Upcoming Movies, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
трубадур
Elder God

Re: Upcoming Movies, Part III

Post by трубадур » Fri Apr 01, 2016 5:45 pm

Тия 250 са бая непотвърдени, все пак актьор го казва и като нищо може да става дума за бюджета на самия филм, предвидените кинти за новите снимки (повечето големи филмови инвестиции гледат да го предвидят това, никога не знаеш какво ще стане популярно, докато снимаш, включително, ако това си ти самото (властелинът например) и е добре да си скатал некъв кинтаж, че да се хвърляш моментално връз момента, за максимум експлоатация) както и рекламната му кампания, и пак ми се струва да е много. Да не говорим, че за тия 200+ милиона се говори още преди дедпул да изрине с доста добър бюджет между другото, само в нета можеш да видиш хората да да се държат с 60 милиона (само за продукцията) сякаш е инди филме. Да не говорим колко се спекулираше за дедпул година по-рано и никой не му даваше повече от 30 милиона дори. Но обратно на скуада - когато изскочи числото 250, още не беше ясен бюджетът и на батман с/у супермен, той още не е баш ясен, де, колкото и ще 400+ милиона да се споменават, дори няма да стане ясен, и макар да бе преди няколко месеца тия числа изглеждаха престижно и сякаш само с такъв бюджет можеш да гарантираш на хората качество. Сега вече е ясно, че е точно обратното и няма да се изненадам, ако диваците зад супергеройските чикии почнат да се изживяват като некви кино-творци, борещи се срещу системата, правещи филми за некви си стотина милиона.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Apr 01, 2016 6:20 pm

Да, а този филм, с тази визия, струва по-малко от епизод на "Теория за Големия взрив":
https://www.youtube.com/watch?v=jHTzE2ANaDw
Буквално това. Подозирам, че всичките проблеми на холивудското кино ще се решат, ако студията се научат да си контролират бюджетите и спрат да трошат пари за глупости. Защо холандците могат да направят може би най-мащабните морски битки, които съм виждал изобщо във филм, за осем милиона евро, а американците с над сто милиона долара правят нещо ситуирано в тъмното и мътното, където поне в трейлъра единствената по-голяма сцена е свалянето на някакъв хеликоптер?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Apr 01, 2016 8:50 pm

Ако харесваш морски битки, определено гледай това: http://www.imdb.com/title/tt3541262/

Бтв, никой не знае баш какъв им е проблемът на холивуд. И далеч не са само обвързаните до безумие дейности с какви ли не синдикати, където не можеш да смениш една крушка без да си оторизиран за това. Прането на пари определено си е бало капака, тъй като се вливат пари от десетки източници, със световно неизвестен произход, щото едва ли има блокбастър, дето да не е подпомаган от кока кола до узбекистански дамски превръзки, добави стигналите безумие цени за реклама - телевизионни спотове, заливане на нета с инфо, купуване на банери за големите сайтове, участия в ток-шоута, печатната реклама дори не я броим. Т.е. дори не може да му се хване единият край, че да почнеш да нищиш в някаква посока.

Например южна корея гази с мощ последните 15 години и не дава признаци да спира, пък и те имат стряскащо разточителна и точно като сащ, самодостатъчна, кино-индустрия, но бюджетите не са достатъчни да пратиш 38 мисии до марс, а качеството е на убийствено високо ниво.

Да не повдигам дума и за най-добрия филм, който съм гледа някога - "Трудно е да бъдеш бог" е черно-бял руски филм, сниман в продължение, със спирки разбира се, на шест години и още толкова довършван за монтаж, звук и т.н. даже Герман, режисьорът и един от великите руски класици, не успява да види филма си завършен. Струва само 8 милиона (по непотвърдени данни, според мен реално сумата е към 20, а изглежда така сякаш не е филм, а е сниман на истинско място) и чисто технически отнася The Revenant, който е 160+. И даже американците са очаквали да стигне сходна сума, първоначалните пари са доста по-малко, почти три пъти да сме точни, около 60. И докато The Revenant е наистина страхотен визуално, пък и Том Харди беше прекрасен, "Трудно е да бъдеш бог" почти ме отказа от киното. Дори Тарковски и Куросава не са ми поднасяли такова съвършенство.

И най-странното е, че от холивуд не са кретените, за които толкова ги смятаме. Щу народ привлякоха от цял свят, включително топ талант от южна корея. И те се представят с доста плаващи резултати. Като най-доброто беше Stoker на Chan-wook Park.

Най-явният проблем е, че успехът се държи от 2-3 компании, които обират над 70% от общите приходи и липсата на търпение. Взимане на инди кретени, слагайки ги начело на ветерани техничари и подплатени с по сто милиона бюджет, като тия индита до онзи ден са правели филми буквално срещу заплащане с банички. Няма я естествената прогресия на таланта, които да са ошлайфани от занаята. Нито си имат идея какво да правят с бюрокрацията, нито какво е да отговаряш пред 30 човека. Няма как от управлението на бакалийка да скочиш начело на завод за БМВ и да не се осереш.

А па от друга страна като имаш катуни, наляли милиарди в драсканици по хартийки, няма как да ги очакваш и те да са търпеливи. Още повече, че в момента именно продуцентите и тем подобните прибират баш мекото. То винаги е било така, ама сега сме във време, в което отявлени звезди няма, основно хората гледат поредици и ако си успешен в дадена поредица, яко, но това не означава, че зрителите са там заради теб, а заради спектакъла, който им се обещава. Нещо, което вин дизел, джони деп и кой ли още не научиха по трудния начин.

Затова и силно се съмнявам на скуада 250 милионите реално да са 250. И ако са, далеч не са отишли за самия филм.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Apr 02, 2016 2:13 pm

трубадур wrote:То винаги е било така, ама сега сме във време, в което отявлени звезди няма, основно хората гледат поредици и ако си успешен в дадена поредица, яко, но това не означава, че зрителите са там заради теб, а заради спектакъла, който им се обещава. Нещо, което вин дизел, джони деп и кой ли още не научиха по трудния начин.
Точно.
И Дженифър Лорънс ще го научи, когато "Passengers" флопне брутално.

Не знам, на мен напоследък ми е направо... болно да гледам що пара се троши по американски филмови и телевизионни продукции просто така... И на какво отгоре? "Джонатан Стрейндж и мистър Норел", целият сериал, с меко казано смазваща визия и ефекти, съперничещи успешно на доста от излезлите на голям екран фентъзита, струва осем милиона евро - по-малко от едно половинчасово епизодче на ситкомче, ситуирано в две стаи и едно кафене - в смисъл, един епизод на "Теория за Големия взрив" в момента май е по-скъп от епизод на "Игра на тронове" заради безумните хонорари на актьорите.

Дженифър Лорънс от "Игрите на глада" насам като правило получава хонорари от по 10+ милиона долара, въпреки че досега не е изнесла нито един филм на гърба си. За какво й ги дават? Ако за "Джой" беше получила някакъв по-адекватен хонорар, а не една четвърт от бюджета на филма, въпросното произведение можеше и да избие вложените в него пари, вместо да се провали тотално.

Същото и с... кого ли не. Май само Том Круз все още може да изнесе филм сам, но и за него не съм сигурен.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Apr 02, 2016 3:26 pm

Кво се впрягате толкоз, аз отдавна съм се отказал да гледам сериозно на каквото и да е било от киноиндустрия, която разрешава на Бен Стилър и Адъм Сандлър да играят във филми. :dash: От друга страна поне не е Боливуд :D .

За морски битки бтв препоръчва сe и Hornblower https://www.youtube.com/watch?v=ad-hYMmvctY
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Apr 02, 2016 6:38 pm

Хорнблоуър е голем, иначе ако тряя сме най-точно за морски сакатлък никой не мое се мери с пиратите, дори страхотният господар и командир изостава в епиката. Но онова, дето го предложих реално показва мелявица между 15-16 кораба едновременно, плюс още 300 за фон, та си е бая доволно мащабен.

А за Круз не съм сигурен, oblivion, edge of tomorrow и джак раян определено не се доказха финансово и само невъзможната му мисия носи солидни дивиденти.

Виж, хора като Дензъл, Том Ханкс и Леонардо не мисля, че до края на кариерата си ще успеят да се сринат. Даже смятам, че и Уил Смит, стига да спре да се напъва за оскар и да не се набутва във филми, където трябва да дели екранно време, все още може да се изживява като звезда. А за лорънската.
И Дженифър Лорънс ще го научи, когато "Passengers" флопне брутално.
Съмнявам се да стане, най-малкото обещанието за секс с крис прат ще бъде експлоатирано до макс, плюс масово хората са все още са надървени за лорънс, лично не го разбирам, намирам я за калпава актриса, която се навира да играе роли, които са за поне 15-години по-възрастна жена. Гледах изключително смехотворен клип от Joy, докато патката беше на гости при Греъм Нортън, където трябваше да е сурова и заплашителна - и то смех. Но реално филмето не се представи плачевно, почти си стигна бюджета без никаква реклама, вярно че пак са на загуба, но не гигантска. А и предполагам, че на стрийм, наеми, нетфликс и пр. ще си възвърне вложението. Тоя филм не е правен да губи пари, идеята му е да граби награди и престиж. Плюс че е на фокс, които за тяхно съжаление във филмово отношение, нямат приходите, които генерират Дисни да речем и нямат нужда да колят филми (Джон Картър например при дисни), за да минават по-тънко.

