Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by RRSunknown » Sun Nov 06, 2016 4:18 pm

Значи Бойко ще подава оставка :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Nov 06, 2016 4:24 pm

Значи Бойко ще подава оставка :metal:

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sun Nov 06, 2016 7:25 pm

Не, значи че ще започнат да вадят чувалите с бюлетини.
Впрочем бубойко няма да подаде оставка, то това му е на него редовната песен.
Elves dig rocket launchers.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Nov 06, 2016 8:17 pm

Знам, че винаги, когато стане въпрос за политика, е възможност за потенциални конфликти.
Не членувам никъде, не съм симпатизант на никоя партия. Не мисля и, че президента има реални правомощия, но пък смятам, че той ако има желание, може все ден да "бучи" по телевизиите и да задава тон.
Аз съм си направил труда, да се запозная с мирогледа и стила на основните кандидати.
Кофти, че Радев е издигнат от БСП, но навсякъде и още повече у насм избора е винаги партиен.
Харесва ми, това е човек с ум, с цели, с ценности. Радев разбива мита, че военните са сухи и дори ниско образовани.
Както се задава от прогнозите, той може да спечели, не заради БСП, а въпреки БСП.
Може би близо до 30%, и това е при положение, че повечето други парченца от пъзела, като Каракачанов, Марешки, Калфин крадат от него.
Всичко зависи от активността на 2-ри тур. И доколко партиите и партийките имат стабилно ядро.
НФСБ и компания, АБВ те са на 100 за Цецка.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Nov 06, 2016 8:22 pm

Amelia wrote:Ок, кви са тея поредни предизборни математики, според които тея дето са против мажоритарното гласуване не трябвало да гласуват на референдума? Така като гледам, след като никой няма проблем Орлов мост да му е затворен за 24 часа, заради концерт на оня с голата тиква, явно хората ще идат да гласуват в големи количества с "да" на референдума. Тея с "не"-то ще издухат супата ако не си гласуват не-то.
Някой къде каза... каква е разликата дали ще е затворен заради Трифонов, заради Гей Парад, или заради Металика... все е затворен.
Ако примерно ти си имаш някоя любима група или каквото и да е, и затворят нещо си заради нея/него на 100% ще се накефиш.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Sun Nov 06, 2016 9:11 pm

coldie wrote: Харесва ми, това е човек с ум, с цели, с ценности. Радев разбива мита, че военните са сухи и дори ниско образовани.
Говориш за човек, който сам каза, че ще пусне проверки за Chem Trails. Да не говорим, че про-руските му нагласи са ужасяващи. Говори за някакви бежанци, за махане на санкции на Русия, анти ЕС.. Нещата са далеч от нормални.
Истината е, че хората в провинцията са изключително лесно манипулируеми от телевизиите. Тъй като Радев и Цачева така и не направиха реален дебат с останалите президентски кандидати, това остави впечатлението, че те са на друго ниво. Остави впечатлението, че другите дори не се борят за проценти - т.е. ясно е как ще бъдат разпределен вота. От тук и масовото гласуване на база Герб/БСП от гледащите телевизия. Хора, които живеят с идеята, че Боко е месията, и другата част от населението, което има дълбока соц носталгия - електората на БСП, примесен с малко армията и държавата за цвят.
Единствено ме учуди вотът за Каракачанов и Марешки. Изглежда политиката на страха - Каракачанов набира сила, а Марешки се готви да влезе в парламента - мечтата на всеки бизнесмен.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Nov 06, 2016 9:21 pm

Колди, заради концерт на Metallica не са блокирали цял двумилионен град в продължение на повече от едно денонощие, нито пък са ангажирали цялата полиция на същия двумилионен град.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Nov 06, 2016 9:30 pm

coldie wrote: Някой къде каза... каква е разликата дали ще е затворен заради Трифонов, заради Гей Парад, или заради Металика... все е затворен.
Ако примерно ти си имаш някоя любима група или каквото и да е, и затворят нещо си заради нея/него на 100% ще се накефиш.
Заради прайда не е бил затварян за 40 часа, заедно с половин София, а за 2 часа макс, не говори глупости. А за Металика не е бил затварян.

