А кой друг? Тръмп има малко кадри на които да разчита. А все пак там е и Питър Тиел - повярвай ми - този човек е забележителен и ще държи нещата желязно под контрол.Litz wrote:The president-elect also took the unprecedented step of naming three of his own children and his son-in-law to the executive committee overseeing the transition.
The shake-up comes with Christie facing calls for impeachment in New Jersey after the conviction of two former aides in the so-called “Bridgegate” scandal.
Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Уви някои хора помнят неща с години, за да може да ги използват в момент, в който ще им пасва на реториката. Амелиа, ти ме категоризира чрез някакви неща, които си чела във форум, преди Х на брой години.
Сега аз абсолютно обективно ще ти обясня, че трябва изключителна доза арогантност човек да говори такива неща за някой, който никога не е срещал. Без значение какви са личните ти и професионални постижения, ти не си в позицията да твърдиш дали аз съм мисогинист или какъвто и да е ист.
И тъй като съм и аз в едно такова обективно настроение ще ти кажа, че ти предстои от още много неща да се шокираш и разочароваш. Поне, докато стигнеш етап в живота си, в който бъдеш способна да осъзнаеш, че ти изобщо не си човека, който може да определя кои са тъпите и грозните.
Сега аз абсолютно обективно ще ти обясня, че трябва изключителна доза арогантност човек да говори такива неща за някой, който никога не е срещал. Без значение какви са личните ти и професионални постижения, ти не си в позицията да твърдиш дали аз съм мисогинист или какъвто и да е ист.
И тъй като съм и аз в едно такова обективно настроение ще ти кажа, че ти предстои от още много неща да се шокираш и разочароваш. Поне, докато стигнеш етап в живота си, в който бъдеш способна да осъзнаеш, че ти изобщо не си човека, който може да определя кои са тъпите и грозните.
Уотевър, Амикае. Надявам се наистина да си се променил, както явно си мислиш. Аз се променям постоянно - самата аз имам брутални расистки изстъпления в този форум (вижте ми темата за Китай, например). А ксенофобията ми към американците няма край, както и тази тема потвърждава.
Това, че не съм те срещала наживо няма никакво значение в 21ви век, когато всички ползваме интернет за да си споделяме мненията. Нагледала съм се на твои мнения - вероятно знам повече за световните ти нагласи от бая народ, който те е срещал лично. Както и ти знаеш за моите. Вече къв извод ще си изведеш си е лично твоя работа.
Да, естествено, че аз съм човекът, който ще казва кои са тъпите и грозните. Чувствай се свободен и ти да кажеш кои са - на това му се вика свободата да се себеизразяваш.
Това, че не съм те срещала наживо няма никакво значение в 21ви век, когато всички ползваме интернет за да си споделяме мненията. Нагледала съм се на твои мнения - вероятно знам повече за световните ти нагласи от бая народ, който те е срещал лично. Както и ти знаеш за моите. Вече къв извод ще си изведеш си е лично твоя работа.
Да, естествено, че аз съм човекът, който ще казва кои са тъпите и грозните. Чувствай се свободен и ти да кажеш кои са - на това му се вика свободата да се себеизразяваш.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Офф-топик
Аз вчера работех отвкъщи до късно и накрая, към три през нощта, отворих форума. И като прочетох в темата "Този пост той го е писал преди седем години, като е бил на двайсет", си помислих "Брееей! Толкова ли ни е голяма разликата? Явно наистина повечето потребители тук са си доста по-възрастни от мен." И мислех за това известно време. И после си спомних, че аз самият съм на 27.
Погледнах си профила и видях, че съм регистриран от 2009-та. И си казах "Ле-леее! Остаряхме си с този форум!" и това леко ме стресна, но след миг осъзнах "То и без форума пак щяхме да си остареем, така поне си общувахме през всичките години."
И това ми се стори много хубаво. И заспах спокойно.
Аз вчера работех отвкъщи до късно и накрая, към три през нощта, отворих форума. И като прочетох в темата "Този пост той го е писал преди седем години, като е бил на двайсет", си помислих "Брееей! Толкова ли ни е голяма разликата? Явно наистина повечето потребители тук са си доста по-възрастни от мен." И мислех за това известно време. И после си спомних, че аз самият съм на 27.