На мацката въобще не се кефя, но специално за нея мисля, че е една от малкото актриси, които спокойно могат да привличат публика с индивидуални проекти, стига да не са много скъпи. До време, де. Свършат ли и екс мените, определено ще й трябва франчайзче, ако ги иска тия милиони да си останат.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Apr 02, 2016 6:43 pm

трубадур wrote: Съмнявам се да стане, най-малкото обещанието за секс с крис прат ще бъде експлоатирано до макс, плюс масово хората са все още са надървени за лорънс, лично не го разбирам, намирам я за калпава актриса, която се навира да играе роли, които са за поне 15-години по-възрастна жена. Гледах изключително смехотворен клип от Joy, докато патката беше на гости при Греъм Нортън, където трябваше да е сурова и заплашителна - и то смех.

омг душевен оргазъм :lol:

Аз лично Лорънс съм я харесала в точно един филм- Winter's Bone. Като сме на вълна предстоящи филми с нея ме дразни, че Мистик през 90 процента от времето не е Мистик, нито се представя за някой друг, а просто е Лорънс/говори като нея/облича се като нея, което е супер неприятно.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Apr 02, 2016 6:53 pm

Новите екс мени са ми невъзможни да ги коментирам, прецапах там веднъж през тоя с кевин бейкън. Болно ми стана, че смениха разкошница като ребекка ромейн с бузест пандишпан, който мяза на 12, а се мъчиха да го изкарат секси, което беше от по-малките проблеми на цялата скука, та до там бях с цялата нова линия. За съжаление, съдбата е офца, и пред дедпул ми сервираха трейлър на тазгодишния мутантски сбор и то горкото изглежда по-зле от sharknado 3, пък и репликата на лорънс към циклопо, още една болка, че джеймс марсдън го няма, пичага е, как да не се сдържа, щото е война, поне на реклама, дето трябва да те надъхва, е толкова отчайващо вяла, почти като нивото на ефектите, та мен лично ме хвана срам.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Apr 02, 2016 7:06 pm

Аз новия Х мен ще го гледам заради Макавой/Фасбендер/Айзък. Ама иначе Сторм/Джийн са потресни. Но изглежда доста евтино. Миналия Х мен беше як, ама ако сравним Colossus там и този в Дедпул разликата е повече от плачевна. Смисъл тоя от Хмените изглежда така сякаш е правен 80те, а е било 2014???

Да не говорим за свинските очички на Лорънс, които не могат да докарат грам изразителност. А я спрягат за новата Стрийп? Но да основният ми проблем е, че Мистик няма да я има, щото в трейлърчетата 95 процента от сцените е Лорънс, а не Мистик. Поне като Мистик й оправят леко бузите и тоя поглед на прасенце пред заколение и не дрозри толкова :lol:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Apr 02, 2016 7:19 pm

Ами, не знам, факт е, че всичките уж супер успешни филми на Лорънс или са вързани с нещо, което щеше да обере пачките, дори ако на нейно място беше Долф Лундгрен, или са пълни с хора като Крисчън Бейл, Брадли Купър, Робърт де Ниро и т. н. Единственият филм, в който тя е огромната звезда и който няма предварително готова публика, от последните години е този:
http://www.imdb.com/title/tt1582507/
А на него приходите му са откровено мижави, поставени до всичките й други филми от "Игрите на глада" досега.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Apr 02, 2016 7:28 pm

Най-тъжното е, че този филм пребори Dredd, то кво ли не го пребори, ма тва е друга тема. Иначе 30 милки, при под 10 бюджет, чудно е, че няма продължение всяка година, се пак е мижаво pg-13 тийнско ужасче, римейк, и кво ли още не, дето се кльопаше с голямата лъжица, когато се е появило.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Apr 07, 2016 11:59 am

Death Note movie reportedly handed from Warner to Netflix - http://www.denofgeek.com/movies/death-n ... -the-movie

Чудя се дали това го превръща в сериал или в direct to video?

Не че Death Note може да бъде предадено в по-добра медия от оригиналната си - комикс.
Американизираната адаптация също звучи напълно излишно.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Apr 07, 2016 10:10 pm

Нов трейлър на скуада с корейски букви, queen все още е ужасна идея за музика, но като цяло е прилично, героите вадят няква харизмичка, а и самото клипе се опитва малко да наподобява този на лудия макс с екшъна в ритъм (не че трейлърът на лудия макс беше първият, който го прави, само най-добрият, а и го вършеше с музика от собствения си филм). лето, смит и вааро от спартак вадят бая прилично присъствие, но пък няколкото "хапливи" реплики са толкова джазови и непоправима щета, че теглят цялото усещане няколко пункта надоле.

Бтв, тая кафяво-зелена-лайняна-безцветна палитра, като че ли само Гарванът успя да я използва в своя полза.

https://www.youtube.com/watch?v=Nb_4smOwbYk

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Apr 11, 2016 11:37 pm

Лето прилича на Мерилин Менсън, повече, отколкото Менсън прилича на себе си :)

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Apr 13, 2016 1:33 pm

Всичко в дебютния трейлър на Doctor Srrange изглежда разкошно. Без Беншхипж Къвхжа или както там му е името и който е отвратителен и Тилда Суинтън, която е великолепна актриса, но външният й вид във филма ме тригърва....