Да поспамим за разнообразие (Part 3)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 30, 2005 2:58 pm

Изобщо не съм съгласен. ПОСЛЕДНОТО, което футболът носи, е философска стойност. Смешно е да се твърди. Цялото излъчване на футбола е гнусно - трилионери, полотината от които са забравили кой крак им е левият и кой - десният. Простотия, която лъха от тях на талази (айде, ше речеш - само нашите са такива... ама не са). Обожествяване и издигане на тия... гнусни същества в култ, докато хора на изкуството и науката тънат в мизерия. Е да, те не "обединяват" народа, но мен пък и футболът никога не ме е обединил. Да не говорим колко краткотрайно е това и колко изначално погрешно като начин да обединиш когото и да е.

И тъй като всичко, свързано с футбола е изкривено (заплатите им, ниската им интелигентност, полупрестъпните им профили, подивяването по играта на фанатичните фенове и прочее, и прочее), злобата ИЗОБЩО не е насилена. Ама изобщо. Игра, която прави *това* със света, е абоминация унто Нуган. Ако не беше професионална, ако нямаше толкова много пари, замесени в нея - ок. И мен ме кефеше да я играя в некви мизерни периоди от детството ми. Може би дори бих я гледал, ако ВСИЧКИ забавления на света не са ми достъпни. Но е доста... тенденциозно да се говори за насиленост при цялото извращение, свързано с футбола.
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Sep 30, 2005 4:37 pm

Като не ви е интересен футбола, не го гледайте. На мен като не ми харесват голфа, кърлинга и скоковете на батут просто ги игнорирам. Разбирам да ви дразнят "феновете", които безчинстват, но пък самата игра си е доста безвредна.

Но тази истерия е наистина комична. Преди два дни световно неизвестното отборче на Артмедия опука Порто като гост в Шампионската Лига, а нашите "грандове" си умират от радост, че минали първия кръг на УЕФА с триста зора. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 30, 2005 4:45 pm

Е, ъ, всеки си има право на мнение.. явно :P

Красотата и виртуозността не са свойствени само за изкуството.

А това, че футболът е поизвратен от комерса е верно, но пак води само до заслепяване за истината и толкоз :P
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 30, 2005 5:28 pm

Ми от мойта страна на вселената футболът не е поизвратен, а е оперверзен и бесният комерс води не до заслепяване за истината, а до опорочаването й. Прочее, виртуозност да, но красота ИМА само в изкуството. Хиляда и сто вида изкуство има, естествено, но спортът не е един от тях. Той е спорт.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Sep 30, 2005 6:01 pm

The Justice, The Truth, The Revenge

Уважаеми господин Смит,
като служител в институция с високи стандарти,аз имам някои основни изисквания.Най важното е,че моят пряк началник би трябвало да притежава интелект надвишаващ този на една средноинтелигентна кукувица.След постоянните Ви и дразнещи заяждания към мен и колегите ми в процеса на изпълнение на задълженията ни,мога само да предполагам,че вие сте една от малкото истински генетични загуби на нашето време.

