Upcoming Movies, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Litz
Ascendent

Re: Upcoming Movies, Part III

Post by Litz » Tue Mar 08, 2016 12:55 am

alshu, ти пък си в другата крайност.

Смисъл в момента Сони си трият негативните коментари под трейлъра, и то не тролските. А това с Bridesmaid беше супер straw аргумент от твоя страна. Смисъл филмът е супер хвален от критиците и е океен принципно, но не разбрах аргумента ти? В крайна сметка, дори Шаферките да беше боклук, не е мой проблем, че асоцирам новите Ловци на Духове с тях, а на moviemakerите, защото аз не мога да се изолирам от всичко. Не виждам тук някой да бесен фен на оригинала, но принципно новият не се е напаснал към публиката и ерата си. А Лесли Джоунс е зле и sassy black woman with street smarts стереотипа трябва да замре. Ама ме кефи как тоя филм се води супер феминистки и прогресивен, и пак трите бели жени са супер интелигентни и образовани, а черната е някъв стереотип от преди да се родя и е тъпа и необразована. Така се прави репрезентация.

Пак казвам аз ще го гледам с надеждата Хемсуърт да краси екрана, щото той е подобрение спрямо Джанин, която е грозновата :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 08, 2016 2:43 am

Старите Ловци на духове беше първият филм, който гледах на кино въобще изобщо. Нашите ни заведоха с брат ми и беше голяма емоция, голямо чудо. Не помня коя година е било това - не е било 1984-а за всеки случай, щото бях поне 6-7 годишна, a брат ми беше вече роден и беше достатъчно голям, че да го заведат на кино. Вероятно е било след падането на комунизма и прожекцията е била пиратска. Ненам.

Та разправям това да сложа нещата в перспектива. Свързвам филма с ценни детски спомени, но не мога да разбера вярната любов народна към него. Ако го гледам сега сигурно ще го спра на първите 20 секунди, щото ще ми е безмерно тъп. Квото виждам от трейлъра на новия филм не ми изглежда много по-различно от квото си спомням от стария филм (него съм го гледала 2-3 пъти през годините). И там хуморът беше малоумен и полукенефен, персонажите бяха някви комични клишета и т.н. Някога тоя тип неща ме забавляваха. Въпросното някога обаче е отминало безвъзвратно. Няма да гледам новия, както няма да гледам и стария повече.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Mar 08, 2016 9:11 am

Litz
беше супер straw аргумент
Straw man аргумент означава, че се опитвам да те сплаша, за да не спорим по-нататък...а аз не се опитвах да го направя.
Не съм гледал Bridesmaids, но ми звучи като типичен chick flic.
не разбрах аргумента ти?
Нямам аргумент, просто негледането на тази бозица за шаферките ми дава предимството да нямам предварителни негативни очаквания.
А още, когато писах поста не знаех, че и режисьорът е от Bridesmaids. Е, това вече не е добър знак, но понякога се случват и изненади - Робърт Земекис след Romancing the Stone прави Back To The Future, нали?
не се е напаснал към публиката и ерата си
Това вероятно означава лоши продажби...но и че има потенциала да ми хареса, защото голяма част от напаснатите страшно ми лазят по нервите.
sassy black woman with street smarts стереотипа трябва да замре
Май си права, но поне е крачка напред в сравнение с безличието на стария герой.
как тоя филм се води супер феминистки и прогресивен
Е, за това не знам, а и никой от редовата публика не може да знае.
В трейлъра не виждам нищо такова...или просто не знам какво хората в момента възприемат за феминизъм.
Аз се радвам на концепцията за пишман-героите.

Amelia
и прожекцията е била пиратска
Ми не, даваха си го по кината напълно легално заедно с втората серия.
Тогава така излизаха западните филми - години по-късно.
И там хуморът беше малоумен и полукенефен, персонажите бяха някви комични клишета и т.н.
Еее, един човек да го е запомнил правилно. :lol:
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Mar 08, 2016 12:52 pm

"Правилно"...

Правилно може да е за тебе. Това възприятието е много субективно нещо. Ако ти се е сторило, че искам да ти натяквам моето мнение за това какво е Ghostbusters, извинявай! Не виждам мнението си като правилно/неправилно, по-скоро ми е тъпичко. Мкей?

Та трейлърът просто не носи същия заряд до моята камбанарийка. Затова казах, че ще почакам за първите впечатления преди да си дам парите. И трябва да поясня, че аз по принцип доста добре консумирам абсурдни филмчета, така че ми се ще да се окаже готино, деа...

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Mar 08, 2016 1:27 pm

Whatever.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Mar 08, 2016 2:09 pm

Виж, можеш да ми киселееш, колкото си искаш, но от моя страна не е имало негативно отношение към теб. Така че, whatever is my line.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Mar 08, 2016 3:35 pm

Сега пък съм киселеел... :lol: :lol: :lol:
Пиши, когато почна да ставам сладникав.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 08, 2016 7:09 pm

Обаче феминистите, защитаващи тоя филм са супер смешни, при положение, че точни преди седмица-две хейтваха Сони за отношението им към Кеша и колко е сексистко, а ся защитават тоя филм пускан от Сони, иронията е на макс.

Но да това да триеш само женските коментари под трейлъра и да оставяш само мъжките в опит да се направиш на жертва не сексизъм е свръхдебилизъм :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 09, 2016 5:37 am

Ето ви трейлър на старите Ловци:
https://www.youtube.com/watch?v=cyRqR56aCKc

Да сложите нещата в перспектива. Лично аз се почувствах малко мъртва отвътре като го изгледах.

А ето ви и Честният Трейлър:
https://www.youtube.com/watch?v=SM-l_3RaYsk

Мдам. Точно толкова пошъл е колкото си го спомням и кой знае кви разлики с новия не виждам, честно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Mar 09, 2016 9:47 am

Litz
феминистите, защитаващи тоя филм са супер смешни
Е, сефте комендантски. :lol:
Може би приемат сюжета, като алегория за ограниченията, на които са подложени...пък това, че персонажите са карикатурни леко им убягва?

Но да това да триеш само женските коментари под трейлъра
Аз пък си мисля, че всички студия трият най-негативните коментари за продуктите си без да подбират пол, раса и пр.
Само оставят по някое и друго не толкова обидно мрънкане, ей така да не е съвсем оголено.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Mar 09, 2016 10:33 am

Ъъъ, щяло да има и анимационен филм - http://www.denofgeek.com/movies/ghostbu ... s-director

Интересно с кой екип.
Старият, новият, този от The Real Ghostbusters или пък от комиксите? :shock:
Не че между първия и последните два има големи разлики, но все пак някои от детайлите се разминават.

А и каква е целта?
Смятат, че новият филм ще избие рибата или пък се опитват да угодят едновременно на по-голяма част от публиката включително и детската?
Бе, Сони пак изпадат в комерсиално безумие и ламтят за пари (там за тигана и рибата в морето), като със Спайдер-Мен. Нищо чудно резултатът да е същия.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Mar 09, 2016 3:48 pm

Amelia wrote:Мдам. Точно толкова пошъл е колкото си го спомням и кой знае кви разлики с новия не виждам, честно.
Има една разлика - онова са осемдесетте години. Просто цялото нещо е толкова забито в ония времена, че е много трудно да се хареса истински на съвременен зрител. От днешна гледна точка е малко трудно да се повярва, че филмът е, всъщност, огромен хит, спечелил на местна почва доста повече от "Индиана Джоунс и храмът на обречените" същата година, с две номинации за "Оскар", едната от които - за идиотската песен, която вече се използва къде ли не...
Когато майка ми го гледа за втори път - а аз за първи и, все още, единствен - заяви, че това изобщо не е филмът, който си спомня. Помнеше див екшън с много яки ефекти, а то... Екшънът не е толкова див, а ефектите колкото и яки да са били в средата на осемдесетте, вече просто не са. Помня, че мен филмът тогава ме попиля от смях обаче. Интересно ми е как ще ми подейства сега, когато съм два пъти на ония години.

Иначе, честно казано, чудно ми е кога точно на холивудските студия ще им уврат главите, че на носталгията по осемдесетте просто не може да се разчита. Римейкнаха "Робокоп" и... Абе, изкараха някакви пари, ама... Римейкнаха "Зов за завръщане" и се провалиха, макар че на мен поне новият филм ми хареса доста повече от стария. Прицелиха "Rock of Ages" изцяло във феновете на онова време и се провалиха. Опитаха се да привлекат феновете на Шварценегеровия Конан на страната на новия и се провалиха.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Mar 09, 2016 6:34 pm

Интернационалният трейлър е леко по-добре, защото има повече Хемсуърт, който е единственият забавен там.

Иначе я имаме супер незабавната шега от token black character-а "Is that a race thing, or is that a lady thing" то е жалко вече.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Mar 12, 2016 4:02 pm

Междувременно, братята Русо, дето направиха "Зимният войник", също правят някакви ловци на духове:
http://www.imdb.com/title/tt4513678/
ВТФ?!?!!!!!!!!!!!!???
Те поне от екшън разбират.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 12, 2016 9:57 pm

Ъм, "Шаферки" не е чик флик омг 0_0
And you can't dance with a devil on your back...