Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ambartanen
Arcanist

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска.

Post by Ambartanen » Fri Nov 11, 2016 6:04 pm

Moridin wrote:Работата е там, че това е лесно и не изисква никакъв гений. Гений се изисква да обърнеш вълната.
Не бих го нарекъл гений, но ако кой да е от опонентите му в тези избори беше способен на същото, щеше да го направи без да се замисли, така че явно не е чак толкова лесно.
Moridin wrote:Totally. Но това се изясни преди около 100 страници в тоя топик. Луд умора няма, или?
Туй много зависи от социалните кръгове на човек. Лично мен от три дни почти от всякъде ме облъчват с висша мелодрама как белия мъж отново е разкрил вродения му расизъм, колко са ужасени хората да напуснат апартамента си в новата постапокалиптична америка и други такива. Помага ако има къде да си се пооплаква човек без да го напсуват и ънфренднат половината му познати, задето не смята избора на Тръмп за най-големия провал в историята на САЩ.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Nov 11, 2016 6:54 pm

Demandred wrote:
Litz wrote:Guardian след победата на Доналд Тръмп просто изтрящява.
There is no such thing as western civilisation
https://www.theguardian.com/world/2016/ ... th-lecture

ОМГ това да цитираш Едуард Бърнет Тайлър и да се мислиш за прогресивен е като да цитираш Хитлер и да казваш, че си анти расизма :lol:
Те са си изтрещяли от бая време пичовете от Guardian. ;)
Не знам. Те ту пускат някакъв мега малоумен бълвоч като онова горното, ту нещо адски рационално и адекватно като тази статия тук:

https://www.theguardian.com/commentisfr ... pulists-us

В дисонанс изпадам.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Nov 11, 2016 8:30 pm

Речта, с която Тръмп спечели американците.
https://www.youtube.com/watch?v=RIS3znH3_f4

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Nov 11, 2016 10:30 pm

@Onslaught
Ти си сексист, защото според теб женската психика се диктува от менструалния цикъл.

@Amikae
Ти си хомофоб, защото ти избиха чивиите и се почувства застрашен, когато някакъв гей попитал твой приятел дали може да му духа.

Сори, такива сте. И да, в един кюп сте - кюпа на по-традиционно мислещите хора, които се чувстват некомфортно или даже изплашени от този нов свят, в който ви се налага все повече да се съобразявате с неща, които за вас са глупости или абоминация, или не сте ги забелязвали досега (щото това е то привилегията - не си даваш сметка за проблемите, с които тея дето не са като теб, се сблъскват постоянно).

Хората, гласували за Тръмп са масово от този кюп (по принцип селската и необразована част на Америка си е така откак я има Америка). На тях им викам тъпи и грозни. Остават тея, дето бойкотират Хилъри и статуквото. Те може и да не са грозни, но със сигурност са тъпи, щото просто няма как Тръмп да е по-добрата алтернатива, откъдето и да го погледнеш. Уродът ще е новият Рейгън, само без квито и да е морални задръжки. Да ни е честит.

@coldie е луд - според него Лейди Гага е масонска кукла и даже веднъж ни пусна тема "Може ли слънцето да изгрее от запад". Та него, дет се вика, няма как да го държа отговорен за постъпките му и не го слагам в никакъв кюп.

Ако @The Dragon се чуди защо е разликата ми в поведението при Геймъргейт и тук - щото Геймъргейт е изцяло културна и ирелевантна за света простащина, която интересува само геймърите на планетата и няма кой знае колко общо с политика и икономика. Докато гласувалите за Тръмп току що туриха някакъв пълен зловреден олигофрен начело на най-голямата армия в света и начело на една от най-големите икономики, дето дирижира икономиките на целия свят.

Та простете, че не изпитвам особена емпатия към тъпите и грозните в момента и към това колко е тежко игото, наложено им от SJW лагера или колко са сериозни икономическите им проблеми. Те тея неща не се самоизключват. Това, че имаш истински проблеми, не изтрива петното от това, че си расист. Както това, че Хилъри е жена, не изтрива петното, от това, че е боклук.

Постът ми, който Онслот цитира беше отговор на голямото количество разкаяни либералски материали, които се появиха изведнъж след като Тръмп спечели. Да, хубаво е да се поучим от грешките си, ама аре все пак да не се държим все едно досадните SJWтата са си измислили някакви несъществуващи проблеми. Изборът на боклук като Тръмп на един от най-важните постове в целия свят в момента праща месиджа, че е ОК да си боклук като Тръмп. Тепърва ще му берем плодовете на това.