Да карате мен,един мрежов администратор,да обяснява най подробно всичко което прави в момента,в който влезете в офиса ми,не е само загуба на време но и също безсмислено пилеене на кислород.Бях назначен,защото знам как да работя с компютърни мрежови системи,а Вие очевидно за да забавлявате с мен и останалите служители,докато наблюдават безплодните ви усилия как за се опитвате да разберете какво означават командите Кът и Пейст (Cut/paste).Вие никога няма да разберете компютрите.За вас изглежда е твърде сложно нещо толкова просто като двоично число.
Вие всъщност никога няма да разберете защо хората Ви мразят, но аз смятам да се опитам да Ви го обясня,макар че съм сигурен че тива ще е също толкова ефективно колкото да се опитвам да ВИ обясня какво е IP(интернет провайдър). Вашият лъсав нов Макинтош притежава повече индивидуалност отколкото вие ще имате някога.Виесе мотаете по цял ден из сградата и непрекъснато търсите недостатъците на другите.Вие сте елегантно облече,с онова безполезно излъчване,с което може би сте заблудили интервюиращият ви за работа ,но сега следк като наиситна имате сериозни отговорности,вие ги стоварвате върху плещите на преуморения ви пресонал,надявайки се таланта на служителите ви да прикрие крещящатата Ви некомпетентност.В един свят на непрекъснато развитие и усъвършенстване Вие сте едно от онези низши зелени водорасли,които хората ядат и се присмиват.
И тъй като не виждам преспектива ситуацията да се измени в положителна насока ,освен разбира се ако не ви направят мозъчна трансплантация,съм принуден да си подам оставката.Както и да е на раздяла бих искал да ви кажа няколко неща:
1) Когато някой Ви се обади ,за да поиска препоръка за работа за мен,Ви забранявам категорично да му давате отрицателни харатеристики.Най-много което Ви се позволява да кажете е:"Предпочитам да не коментирам".Имам приятели които ще ви се обаждат от време на време,за да проверяват дали спазвате това условие,защото знам че сам няма да сте в състояние да проявите каквато и да била почтенност.
2)Имам паролите на всичките ви сметки в системата и знам всяка парола която сте използвали през последните пет години.Ако решите да играете нечестно ,ще публикувам списък с любимите ви неща,които надлежно съм копирал,когато ме накарахте да архивирам безполезните ви файлове.Не смятам че термини подобни на "лолита" ще сегледат с добро око от администрацията.
3)Когато взехте назаем цифроф фотоапарат за да направите снимки за рждения ден на майка си,сте пропуснал да споменете,че ще се снимате гол ред огледалото.После тъй като сте пълен технически невежа и малоумник,сте забравили да ги изтриете.Ще се задоволя да отбележа,че никога не бях виждал толкова странна употреба на бутилка кетчуп,но Ви уверявам,че всички снимки са копирани и ще се съхраняват на надеждни места,докато не напишете блестящо препоръчително писмо относно професионалните ми умения.(Ако обичате опитвайте се да използвате програмата за проверка на правописни грешки,защото ми омръзна да ги поправям.)
Благодаря ви за отделеното внимание и очаквам препоръчителното ви писмо утре на бюрото си в 8 часа.Само да споменете една дума за това на нкого и всичките ви мръсни малки тайнички ще станат публично достояние.Никога не се ебавайте с със системния администратор.Защо ли?Защотот той зае всичко коеот правите през свободното си време.
Искрено Ваш..."
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 30, 2005 7:38 pm

Moridin wrote:Е, ъ, всеки си има право на мнение.. явно :P

Красотата и виртуозността не са свойствени само за изкуството.

А това, че футболът е поизвратен от комерса е верно, но пак води само до заслепяване за истината и толкоз :P

кефят те космати крака тебе и тва си е ;ррр

спорт а :shock:
Image
Last edited by Xellos on Fri Sep 30, 2005 9:35 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Sep 30, 2005 7:52 pm

Roland of Gilead wrote: Прочее, виртуозност да, но красота ИМА само в изкуството. Хиляда и сто вида изкуство има, естествено, но спортът не е един от тях. Той е спорт.
Bullshit :lol:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 30, 2005 8:00 pm

Yan wrote:
Roland of Gilead wrote: Прочее, виртуозност да, но красота ИМА само в изкуството. Хиляда и сто вида изкуство има, естествено, но спортът не е един от тях. Той е спорт.
Bullshit :lol:
Prove me wrong, ако ще обиждаш

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Sep 30, 2005 8:26 pm

Красивите жени например - и те ли са вид изкуство? :) И кое изкуство по-точно?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Sep 30, 2005 8:56 pm

има си особена красота в спорта, макар че едва ли има начин да обясня това :) особено на Рол :wink:

примерно страхотно се кефя да гледам някой добър играч на спорт, който практикувам (по телевизията, на живо, whatever). Като дори не говоря за спортовете, чието практикуване си е направо изкуство (фигурно пързаляне, художествена гимнастика примерно)

и не се ебавайте със сисадмина :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 30, 2005 9:44 pm

Първо, ОЧЕВИДНО говорех за красота в нещо, създадено от човек, не в самия човек. Второ, да оценяваш нечие майсторство и да се възхищаваш на него, не е равностойно на красота.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Sep 30, 2005 9:53 pm

Roland of Gilead wrote:Първо, ОЧЕВИДНО говорех за красота в нещо, създадено от човек, не в самия човек. Второ, да оценяваш нечие майсторство и да се възхищаваш на него, не е равностойно на красота.
Очевидно не си гледал световното по вдигане на тежести за жени...
Еех, китайките творяха красота, история...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Sep 30, 2005 10:00 pm

Ян! С много усилия ги бях забравила, как можа?!?! :oops: :oops: :oops:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 30, 2005 10:13 pm

e има какво да се види от спорта де ;р ей кат тва ;рр :oops:

http://fishki.net/pics5/apd.gif

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat Oct 01, 2005 12:26 am

туй какъв точно спорт ще да бъде? Някакъв сисадмински сигур :)

Рол, не знам защо въобще се опитвам, с теб поначало е невъзможно да се спори, но все пак... Значи фигуристката като обикаля по леда не е красиво, ама хич, понеже красотата в изпълнението и не може да има. Но разбира се, това няма значение, защото изпълнението и въобще не е красиво, то само буди възхищение, видите ли, а възхищението не е равностойно на красота.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!