Сега аз да разкажа драмата в Берлин.
15:20 Отиваме с една приятелка в гнусната и гадна сграда на посолството. Вътре ад. Две огромни опашки виещи се като черва. Никой не знае къде свършва опашката. Виждаме един приятел, който чака от 13:20. Даваме му вода и шоколад, защото му е лошо. Предлага ни да минем при него. Отказваме, защото не е честно.
15:38 намираме къде свършва опашката и почваме да се редим. Чакаме.
16:30 Някакъв идиот се избутва до нас, въпреки че зад нас има опашка от 40 човека. Вика негов приятел да дойде при него по-напред.
16:45 Избутваме идиота. Той ни казва "Вие май ни изпреварихте?" Почваме да си крещим как ние сме преди него и е нагъл. Съгласява се. Още хора се предреждат и присламчват към приятелите си. Виждаме наши приятели. На няколко пъти виждаме наши приятели и вече бесни им предлагаме да се предредят. Отказват.
17:00 Приятелят, който чака от от вече 3 часа и 40 минути е гласувал. Тръгва си.
17:20 Доста разярени хора си тръгват, късайки декларациите си, защото не издържат.
17:45-18:00 отиваме да пушим поотделно, за да си пазим местата. Навън си говоря с някакви германци, които ме питат какво се случва. Обяснявам. Питат ме колко хора са се кандидатирали. Казвам 20тина, озадачени си тръгват и ми пожелават успех.
18:40 влизаме в кабинката, там са сложили най-бавноразвиващата се жена да вписва данните. Връщам се от гласуването и пет минути си чакам личната карта, щото тая не може да се оправи. Колегата наблюдател й казва да ми даде личната карта. Тя отговаря с "Коя беше тая?" Казвам си имената, тя ми се тросва с "Аре подпиши се тука?"
18:49 излизаме. И си казваме, че ни остават две години и половина до германско гражданство. Вали дъжд.

Идилия.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Nov 06, 2016 9:31 pm

ProxyFantasy wrote:
coldie wrote: Харесва ми, това е човек с ум, с цели, с ценности. Радев разбива мита, че военните са сухи и дори ниско образовани.
Говориш за човек, който сам каза, че ще пусне проверки за Chem Trails. Да не говорим, че про-руските му нагласи са ужасяващи. Говори за някакви бежанци, за махане на санкции на Русия, анти ЕС.. Нещата са далеч от нормални.
Истината е, че хората в провинцията са изключително лесно манипулируеми от телевизиите. Тъй като Радев и Цачева така и не направиха реален дебат с останалите президентски кандидати, това остави впечатлението, че те са на друго ниво. Остави впечатлението, че другите дори не се борят за проценти - т.е. ясно е как ще бъдат разпределен вота. От тук и масовото гласуване на база Герб/БСП от гледащите телевизия. Хора, които живеят с идеята, че Боко е месията, и другата част от населението, което има дълбока соц носталгия - електората на БСП, примесен с малко армията и държавата за цвят.
Единствено ме учуди вотът за Каракачанов и Марешки. Изглежда политиката на страха - Каракачанов набира сила, а Марешки се готви да влезе в парламента - мечтата на всеки бизнесмен.
Ако го е казал това за чем трейлс, само мога да бъда изненадан и да го поздравя. Издига ми се още в очите.
Иначе няма да влизам в спорове, само ще кажа нещо, което е казал Радев, и което говори за висока култура, и което нищо подобно на това не съм чул да се казва.
"Проблемите се решават на политическо ниво, защото там се забъркват" !

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Nov 06, 2016 9:34 pm

Колко взе БСП на изборите? Пак твърдя, че ако Радев спечели, няма да е благодарение на БСП.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Nov 06, 2016 9:37 pm

Радев спечели, заради БСП точно. Бабите в селата гласуват за БСП без да се интересуват кой им е кандидат, а имайки предвид, че тоя човек не се яви на един дебат не е ясно как хората са наясно с това какъв политик ще е тоя. Дебилщината ти в тая тема минава тази в американската, честно.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Nov 06, 2016 9:47 pm

Litz wrote:Радев спечели, заради БСП точно. Бабите в селата гласуват за БСП без да се интересуват кой им е кандидат, а имайки предвид, че тоя човек не се яви на един дебат не е ясно как хората са наясно с това какъв политик ще е тоя. Дебилщината ти в тая тема минава тази в американската, честно.
Грешна представа!
Баба ми, си остана комунистка до някаква степен. Гласува за Калфин!
Вътре в структурите на БСП, много твърди глави не приемат Радев.
Аз никога не съм гласувал за БСП.
Радев води не заради БСП, а дори може би въпреки БСП.
Хората виждат Радев, а не БСП.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Nov 06, 2016 9:51 pm

Калфин, при все партийната му принадлежност е в пъти по-доказан дипломат от генерала.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Sun Nov 06, 2016 9:57 pm

coldie wrote: Грешна представа!
Баба ми, си остана комунистка до някаква степен. Гласува за Калфин!
Вътре в структурите на БСП, много твърди глави не приемат Радев.
Аз никога не съм гласувал за БСП.
Радев води не заради БСП, а дори може би въпреки БСП.
Хората виждат Радев, а не БСП.
На това в Антропологията му викат или Populism или Justification. В твоя случай е крайна комбинация между двете. Калфин има 3.5%. Не мисля, че бабите са 3.5%. Моля убедете ме в противното.

Определено обаче такива глупости в президентска кампания никога не е имало. Хората си искат индивиди, които да говорят празни приказки и това е. Демокрацията излиза извън контрол с глупостта на масите.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Nov 06, 2016 10:08 pm

nope.jpg
nope.jpg (57.41 KiB) Viewed 3998 times
Колди, ето ти ги по възрастови групи. За кого са гласували бабите и дядовците най-много? БСП. Мислиш ли, че на бабичките им пука кой е кандидата на БСП? Не.

А възрастовата група 18-30 е потрес. Марешки трети? :shock: :shock: :shock: