Аз пък си купувам хартиени, главно класики, съвременни или не, както и фантастика и фентъзи които смятам за достатъчно ценни или важни, за да ги имам на хартия. В крайна сметка винаги мога и да ги продам ако не ми харесат, е-книгите - не. Което не ми пречи да имам 100 книги на киндъла де, повечето от които легални.
Аз да предложа алтернатива. За софиянци е обаче, не че не може да се прави и от други градове, но трябва да се плаща и на еконт. Не винаги излиза по - евтино, но все пак се спестява от доставки и т.н. Правите си акаунт в amazon.co.uk. Регистрирате се в сайта на тази фирма, която прави доставки от UK и Германия до България -
http://www.gabco.org/index.php
От там въвеждате дадения UK адрес като delivery. Правите тлъста поръчка от поне две книги , за да минава 10 паунда

при поръчка над десет паунда доставката в Англия е безплатна. Поръчката обаче трябва да е от самите амазон, не от продавачи в маркетплейса. От там вече фирмата взимат пратката и я карат до посочения от вас в сайта склад (Иван Вазов или на Полигона), като вие плащате на самата фирма 2,20 на кило за доставката. Пробвал съм веднъж, добре беше, пак се спестяват 8 или повече паунда, които иначе ще отидат за доставка. Освен това, в много от случаите цената на Амазон е колкото тази на най - евтиния вариант в маркетплейса с доставката. Разбира се, който не живее в София, може да избере опция в сайта на фирмата да му доставят по Еконт, но това вече са още пари.