Концертчета дребни и не толкова дребни
Re: Концертчета дребни и не толкова дребни
Защото Цонко не е в играта.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
- tigermaster
- Elder God
Сигурно.
От друга страна, до миналата година изпълнители и други подробности се обявяваха във втората половина на февруари. Сега поставят на организаторите ултиматум да кажат нещо - честно казано, от новината не разбрах какво - месец по-рано. А сега Нина Ставрева обяви, че ще се връщат пари на закупилите билети на зелено:
http://dobrich.topnovini.bg/node/654203
И това, след като каза, че от продажбата на билети в общината не влиза нищо. Ами...
От друга страна, до миналата година изпълнители и други подробности се обявяваха във втората половина на февруари. Сега поставят на организаторите ултиматум да кажат нещо - честно казано, от новината не разбрах какво - месец по-рано. А сега Нина Ставрева обяви, че ще се връщат пари на закупилите билети на зелено:
http://dobrich.topnovini.bg/node/654203
И това, след като каза, че от продажбата на билети в общината не влиза нищо. Ами...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Самото изявление на Bulgarian Live Music прави впечатление на изкривяване на истината:
Смея да кажа, че на феновете не им пука ни най-малко дали Цонко ще е част от организацията. Може да е направил много и да си е спечелил уважение, но никой организатор не е чак толкова уникален и незаменим.Ежегодният фестивал „Каварна Рок Фест“ е дълбоко свързан с бившия кмет на Каварна г-н Цонко Цонев, който е негов създател и лице. Bulgarian Live Music е организатор на фестивала през последните години, а фестивалът съществува много преди това. Организаторите не искат да се разграничават от неговия инициатор и партньор за последните десет години. Цонко Цонев е човекът, който стои зад превръщането на „Каварна Рок Фест“ в традиция и който спомогна за изграждането на лоялна група от фенове. Дистанцирането на г-н Цонев от провеждането на фестивала в Каварна допълнтелно разклати интереса на публиката и феновете, които са верни на традицията и демонстрират притеснение от факта, че той може да не е част от него.
Забелязва се пълното отсъствие на конкретни факти. От намеците се предполага да си направим извода, че в общината са лоши и им пречат, но на мен ми остана обратното впечатление - че тия провеждат доста мръсна кампания и се опитват да извиват ръце.„Надявахме се в община Каварна да има приемственост и диалогичност и в името на рок музиката и на бизнес инвестициите да се запази благоприятната среда за провеждането на фестивала през 2016г. Случващото се през последните месеци обаче ни кара да мислим, че бизнес средата в града е силно разклатена и рискова с оглед инвестицията, която коства един фестивал и тази година няма да проведем Kavarna Rock на традиционното му място. В момента водим разговори с други общини и при първа възможност ще обявим новата локация, но фестивал ще има“, допълват от организаторите.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- tigermaster
- Elder God
Ясно е, че някакви хора се опитват да си премерят някакви елементи, като за целта използват концертите и феновете. Ясно е и че никой не казва цялата истина, обаче в конкретния случай съм доста по-склонен да вярвам на Цонко Цонев и "Bulgarian Live Music". За новогодишния концерт Ставрева каза една цена, Цонев - друга, и доста по-ниска. Ставрева каза, че е наследила общината в дългове, Цонев каза точно обратното. Ставрева излъга директно поне веднъж, като обеща да обезщети хората за купените на зелено билети - което няма как да направи, при положение, че, по нейните думи, парите не са отишли в общината, а в промоутъра.
Кметицата и администрацията й, с отмяната на два концерта вече, разклатиха вярата на феновете в съществуването на фестивала и след това оплюха публично промоутъра. Защо "Bulgarian Live Music" да искат да работят с тях по-натам?
Кметицата и администрацията й, с отмяната на два концерта вече, разклатиха вярата на феновете в съществуването на фестивала и след това оплюха публично промоутъра. Защо "Bulgarian Live Music" да искат да работят с тях по-натам?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Въпросът е защо Ставрева да иска да работи с компания, която я изнудва и се опитва да и пласира Цонко Цонев?
Монетата както вече казах има две страни, а да се приема казаното от кметъла за чистата 100% истина е... наивно.
Има едно голямо благодаря от мен за това, че постави началото на фестивала в Каварна, но сам се отказа от кметския пост и ролята си в организирането му. Ако се е надявал, че ще продължи с далаверите и след като сдаде кметското кресло... еми няма как. Общината може и да не е печелила пари от фестовете, извън наема на стадиона, но Цонко е и то не малко. Печелил е и от далавери със земя и от европейски средства.
Якото е как българинът много обича да плюе. Още от първия ден на мандата й Ставрева е нон-стоп подложена на атаки от него, което е меко казано грозно. А за състоянието на община Каварна и има ли или няма дългове можем само да гадаем. Обичайната българска практика обаче е да се краде до последно и да се сключват неизгодни сделки в случай, че на изборите нещо се омаже. Така друг ще ти сърба попарата после, а ако твоите спечелят ще замажеш и прикриеш нещата. Е, протежето на Цонко загуби изборите, като даже собствената му партия подкрепи Ставрева на втори тур... Загубата боли, но с детинското и грозно поведение може да печели симпатиите само на хора, които ментално още се намират в тийнейджърските си години.
Нека организира фестивал на друго място, нека и Ставрева се опита да направи нещо в Каварна. От два фестивала печелят само феновете, а който не го бива ще си изгори по естесвен път.
Монетата както вече казах има две страни, а да се приема казаното от кметъла за чистата 100% истина е... наивно.
Има едно голямо благодаря от мен за това, че постави началото на фестивала в Каварна, но сам се отказа от кметския пост и ролята си в организирането му. Ако се е надявал, че ще продължи с далаверите и след като сдаде кметското кресло... еми няма как. Общината може и да не е печелила пари от фестовете, извън наема на стадиона, но Цонко е и то не малко. Печелил е и от далавери със земя и от европейски средства.
Якото е как българинът много обича да плюе. Още от първия ден на мандата й Ставрева е нон-стоп подложена на атаки от него, което е меко казано грозно. А за състоянието на община Каварна и има ли или няма дългове можем само да гадаем. Обичайната българска практика обаче е да се краде до последно и да се сключват неизгодни сделки в случай, че на изборите нещо се омаже. Така друг ще ти сърба попарата после, а ако твоите спечелят ще замажеш и прикриеш нещата. Е, протежето на Цонко загуби изборите, като даже собствената му партия подкрепи Ставрева на втори тур... Загубата боли, но с детинското и грозно поведение може да печели симпатиите само на хора, които ментално още се намират в тийнейджърските си години.
Нека организира фестивал на друго място, нека и Ставрева се опита да направи нещо в Каварна. От два фестивала печелят само феновете, а който не го бива ще си изгори по естесвен път.
- tigermaster
- Elder God
Изнудването и пласирането на Цонко Цонев, доколкото видях, дойде, след като Ставрева и администрацията й поставиха някакъв ултиматум пред промоутъра и го оплюха в медиите. Дали са имали право за последното или не, честно казано, не знам, а и не ме интересува особено.Yan wrote:Въпросът е защо Ставрева да иска да работи с компания, която я изнудва и се опитва да и пласира Цонко Цонев?
Политическите им интрижки също не ме интересуват. Единственото, което ме интересува, са концертите, а точно по тази линия Нина Ставрева изобщо не буди доверието ми. Най-малкото заради това обещание да обезщети определени хора с пари, които общината й няма и няма как да има, а и заради доста раздутата цена на новогодишния концерт - просто няма как да е струвал трийсет и кусур хиляди лева.
Ако, в крайна сметка, станат два фестивала на досегашното ниво, поне от цялата простотия ще излезе нещо хубаво.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Голям Удо, страхотни Anvil и Palace 

- tigermaster
- Elder God

Поради разни причини изтървах половината от Palace, обаче много ми харесаха. Anvil - също, но по време на техния сет имаше няколко доста неприятни микрофонии, а и китаристът/певец в един момент просто прекали с това соло...
А Удо... Егати, като засвириха "Breaker", просто откачих...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ако е за "онова" соло, то си е традиция и умишлено е оувър дъ топ 
Радвам се, че Липс е запазил детския ентусиазъм от ранните години на групата. Толкова усмихнат и позитивен човек не съм виждал отдавна.
На Palace и аз им изтървах половината сет, но компенсирах с един best of, който си купих.

Радвам се, че Липс е запазил детския ентусиазъм от ранните години на групата. Толкова усмихнат и позитивен човек не съм виждал отдавна.
На Palace и аз им изтървах половината сет, но компенсирах с един best of, който си купих.
- tigermaster
- Elder God
Сигурно. Подозирам, че ако познавах музиката им по-добре, щяха да ми харесат повече. Много добър басист и убийствен барабанист обаче.Yan wrote:Ако е за "онова" соло, то си е традиция и умишлено е оувър дъ топ
А Удо от къде ги изкопа тези китаристи не знам, обаче са зверски добри и двамата. Андрей Смирнов особено имам чувството, че може да изсвири всичко, че и отгоре.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
https://www.youtube.com/watch?v=-ARjFgSjySA
Guns N' Roses reunion. За съжаление барабанистът, който и да е, е повече от потресаващ. Слаш и Аксел изглеждат като разведена двойка, която е заедно на събитие за пред децата, а Дъф е кумът/бракоразводният адвокат
Guns N' Roses reunion. За съжаление барабанистът, който и да е, е повече от потресаващ. Слаш и Аксел изглеждат като разведена двойка, която е заедно на събитие за пред децата, а Дъф е кумът/бракоразводният адвокат

Ден втори (за мен първи) на София Метъл Фест. Засякохме се с Лина, така че не бях сам:
Saints 'N' Sinners показват, че и в Турция се прави класически хеви метъл и то от световна класа. Вокалистът Мехмет Кая беше страхотен на живо (прилича доста на комбо между Брус Дикинсън и Тобиас Замет). Личеше си, че нямат опит със свиренето на голяма сцена (те си го и казват в едно интервю) и малко се чудеха какво да правят и как да се държат, но на чисто музикално ниво много силно представяне.
Wolfheart ги чаках с умерен интерес. Не разочароваха. По някаква причина през цялото време говореше басиста, а Туомас (китара, вокали и в общи линии всичко) не правеше никакви опити за контакт с публиката. Заговори чак на последното парче и тогава ни стана ясно, че просто са избрали най-добре говорещия английски, а не са чак толкова асоциални. Доста силно изпълнение, куфеенето в синхрон беше зрелищно.
Tiamat бяха приятната изненада на вечерта. Йохан Едлунд очевидно беше пиян като кирка, затова и като се качи на сцената се движеше с едни специфични забавени движения, обаче това не му попречи да пее като змей. Към средата на сета взе да се кефи сериозно на реакцията на публиката и се раздаде още по-сериозно. На последното парче си изпя вокалите и в един момент изчезна от сцената и остави групата да си досвири без него. Забавен факт е, че организаторите бяха платили на един грък - Елиас, да иде с кола до Солун и да го докара за концерта, за да са сигурни че ще присъства (дам, странна птица е Йохан и от доста годинки живее в Гърция). След този концерт определено трябва да си изровя прашасалите дискове и да ги завъртя отново.
Finntroll са финландски чалгаблек изпят на шведски. Явно поне половината публика беше дошла за тях защото имаше съркъл пит, стенана смъртта и прочие благинки в мелето. Гръмнаха три микрофона, но от пеенето така или иначе нищо не се разбираше. Иначе яки уши на членовете на групата, оказа се че им е отнело бая време да си ги сложат. 75 минути бесняха. Публиката се изкефи, те се изкефиха, на мен и на Лина ни беше скучно.
Paradise Lost бяха хедлайнерите, но по някаква причина свириха пред почти опразнена зала (което ни позволи да се озовем пред сцената на около 2-3 метра от групата). Яко изпълнение, стегнат сет и разнообразие от песни от различните периоди на групата (даже и от Depeche Lost ерата). За жалост се сбъскахме от първа ръка с феномена пиян-чичак, който е нещо като хибрид между хлебарка и шотландски боец и трови концертния живот в България. Изпълзява около такива мероприятия, напива се като животно и се блъска, ръкомаха и пречи на всички наоколо. Лина го отнесе повече от мен, но и двамата вкарахме по някой лакът на дебила - нямаше резултат. Около 90 минути сет с биса и парадайзци изчезнаха.
Общото впечатление от деня е доста добро. Жалко за скромната посещаемост. Чисто стилово Saints 'N' Sinners трябваше да ги разменят с Dirty Shirt, които ще откриват днес, щото не се връзваха особено с останалите групи, но вероятно турците все пак са предпочели да се приберат овреме за работната седмица. Tiamat трябваше да са преди Paradise Lost, но за съжаление троловете в момента са по-актуални, а и вероятно ако се бяха помотали още малко Йохан щеше да се наложи да го изнесат на сцената щото не вярвам да можеше на собствен ход.
Днес следват Dirty Shirt, Evil Invaders, Battle Beast, Powerwolf и Kreator.