Погледнах си профила и видях, че съм регистриран от 2009-та. И си казах "Ле-леее! Остаряхме си с този форум!" и това леко ме стресна, но след миг осъзнах "То и без форума пак щяхме да си остареем, така поне си общувахме през всичките години."
И това ми се стори много хубаво. И заспах спокойно.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Спокойно, дъртия, по душа още нямаш 18. 

If you want to touch Me-touch the sun,
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me.©
LightOne(2005-?)
Колелото на Времето - Какво липсва в превода?
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me.©
LightOne(2005-?)
Колелото на Времето - Какво липсва в превода?
Хехе. Туй е кофтито на нетя, че когато кажеш нещо, колкото и отдавна да е било, някой може да го открие и да го използва срещу тебе.
А ся дали съм се променил, who cares? Не мисля, че човек може да се промени кой знае колко. По-скоро мисля, че парадигмата, през която гледа, се променя. Пък и хората сме доста двулични понякога, и изкривяваме нещата така че на нас да ни е угодно. В общи линии някой съфорумец може да ме познава, до колкото може да познава Доналд Тръмп. Не особено добре демек.
А ся дали съм се променил, who cares? Не мисля, че човек може да се промени кой знае колко. По-скоро мисля, че парадигмата, през която гледа, се променя. Пък и хората сме доста двулични понякога, и изкривяваме нещата така че на нас да ни е угодно. В общи линии някой съфорумец може да ме познава, до колкото може да познава Доналд Тръмп. Не особено добре демек.
Да се върнем на Доналдът и великата промяна, която ще донесе:
https://www.youtube.com/watch?v=z-qFc27kIFg
Не ми било стена, най ми било оградка.
Освен това няма да закриваме автомобилната индустрия, а ще й помагаме, а оня банкер, дето беше най-лошия в света докато Хилъри искаше да го прави treasury secretary, е надобрял с квантов скок и Доналдът иска да го прави treasury secretary и той.
Еййййййййййййй, земи тая промяна, копеле!!!!!!!!!!!!!!!!!
Значи от всичките популистки расистки закани, дето насраха либералите от страх, тоя няма да изпълни нито една. Дишайте, другари. Или не, не дишайте, че произвежда въглероден двуокис, а с икономиката на Доналдът Америката основно това ще произвежда.
Единствената ми утеха в лицето на предстоящия апокалипсис, породен от глобалното затопляне е, че и всичките корпоративни боклуци ще страдат, щото няма да могат да избягат нито в орбита, нито на Марс.
https://www.youtube.com/watch?v=z-qFc27kIFg
Не ми било стена, най ми било оградка.
Освен това няма да закриваме автомобилната индустрия, а ще й помагаме, а оня банкер, дето беше най-лошия в света докато Хилъри искаше да го прави treasury secretary, е надобрял с квантов скок и Доналдът иска да го прави treasury secretary и той.
Еййййййййййййй, земи тая промяна, копеле!!!!!!!!!!!!!!!!!
Значи от всичките популистки расистки закани, дето насраха либералите от страх, тоя няма да изпълни нито една. Дишайте, другари. Или не, не дишайте, че произвежда въглероден двуокис, а с икономиката на Доналдът Америката основно това ще произвежда.
Единствената ми утеха в лицето на предстоящия апокалипсис, породен от глобалното затопляне е, че и всичките корпоративни боклуци ще страдат, щото няма да могат да избягат нито в орбита, нито на Марс.
- tigermaster
- Elder God
Какво да ти кажа, аз се регистрирах във форума на деветнайсет. Сега съм на трийсет - ще рече, че по-голямата част от съзнателния ми живот е минала след регистрацията ми тук. Забавно.Dr. Horrible wrote:Офф-топик

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
shadow dance nikoga ne luje
Ест, че Гага е кукла, но не буквално, а е кукла на конци, такива са 99.9% от известните в шоубизнеса, всички са слуги на едно котило от схвръхбогати, които контролират почти всичко, от медии, през бизнес до политика.Amelia wrote:@Onslaught
Ти си сексист, защото според теб женската психика се диктува от менструалния цикъл.
