A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
AlDim
Elder God

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by AlDim » Tue Apr 26, 2016 9:10 pm

Тц, тц, много хейт този епизод :lol:

Ето ви малко Honest Trailers:
https://www.youtube.com/watch?v=3LHmkVqYgKo

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 26, 2016 10:14 pm

Amelia wrote:Бран не беше мъртъв, а в кома. Джон е мъртъв. Сега ще ни държат в неведение, за да ни тролят още малко докато го съживят. Щото ако не го съживят, това ще се окаже най-безсмисленият персонаж на всички времена и тотално не виждам закво изобщо съществува. Но то и бая от другите дет си взеха нямат смисъл в така развилата се история.
Съгласен с първото, не с второто. Никой от персонажите, които явно са билдвание за нещо голямо, не си е взел преждевременно. Арката на Джон е явно и драматично незавършена.

Ебаси негативите в тоя форум ,честно :shock: Само мен ли супер много ме изкефи епизодът? И да, Дорн е куха линия, ма Дорн е куха линия откак се появи в сериала, та в тоя контекст кой знае, whatsherface от Рим може да свърши нещо по-интересно...
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Apr 26, 2016 11:26 pm

Roland, аз честно казано се изненадах, че в ревюто ти каза, че този сериал с всеки сезон вдига нивото. И името на актьора на Даарио е сбъркано как от Микиел го изкара Майкъл не знам (но това са бели кахъри)

За Джон бтв, имайки предвид, че в трейлъра имаше Tower of Joy сцена, няма как да го държат умрял :lol:

относно Дорн не разбирам нещо. Очевидно, че искат тоя сезон да е СИЛНИТЕ ЖЕНИ и тн, но не можаха ли да си задържат Ариане? И как
Spoiler: show
двете коври се оказаха на кораба? Домът Мартел изчезна?
Друга дупка при Мелисандра
виждали сме я 298419478894285 гола без колие и пак е млада и красива, та как сега изведнъж става.
Относно Рамзи каква беше тая любов, тея сълзи? Рууз като изброяваше безумията на действията му се сцепих.

А това с Валирианския го имаше още преди пак в Мирийн май и ми беше мега безумно. Явно пичът измислик езиците го е мързяло да измисли и азбука. Но ако може Церсей да си вземе, щото Хийди с това дишане и тва театралничене ми лази по нервичките вече 6ти сезон, а перуката е краят...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Apr 27, 2016 8:51 am

Roland wrote:Ебаси негативите в тоя форум ,честно :shock: Само мен ли супер много ме изкефи епизодът? И да, Дорн е куха линия, ма Дорн е куха линия откак се появи в сериала, та в тоя контекст кой знае, whatsherface от Рим може да свърши нещо по-интересно...
Мда, епизодът си беше екстра. Според мен просто хората, които досега хейтиха, че има разлика спрямо книгите сега хейтят, защото сега е гарантирано да има още повече разлики, когато някой ден се появят още книги. :mrgreen:
Относно Дорн - шит си е като цяло, но му отделят по 30 секунди на сцена, така че няма голяма драма.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 27, 2016 8:56 am

AlDim wrote:
Roland wrote:Ебаси негативите в тоя форум ,честно :shock: Само мен ли супер много ме изкефи епизодът? И да, Дорн е куха линия, ма Дорн е куха линия откак се появи в сериала, та в тоя контекст кой знае, whatsherface от Рим може да свърши нещо по-интересно...
Мда, епизодът си беше екстра. Според мен просто хората, които досега хейтиха, че има разлика спрямо книгите сега хейтят, защото сега е гарантирано да има още повече разлики, когато някой ден се появят още книги. :mrgreen:
Относно Дорн - шит си е като цяло, но му отделят по 30 секунди на сцена, така че няма голяма драма.
Няма да се появят повече книги. Deal with it ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Apr 27, 2016 9:27 am

The Dragon wrote:Няма да се появят повече книги. Deal with it ...
Може това да му се случи и на него, да:

Image

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Apr 27, 2016 9:37 am

Относно сцените в Дорн, прочетете писмото от Джейми до Доран. Обяснява няколко важни детайла като
защо изведнъж убиват Доран (мислят че ще ги прати на Церсей, за да я омилостиви), как намират Тристейн (той се връща с кораба в Дорн) и защо Джейми изведнъж стана толкова кръвожаден (всъщност убеждава Церсей да го остави той да се справи със ситуацията без да започне война с Дорн).
Щеше да е добре тези неща да са ясни на зрителите, а не да се разберат от снимка на случаен prop, но никое от тях не е шокиращо разкритие.

За Мелисандре пък
имаше само една сцена във вана, където всички пощуряха че е без колието, но както и да е. Нейната магия не е обяснена и не знаем правилата, но няма причина да смятаме че махането на колието развали илюзията(?). Цялата сцена беше за нейната crisis of faith, защото магическите й способности идват от вярата и увереността, а не от някаква дрънкулка.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 27, 2016 9:39 am

Е да, имаше много яки неща в епизода, ма само като видиш тоя водевил в Дорн и проклетите надписи на английски (you'd think they'd stepped back after the outrage last time) и се скапва всичко :)

Иначе на север къртеше работата, особено Торн.
Що се отнася до колието, нищо не пречи то да е зелен хайвер и да няма много общо. Т.е. спокойно може тя след като свали всичко от себе си, просто да си свали и фалшивата визия.

едит: той Андрей е казал същото, дам :)

едит 2: много яко за това писмо! наистина тъпо, че го няма в епизода. и има правописни грешки :D
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Apr 27, 2016 9:48 am

Друг вариант е Селис в сцената с ваната да я е виждала каквато е. Разговорът едно че е на тема илюзии и второ е пълен с двусмислени реплики и странно поведение от страна на Селис. (Бтв, на нощното шкафче имаше и отвара няква.) Впрочем, да, и отварите, и колиетата, и червената роба все пак действат и на символично ниво. На нея си й дойде вповече издънката със Станис, обърканите видения с Джон...

Жоро, Джейми е дислексик, не се хващай за правописните грешки ;)

A за английските надписи, мисля, че това е просто валириански, а и Тирион, и Варис го знаят -> виждат го като английски. Не сме виждали валирианска писменост в сериала изобщо, все пак.

А това с писмото вероятно ще го разработят просто в следващите епизоди. На мен ми е интересно сега двете досадни Змии ще се върнат ли в Дорн, или ще се кешират в Чертога, за да асасинейтват.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Apr 27, 2016 11:02 am

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Apr 27, 2016 12:54 pm

На мен Торн ми заприлича на Тръпм да си призная с тея ксенофобски изказвания и бясното хранене на Джон, който трябва да е Обама???? :lol:

KL изглежда различно, както и Бравос. Ясно е, че вече не снимат в Дубровник, но не очаквах, че ще си личи толкова.

Между другото гледа някви пискания относно Санса, Бриен, Теон и Под сцената, че била сексистка. Не разбирам.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Apr 27, 2016 1:41 pm

Litz wrote:Между другото гледа някви пискания относно Санса, Бриен, Теон и Под сцената, че била сексистка. Не разбирам.
Много идиоти има, които пишат статии. Аз попаднах на следното безумие - http://www.bustle.com/articles/156653-e ... ering-move. Цялата статия е за това колко empowering and awesome е това, че Елария и дъщерите й убиха Доран Мартел и сина му.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Apr 27, 2016 1:48 pm

Litz wrote: Между другото гледа някви пискания относно Санса, Бриен, Теон и Под сцената, че била сексистка. Не разбирам.
Ни съ мръщи, ама всичко ли за теб е някакъв криворазбран от жените сексизъм? Или следиш коментари само от места, където спокойно можеш да намериш такъв? Щото това за санса и по-ранното сезона на гърл пауъ! го виждам от теб, ако се разровя сигурно ще го мерна и на други места, но все пак, май не е чак толкова масово схващане ми е мисълта.

