Litz
Стивън юнивърс ми е безумен примерно и страшно грозен
Повечето CN шоута са страшно грозни...всъщност повечето детски, защото по Nick и Disney ги има подобни.
Виж Gravity Falls за мен не е чак грозно. Може да не е особено красиво, но си е приятно нарисувано.
Точно Стивън е типичен пример. Защо го лансира CN? Защо е толкова известно?
Не знам дали го харесват толкова децата, но разни групички виждат в него положителни послания.
CN го произвежда според мен по съвсем други причини. Хем се прави от хора, които правят други шоута за тях (като Adventure Time), хем сигурно излиза доста евтино с този арт и анимация.
Сиреч по чисто търговско-индустриални причини.
БГ историческото наследство като цяло, как ние сами не си го промотираме
Не мисля и че да наемем Лувъра за 100 години напред това ще се случи.
Принципно не е лоша идея и маса европейски страни имат специални програми за лансиране на собствената си култура, ама ние тук и с по-елементарни и належащи задачи не се справяме.
Пък никоя дарителска кампания няма да може да събере средства за цял сериал. За пилот и дори мини сериал - евентуално, но не и нещо по-дълго.
Трябва да хайпват децата, а те да хайпват родителите
Аз не мисля, че това е по силата нашите хора.
Този хайп се прави от големи корпорации с влияние и пари, не с любителски усилия (всъщност и ти каза нещо подобно, по-горе с "приятелски начала").
Могат да направят само едно - да създадат пилот и да го лансират, като продукт.
Ако някоя корпорация го хареса, може и да решат да го сериализират, обаче тук идва момента с локалната културата - по-големите международни компании, най-вероятно въобще няма да искат и да го помиришат независимо от качествата, защото от тяхна гледна точка, това е тясно специализиран продукт, който не могат да продават по цял свята. Защо ще го гледат в Германия да кажем или в Мексико?
Т.е. трябва да се гони нещо балканско или може би руско (ако още им дреме за панславянството).
Обаче без пилот дори и до тази мизерна надежда не могат да се докопат.