A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Litz
Ascendent

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Litz » Tue Jun 21, 2016 1:18 am

Интервютата на Софи Търнър около последния епизод ме убеждава колко тъпо парче е това момиче :shock:

"Джон не слуша Санса, щото тя е жена, а той е сексист" Ся Санса и цупенето й ми пред Джон ми дойде в повече. Това, че Рамзи я е изнасилил е напълно ирелевантно за Джон в контекста на битка, вместо да му обяснява как Рамзи я е изнасилил и колко е страшен, когато са двамата сами, да му беше казала "Джон, имам армия"

"Санса е най-голямата жертва в тоя сериал" :shock:

"О колко яко, че Санса убива Рамзи, това е толкова неин стил"
Перифразирах ма тука са й "мислите":
https://www.youtube.com/watch?v=cIwpmwo7KWQ

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Jun 21, 2016 3:04 pm

Не мога да повярвам този последен епизод колко брутално издъни историята на Денерис. Тя от два сезона е в Мирийн и игнорира местната и вестероска политика, но има един проблем с който се бори и за който неуспешно търси решение от втори сезон насам- как да си контролира драконите. След всичката драма с безразборното им убиване на хора, трагичното заключване на "децата" й в зандана, впечатляването на дотраките с контрола й над Дрогон и смелостта на Тирион в освобождаването на драконите в мазето, какво имаме- Дани изведнъж може да контролира и трите дракона телепатично без никаква трудност или обяснение. Ебаси глупостта.
Martix wrote:А бродниците не могат да праминават Вала, щото е магически, а досега не са introduce-нали нищо по тоя въпрос.
Алоу, не забравяй Бран. Момчето има magical ward breaking mark и се е засилил с максимална скорост да минава през Вала.
Litz wrote:Само аз ли не съм фен на сцената с хрътките и Санса? Тотално out of character e (по-скоро Аря би го направила, но Санса никога) и това, че тотално си противоречи с това, което Нед ги е учил: цялата тирада за това как, който произнася присъдата, трябва да я изпълни и как дължиш на този, който си осъдил да го погледнеш в очите и ако не можеш, значи не заслужава да умре?
Нед само момчетата учеше на това. Момичетата нямат работа да се занимават с такива неща в неговия свят.

Но по-сериозно, най-накрая се появи Darth Sansa, която доста фенове чакахме миналия сезон. Поне аз от епизода разбрах, че Санса нарочно реши да остави Джон да се вкара в капана и задържа войските на Арин до ключовия момент, когато спечели битката. Ако не го е направил това нарочно, ще съм много разочарован, но този сериал има много разочарования този сезон.

В този епизод имаше много силна градация за нея. Първо мрънкането, че не е включена в решенията, въпреки че беше в срещата и никой не й забрани да говори. След това приемането че Рикон не може да бъде спасен, което беше логично но неизбежно. След това изчакването за нападение в правилния момент, докато верните й хора бяха избити почти до крак, което беше безмилостно стратегическо решение. На края убийството на безпомощния Рамзи, което си беше садистично отмъщение. Надявам се всичко това да е довело да някаква по-трайна промяна в характера на Санса.

Самият епизод беше страхотно заснет и битката беше много впечатляваща, така че всъщност имам проблем само със за пореден път твърде лесното решение на проблемите на Денерис.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 21, 2016 3:19 pm

I'm sorry, what? Как това е правилният момент? Сега ще трябва да са благодарни на Кутрето и той ще иска нея. Втф безумен ход би било това?
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jun 21, 2016 3:59 pm

Ambartanen wrote:Но по-сериозно, най-накрая се появи Darth Sansa, която доста фенове чакахме миналия сезон. Поне аз от епизода разбрах, че Санса нарочно реши да остави Джон да се вкара в капана и задържа войските на Арин до ключовия момент, когато спечели битката.
Kак се предполага, че е успяла да направи това без да разполага с нещо от рода на GSM или Skype? Иначе не виждам как ще знае, че войската на Кутрето е достатъчно наблизо, че да дойде навреме.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jun 21, 2016 4:30 pm

Ква градация? Санса вика на Джон преди няколкш епизода
"Трябват ни повече мъже"
"Ок знам, ма къде ги? Кажи ми?"

Тоя епизод се държи като тъпа тийнейджърка:

"Ти не ме слушаша мнооо си тъп"
"Е кажи де"
"Ми няма сърдя ти се"

Един епизод Санса го играе умилителна жертвичка, дето трябва Теон да я спасява, после Бриен я спасява, после ми се гушка в Джон като новородево котенце и ся изведнъж Дарт бедес Санса, аре не.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Jun 21, 2016 4:52 pm

Moridin wrote:I'm sorry, what? Как това е правилният момент? Сега ще трябва да са благодарни на Кутрето и той ще иска нея. Втф безумен ход би било това?
Правилният момент в битката е защото войската на Рамзи беше влязла в мелето и тотално отворена за кавалерията, така че успя с един изненадващ удар решително да му разбие армия... ако изобщо това стана нарочно и по нейно решение, което предстои да разберем може би.
Demandred wrote:Kак се предполага, че е успяла да направи това без да разполага с нещо от рода на GSM или Skype? Иначе не виждам как ще знае, че войската на Кутрето е достатъчно наблизо, че да дойде навреме.
Е, разполага с телепортатора на Кутрето очевидно :D Ако не са били в комуникация, Бейлиш изобщо нямаше как да знае кога и къде да си докара армията.

