Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска.
На мен пък ми е странно, колко шокирани и дезориентирани са в момента маса USA-ци.
Добре де, отдавна беше ясна и тази възможност, вие нямахте ли и минимална идея, какво да правите при такова развитие?
Понякога в картите ти се падат толкова лоши ръце, че не можеш да ги изиграеш по никакъв начин, обаче играта трябва да продължи... Или да продължа белот аналогията - "Вътре мечки няма.".
Т.е. стягаш си задника и продължаваш в новите условия (ако въобще има някакви драстични промени).
Нещо подобно беше и с 9/11 - "Ама те искат да ни убиват и тероризират!" - duuuh.
Нито е толкова далече от акъла, нито е за първи път.
Добре де, отдавна беше ясна и тази възможност, вие нямахте ли и минимална идея, какво да правите при такова развитие?
Понякога в картите ти се падат толкова лоши ръце, че не можеш да ги изиграеш по никакъв начин, обаче играта трябва да продължи... Или да продължа белот аналогията - "Вътре мечки няма.".
Т.е. стягаш си задника и продължаваш в новите условия (ако въобще има някакви драстични промени).
Нещо подобно беше и с 9/11 - "Ама те искат да ни убиват и тероризират!" - duuuh.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Revert?tigermaster wrote:Сори, ама...
Такава драма покрай тия избори, а в крайна сметка само 55% избирателна активност. Ама то и това явно е само и единствено заради сексизЪма и расизЪма, в никакъв случай защото много хора следват старата българска максима "всички са маскари".
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Това дали някой би предпочел Тръмп пред Хилари ли ти е критерия за попадане в категорията на "тъпите и грозните" ?Amelia wrote:Аз смятам, че тъпите и грозните НАИСТИНА са тъпи и грозни. Сори, това е тъжната и обективна истина. И е ужасно, УЖАСНО дразнещо, когато пораснали хора не могат да осъзнаят колко тъпи и грозни са и упорито отказват да станат умни и красиви, въпреки всички доказателства, които им представяш.Matrim wrote: Смяташ, че натякването колко са тъпи всички, които не мислят като теб някак не е печеливша стратегия?!? What a novel concept!
"Unless we keep the barbarian virtues, gaining the civilized ones will be of little avail."
"Some ideas are so stupid that only intellectuals believe them"
- penzata
- Forsaken
Поглед към изборите от българския референдум, уупс, от шоуто на Слави, обърках се, от американските избори, въх, замотах се, абе, от някъде, ако мине-мине:
https://www.youtube.com/watch?v=8YsRU0TFQTY
https://www.youtube.com/watch?v=8YsRU0TFQTY
The hardest battles are fought in the mind.
Аз днес четох мнение на българка, която отговори на човек, който постна линк от Уикилийкс с "Те изнасилвачите се подкрепят. Асандж също е изнасилвач!!!!!" е заради тая реторика, Тръмп спечели.
Иначе "White lash against PoCs" и другите безумия са супер смешни. Белите са 70 процента от населението на щатите и не е никакъв white lash, защото съпорта за републиканците се вдигнал само с абсолютно незначителните 2 процента.
Еми докато продължава това разделение на "Злите тъпи бели" и "Добрите умни цветнокожи" така ще е.
Само на мен ли ми е смешно страхът от "Християнската шария на Пенс" от демократи, които не избраха Бърни от части заради "предполагаемият му атеизъм" и твърдящи, че Ислямът е религия на мира?
Иначе "White lash against PoCs" и другите безумия са супер смешни. Белите са 70 процента от населението на щатите и не е никакъв white lash, защото съпорта за републиканците се вдигнал само с абсолютно незначителните 2 процента.
Еми докато продължава това разделение на "Злите тъпи бели" и "Добрите умни цветнокожи" така ще е.
Само на мен ли ми е смешно страхът от "Християнската шария на Пенс" от демократи, които не избраха Бърни от части заради "предполагаемият му атеизъм" и твърдящи, че Ислямът е религия на мира?

- The Dragon
- Elder God
Защото в култура в която колкото повече се представяш и виждаш като жертва толкова по-висок ти е социалният статус и колкото повече disturbed feelings имаш - толкова по-добре, сълзите, мрънкането, вайкането, вменяването на вина и патоса са им единствените инструменти. Тази тактика работеше брилиантно, до момента в последните 4 години. Това е единственото нещо което знаят.alshu wrote:На мен пък ми е странно, колко шокирани и дезориентирани са в момента маса USA-ци.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Тръмп е сензация, няма да скрия че съм възхитен.
