Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Сексистки хроники

Post by Roland » Mon Feb 08, 2016 10:39 pm

Amelia wrote:Аз да питам все пак за тези познати на Роланд, които били дрогирани, това дрогиране сигурно ли е? Установено ли е с изследване на кръв/урина, етц.? Или си говорим за личното мнение на жертвата?

Не искам да омаловажа ничия човешка трагедия, но когато си говорим за КУЛТУРА на това и онова и искаме да променяме човешкия манталитет по еди какъв си начин, тоя тип определения и промени трябва да почиват на безпристрастни факти.
Да, става дума за доказано дрогиране. Къде защото някой друг е видял човека да им слага нещо в пиенето и е предотвратил ситуацията, къде след изследвания. Да не говорим, че доколкото разбирам, ефектите от руфийс не могат да се сбъркат с натряскване до припадък.
Amelia wrote:Между другото, Лиц спомена нещо по-нагоре за липса на статистики за изнасилване в хомосексуални двойки. Симеоне, имаш ли някво инфо по въпроса? Как стоят нещата с хомосексуални мъже, жертва на сексуално насилие от други мъже? Наблюдава ли се и там това пренебрегване на жертвата, щото е мъж? Нещо за изнасилвания в хомосексуални женски двойки?
За женските двойки инфо нямам, но при мъжете изнасилвания има определено. Ся, аз не съм точно физическият тип, който е в рисковата категория, но съм имал достатъчно личен контакт с хора, които са били жертва на сексуални атаки, някои и повече от веднъж. В случая визирам хора, които познавам достатъчно добре и им имам доверие, че не си го измислят и не изкривяват обстоятелствата. Като цяло тия неща не се докладват и заради bottom slut shaming манталитета в гей средите се счита, че "са си го просели" по същия начин, по който провокативно облечените жени "си го просят"...
Amelia wrote:Иначе Алексис малко остро се изказа и ще я оставя да се уточни сама какво е имала предвид. На мен ми се струва, че реакцията й е по-скоро срещу някви такива социални тенденции, които представят жената като жертва и прехвърлят отговорността за собствените й постъпки върху някой друг. Казвала съм го и преди - не живеем в идеален свят и никога няма да заживеем в такъв. И докато не почнем да си кастрираме мъжете още в предпубертетна възраст, ВИНАГИ ще има сексуални нападения на мъже срещу жени, независимо от шокиращите статии в пресата и от това колко феминистки се разхождат по бельо и с плакати с лозунги насам-натам. Следователно това да кажеш на жената да взима мерки за безопасността си, когато отива да запива в някой фрат хаус не би трябвало да се разглежда като елемент на злата и опресивна рейп култура. То си е чиста проба комън сенс. В същото време, мъжете трябва да бъдат приучени, че е важно жената да е съгласна да прави секс с тях, когато се стигне до секс или квото там в днешно време се разглежда като сексуално действие. И аз считам, че ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО от мъжете са съвсем наясно с това, поне в тая част на света. Заради което и гръмките възгласи за КУЛТУРАТА НА ИЗНАСИЛВАНЕТО в кампуса са преувеличение, което в момента вреди повече отколкото помага. И НА ДВАТА ПОЛА. Дори според спорните статистики - 90% от кампусните изнасилвания били извършени от 3-7% от мъжете в университета. Кви култури, кви пет лева тогава? Заради няколко социопата в кампуса сега ще ставаме луди всичките и ще се плъзгаме по плоскостта на феминацизма. Добро утро, Америка, социопати има навсякъде и ако не искаме да ни сполитат неприятни случки, ще трябва да се научим на някво елементарно самосъхранение, а не да се надяваме, че всички около нас ни мислят доброто като мама и тати.
Еми просто не си права, и не знам как да те убедя, че не си права, защото не разполагам с конкретни статистики, а "еми аз живея в тоя свят и му дишам манталитета и тия неща просто се *знаят*" на теб не ти минава като аргумент. Мисля, че докато не си прекарала известно време в американски университет, не можеш да си дадеш сметка колко зловещи са спортната среда и гръцката система. Колко тотално безнаказани са атлетите, особено тия, дето печелят точки за съответните си отбори. На какъв пиедестал са издигнати и какъв ужасяващ наратив се вихри около всякакви изстъпления, които извършват. И това се пренася надолу по хранителната пирамида до разните ждрольовци, на които много им се ебе, ама не знаят как да завържат нормален човешки контакт с жена. И не знам отде дойде това, че жената е вкарана в ролята на невинна жертва, при положение, че в Америка МАСОВО жените са обвинявани за това, че някой им е посегнал.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Сексистки хроники

Post by Amelia » Mon Feb 08, 2016 11:19 pm

Не. Не съм прекарвала време в американски университет. В канадски обаче съм от 2007-а насам, нон-стоп, и като студент и като преподавател. И съм ставала свидетел на ежегодните пиянски студентски ескапади по Бермуда Шорт дей, Сейнт Патрик'с дей, ненам къв си още дей и на кампусните изпълненията около мачовете на Калгари Флеймс като почне хокейния сезон. За Бермуда са ми идвали пияни в лабораторията и аз съм ги изхвърляла като псета да си ходят. Почнах да им пращам и-мейли с напомняне, че по бермуди и с облак винарки над главата просто да не ми се вясват в лабораторията. Ама ей го на, и при нас правиха някъв Slutwalk. Ако ги слуша човек ще реши, че още с влизането в университета всяка жена я изнасилват по 6 пъти, ей така за добър ден. А тъжната истина е, че тея деца за пръв път виждат малко свобода и не знаят кво да правят с нея. Като ги гледам как се напиват до безпаметност са ми като някви дечица от детската градина дето са намерили шкаф пълен с бонбонки и са се натъпкали с тях до повръщане. Може да е щото ние се напивахме по тоя начин като бяхме на 15 и като видя подобно поведение от 18+ годишни хора те ми изглеждат като деца със забавено умствено развитие. Но като са в това състояние да не мислиш, че са способни на няква критическа мисъл? И 200 лекции за консент да им изнесеш, пак ще осъмнеш с двойки, дето се събуждат един до друг в леглото с махмурлук и се чудят кво дъ фък е станало снощи. Еми, станало е тва дет става като смесиш алкохол, хормони и инфантилност. В някои случаи е изнасилване, в доста от тях е просто поредица от лоши решения, взети на нетрезва глава, за които не трябва да се сърдиш на другарчето, а на себе си.

Като цяло, великите им атлети, дето са фанали Господ за оная работа, са една шепица народ и за техните постъпки няма кво да се обвинява целия мъжки пол. Аз съм напълно ЗА абоминции като фратърнитита и сороритита да ги хване липсата и да се махнат привилегиите на кампусните куотърбеци. Не знам за кво ги търпят с грозните им ритуали на инициация, агресивни запои, тормоз над зубърите и ненам кво още. Но пак - говорим за един доста малък процент от хора и викам да не наричаме тъпотиите им култура на изнасилването, когато по света има места, в които съвсем сериозно ще те убият публично с камъни, само щото си имала неблагоразумието да те изнасилят.

Това за дейт рейп дръгс сред приятелите ти е много обезпокоително. Отново, не можем да съдим за цялостни тенденции в обществото на базата на силно промискуитетно малцинство каквото са хомосексуалните мъже, посещаващи тоя тип заведения, но все пак се надявам повече от тези мъже да почнат да търсят правата си. Като под търсене на правата отново нямам предвид някой дето се е напоркал и е ботомвал, ма на сутринта е размислил и е решил, че не му се ботомвало всъщност, следователно изнасилен бил. Ама ако са те надрусали или ако съвсем ясно и отчетливо си казал "не" и въпреки това са правили секс с теб, това си е за полиция, съд и присъда. И то съвсем истински, а не на университета еди коя си администрация, дето се занимавала с харасмент.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4076
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Сексистки хроники

Post by Litz » Mon Feb 08, 2016 11:54 pm

Roland, сериозно ли за теб случаят със Сълковиц и матрака е нещо маловажно и не бива да го жалим Нунгесер, щото е капка в морето? Смяташ ли, че е ОК от университета да разгласят името на "предполагаемия" извършител, той да няма право да носи доказателства, да няма право на адвокат и накрая след като е оневинен, щото се оказва, че всъщност Сълковиц го е тормозела него, тая на завършването им да го травмира за 100тен пореден път, той да е абсолютно невинен, но да не го искат никъде, а не нея да и наливат пари от сто места. Окей ли е това според теб. Защото както едно изнасилване може да ти съсипе живота, същото се случва и след фалшиво обвинение. Щото Нунгесер в случая не е нито фрат бой, нито джок, а задръстен германски нърд, студент по архитектура на стипендия, с майка феминистка, който няква идиотка е решила да обвини заради парите.

http://www.businessinsider.com/occident ... 014-9?IR=T

Тука некав пич се самоубива, заради такова нещо. Наистина ли са капка в морето?

Мен американската университетска култура ми е странна като цяло, ама това да не приемаш алкохол от непознати също не е виктимблейминг, а е продължение на това, което те учат като дете "Не взимай бонбони/сладки/етц от непознати" и просто трябва да го приложиш, както и да не се напиваш до безпаметност/надрусваш/напушваш до безпаметност.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Сексистки хроники

Post by Roland » Tue Feb 09, 2016 1:14 am

Амелия: Повтаряш ситуацията "напих се и после съжалявах" все едно ТИ имаш някакви статистики, че повечето случаи на "изнасилване" отговарят на нея. Защо смяташ, че това е толкова масово, а това, за което аз говоря, не е? Когато споменах спортистчетата, специално уточних, че този манталитет се пропива в цялата мачовска американска култура, не си остава изолиран с тях. Да не мислиш, че огромните тълпи, дето се изсипват да гледат всичките им безумни спортни събития, се имат за по-малко яки мъже от мачовците, дето я ритат топката? "Щом моят идол може, и аз мога".

Иначе да, промискуитетни сме като малцинство, но bottom shaming-ът е директно взет от хетеро обществото и отношението им към жените. И тук не става въпрос да приемаш напитки от непознати, а да не си оставяш в нито един момент напитката без надзор. А ако си мислиш, че разните бабаити по хетеро баровете са по-малко загорели от тия в гей баровете...

Лиц: Нямам и най-бегла идея за какво говориш, но примерът, който даваш, не е ок. Обаче от "ей тая гадост се е случила" до "няма реален проблем, некви пикли квичат, за да правят мръсно на мъжете" има една доста сериозна бездна.

Въобще, цялостното отношение тук ми е малко в стил "ми да, ама се случва да ти влзе крадец вкъщи и ако нямаш оръжие да го застреляш, ще те ограби" аргументацията защо не трябва да има къвто и да е контрол над оръжията в САЩ. Това, че можеш да дадеш пример за хора, които злоупотребяват с даден закон, не означава, че законът е ненужен или е лошо нещо
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4076
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Сексистки хроники

Post by Litz » Tue Feb 09, 2016 1:32 am

Е как живееш в Щатите и не си чул за Mattress Girl?? Това беше навсякъде.
но bottom shaming-ът е директно взет от хетеро обществото и отношението им към жените.
Това съм го чувала от феминистки, но от гей мъж не съм го чувала. Пък и това намеква, че цялото хетеро общество с все жените, имат едно общо универсално отношение към жените. Моите гей приятели не се ботъмшеймват изпомежду си.

Смисъл такъв мене жени са ме пипали без моето съгласие посред нищото и са ми правили намеци разни и ми беше също толкова неприятно и некомфортно, колкото и от мъжете. Ся не ходя много по баровете, щото ние не сме чак толкоз промискюитетни, ама като ходя се пазя също толкова, колкото и в нелесбо/би бар/клуб.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Сексистки хроники

Post by Roland » Tue Feb 09, 2016 1:51 am

Твоите гей приятели не знам точно как им светиш по време на секс, но тук slut-shaming и bottom-shaming са си стандарт.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Сексистки хроники

Post by Amelia » Tue Feb 09, 2016 2:30 am

Симеоне, ако наистина ситуацията в гей средите е толкова зле, направете си хомосексуален Bottomwalk и си говорете за култура на изнасилването в хомосексуалните среди.

Щото аз твърдя, че в хетеросексуалните среди на запад култура на изнасилването НЯМА и следователно няма какво да ни го представят това като ебаси наболелия проблем. Има сексизъм, вреден и досаден по хиляда различни начина. Има изолирани случаи на изнасилване, които са доста малък процент на фона на общото количество пиян секс на територията на кампуса. И разните клоунади по бельо и драматичните писания в медиите, посветени на КУЛТУРАТА НА ИЗНАСИЛВАНЕТО, не помагат ИЗОБЩО да се разреши тоя проблем. Напротив, те извъртат фокуса на проблема в някви дразнещи генерализации, които я имат няква истина в тях, я не. И раждат запъртъци като изброените по-горе.

Проблемът тук е в масовото пиянство, в култът към джока, както сам каза, в поколения, расли в розовия балон на Събърбия и невъзпитани в лична отговорност... Ето това трябва да се адресира със съответната пропаганда и административни мерки, а не да ми се обяснява, че ако една жена е пила, то всеки случай на секс с нея ще се счита за изнасилване. И да се разширява понятието рейп докато статистиките станат 1 жена от всяка 1 става жертва на изнасилване по време на висшето си образование.

Това, което активистите наричат култура на изнасилването е някво си там проявление на реалния проблем - а именно, че една малка част от населението е решила, че правилата не важат за нея, понеже твърде често й се демонстрира, че правилата не важат за нея. Говоря и за двата пола. Джокът решил, че понеже играе футбол в отбора на унито, начи може да си получава шестиците в клас и жените в леглото автоматично. И ако сгафи, нали е златното момче на унито, ще го отгафят набързо. Рандъм пияна жена решила, че при секс с рандъм пиян мъж, той е длъжен й чете мислите и да я проучва доколко е пияна и доколко не е - от нея нищо не зависи и тя задължение да проучи доколко е пиян рандъм мъжът няма. И махалото се клати от едната в другата крайност и проблемът си стои, щото никой не се занимава с реалната болест, а се опитват да лепят лепенки на някъв изолиран неин симптом.

Научете децата да не се напиват като свине, щото като се напият нищо друго от научените неща няма значение. Алкохолът и той е наркотик със или без дейт рейп дръгс в него. И следствието от тея пиянски изхвърляния е, че си го отнася физически по-слабия. Кат в животинския свят, щото си животно в момента.

Ако се напият незаконно на територията на кампуса, вътре, пред, зад, под, над общежитието си - тежки административни наказания за всички от сърце. Ако хванат студента извън кампуса поркан и той е под легалната възраст за консумация на алкохол - тежки административни наказания. Ако поркания студент направи мизерия в/извън кампуса - тежки административни наказания. Изхвърляйте ги от унито без да им връщате парите за семестъра. Нека кандидатстват пак догодина, ако са благоволили да пораснат. Да, президента на унито няма да може да прати писмо с WE RETAINED 1000 MORE STUDENTS THIS YEAR, YEY!!!! и финансите на унито ще пострадат от намалелия брой студенти в горните курсове, ама тва е положението. И плз, променете наратива от "култура на изнасилването", на "култура на безотговорното напиване", щото ще е по-близо до истината. Накарай джока да си пише домашното, затвори му фратърнитито и го тури в общежитие на рандъм принцип с други мъже. И онова всичкото горе за алкохола важи и за него. Там под тежки административни наказания да се включва и изхвърляне от съответния спортен отбор. Ама наистина. И добавете горе към безотговорното напиване "култура на глорифициране и брутално комерсиализиране на колежния спорт". Докато печалбите са по-важни за образователните институции от собствените им студенти, това няма да се оправи. Ама Slutwalk с плакатче "По-строги административни наказания за всички пиянстващи на територията на университета" или "Спрете да правите милиони от колежните спортове" просто не е достатъчно еджи и секси. Много по-яко и лесно е да яхнем третата вълна на феминизма и да обясним на целия свят колко ужасни са мъжете като цяло.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Сексистки хроники

Post by Roland » Tue Feb 09, 2016 9:05 am

Еми ако твърдението ти е, че в Америка не е стандарт да се изнасилват жени - не, не е. "Rape Culture" не означава, че всеки го прави, означава, че достатъчно голямо количество хора го правят, за да е феномен, който трябва да бъде адресиран. Пък ти не бъди съгласна колкото си искаш, честно казано.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Сексистки хроники

Post by Amelia » Tue Feb 09, 2016 10:23 am

Ейййййййййй, добре начи, че го има Slutwalk, щото никой досега не се е сетил да адресира феномена "изнасилване". :roll:
Иначе аз оставам с доста по-различно впечатление за това какво се съдържа в термина Rape Culture като чета писания на лагера, дето твърди, че такава култура съществува.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Re: Сексистки хроники

Post by Morwen » Tue Feb 09, 2016 12:24 pm

Alexis wrote: Ти не браниш правата на жените. Напротив, ти ни се опитваш да ни убедиш, че ние сме тъпи овце, без достатъчно мозък да се грижат за себе си и без достатъчно адекватно поведение, че да заслужаваме да пазим собствените си вагини и затова такива като теб ни пазят от самите нас и от страшните мъже на места, на които както ти си казал, че се ходи с цел секс и където може да се очаква, че е необходимо да имаш адекватно и самозащитно поведение. Това, което ти искаш, не е равноправие. Това е за мен принизяване на интелигентните, способни и отговорни жени заради тъпи, безотговорни и алкохолизирани такива, които явно не осъзнават, че "НЕ" се казва не само на секс (или понякога удивително пост фактум след секс), а и на алкохол.
"Не" се казва на много неща, но това не означава, че ако си казал "да" на едно, това автоматично значи, че трябва да се съгласиш и на всички останали. Дразни ме идеята, че след като не съм се опазила трезва (което може да е резултат на сто неща), то едва ли не трябва да приема, че това някой да прави секс с мен, докато съм полуприпаднала е нормално. Или че понеже съм отишла някъде (дискотека, бар, дори неговия дом), това значи, че едва ли не вече нямам право да кажа "не".

А адекватно самозащитно поведение човек трябва да имаш в опасна среда. И ако средата е опасна, вината не е в теб, че не се пазиш от нея, а в този, който я прави опасна. В смисъл, как това се различава като принцип от "като ходиш сама в тъмното и не се пазиш, грешката си е твоя"? Или хайде, понеже се спомена място, на което се ходи с цел секс "като се прибираш сама от дискотеката, грешката си е твоя"?
И, между другото, смятам, че алкохолът трябва да е оневиняващ и за двете страни. Но все пак ако имаме несъответствие в алкохолните нива е логично активната страна да е отговорна.

Да, сложно е и има опасност да се използва нечестно. Но така стоят нещата с почти всеки закон. Това не означава, че феноменът "да напия някаква девойка и да правя секс с нея в безсъзнание" трябва да бъде ок, понеже други девойки можело да лъжат за него. Нещо повече, наскоро имахме такава история тук - с бившия кмет на Стрелча (http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo ... to-6048984), който изнасилил 16-годишно момиче, след като я напил до натравяне, а после твърдеше, че било по взаимно съгласие, защото коя 16-годишна не мечтае първият й път да е мъртво пияна с петдесет и няколко годишен... Да, девойката е сглупила, че е влязла у тях (но той е бил приятел на родителите й), както и че е пила (твърди, че алкохолът бил в сок, но не е ясно), но пак не виждам как това я поставя на равни начала с другата страна.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5266
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Сексистки хроники

Post by Matrim » Tue Feb 09, 2016 12:54 pm

Да не мислиш, че огромните тълпи, дето се изсипват да гледат всичките им безумни спортни събития, се имат за по-малко яки мъже от мачовците, дето я ритат топката? "Щом моят идол може, и аз мога".
Всъщност да, мисля го. Все пак, нормално е Joe Average Sports Fan да има по-лека форма на чувство за безнаказаност от големите спортни звезда - ако изобщо има такова чувство, защото все си мисля, че в по-голямата си част феновете не подражават чак дотолкова на най-неприятните представители на спортистите. Като се напият спортните хулигани обикновено почват побоища, а не изнасилвания, на прима виста не се сещам дори и за един случай с развилнели се спортни фенове, който да е свързан със сексуално насилие, а не с побоища, счупени глави, стъпкани или наръгани с нож жертви.