@Amikae
Ти си хомофоб, защото ти избиха чивиите и се почувства застрашен, когато някакъв гей попитал твой приятел дали може да му духа.
Сори, такива сте. И да, в един кюп сте - кюпа на по-традиционно мислещите хора, които се чувстват некомфортно или даже изплашени от този нов свят, в който ви се налага все повече да се съобразявате с неща, които за вас са глупости или абоминация, или не сте ги забелязвали досега (щото това е то привилегията - не си даваш сметка за проблемите, с които тея дето не са като теб, се сблъскват постоянно).
Хората, гласували за Тръмп са масово от този кюп (по принцип селската и необразована част на Америка си е така откак я има Америка). На тях им викам тъпи и грозни. Остават тея, дето бойкотират Хилъри и статуквото. Те може и да не са грозни, но със сигурност са тъпи, щото просто няма как Тръмп да е по-добрата алтернатива, откъдето и да го погледнеш. Уродът ще е новият Рейгън, само без квито и да е морални задръжки. Да ни е честит.
@coldie е луд - според него Лейди Гага е масонска кукла и даже веднъж ни пусна тема "Може ли слънцето да изгрее от запад". Та него, дет се вика, няма как да го държа отговорен за постъпките му и не го слагам в никакъв кюп.
Ако @The Dragon се чуди защо е разликата ми в поведението при Геймъргейт и тук - щото Геймъргейт е изцяло културна и ирелевантна за света простащина, която интересува само геймърите на планетата и няма кой знае колко общо с политика и икономика. Докато гласувалите за Тръмп току що туриха някакъв пълен зловреден олигофрен начело на най-голямата армия в света и начело на една от най-големите икономики, дето дирижира икономиките на целия свят.
Та простете, че не изпитвам особена емпатия към тъпите и грозните в момента и към това колко е тежко игото, наложено им от SJW лагера или колко са сериозни икономическите им проблеми. Те тея неща не се самоизключват. Това, че имаш истински проблеми, не изтрива петното от това, че си расист. Както това, че Хилъри е жена, не изтрива петното, от това, че е боклук.
Постът ми, който Онслот цитира беше отговор на голямото количество разкаяни либералски материали, които се появиха изведнъж след като Тръмп спечели. Да, хубаво е да се поучим от грешките си, ама аре все пак да не се държим все едно досадните SJWтата са си измислили някакви несъществуващи проблеми. Изборът на боклук като Тръмп на един от най-важните постове в целия свят в момента праща месиджа, че е ОК да си боклук като Тръмп. Тепърва ще му берем плодовете на това.
Иначе на мен положението в бяла Америка ми беше добре известно още преди 60 страници, щото за разлика от някои хора се опитвам да погледна и разбера и двете страни. Което дълбоко не значи, че ще ги оправдая за глупостите им:
Amelia wrote:То щото сичко Мара втасала, та само проблемите на малцинствата й останали да разрешава. И бъдещият президент трябва само за това да мисли щото това е ПЪТИ по-важно от това да се извадят парите от политиката, например.
В САЩ мнозинството, бялото, супер привилегированото живее във все по-скотски условия. Средната класа изчезва. Пълно е с работещи хора, живеещи под прага на бедността. А тея искат да се фанат да оправят на малцинствата проблемите или женските проблеми. На малцинствата проблемите при така създалата се ситуация включват и проблемите на мнозинството - корпоративното иго, липсата на добро и достъпно образование, неадекватната им система на здравеопазване и т.н., и т.н. пречат И на малцинствата и то повече. Та американците бих ги посъветвала да спрат в момента да се занимават със залъгалки като това кой колко по-добре разбирал женския пол или еди кое си малцинство, та би адресирал по-добре неговите проблеми, и да си разрешат общочовешките такива. И в случай, че страната им някога спре да е задушаващия олигархичен коптор, който е, тогава да се фанат и да си оправят и малцинствените и женските проблеми.