Ето няколко от най-добрите коментари из медиите:
Малко стандартно политическо лицемерие от всякакви източници (и някой-друг пример на прями реакции):
https://www.youtube.com/watch?v=OXzmgJ3qoSs
Колбер:
https://www.youtube.com/watch?v=evVKFFL1iTs
Страхотен коментар на Mundane Matt:
https://www.youtube.com/watch?v=CmgF_y9p4Q4
https://www.youtube.com/watch?v=39mRpHGaMSs
Малко стандартно политическо лицемерие от всякакви източници (и някой-друг пример на прями реакции):
https://www.youtube.com/watch?v=OXzmgJ3qoSs
Колбер:
https://www.youtube.com/watch?v=evVKFFL1iTs
Страхотен коментар на Mundane Matt:
https://www.youtube.com/watch?v=CmgF_y9p4Q4
https://www.youtube.com/watch?v=39mRpHGaMSs
В общи линии. Щото независимо от това колко си отчаян от липсата на перспективи в бялото си умиращо село, колко ти е писнало да ти викат, че си расист и сексист (щото наистина си, со фък оф) и колко не искаш "още от същото" статукво, трябва да си много зле в главата, за да избереш боклук, който не е доказал С АБСОЛЮТНО НИЩО, че иска и е способен да ти помогне. Но за сметка на това е доказал, че е расист и сексист (това е и причината да го харесваш, няма кво да се правим на ударени), че лъже, лъже, лъже, ЛЪЖЕ НЕПРЕКЪСНАТО и че е един от богатите, които са те ебали в гъза, работейки за и възползвайки се от система, направена така, че да си ебан в гъза.Onslaught wrote: Това дали някой би предпочел Тръмп пред Хилари ли ти е критерия за попадане в категорията на "тъпите и грозните" ?
На кво се надяваш? Че магически, някак, тоя боклук ще направи нещо срещу собствената си клика, ще промени системата, дето те ебе в гъза и ще ти помогне? На базата на какво точно се надяваш?
Така че, да. Тъпите и грозните са си тъпи и грозни. И освен това са мнозинство. И това, че и те имат реални проблеми, които често са били пренебрегвани от умните и красивите (ама по-често са били пренебрегвани от тъпите и грозните с реалната власт), не ги прави по-малко тъпи и грозни. Нито прави изборът им по-смислен.
Изобщо, фък ю, Америка! Беше, си и ще си останеш едно от най-жалките, мазни, кални и мирлизливи петна на цивилизования свят. Хайде умри вече и да се приключва.
- The Dragon
- Elder God
Не съм съгласен. Сандърс можеше да спечели тези хора. А и победата на Тръмп дойде от места които бяха гласували за Обама. А и гласът за Тръмп при 1/1000 да е сериозен, не изглежда толкова зле колкото нулата предлагана от Кликата на Хилари.
Всичките пищящи мюсулмани-гей-травестити-куир-нон-байнар-джуджета от Туитър и Тъмблър успяха да създадат бяла идентичност в САЩ. Която освен това беше под атака. Един туит който добре обобщава - Been telling everyone for years that identity politics, once normative, cannot be confined just to "approved" groups. Now you believe me?
Всичките пищящи мюсулмани-гей-травестити-куир-нон-байнар-джуджета от Туитър и Тъмблър успяха да създадат бяла идентичност в САЩ. Която освен това беше под атака. Един туит който добре обобщава - Been telling everyone for years that identity politics, once normative, cannot be confined just to "approved" groups. Now you believe me?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Ако следваме логиката ти, Амелиа, то и при гласуване за Хилари пак се попада в категорията на "тъпите и грозните". Щото горе долу, както описваш Тръмп, по същия начин може и Хилари да се опише.
За к'во точно ревеш ся? Че не избраха кандидата, дето е с два пункта по-малко лайнян? Че американците сами са си виновни, че нямат читав кандидат? Те нещата и у Канадата не са цъфнали и вързали. Еле пък у ЕУ-то, където "политици" са някакви Бюреци, дето пият английски чай и четат Таймс, и се кефят на импрувняти си английски.
Ще излезе, че май всички наистина са маскари. Така че к'во изобщо се тригървате?
За к'во точно ревеш ся? Че не избраха кандидата, дето е с два пункта по-малко лайнян? Че американците сами са си виновни, че нямат читав кандидат? Те нещата и у Канадата не са цъфнали и вързали. Еле пък у ЕУ-то, където "политици" са някакви Бюреци, дето пият английски чай и четат Таймс, и се кефят на импрувняти си английски.
Ще излезе, че май всички наистина са маскари. Така че к'во изобщо се тригървате?
Амикае, аре не се дръж като че ли не си прочел нито едно мое мнение тука.
Да, Хилъри е с два пункта по-малко лайняна от Тръмп - ако не друго, поне след факт чек не се оказва, че говори САМО откровени лъжи. И е доказала, че слуша и други неща, освен собствения си глас (т.е. обществото може да я натисне да се държи прилично в случай на нужда). Следователно е по-добрата алтернатива от Тръмп.
Драгъне, да и аз мисля, че Сандърс щеше да спечели тези хора, защото също като Тръмп беше независим и нестатуквен кандидат, който изглеждаше искрен и говореше нещата, дето хората искаха да чуят (популист, т.е.). Но освен популизма си, имаше и десетилетия успешна политическа кариера без епохални гафове в нея, белите го харесваха, а небелите и ненормативните нямаха НИКАКВА причина да се страхуват от него, щото откъм прогресивност е доказал, че е по-прогресивен от Хилъри. Това обаче не променя факта, че хората, гласували за Тръмп са дебили.
Да, Хилъри е с два пункта по-малко лайняна от Тръмп - ако не друго, поне след факт чек не се оказва, че говори САМО откровени лъжи. И е доказала, че слуша и други неща, освен собствения си глас (т.е. обществото може да я натисне да се държи прилично в случай на нужда). Следователно е по-добрата алтернатива от Тръмп.
Драгъне, да и аз мисля, че Сандърс щеше да спечели тези хора, защото също като Тръмп беше независим и нестатуквен кандидат, който изглеждаше искрен и говореше нещата, дето хората искаха да чуят (популист, т.е.). Но освен популизма си, имаше и десетилетия успешна политическа кариера без епохални гафове в нея, белите го харесваха, а небелите и ненормативните нямаха НИКАКВА причина да се страхуват от него, щото откъм прогресивност е доказал, че е по-прогресивен от Хилъри. Това обаче не променя факта, че хората, гласували за Тръмп са дебили.
Помните ли като Тексас искаше да се отцепи от САЩ след миналите избори и ние злорадо се хилехме на тъпите реднеци-sore losers?
Наред е Калифорния, с тъпите либерали-sore losers:
http://www.nytimes.com/2016/11/10/us/ca ... .html?_r=0
Мноо са зле сичките.
Наред е Калифорния, с тъпите либерали-sore losers:
http://www.nytimes.com/2016/11/10/us/ca ... .html?_r=0

Мноо са зле сичките.
Питам те просто за да съм сигурен, че както вече ти посочиха правиш същата грешка като Хилари. По тази твоя логика ти всъщност слагаш Алексис в една категория с менеAmelia wrote:В общи линии. Щото независимо от това колко си отчаян от липсата на перспективи в бялото си умиращо село, колко ти е писнало да ти викат, че си расист и сексист (щото наистина си, со фък оф) и колко не искаш "още от същото" статукво, трябва да си много зле в главата, за да избереш боклук, който не е доказал С АБСОЛЮТНО НИЩО, че иска и е способен да ти помогне. Но за сметка на това е доказал, че е расист и сексист (това е и причината да го харесваш, няма кво да се правим на ударени), че лъже, лъже, лъже, ЛЪЖЕ НЕПРЕКЪСНАТО и че е един от богатите, които са те ебали в гъза, работейки за и възползвайки се от система, направена така, че да си ебан в гъза.Onslaught wrote: Това дали някой би предпочел Тръмп пред Хилари ли ти е критерия за попадане в категорията на "тъпите и грозните" ?
На кво се надяваш? Че магически, някак, тоя боклук ще направи нещо срещу собствената си клика, ще промени системата, дето те ебе в гъза и ще ти помогне? На базата на какво точно се надяваш?

Не ти ли се струва малко тъпо точно Хилари на която половината и кампания се върти около това че има вагина, да ме заклеймява като сексист, защото видиш ли тя била от правилната страна на историята.
Аз нищо не очаквам от тоя клоун Тръмп. Ти да не би да очакваш да започне третата световна война или да обяви open season за чернокожи и мигранти?
Аз нямам нито самочувствието нито желанието да те превъзпитавам тебе, защото моята гледна точка е, че малцинството "умни и красиви" са от двете страни на центъра. Това на което се надявам като резултат от изборите е хора като тебе да си осъзнаят малко грешките и да поработят по превъзпитаването на такива като Roland защото все пак сте от една страна и има поне теоретична възможност да прихванат нещо.
"Unless we keep the barbarian virtues, gaining the civilized ones will be of little avail."