Иначе на мен положението в бяла Америка ми беше добре известно още преди 60 страници, щото за разлика от някои хора се опитвам да погледна и разбера и двете страни. Което дълбоко не значи, че ще ги оправдая за глупостите им:
Amelia wrote:То щото сичко Мара втасала, та само проблемите на малцинствата й останали да разрешава. И бъдещият президент трябва само за това да мисли щото това е ПЪТИ по-важно от това да се извадят парите от политиката, например.

В САЩ мнозинството, бялото, супер привилегированото живее във все по-скотски условия. Средната класа изчезва. Пълно е с работещи хора, живеещи под прага на бедността. А тея искат да се фанат да оправят на малцинствата проблемите или женските проблеми. На малцинствата проблемите при така създалата се ситуация включват и проблемите на мнозинството - корпоративното иго, липсата на добро и достъпно образование, неадекватната им система на здравеопазване и т.н., и т.н. пречат И на малцинствата и то повече. Та американците бих ги посъветвала да спрат в момента да се занимават със залъгалки като това кой колко по-добре разбирал женския пол или еди кое си малцинство, та би адресирал по-добре неговите проблеми, и да си разрешат общочовешките такива. И в случай, че страната им някога спре да е задушаващия олигархичен коптор, който е, тогава да се фанат и да си оправят и малцинствените и женските проблеми.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Nov 11, 2016 11:08 pm

А на нас в Берлин ще ни идва Обама на гости и градът е полудял. Някви МЕГА мерки за сигурност, затворени метра и тн. Сигурно ще е по-брутално от краля на Швеция и Путин. :lol:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Nov 11, 2016 11:16 pm

@Amelia - ако зловредния идиот се окаже поносим президент, ще се извиниш ли публично за думите си към гласувалите за него и ще признаеш ли, че си сбъркала?

Освен това не си дала аргумент откъде накъде Хилари е по-добрият кандидат за тях. Дори и да почнат да падат атомни бомби - ще падат основно в тъмно сини места. Няма да падат в кравефермите в уисконсин.
Last edited by The Dragon on Fri Nov 11, 2016 11:32 pm, edited 1 time in total.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Nov 11, 2016 11:25 pm

Според мен Круз щеше да е доста по-опасен президент от Тръмп, пък него срещу Хилари щяха да го изберат с доста голяма преднина. Както и в момента Пенс е по-страшният от двамата.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Nov 11, 2016 11:45 pm

Ще призная, че съм сбъркала. За извинението - ще видим. Ще зависи от това по какъв точно начин се е оказал добър президент Тръмп. Щото ако се окаже добър президент, щото изведнъж се е извъртял на 180 градуса от предизборните си приказки, заради които го избраха, то положителния ефект определено няма да е щото избирателите му са много умни.

Иначе и мен повече ме беше страх от Круз. Тоя щеше да установи няква бясна теокрация. Докато сега с Тръмп в изборите изобщо не стана дума за Джизъс. Тръмп е доста по-светски настроен и даже мисля, че е бая прогресивен по най-различни теми. Беше се обявил за Planned parenthood по едно време (после изведнъж стана про-лайф, като видя накъде духа вятъра). Като цяло, някакъв такъв еблив сатрап не го виждам да изповядва и налага лицемерните християнски ценности, дето се ползват от десетилетия в САЩ за оправдание и прокарване на кви ли не античовешки изстъпления.

Тоя ще си гледа икономическия интерес и ще продължи с намаляването на данъци на богатите и неуспешния трикъл даун, почнал от Рейгън. Та не знам всъщност с какви очи ми се обяснява как американците били гласували за промяна... Промяна в политическите династии, може би. Реално, по-сигурно окопаване на олигархийката не виждам как биха постигнали. Само че тук може да има и известен личен елемент - да се подпомагат основно бизнеси на приятели на Тръмп и да се прецакат врагове. Поне на това ми прилича като гледам как всеки момент ще вкара браточките си Кристи и Джулиани в президентската администрация. Чудя се дали няма да намери и на Били Буш някое добро топло местенце...

Oui. Je suis garbage.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Nov 11, 2016 11:52 pm

Нещо като офтопик.

