Ambartanen wrote:1. Бърни ги "реди" тези неща от преди да се родим ние. Хората гласуват за него, защото е единствения сериозен кандидат освен Тръмп със собствени принципи вместо "мнения" съставени според най-новите случайни допитвания до гласоподавателите. Нямам предвид че Тръмп има идеали де, той по-скоро заема позицията на 13-годишен писач на коментари в ютуб.
Така е, и тия неща са чудесни, въпросът е, че за три десетилетия ако беше в състояние нещо да направи, щеше нещо да е направил.
Ambartanen wrote:2. Кои са тези демократи? За демократическата партия ли говориш? Защото досега изглежда има подкрепата на самите гласоподаватели и е много по-популярен сред независимите.
Много по-популярен е сред хората твоя възраст и донякъде моя. Които са масово хората без реално познание за политика и исторически процеси, които като цяло не гласуват. Хилари държи черния глас с нещо като 80/20, основните LGBT организации са на нейна страна, а жените я подкрепят 70/30. Така че не, Бърни няма подкрепата на самите гласоподаватели, има подкрепата на Фейсбук поколението, което масово бъкел не разбира от политика и половината от него няма да си дадат зор реално да се домъкнат да гласуват.
Ambartanen wrote:Не знам кои са тези "всички хора, с които е работил," които подкрепят Хилари. Имаш ли някакъв неутрален източник за това? Дори сред постоянните жалки атаки от кампанията на Хилари не съм виждал такова твърдение.
Един конкретен източник нямам. Но следя от месеци насам как сенаторите, с които е работил, хората от Вермонт и т.н. масово не го подкрепят. Към днешна дата всеки материал, писан от човек, който е имал личен контакт с него, е остро негативен. Бях постнал нещо по въпроса във ФБ, но сега не мога да го намеря. Така или иначе това не е някаква тайна конспиративна информация, подозирам, че лесно може да се намери.
Ambartanen wrote:3. Пак тези "всички." На "всички" им беше ясно, че Тръмп няма да е сериозен кандидат, а засега продължава да е най-популярния сред републиканците. За да не бъде избран като техен представител, трябва всички други да се обединят в единен фронт против него и дори тогава няма да е сигурно, че ще загуби.
Не бих се наел да казвам какви точно са шансовете на Тръмп да спечели, но ако хванеш пет експерта, ще получиш осем различни мнения по въпроса за републиканските номинации.
Мен ми трябва един експерт. Нейт Силвър. Look him up. Медиите в САЩ искат внимание, а внимание получаваш, ако създадеш интрига. Съответно около Тръмп се развихри наративът, че видиш ли той е най-популярният кандидат. Истината е, че той е най-ШУМНИЯТ кандидат, който знае как да троли, да привлича интереса на публиката и да се саморекламира. Но още при първото гласуване не можа да спечели достатъчно гласове и всъщност беше по-близо до третия, отколкото до първия. Колкото и да им се иска на Амелия и АлДим, американците ВСЪЩНОСТ не са чак такива олигофрени.
Ambartanen wrote:4. Това е вярно. Бърни не разиграва някакво представление, а си казва директно какви са му идеалите и целите. Няма конкретен план, защото на всички е ясно че ако бъде избран за президент, няма да може да изпълни някакъв конкретен план обещан над година преди да заеме позицията. Обаче по същата причина знаеш, че наистина ще се опита да постигне тези цели, защото той ги иска. В крайна сметка демокрацията точно така се предполага да работи.
Ми това за мен е пълна загуба на президенство и за нея си има термин - lame duck. Ако знаеш, че нищо няма да свършиш, GTFO. Ако искаш да свършиш нещо, цани се за позиция, от която имаш реалната възможност да го свършиш. Oh, WAIT! Ти СИ на такава позиция и си бил на нея от 30 години. А резултатите де ги?
Ambartanen wrote:За Хилари от друга страна се знае точно какво ще направи ако стане президент. По време на предизборната кампания ще заеме каквато позиция й се струва, че максимизира шансовете й да бъде избрана. Ако бъде избрана, веднага заема максимално центристка позиция ( което значи да изпълни минималния възможен брой от предизборните си обещания), защото й е гарантирано да е демократичния кандидат за следващите избори и се заема да си изплаща всичките дългове към политически съюзници и спорове. Гласувай за Хилари ако си наясно с проблемите на системата в момента и нямаш желание тя да се промени, защото не ти се рискува да позволиш на някой да се опита да я оправи.
Да, това е наративът, който републиканците градят около нея вече две десетилетия. И като всеки послушен симпатизант на Бърни, ти го повтаряш без да помислиш колко всъщност е реалистичен. Истината е, че Хилари не е в политиката от вчера, онзи ден или десет години. ВСИЧКИ кандидати ЕВЪР получават major contributions от хората с големите пари. Бърни не ги получава не щото е велик, уникален и принципен, а защото хората с голмите пари не го взимат сериозно, и с право. Хилари не е идеалният кандидат, но й имам безкрайно повече доверие, отколкото на гневния дядо, който няма грам постижения под шапката си за тридесет години работа и който ми реди някакви идеалистични визии за социалистическа утопия, която средният американец му прилошава като си я представи. Сори, това да повтаряш до припадък ЕДНОТО нещо, което те вълнува, което знаеш, че избирателите също ги вълнува, не е платформа, поради което и Хилари го направи да си говори сам тази вечер.
And you can't dance with a devil on your back...