И да, знам, че ще кажеш, че от другата страна на океана няма как да имам представа за какво иде реч, но и тук си имаме спортисти и фенове, доста от които прости колкото си искаш и още малко, но досега май никой не се е оплакал, че те са по-склонни към изнасилвания от другите хора. Също така, както Алексис вече спомена, наскоро избухна скандал със звезда от НХЛ, който беше обвинен в изнасилване. Следя един от най-големите хокей форуми и там обикновено цари досадна мачовщина - но в този случай хората, които ревнаха "Тя си го е търсела"/"Ами щом се е съгласила да отиде в дома му, значи се е съгласила и да правят всякакви видове секс"/"100 процента лъже и търси лесен начин за забогатяване" бяха значително по-малко от онези, които веднага отидоха в другата крайност без да чакат каквито и доказателства, съдебни решения и т.н. - "Веднага трябва да му се спрат правата"/"Доживотен затвор, без съмнение е виновен"/"Щом и преди се е правил глупости като е пил, значи като нищо е и изнасилвач". Имаше и друг случай с хокеист, който наби жена си и 99% от форума се възмути, че отборът му се опита да заобиколи наказанието наложено от НХЛ и одобри депортацията на въпросния. Сега, знам, че интернет форумите често са доста криво огледало, но все пак... Да видим и поп-културата - в колко филми/сериали джоковете са герои и в колко са гадняри? Басирам се, че втората цифра е многократно по-голяма.
Еми ако твърдението ти е, че в Америка не е стандарт да се изнасилват жени - не, не е. "Rape Culture" не означава, че всеки го прави, означава, че достатъчно голямо количество хора го правят, за да е феномен, който трябва да бъде адресиран.
Много неща, които се срещат сравнително рядко също влизат в графата "феномен, който трябва да бъде адресиран". По тая логика има и "terrorism culture", "murder culture", даже и "ebola culture" ако щете. Както и да го въртим и да го сучем, процентът хората, които не одобряват изнасилванията (пък било и не според най-разтеглените дефиниции на това понятие е многократно по-голям от тези, които ги одобряват, което прави използването на думата култура доста странно, поне за мен.
Щото аз твърдя, че в хетеросексуалните среди на запад култура на изнасилването НЯМА и следователно няма какво да ни го представят това като ебаси наболелия проблем. Има сексизъм, вреден и досаден по хиляда различни начина. Има изолирани случаи на изнасилване, които са доста малък процент на фона на общото количество пиян секс на територията на кампуса. И разните клоунади по бельо и драматичните писания в медиите, посветени на КУЛТУРАТА НА ИЗНАСИЛВАНЕТО, не помагат ИЗОБЩО да се разреши тоя проблем. Напротив, те извъртат фокуса на проблема в някви дразнещи генерализации, които я имат няква истина в тях, я не.
+1.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Сексистки хроники

Post by The Dragon » Tue Feb 09, 2016 1:22 pm

Морв напиването до припадък изисква целеустремено многочасово усилие - имаш поне 2-3 масивни драйфания преди да стигнеш дотам. А и когато си припаднала или някой ти е помогнал да припаднеш без да знаеш - ситуацията е ясна. Тук говорим за ситуации в които не си припаднала - че ако Марийка отиде при Иванчо пияна и му предложи да му направи една свирка - е изнасилена от него. Че ако Марийка се напие заедно с Иванчо и се изчукат, Марийка е изнасилена. Че ако Иванчо предложи на Марийка да се чукат и тя е пийнала и приеме - тя пак е изнасилена. Или че дори и марийка изобщо да не съществува, някой да си я измисли, да измисли изнасилване всички са длъжни да и повярват защото иначе са rape apologists (rolling stone UVA rape story). И това важи само за единия пол - ако Иванчо е отбягвал набезите на Марийка 6 месеца, пък Марийка се напива заедно с него и се изклаща отгоре му - пак той е изнасилвач.

Въпросните Джезебелки и идеолозите около тях представят жената като перманентна жертва независимо от ситуацията. И по този начин успешно се опитват да върнат времето назад и да инфантилизират жените които смятат, че всъщност могат да пият и да се чукат и да носят отговорност за действията си, дори и тези действия да са грешка, че могат сами да решат дали да се изчукат с шефа, подчинения, колегата ако въпросния ги кефи без да са жертва на патриархията и с промити мозъци. И изобщо имат контрол над живота си. И да бъдат сексуални ловкини.

