше за чеп за зеле. Той е човекът, на когото сега трябва да благодарим, че т.нар. демократичната десница не може да припари до реална власт от неговото царуване насам.
След Виденов лидерът на опозицията шеше да вземе властта ако ще и да се казваше Адолф Сталин, така че... 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
- penzata
- Forsaken
Бахти, на всичките чиляци от статуквото нещата им се наредиха перфектно. Чака ни "саламена фиеста"®.
Много искам да видя сега, Радев дали ще има силите (и амбицията) да се противопостави на Нинова и Йотова и да бъде надпартиен, какъвто трябва да е президента. Тук се таи единствената ми надежда, щото другото е сеч, който ще ескалира след следващите предсрочни парламентарни избори.
Много искам да видя сега, Радев дали ще има силите (и амбицията) да се противопостави на Нинова и Йотова и да бъде надпартиен, какъвто трябва да е президента. Тук се таи единствената ми надежда, щото другото е сеч, който ще ескалира след следващите предсрочни парламентарни избори.
The hardest battles are fought in the mind.
Абсолютно. Даже има подозрения, че нарочно сложи кандидат, който не се харесва особено даже в техните редици. За мен един от най-важните въпроси е какво стана с огромният заем от 16-милиарда, никъде не се говори за това.RRSunknown wrote:Явно искаше да се оттегли за да остави осраното на други - стара негова тактика - иначе нямаше да плаши "куче със салам" "заплашвайки" с оставка предварително и номинирайки за всеки случай най-неизбираемия си кандидат вместо примерно Фандъкова или Томислав Дончев. Аргументите с които ги отписа тях бяха детско наивни.
Колкото до Радев, той изкара почти три пъти повече % от тези на БСП+ДПС+ РБ даже взети заедно.
1-ви Фактор - самият той, не знам как какъв чичак изглежда на някои, но който го е слушал е установил, че не говори глупости и говоренето му е наистина различно от това на политик.
2-ри фактор, партийната подкрепа, не може да се отрече, но не трябва и да се надценява, тъй като Радев също не се приемаше като партиен кандидат и в техните редици.
3-ти Фактор - анти вот и недоволството на хората към настоящето.
Има и един 4-ти фактор - намерението за приятелки отношения с Русия за което Радев говори, и това също му сложи проценти.
Не говори глупости, освен онова за кемтрейлсите, с което се дискредитира завинаги. Но пък така доказва, че е от партията на колди, та поне един човек е доволен.
Според мен -да, то по дефлот президента, дори при такива тясно партийни, като Плевнелиев и Първанов си имаше разминавания с правителството.penzata wrote:Бахти, на всичките чиляци от статуквото нещата им се наредиха перфектно. Чака ни "саламена фиеста"®.
А Радев не го виждам ни най-малко да се асоциира себе си като партиен кандидат, Още на пресконференцията си проличаха някои разлики в отговорите на въпросите дадени от Радев и Нинова. Тя например каза, че Борисов не е държавник, Радев обаче каза, че премиера си е държавник, но не се справя или нещо от сорта.
Въпроса е обаче кой има ресурс да управялява правителството. Такъв не се вижда. След тази победа БСП едва ли сложат някой процент отгоре и да сложат ще е само някой, може долу-горе да са около 20%, и при ГЕРБ, ще е долу-горе така, може би малко повече. Големите печеливши, ще са т нар. патриоти, и конфигурацията, ще е почти същата, с разликата, че Местан ще вкара още една етническа партия.
То няма много варианти - или пак същата коалиция, или ГЕРБ+БСП или БСП+патроти+ДПС.
Както аз смятам, основният проблем не е в системата, а в матряла'''''. Макар че и за системата мога много да говоря и моята визия за иборен и управленчески модел е различен от сегашните.
Аз пък мисля, че точно в настоящата ситуация и БСП ще спечелят от тази система, точно затова смятат и да я подкрепят. И доколкото вотът в неделя не беше само анти-Цецка, но и анти-Бойко, нищо чудно социалистите да спечелят дори повече. Общо взето мажоритарното гласуване облагодетелства силно първата политическа сила, евентуално и втората и осигурява стабилно присъствие на етническите партии. Лош е за малките партии и тези, които са сформирани около някаква концепция - патриоти, зелени, анархисти (да, знам колко идиотски звучат тези трите заедно).Litz wrote:Е пф. Бойко ще направи референдума задължителен, ще има мажоритарна система. Няма ГЕРБ да са отговорни(виновни за бюджета) за бюджета. С тая мажоритарна система догодина, ГЕРБ си осигурява пълно мнозинство с макс 30 депутата от ДПС/БСП, щото няма да го има РАДАН (който е виновен за всичко и за Тръмп, и за Брекзит, и за резултата), няма да ги има патриотите.
И какво е това с кемтрейлсите? Някой да даде линк?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Ambartanen
- Arcanist
Ако народа иска, Радев ще се бори с кемтрейлс. Това да го каже пилот е особено забавно.