Не очаквам Тръмп, реално да си удържи на обещанията, поне на първо време. И на него му се живее.
Казвал съм, че все още няма толкова много емигранти и цветнокожи в САЩ та да спечели Клинтън.
Много ясно се видя, че и вота се разделени основно на този принцип.
А иначе не е ясно, защо си се впрегнала толкова.
Тръмп спечели по-старите американци с тази реч:
https://www.youtube.com/watch?v=RIS3znH3_f4
Аз очаквам с нетърпение изборите 2020. Кание Уест срещу Доналд Тръмп. Напълно възможно ми се струва. 

И на мен. Meme vs. meme, мисля че Канье има шанс. Ще прави безплатни концерти като Слави, ще пее No one man should have all that power докато гори чучело на Тръмп, it's gonna be yuge. 

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Наистина ли не виждаш ,че като ме етикираш сексист и расист поради тези причини, всъщност се опитваш да ме избуташ в обратната посока на тази която искаш?Amelia wrote: Сори, такива сте. И да, в един кюп сте - кюпа на по-традиционно мислещите хора...
Със сигурност вижданията ми и на Amikae има още накъде да еволюират, но това което според мен Amikae иска да каже е, че дори и в нашата final form пак няма да достигнем до точката на която си ти в момента. И не защото тя е прекалено висока, а защото е по друг еволюционен клон. Вместо да бързаш да продължиш напред се върни и си прочети пак мненията за да осъзнаеш, че ти си тази която не толерира истинското diversity. Хубавото на моята "nature matters" идеология е, че различието макар и да търпи еволюция(много бавна) е неизкореним аспект от нея, който няма как да не приема.
Натъжава ме това че някой дори се замисля да си скъса връзките със семейството заради причините които описвате. Това е простo next level на глупавата позиция "вече няма да подкрепям О.С. Кард, въпреки че е автора на любимите ми книги и досега му бях супер фен".
С други думи, еволюирайте към Alexis, не регресирайте към Roland.
BTW Роланд след като ви е ънфренднал ще продължи ли да пише за списанието? През годините доста готини неща съм открил покрай неговите ревюта.
"Unless we keep the barbarian virtues, gaining the civilized ones will be of little avail."
"Some ideas are so stupid that only intellectuals believe them"
"Some ideas are so stupid that only intellectuals believe them"
- The Dragon
- Elder God
И нещо забавно което произлезе от изборите. Смял съм се с цяло гърло ... (marine le pen за тези които не я познават)
- Spoiler: show
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Човек се замисля за много неща, включително самоубийства и какво ли не. Това да мислиш нещо не е същото като да го правиш нали.Onslaught wrote: Натъжава ме това че някой дори се замисля да си скъса връзките със семейството заради причините които описвате. Това е простo next level на глупавата позиция "вече няма да подкрепям О.С. Кард, въпреки че е автора на любимите ми книги и досега му бях супер фен".
С други думи, еволюирайте към Alexis, не регресирайте към Roland.
Ако си визирал моето изказване за майка ми - аз от много време не си говоря с нея така или иначе, без да съм го направила "официално". Като всеки разговор приключва с дразнене и каране, няма смисъл. Иначе досега дори във фейсбук не съм ънфренднала човек заради различни възгледи...
А това за скъсването със семейството по някакви причини е въпрос на ценностна система и не е редно в този случай да се говори за регрес към Роланд или еволюция към Алексис (и като цяло оставете го тоя Рол на мира бе, не е като да пише вече тук.. надявам се, че ще продължи да пише за списанието обаче

Ако имаш семейство, което наранява и убива примерно други хора, пак ли ще продължиш да ги подкрепяш и да искаш да си с тях? Това е краен пример разбира се, но кой може да съди къде трябва да е границата?
(Леля ми бтв още казва, че въобще не й пука какво се случва в Америка, че си заслужават бедствията и заслужават да бъдат наказвани, щом са избрали да живеят там - няма невинни нали. Това по повод разни бедствия ...)
Иначе да, много ми хареса какво писа Алексис по повод нейния начин да се справи с предразсъдъците.

shadow dance nikoga ne luje