Ash vs Evil Dead

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
Super M
Warmage

Ash vs Evil Dead

Post by Super M » Sat Jan 09, 2016 8:20 pm

http://www.imdb.com/title/tt4189022/

Image

Не ми казвайте, че никой не гледа тази простотийка! От създателите на оригиналните филми. Има както по-силни, така и по-слаби моменти, но си е абсолютен guilty pleasure от до. Аш е пълен идиот (както и повечето от останалите герои), а целият сериал е много приятна и поне за мен рядко срещана комбинация между дивашки хорър (много разкъсване, отстрелване, кълцане и разчленяване) и дебилна комедия. Lucy Lawless продължава да не остарява.
Няколко готини цитата:

Ash: Do me a favor, will you? Thank your mother for me. She passed her genes down to you in all the right places.
Kelly: My mother died in a car accident six months ago.
Ash: Wow. Whew. Umm, you know, in the future, you might want to just say, “Sure, I’ll tell her.” ‘Cause dropping a bomb like that on somebody you just met is downright rude. But you know what? You’re young. You’ll figure it out.

Kelly: Touch me again, and you’re going to need another wooden hand.
Ash: Okay, wait, another wooden hand in place of my real hand, or another wooden hand in place of my wooden hand?
Kelly: Your real hand!
Ash: Touchy.

Ash: OK, look, if we get this done quick enough, we might have time to stop for churros. That's not a racist thing, Pablo. That's just a great dessert.
Pablo: OK. You know I'm not Mexican, right?
Ash: That's the spirit.

Ruby: You put a chainsaw on your stump? Congratulations.
Ash: It's a lot harder than it looks. How many other people you know have a funtioning chainsaw on their arm?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

penzata
Forsaken

Re: Ash vs Evil Dead

Post by penzata » Fri Jan 22, 2016 4:07 pm

Брус Кемпбъл е толкова епик и имам чувството, че всяка една реплика от неговата уста си е чиста импровизация.
Сериалът е мега радващ, Кембъл, както винаги е жесток (подобно на други актьори играещи постоянно себе си) и второстепенният каст е оусъм. Зина кефи бая. Като усещане са напипали някаква симбиозна ниша между Evil dead 2 и 3.
Ashley 'Ash' J. Williams: You're kinda like a young me. Deadites ruined your life and you're hot as hell.

Ruby: You say one more dumb thing...
Ash: I'm gonna say a lotta dumb things!

Amanda: This guy's behind everything.
Ash: That's an overstatement.

Ash: Whoa! I got two hands. Brujo, I need two beers!
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Oct 10, 2016 11:41 am

Втори сезон гледам е почнал, аз па наскоро изгледах първи (за 2-3 дена), не ми се беше случвало от доста време. Абсолютно як е - ако супернйечърала имаше ташаци така щеше да изглежда. Яко кръв, яко псувни, задника и зърното на Зина, доста по-скъпи песни за саундтрак, използвани по най-дебилния и първосигнален начин, говорещ гущер, и... абе много кръв. Доста правилно заглавие. Определено най-доброто в жанра си. Да не говорим, че е абсолютно задължително за evil dead фенове. Изключително допълнение към поредицата.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Dec 28, 2016 8:17 am

Изгледах и втори сезон за норматив (побира се в 6 часа). И докато други сериали не могат да са разнообразни при положение, че прекосяват цяла америка, тия успяват да се въртят около една пробита колиба и скапаното ѝ мазе без да писва, за цвят хвърлиха морга, лудница, бар, още една къща и като цяло това е - четири допълнителни локации и пак е епик ез фак. Да не пропускаме, че това сигурно е първият път, който някой е правил озлобена кола, тръгнала да трепе и да не изглежда малоумно. Много правилно продължение на миналия сезон.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 28, 2016 10:19 am

Брус Кемпбъл е институция на самоиронията, доста се забавлявах и с автобиографичното му
If Chins Could Kill: Confessions of a B-Movie Actor

https://www.amazon.com/If-Chins-Could-K ... 0312291450

:metal:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”