А в момента пък Иванчо трябва да ходи до себе си с дрегер, адвокат, психолог и медицинско лице, и като бонус да чете мисли. Преди години като наратива беше - не, значи не - това беше логично. Като липсата на да стана не - също. Ама когато и да-то се изяснява чак след две седмици дали е да - вече е прекалено.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Сексистки хроники

Post by Claymore » Tue Feb 09, 2016 1:41 pm

The Dragon wrote:Морв напиването до припадък изисква целеустремено многочасово усилие - имаш поне 2-3 масивни драйфания преди да стигнеш дотам.
Ай да не говорим сякаш няма разлики в индивидуалната физиология. Ако бях момиче с моят невръщащ стомах, досега поне веднъж да съм си изпатил. Просто НЕ повръщам, освен ако не съм изключително пиян и не се опитам да ям мазен дюнер. Поради което съм и припадал в гимназията при първи напивания, ако не си бръкна сам в гърлото, няма да изкарам алкохола.
А Джезабел са преди всичко Гокър сайт и като такъв гледат максимално кликове по възможно най-експлоататорски начин, аз не ги цаня за неква крепост на феминизма и ако ми се чете нещо по темата не бих гледал там изобщо. Там редовно собственият им коментариат ги хранят за глупостите им.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4076
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Сексистки хроники

Post by Litz » Tue Feb 09, 2016 1:46 pm

Roland wrote:Твоите гей приятели не знам точно как им светиш по време на секс, но тук slut-shaming и bottom-shaming са си стандарт.

Очевидно е, че не им светя ОМГ, но тъй като познавам такива от 5 държави, все с различни стандарти и всичките критикуват slutshaming + bottomshaming, да не говорим че половината са powerbottoms или суичове. говорим по тия теми и смятам, че тези проблеми ги няма в България, Испания и Германия. Защото в България примерно, лгбт обществото си има достатъчно проблеми отвън, че различните му подразделения, да си създават някви изкуствени напрежения. Най-много на някакви супер потресни пичове като Евгени Минчев, който пише на непълнолетни момченца да им викат "Швестерия" или редовната война- гейове и лесбийки срещу нас бисексуалните. Не знам прави ми впечатление, че някои типично щатски структури се считат за типични навсякъде.

Са примерно при нас лесбийките и би жените, които са в тия среди е малко по-различно, щото жените са малко по-контролирани и шансът да ти се случи нещо такова в такъв бар или клуб е по-малък, но пак го има.

За щатсктие изнасилвания винаги съм се чудила, защо точно фалшивите обвинения стават най-известни в медиите? И защо после, когато се докаже невинността на дадения човек, с обвиняващата страна нищо не се случва?

И пак казвам, че това че в България всяко момиче ще бъде опипано, ще му дишат във врата разни чекиджии посред бял ден в рейса преди да стане на 15 ми е много повече рейп кълчър от това в щатите. Защото в повечето случаи в България това се възприема за нормално. За разлика в Германия, в метрото имаше един такъв с нас една вечер и немските ми приятелки бяха супер шокирани, а на мен ми беше безразлично, защото свикнах с това преди да стана на 16.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6474
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сексистки хроники

Post by tigermaster » Tue Feb 09, 2016 2:56 pm

Litz wrote:И защо после, когато се докаже невинността на дадения човек, с обвиняващата страна нищо не се случва?
Едно от обясненията, които ми попадна преди време за това, беше, че ако накажат обвиняващата страна, след като обвиненията й не са доказани, много истински жертви на изнасилване няма да посмеят да надигнат глас. Звучеше ми резонно, обаче това не променя факта, че фалшивите жертви вредят ужасно много и на истинските - особено като се вземе предвид фактът, че лъжливите обвинения не са едно и две и набират сериозна популярност в медиите. Колкото повече са известните случаи на фалшиви обвинения, толкова по-трудно ще е да се вземат насериозно истинските.

Както и да е, в някаква степен съм съгласен с всички по конкретната тема - или, най-малкото, не мога да не се съглася, понеже не съм видял средата, за която се говори, достатъчно отблизо. И все пак... Когато видя призив от рода на "Don't tell me how to dress, tell them not to rape", лошо ми става. Защото това е просто логическо безумие. Защото на всички им се казва "not to rape", точно както на всички им се казва "not to steal", но никой не вика "Don't tell me to lock my door". Защото е близко до акъла да не се обличаш и държиш провокативно и да не се напиваш до безсъзнание в компания на хора, на които не вярваш безусловно - и не само заради страха от изнасилване. И има разлика между това някой да те докара до неадекватно състояние без знанието ти или против волята ти и това сам да се натряскаш дотолкова, че да си готов да легнеш с първия, който си го поиска. И за последното отговорността си е изцяло, ама съвсем изцяло на "жертвата".
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest