В dark souls III имаш минибос, скътан вдясно в началната зона, плюс баш си шефче, което те чака преди да отвориш вратата зад него. И тва малкото коте, изградено от минерали си ме въргаля 20 минути преди да го победя. С нови сили се отправих към края на стартовата зона, където имаше статуя. И ако беше друга игра щеше да й налетиш с еленски. Ама тва е дарк соулс, чудя се колко ли народ е направил като мен, да подмине статуята с беглата надежда, вратата зад нея да се отвори...
Бтв тва нещо от първоначално типичен солски рицарски бос се превръща в монументално чудовище, сякаш пръкнало се от bloodborne. И дваасе минути начален грайнд, последвани от още 5-6 мъки с това... и още не съм минал началната зона... и сега не искам и да се сещам повече за нея. Но знам, че цяла нощ ще ме гложди и утре вечерта най-вероятно пак ще опитам.
Кофти е когато толкова красива и удавена в атмосфера игра не ми позволява да се настаня в света й за повече от час, но всеки има изключително странна връзка с тая поредица и страда по собствен начин.
Музиката още на менюто е най-хубавата музика, писана някога

А от фром (разбработчиците) чеп за зеле не става щом опре до щайга. Нещото се движи на 60 фъпъсъта някъде, което е "йе", ама всички туториали пак са само за контролер, което е шит. Клавиатурата няма back бутон, поне не го намерих и макар че можеш да се мотаеш из менютата с мишка, евала, не можеш да се върнеш освен ако не драснеш десен бутон -> back, ебаси. Има известно забавяне понякога, като млатиш с мишката, и камерата е малко недоволна от скоростта, която човек може да развие с мишок, сравнено с контролер. Въобще... Dragon's Dogma е със страхотен порт, това тук не е... за пореден трети път. Язък. Не е крах като arkham knight или unity, де.
Но многомилионните продажби на тази поредица, половината идват от PC. И няма да се изненадам, ако най-успешната платформа за тройката е именно компютър. Ева го да се не научиха за толкова години или да нямат ресурсите да наемат фирма, която знае как да пренася игрите.