Иначе градацията се съдържаше изцяло в този епизод, вярно е. Като цяло целия сезон ми идва изключително неконсистентен от епизод на епизод, така че не знам дали не съм "прочел" повече в действията й отколкот се е предполагало. За Аря също бях убеден, че играе някакъв номер, ама накрая се оказа че не.

Ся моята теория е, че Санса ще го надиграе като спечели Робин, Лорд Ройс и цялата войска на своята страна. Примерно може да се ожени за Робин Арин. Не е като в момента да е особено ясно защо някой в тази войска въобще слуша Кутрето освен че явно печели симпатиите на Робин с някви дребни подаръци.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jun 21, 2016 5:00 pm

Demandred wrote:
Ambartanen wrote:Но по-сериозно, най-накрая се появи Darth Sansa, която доста фенове чакахме миналия сезон. Поне аз от епизода разбрах, че Санса нарочно реши да остави Джон да се вкара в капана и задържа войските на Арин до ключовия момент, когато спечели битката.
Kак се предполага, че е успяла да направи това без да разполага с нещо от рода на GSM или Skype? Иначе не виждам как ще знае, че войската на Кутрето е достатъчно наблизо, че да дойде навреме.
Image
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jun 21, 2016 10:06 pm

Този нов съюз ме радва, но и малко ме плаши. Защото чак сега започвам да чувствам, че има реален шанс Денерис да се върне във Вестерос и да стане кралица там. А в такъв случай какво ще стане с Марджери?! Марджери е най-хитрият и манипулативен герой до момента, успява да влезе под кожата на всеки, успява да оцелее и да излезе победител във всяка ситуация – без дракони, без армии, само благодарение на своя чар и интелект. Ако Дани се върне, ще иска да я свали от трона. А Марджери все пак винаги е жадувала да бъде The Queen, дали ще се навие да бъде the васал?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Това бие поста за Мистик от темата за Апокалипсис честно.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 21, 2016 10:46 pm

Що, тотално тру е. И преди сме я коментирали, че сериалът явно я пичва като добър манипулатор.
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jun 21, 2016 10:51 pm

И какво е постигнала досега като е толкова добър манипулатор? Практически нищо...

Не може да става и дума за сравнение с Варис примерно.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jun 21, 2016 11:30 pm

Ревютата на Доктор Хорибъл понякога са твърде предубедени. Най-голямата тъпотия може да се случи с персонаж, който той харесва, може да е супер нелогично и безумно и той пак ще намери начин да обясни как това всъщност е супер логично и яко и супер доброто решение. В същото време с някой персонаж, на когото той не ме се кефи е точно обратното, може да се случват мега епиките, целият свят да припада от екзалтация и той ще е отегчен.

Има адски яки ревюта и адски яка мнения, но хареса ли си персонаж/актьор, те са безгрешни и прекрасни и всичко около тях е гениално.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jun 21, 2016 11:38 pm

Защо не въоръжиха гиганта с един триметров дънер ... щяха да спасят 3-4 000 живота.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Jun 21, 2016 11:40 pm

Litz wrote:Ревютата на Доктор Хорибъл понякога са твърде предубедени. Най-голямата тъпотия може да се случи с персонаж, който той харесва, може да е супер нелогично и безумно и той пак ще намери начин да обясни как това всъщност е супер логично и яко и супер доброто решение. В същото време с някой персонаж, на когото той не ме се кефи е точно обратното, може да се случват мега епиките, целият свят да припада от екзалтация и той ще е отегчен.
Всъщност в днешното ревю Доктор Хорибъл ИЗНЕНАДВАЩО не е доволен от някои неща именно у Санса (например усмивката, защо не е казала за армията).

+1 за дънера!!!
shadow dance nikoga ne luje

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jun 21, 2016 11:57 pm

Мен пък не ми хареса боя - показаха 200-300 случайни статисти които се блъскаха в брауново движение. В книгата Болтън има десет хилядна армия от които много рицари и тежка кавалерия. В сериала и двете страни бяха сбирчотина от пешаци , направо да се чудиш .

А силите на Арин ако се вярва на книгата са 60 хилядна сила . Нещо смазващо което не видяхме докато показваха двайсетина конника.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jun 22, 2016 12:06 am

Killua wrote:
Litz wrote:Ревютата на Доктор Хорибъл понякога са твърде предубедени. Най-голямата тъпотия може да се случи с персонаж, който той харесва, може да е супер нелогично и безумно и той пак ще намери начин да обясни как това всъщност е супер логично и яко и супер доброто решение. В същото време с някой персонаж, на когото той не ме се кефи е точно обратното, може да се случват мега епиките, целият свят да припада от екзалтация и той ще е отегчен.
Всъщност в днешното ревю Доктор Хорибъл ИЗНЕНАДВАЩО не е доволен от някои неща именно у Санса (например усмивката, защо не е казала за армията).
Аз Марджъри, която той обожава и Севера като цяло, който той не харесва визирах.

Иначе аз Санса спрях да я харесвам като каза на Теон "Ми и аз щях да постъпя с теб като Рамзи, прав е бил пича" :shock: