JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
KoP3Le7o
E'lir

Re: JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders

Post by KoP3Le7o » Fri Apr 15, 2016 8:32 pm

Полнареф номер 2 на хоризонта!
Срещата между майката на Джоске и Джотаро - :lol:
На Анджело са му се свили топките от страх, а на мен от това, че чух името на Дио!
Анимацията почва все повече да ме кефи, определено след три серии се влюбваш в нея.

Дерзай, народе!!!! :metal: :metal: :metal:
От Давид избухват!

Araki's Kishibe Rohan wa Ugokanai Manga Gets Anime on Jojo Blu-ray/DVDs

п.с. Усещам, че Амелия ще е най-хепи от новината! :D

п.с.2 Thus Spoke Kishibe Rohan - Готина препратка към Ницше. :lol:
Last edited by KoP3Le7o on Fri Apr 15, 2016 8:35 pm, edited 1 time in total.
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 15, 2016 8:34 pm

ФАААААААААААААААААААААААААААААААААК ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕАААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!

Минисерийката с Рохан е много готина и заслужава да се види анимирана с любов и тя!

Иначе аз ще гледам новото Джоджо след работа чак. ;–;
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Apr 15, 2016 8:37 pm

Давид са мечтаното студио за всяко едно аниме!!!
Съчувствам ти, че няма да можеш да гледаш Да Хенду по-скоро. :(

И тъй рече Рохан Кишибе! :lol: :lol:

Edit: 39 парчета ще да е! :metal: :metal: :metal: Стана ми патката!
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 16, 2016 10:22 am

Абе аз още не мога да кльопна съвсем арта. Тая цветова гама почва вече да ми писва, а човечетата на моменти са рисувани с крака:

https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57BC445A

https://45.media.tumblr.com/d49e8f97e60 ... o1_400.gif

Иначе епизодът беше сравнително як, но следващия трябва да е по-як. То боя между Джоске и Окуясу и в мангата не е кой знае кво.

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Apr 16, 2016 10:28 am

Айде, айде, нека не забравяме изцепките в арта на Стардъст Крусейдърс, особено в последните епизоди. Иначе мен арта си ме кефи, по-енергичен и "млад" е. Което колкото и да ме кефят бадките от трета част, в случая е предимство и не са всички гардероби. Изкефиха ми и звуковите ефекти когато Окуясу ползваше The Hand.
Last edited by Claymore on Sat Apr 16, 2016 11:13 am, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Sat Apr 16, 2016 10:57 am

Картофът Дио! :lol:
С арта се свиква и видяхме добри похвати на анимация със саксиите например, просто страхотно анимирано!
Само да вметна, че засега слухът, че анимето ще е 39 епизод се оказа верен.
Нищо чудно и другият слух, че догодина 2017 ще има продължение от още 12 серии също да се окаже верен.
Image

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Mon Apr 18, 2016 12:10 pm

Моето ревю на епизод 1, 2 и 3 от Diamonds are unbreakable.

Джоуске и Джотаро - двойната комбина и ситуацията извън контрол в къщата.

Тази сцена си струва да бъде отбелязана като една от най-добрите във всички сезони на анимето. От една страна, обстановката, силата на станда на Anjuro и умелото изключване на неадекватните "side" character-и от сметките сътвориха напрежение, което се усещаше и което беше точно на място. Това даде възможност да излязат от своите "делнични" роли и да разберем на какво са способни. От друга страна действието бе динамично и изпълнено с РАЗУМНА човешка мисъл (за което винаги съм свалял шапка на Джоджо аниметата). Нямаше елементи на форсиране на сюжета и според мен успяха да излязат от проблемите с една фина елегантност.

До тук с положителната част. След тази сцена сюжетът, като че ли да покаже на какво е способен в определените за това "златни 3 епизода" избърза и се получи директен сблъсък с лошите герои, което за мен беше преинсценирано и не беше на място. Казвам това от гледна точка на човек, който яростно се опитва да не изчете мангата, за да му е интересно на макс анимето. Освен тази съществена промяна на ритъма на сюжета, доста различна от ситуацията в Stardust, се забелязва и значително намаляване на хумора, който също криеше в себе си чара на Джоджо.

Тези два фактора - ритъм и хумор, създадоха една интересна биткаджийска сцена между Ниджимура и Джоуске, но лишена от всякакъв Джоджо "аромат", ако така мога да го кажа.

До тук - 7/10 чисто. /Само защото стандовете започват да имат много по-тясна специализация и това прави анимето на ниво./

Очаквания - Предполагам, че сюжетът ескалира така, за да може да се подадат основите на историята на Джоуске. Все пак са 24 епизода, а не 12, например. (за да могат да го запълнят с гоненето на пича с лъка.) Да не говорим, че съм слушал изключително положителни отзиви за Диаманта и не искам да повярвам, че е пълно с битки и е лишено от хумор.

Едит - Ако наистина са 39 епизода, то значи няма какво да ме притеснява. Само хумора да върнат и всичко ще е тип топ.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Tue Apr 19, 2016 10:22 am

Хуморът ще бъде върнат, повярвай, просто в момента ни представят героите и затова сега е толкова напечено. Принципно съм върл враг на хумора в аниметата, особено този в шонените,
почти винаги като че ли сипват повече сол в манджата и не става за "ядене",
но в Джо-Джо, за радост, хуморът е страшно приятен. Бих казал по-зрял някак си, въпреки жанра му.
Доколкото до броя на сериите, 39 ще са, официално е потвърдено (официален сайт). И както казах в предния си коментар, има голяма вероятност тези 39 епизода да не са краят на тази част, а да има още 12 серии догодина, което би било супер, но като се замисля, с темпото, с което анимират, може би и за 39 епизода ще опаткат историята, въпреки че си добавят аниматорите и останалите "виновници" по нещо тяхно, допълващо вселената на Джо-Джо.
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Thu Apr 21, 2016 1:47 pm

https://www.youtube.com/watch?v=OECU_ajVuUc

Джоске как нахрани Окуясу накрая за вродената му тъпотия! :lol: :lol:
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Apr 22, 2016 8:15 pm

Image

Гурейто!!! :metal:

Още като четох мангата си представях тази битка анимирана, но не и толкова епично!
На места рисунките бяха много сериозни.

п.с. Коичи най-накрая снесе!
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 22, 2016 8:58 pm

Хаха, ще го гледам довечера, че сега съм на работа.

Иначе с това яйце ми напомнят на онзи безумен КЛАМП доджин, в който Какьоин беше снесъл яйце. Като таткото, естествено, беше Джотаро. Култова раота тфа! :lol:

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Apr 22, 2016 10:57 pm

Аз бях забравил бтв че Коичи имаше яйце първо, НО пък помнех това което ти ми разказва за КЛАМП доуджина. Смятай колко ме е травмирало. :lol: След малко ще се изтегли и ще го изгледам.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Sat Apr 23, 2016 2:04 am

Този доджин е някаква изродщина явно! :lol: Не бих си го причинил :Д
Попаднах на някакъв преди време, в който се завързваше афера между Джоузеф и Авдол... Ужас!
Засега анимето държи много стабилна напечена атмосфера.
А Стандът на Коичи е доста интересно измислен, след като се излюпи.
Но това ще стане чак след като се срещне с оная лудата, което би трябвало да е точно след Ниджимура арката, ако не се лъжа.
Image

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Thu Apr 28, 2016 12:11 pm

Стандовете в тази част са супер изобретателни, няма спор! Особено Bad Company ме израдва на МАХ. Нямаше ли подобен разказ на Steven King или нещо подобно? Спомням си критично подобна атмосфера с малките войници, но не съм сигурен от къде съм наясно с това. Определено ме грабна. Освен това се вижда и заформяне на Джоджо's Gang, което е worth mentioning. Интересно ми е станда на Коичи какъв ще е, но моля не спойлвайте.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Apr 29, 2016 9:11 pm

Много драматичен епизод, 10 000 пъти по-въздействащ от мангата.
От студиото отново използваха феноменални похвати на анимация,
впрочем рисунъкът взе все повече да ми харесва,
някак напомня на далеч по-предпочитания от мен рисунък на сериала от 2012-а.
Определено този сезон е класи над предишния!
Стандовете са далеч по-интересни и с още по-интересни имена (Ред Хот Чили Пепърс :metal: ), отделно вече знаем какво може да ги пробужда.
Единственото нещо, за което малко съжалявам, е, че анимето сега ще посмекчи тона, но въпреки това ще можем да се смеем заедно с новия шут в шоуто в лицето на Окуясу. Има доста забавни моменти с него, надявам се в следващата серия да не ни ги спестят.
А и още повече се надявам да видим и Стандът на Коичи още другата седмица. (съдейки по заглавието му)
Отново казвам, въздържайки се от всякакви подробности, много интересно измислен Станд.
В заключение - мъжки сълзи се ляха!
Image