О, американския сексизъм ни е безкрайно ясен, но това не значи, че с него трябва да се обяснява всичко от политическите процеси в САЩ до строежа на атома. За мен Хилъри е поредният политик-подлога на корпорациите и честно, ако не беше Симеон нонстоп да ни напомня, че е жена, щях да съм забравила досега, щото верно няма никакво значение.
Имала е 70% approval като secretary of state, щото американците толкова ги боли фара за тая длъжност, че вероятно нямат и представа с кво се занимава т.нар. secretary. Избирането на POTUS за сметка на това им е като национален pastime, като няква комбинация между реалити шоу и WWE и всички погледи са вперени в тоя процес. Следователно става доста по-трудно да си заметеш гафчетата и да се правиш, че нямаш гафчета, когато всяка твоя дума и постъпка се проверява за броени наносекунди в интернет. Това може да сработи само зa кандидатите с големи твърди електорални ядра, дето си живеят в denial и не проверяват нищо или проверяват само в техните си медии. По-умерените лица обаче проявяват все пак няква критична мисъл и се влияят от подобни разкрития, заради което сега, например, на републиканците им е особено сечено, щото трябва да изберат чия подкрепа да загубят - тая на ненормалниците, дето си искат Тръмп или тая на умерените, дето са скандализирани от Тръмп. А демократите вече го извървяха тоя път и сега ако не си спечелят обратно отчуждените гласоподаватели, ще духат супата. Добре, че насреща им е урод като Тръмп иначе досега тея избори щяха да са решени вече.
Отделно, последствията от лошите решения, вземани на предишните длъжности на Хилъри почват да стават очевидни ей сега - и това, че войната в Ирак беше абсолютна грешка, и политиката й в Близкия изток след това. Малко е трудно да убедиш света колко прекрасен secretary of state си бил, когато явлението ИДИЛ тероризира целия Запад.
И прочее, и прочее. Отчасти наистина ми се иска Хилъри да беше мъж - сега поне ефира нямаше да се задръства и със SJW глупостите освен всичко останало.
Седяхме вчера с Александър и си говорехме как при първата кандидатура на Обама, противниците му толкова нямаше за кво да се хванат, че си измисляха глупости като акта му за раждане и баща му, дето бил многоженец. А сега то просто не знаеш откъде да почнеш с оплюването, толкоз материал са натрупали и двата кандидата.