Не мога да повярвам този последен епизод колко брутално издъни историята на Денерис. Тя от два сезона е в Мирийн и игнорира местната и вестероска политика, но има един проблем с който се бори и за който неуспешно търси решение от втори сезон насам- как да си контролира драконите. След всичката драма с безразборното им убиване на хора, трагичното заключване на "децата" й в зандана, впечатляването на дотраките с контрола й над Дрогон и смелостта на Тирион в освобождаването на драконите в мазето, какво имаме- Дани изведнъж може да контролира и трите дракона телепатично без никаква трудност или обяснение. Ебаси глупостта.
Martix wrote:А бродниците не могат да праминават Вала, щото е магически, а досега не са introduce-нали нищо по тоя въпрос.
Алоу, не забравяй Бран. Момчето има magical ward breaking mark и се е засилил с максимална скорост да минава през Вала.
Litz wrote:Само аз ли не съм фен на сцената с хрътките и Санса? Тотално out of character e (по-скоро Аря би го направила, но Санса никога) и това, че тотално си противоречи с това, което Нед ги е учил: цялата тирада за това как, който произнася присъдата, трябва да я изпълни и как дължиш на този, който си осъдил да го погледнеш в очите и ако не можеш, значи не заслужава да умре?
Нед само момчетата учеше на това. Момичетата нямат работа да се занимават с такива неща в неговия свят.
Но по-сериозно, най-накрая се появи Darth Sansa, която доста фенове чакахме миналия сезон. Поне аз от епизода разбрах, че Санса нарочно реши да остави Джон да се вкара в капана и задържа войските на Арин до ключовия момент, когато спечели битката. Ако не го е направил това нарочно, ще съм много разочарован, но този сериал има много разочарования този сезон.
В този епизод имаше много силна градация за нея. Първо мрънкането, че не е включена в решенията, въпреки че беше в срещата и никой не й забрани да говори. След това приемането че Рикон не може да бъде спасен, което беше логично но неизбежно. След това изчакването за нападение в правилния момент, докато верните й хора бяха избити почти до крак, което беше безмилостно стратегическо решение. На края убийството на безпомощния Рамзи, което си беше садистично отмъщение. Надявам се всичко това да е довело да някаква по-трайна промяна в характера на Санса.
Самият епизод беше страхотно заснет и битката беше много впечатляваща, така че всъщност имам проблем само със за пореден път твърде лесното решение на проблемите на Денерис.