А по същество - не плюем щото минаха книгите, а щото логиката си е взела с могъщество. И ако, хуу, за дорн още нямаме пълната картинка и тая тъпотия, дето ни сервираха по някакъв начин може да бъде извинена в следващите епизоди (което едва ли ще се случи, тъй като показаното беше интрига, достойна за конан варварина сериала) . Може и да съгласим, че на мели герданчето е без значение. Както и дори да приемем, че тва е най-скапаната улица в Браавос и никой не му дреме като наритат сляпо момиче или че просто всички в улицата са толкова навътре с порядките на най-почитания им, но пазен в тайна култ, че да не се изненадват от такива прояви. Пък и ако се дърлим на бриен, че знаеше къде е санса, трябва и на всички да се дразним за съвпаденията. Даааааже може да сметнем, че е в реда на нещата толкова голям табун да не знае коя е била жената на Дрого и шушумигите да не са събрали 2 и 2 и да са познали единствената руса пача на целия континент...

Защо тогава не я напънаха?
Защо й повярваха, че е мацката на Дрого? А не, че е кметицата на мирийн ли кфото беше там? Онова време не е като сегашното и реално на народа му дреме кой е шефче, ма душата дося бая име си е изградила и чисто визуално нема грешка. Друга кат нея в тия земи нема. А тия са твърде много сган, за да нямат по-точна информация и да вярват, че майката на драконите е трицица вещица, каквато сигурно мислят, че е в затънтените райони.

Защо давос кат видя насраната мелисандра не я попита случило ли се е нещо със станис, ми се занимава с джон?

Защо като наръгаха джон го оставиха насред пътя и даже предател му сложили над тиквата, вместо да съберат и поддръжниците му и тогава да се теглят речи. В които едва ли е много умно да казваш, че пичът кат цяло е стабилно копеле, ма накрая се е оакало по-сериозно отколкото на теб ти допада и затва сте му теглили чикийката.

Пък ако сте простаци и сте решили, че групитата на джон ще ги убивате, закво протакате? Защо не минаха през всичките му приятели веднага след деянието, ами ги оставят да се барикадират?

У кой свят тири и варис ще им е поверено да ръководят град, намиращ се на друг континент, където и двамата не значат нищо? И кой, да го таковам, въобще ще ги остави и един ден да си го развяват без да ги хвърли най-малкото в затвора? А по-вероятно да ги наебе и утрепе.

И къв пропуск беше че рамзи не прати 20-те си добри мъже (тия, дето надцакаха най-добрия пълководец у тоя свят) да приберат санса, ми B-групата от такива, които имаха и проблеми с идеята, стояща зад създаването на щита.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Apr 27, 2016 2:11 pm

трубадур wrote:
Litz wrote: Между другото гледа някви пискания относно Санса, Бриен, Теон и Под сцената, че била сексистка. Не разбирам.
Ни съ мръщи, ама всичко ли за теб е някакъв криворазбран от жените сексизъм? Или следиш коментари само от места, където спокойно можеш да намериш такъв? Щото това за санса и по-ранното сезона на гърл пауъ! го виждам от теб, ако се разровя сигурно ще го мерна и на други места, но все пак, май не е чак толкова масово схващане ми е мисълта.
Цикля в тъмблр тага на ГоТ и ми излизат. Знам, че не трябва.

Бтв единствената добра перука е тая на Мелисандрата. Марджърито, Церсейката и тн бяха като от магазин за един лев.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Apr 27, 2016 2:27 pm

А по същество - не плюем щото минаха книгите, а щото логиката си е взела с могъщество.
Това си е така от втори сезон насам и става все по-зле. В последният епизод нямаше чак толкова много откровени безумия, като изключим Дорн, ама пак беше зле като цяло. Примерно как по дяволите Санса и Теон се отърваха без никакви наранявания след скок от стена висока поне 15 метра, като отдолу имаше максимум 3 санта дебел сняг?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!