Saints 'N' Sinners показват, че и в Турция се прави класически хеви метъл и то от световна класа. Вокалистът Мехмет Кая беше страхотен на живо (прилича доста на комбо между Брус Дикинсън и Тобиас Замет). Личеше си, че нямат опит със свиренето на голяма сцена (те си го и казват в едно интервю) и малко се чудеха какво да правят и как да се държат, но на чисто музикално ниво много силно представяне.
Wolfheart ги чаках с умерен интерес. Не разочароваха. По някаква причина през цялото време говореше басиста, а Туомас (китара, вокали и в общи линии всичко) не правеше никакви опити за контакт с публиката. Заговори чак на последното парче и тогава ни стана ясно, че просто са избрали най-добре говорещия английски, а не са чак толкова асоциални. Доста силно изпълнение, куфеенето в синхрон беше зрелищно.
Tiamat бяха приятната изненада на вечерта. Йохан Едлунд очевидно беше пиян като кирка, затова и като се качи на сцената се движеше с едни специфични забавени движения, обаче това не му попречи да пее като змей. Към средата на сета взе да се кефи сериозно на реакцията на публиката и се раздаде още по-сериозно. На последното парче си изпя вокалите и в един момент изчезна от сцената и остави групата да си досвири без него. Забавен факт е, че организаторите бяха платили на един грък - Елиас, да иде с кола до Солун и да го докара за концерта, за да са сигурни че ще присъства (дам, странна птица е Йохан и от доста годинки живее в Гърция). След този концерт определено трябва да си изровя прашасалите дискове и да ги завъртя отново.
Finntroll са финландски чалгаблек изпят на шведски. Явно поне половината публика беше дошла за тях защото имаше съркъл пит, стенана смъртта и прочие благинки в мелето. Гръмнаха три микрофона, но от пеенето така или иначе нищо не се разбираше. Иначе яки уши на членовете на групата, оказа се че им е отнело бая време да си ги сложат. 75 минути бесняха. Публиката се изкефи, те се изкефиха, на мен и на Лина ни беше скучно.
Paradise Lost бяха хедлайнерите, но по някаква причина свириха пред почти опразнена зала (което ни позволи да се озовем пред сцената на около 2-3 метра от групата). Яко изпълнение, стегнат сет и разнообразие от песни от различните периоди на групата (даже и от Depeche Lost ерата). За жалост се сбъскахме от първа ръка с феномена пиян-чичак, който е нещо като хибрид между хлебарка и шотландски боец и трови концертния живот в България. Изпълзява около такива мероприятия, напива се като животно и се блъска, ръкомаха и пречи на всички наоколо. Лина го отнесе повече от мен, но и двамата вкарахме по някой лакът на дебила - нямаше резултат. Около 90 минути сет с биса и парадайзци изчезнаха.
Общото впечатление от деня е доста добро. Жалко за скромната посещаемост. Чисто стилово Saints 'N' Sinners трябваше да ги разменят с Dirty Shirt, които ще откриват днес, щото не се връзваха особено с останалите групи, но вероятно турците все пак са предпочели да се приберат овреме за работната седмица. Tiamat трябваше да са преди Paradise Lost, но за съжаление троловете в момента са по-актуални, а и вероятно ако се бяха помотали още малко Йохан щеше да се наложи да го изнесат на сцената щото не вярвам да можеше на собствен ход.
Днес следват Dirty Shirt, Evil Invaders, Battle Beast, Powerwolf и Kreator.
Едно въпросче само - Тиамат пяха ли Cain? Щото е една от най-любимите ми техни от периода когато ги слушах активно в гимназията. 

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Пяха, дам. Те ти сетлист откраднат от werock.bg:
01. Will They Come?
02. Thunder & Lightning
03. Nihil
04. Wings of Heaven
05. Thirst Snakе
06. Cain
07. Until the Hеllhounds Sleep Again
08. Misantropolis
09. Vote for Love
10. Divided
11. Phаntasma De Luxе
12. Gaia
Интересен факт е, че всъщност не са правили репетиция за тоя концерт...
01. Will They Come?
02. Thunder & Lightning
03. Nihil
04. Wings of Heaven
05. Thirst Snakе
06. Cain
07. Until the Hеllhounds Sleep Again
08. Misantropolis
09. Vote for Love
10. Divided
11. Phаntasma De Luxе
12. Gaia
Интересен факт е, че всъщност не са правили репетиция за тоя концерт...
Въх, яко е било. Ама като не съм слушал другите групи и не ми се даваха пари само за Тиамат, не отидОх. :/ Ко да прайш.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?