Тъкмо си идвам от "Доктор Стрейндж" в Аймакс.
Край - финални надписи - първа финална сцена - финални надписи - втора финална сцена.
Във въпросната втора финална сцена има чернокож. Свършва сцената. Случаен младеж до мен (насмешливо):
- Пфф, тоя черния само Тръмп ще го оправи.
shadow dance nikoga ne luje

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 12, 2016 12:21 am

@Amelia, паметта ти не спира да ме изумява, но айде да те помоля да не ме обвиняваш в хомофобия. Не ме познаваш, so fuck off. Спри и се виж малко от страни, държиш се снизходително с Роланд, а поведението ти е не по-малко инфантилно.

Какво изобщо става там в тая Северна Америка? Да не е тръгнал някакъв вирус, всички се държите толкова странно, направо имам чувството, че живея в някаква алтернативна реалност последно време.

Dafuq mate? :shock:

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Nov 12, 2016 12:28 am

Амикае, аз не знам за хомофобията ти, ама помня как твърдеше, че пичовете хвърлили се, за да спасяват приятелките си са индоктринирани от феминизма или нещо такова?

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Nov 12, 2016 12:44 am

Amelia wrote:@Amikae
Ти си хомофоб, защото ти избиха чивиите и се почувства застрашен, когато някакъв гей попитал твой приятел дали може да му духа.
Не че искам да ви се меся, обаче, моля те, вземи предвид факта, че думите на Амикае са от преди седем години - по времето, когато той е бил на двайсет или двайсет и една. От тогава насам е изтекла доста вода.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Nov 12, 2016 12:47 am

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 12, 2016 1:06 am

Сори, Амикае, онази ти постъпка просто няма как да се тълкува другояче. Не ти говоря снизходително в момента - абсолютно обективно те преценявам на базата на това, което си ми представил. По същия начин и оня разговор, в който ти се подиграваше на някакъв човек, че е защитил с тяло приятелката си при няква престрелка и е умрял, пък сега приятелката му я буха някой друг, дава съвсем ясна представа за мизогинизките ти нагласи. Това, че сам не се усещаш като такъв, не променя тъжната истина. Повечето расисти, сексисти, хомофоби и т.н. живеят с мисълта, че не са такива - те ако осъзнаваха, че са такива, най-вероятно щяха да си преосмислят поведението. А паметта ми по принцип е ужасна, но тея два конкретно примера бяха достатъчно скандални, че да ги запомня. И не, не ми е нужно да те познавам из основи в случая - тея две случки са неща, на които не им трябва кой знае какъв контекст, за да бъдат оценени.

По същия начин, свекърва ми, която в прав текст казва за себе си "Аз не съм расистка", като ни дойде на гости тук и се повози малко в градския транспорт ни съобщи "Много ви е хубав града, ама за съжаление имате твърде много китайци". А като я заведох до музея и стигнахме до снимките на разни индиански писатели, общественици, етц., произведе възклицанието "Ама те приличат на хора!!!". Давате ли си сметка какъв мисловен процес пръква подобни фрази? Ми кво друго освен расизъм е това? И доколко трябва да се толерира? Щяло да има обидени и огорчени ако им се каже в очите, че са расисти - ми хубу, нека се обиждат и огорчават.

Начи, огромният проблем на лявото е не че обижда тея дето няма кво да им се цепи басма и без това, а че си позволи да заглушава институционално обидите на другия лагер и зацикли в identity politics все едно нищо друго не се случва на тая земя. Ма то не са университетски сейф спейсове, тригървания, медийна цензура от сякъв характер... Това беше особено очевидно и около Геймъргейт, и около изборите сега. Не става така, с двоен аршин.

В интерес на истината и двете случки с теб бяха отдавна, та оттогава може и да си се променил. Не съм те виждала да пишеш някакви такива скандални работи скоро. Та, в случай, че си се променил и че оценяваш тези си приказки като недопустим за теб самия израз на хомофобия и мизогинизъм - имаш искрените ми извинения. Ако не си - то ще си покаже рано или късно.

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Nov 12, 2016 1:20 am

Demandred wrote:https://twitter.com/ShaunKing/status/797051337326395392 - this totally happened. 8-)
тва е лъжливото овчарче :lol:

https://www.theguardian.com/us-news/201 ... ition-team
The president-elect also took the unprecedented step of naming three of his own children and his son-in-law to the executive committee overseeing the transition.

The shake-up comes with Christie facing calls for impeachment in New Jersey after the conviction of two former aides in the so-called “Bridgegate” scandal.

:lol: