Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Re: Сексистки хроники

Post by tigermaster » Sat Aug 15, 2015 2:47 pm

I fight for a living. In a no rules fight, I believe I can beat anyone on this planet.
Това са нейни думи. Ами... Успех.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Aug 15, 2015 5:17 pm

Страшното е, че не е много далеч от истината. Сега я проверих и е 4 дан в джудото. Това е изключително високо ниво, ако мога да съдя спрямо Нихон Тай Джитсуто, над което имам по-добри наблюдения. Тя тренира джудо от 17 години, това е адски много жестоки тренировки за да се достигне 4 дан(yodan).

За справка в Бургас майстора на Тай Джитсу е 5 или 6 дан и външно прилича на добродушен старец, но съм виждал клипове какви неща прави и се страхувам за хората, които ще се объркат да се заядат с него, без значение колко са големи, силни и опитни.

Тези високи нива черни колани са толкова развити, че отдавна са преминали майсторството на техниките и вече боравят направо с витални точки, чрез които могат да те парализират или убият за секунди.

Напълно нормално е мацката да има такова самочувствие, като се има предвид нещата, които може да прави. Гледам в джудото има 11 дана, като само 15 човека са достигали 10 дан и на всичките имената им са записани в историята, само един е 11 дан. Ронда е 4ти, а е още на 28 години. Не са много хората, като нея. На Нихон Тай Джитсу тази година в България гостуваха двама белгийски майстори, единия беше мисля и той на 28 години, тренира от 8 и е машина за убиване. Не бива шега с тия неща...

Няма никакво значение, че е жена, аз коментирах, че в ММА двубой ще и е трудно да победи мъжки съперник, но в бой без правила не се знае какво би могло да стане. Някой по-голям майстор от нея ще я надвие, но не е сигурно, няма нищо сигурно в бой без правила...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 15, 2015 7:46 pm

Amikae wrote:Страшното е, че не е много далеч от истината.
E кво му е страшното??? И след като има самочувствието, че може да бие всекиго на планетата, нека се пробва кво.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Aug 15, 2015 8:46 pm

Следва малко офтопик.
Амикае, не знам имаш ли опит в бойните изкуства. Аз тренирах няколко години айкидо при някои от най-добрите майстори в страната. До истински високите степени не го докарах, понеже поради леко неприятен здравословен проблем ми се наложи да спра, обаче имам някаква представа.
Само да споделя, че източните бойни изкуства не дават суперсили. Всяка техника си има ограниченията. В школата, където бях, тренираше и човек с години опит в състезания по канадска борба - човек с безумно яки ръце, на когото ми беше просто невъзможно да направя елементарен ключ на китката. По-лесно би ми било да огъна метална тръба. Дори сенсеите се затрудняваха с него в това отношение.
Да не говорим, че сама по себе си степента не означава абсолютно нищо. Важно е как е била взета. Преди време ми попадна изпит за пети дан по хапкидо, който беше толкова, ама толкова зле... В смисъл, моят изпит за пето кю беше по-интензивен и по-сложен.

С което не искам да омаловажавам постиженията и уменията на Ронда, разбира се. Ясно ми е, че е добър боец. Само дето самочувствието й е подкрепено от победи над жени като Бет Корейа. Същевременно, Мейуедър няма нито една загуба от вече близо двайсет години, има не знам колко шампионски титли в различни категории и внушителна бройка нокаути. Не ми се вярва да е лесен противник за когото и да било.
Last edited by tigermaster on Sat Aug 15, 2015 8:55 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Aug 15, 2015 8:55 pm

Ами никой не спори за това какъв боец е Флойд. Но след като си тренирал, значи разбираш, че ако успее да му влезе и да го събори на земята просто е до там. Колкото и силен да е, ако му направи някой гаден ключ и ще плачка, като бебе да го пусне.

Amelia, на мен са ми страшни такива хора по принцип. Щото на улицата с нищо няма да ги различиш от останалите, като ходещи капани са. :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Aug 16, 2015 9:33 am

Ъм, продължавам да не разбирам какво му е страшното па на тва??? Ако не се скачаш на бой на никого, няма да нацелиш екземпляр, който да може да те сгъне.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Aug 16, 2015 4:15 pm

Що аз съм си страхлив по природа и такива неща ме тревожат, и не само такива де. :lol:

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Sun Aug 16, 2015 8:21 pm

tigermaster wrote:Не ми се вярва да е лесен противник за когото и да било.
Всъчност би бил доста лесен противник за всеки опитен граплър, включително и за Ронда Раузи.
I fight for a living. In a no rules fight, I believe I can beat anyone on this planet.
Това според мен го казва в смисъл, че има шанс срещу всеки, а не че никой не може да се мери с нея.
Според мен тя досто добре знае до къде се простират възможностите й, защото е тренирала с много мъже между които и братяда Диаз, Гилбърт Мелемдез, Виктор Ортиз и др.
Ето например клипче в което Мусаси(почти 30 кила по-тежък от нея) си играе с нея като с дете https://www.youtube.com/watch?v=o9xjs2fWJEs

Междуполовите боеве за незаконни в Америка доколкото знам. В Тайланд мисля че имаше случай, при който мъж след опрация за смяна на пола се биеше в муй тай мачове срещу жени.
Съгласен съм с Амикае, че Ронда няма шансове в ММА мач срещу най-добрите мъже в нейната категория, но срещу някой по-посредствен боец би било интересен двубой.
Работата е там, че тя много иска да се оттегли непобедена и затова избягва наистина интесните мачове като този срещу Сайборг на 145 паунда или пък граплинг мачове срещу най добрите BJJ състезатели.
"Unless we keep the barbarian virtues, gaining the civilized ones will be of little avail."
"Some ideas are so stupid that only intellectuals believe them"

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Sun Aug 16, 2015 8:42 pm

Litz wrote: https://www.youtube.com/watch?v=F3FZLTpJREY
Нагласено е, но инсинуациите, че треньорите се държат кофти с нея, щото е жена са просто безумни. Самите треньори са супер мили с нея и не искат да спарват, щото тя щъка из фитнеса като лоботомирана.
Това не са треньори,а рандом типове които си тренират в залата. Аз съм бил в подонба ситуация и е доста кофти. Както се вижда след като момичето започна да се бие сериозно, противниците й дори не се опитваха да и отвърнат. Когато играеш спаринг с момиче което е по-добро от теб, ако не се опитваш да я удряш силно, просто няма да можеш да я удариш, но в същото време не смееш да я удариш силно и затова само си отнасяш боя. Това е така защото в залата най-срамното не е да ядеш бой от някое момиче, а да нараниш някое от момичетата(но това не е по-вина на момичетата).
"Unless we keep the barbarian virtues, gaining the civilized ones will be of little avail."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Aug 16, 2015 8:50 pm

Добре, а защо и ти, и Амикае предполагате, че един боксьор ще стои и ще чака граплърът да го свали на земята в евентуален двубой?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Sun Aug 16, 2015 9:03 pm

tigermaster wrote:Добре, а защо и ти, и Амикае предполагате, че един боксьор ще стои и ще чака граплърът да го свали на земята в евентуален двубой?
Защото съм гледал няколко боя между боксьори и граплари и стана точно това. Плюс това съм гледал още стотици боеве в които единия мма боец е със граплинг а другия със страйкинг бекграунд.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Aug 17, 2015 6:30 pm

Да ви питам какво ви е мнението за римейка на Ghostbusters и джендърбендването? Аз нямам проблем с това като цяло, но е супер иронично как в тоя уж феминистки филм, най-известния и разпознаваем актьор е Крис Хемсуърт, който е мъж :lol:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Aug 17, 2015 6:49 pm

Litz wrote:Да ви питам какво ви е мнението за римейка на Ghostbusters и джендърбендването? Аз нямам проблем с това като цяло, но е супер иронично как в тоя уж феминистки филм, най-известния и разпознаваем актьор е Крис Хемсуърт, който е мъж :lol:
Обикновенно се получава помия когато се бъзика човек с идентичностите за да печели identity PR точки и audience. Най-често е защото на екипа са му свършили добрите идеи.

Обикновенно тези които работят - не се шуми много около тях. Примерно Морган Фрийман (Шоушенк) е бял в книгата, но никой не го ебе. Или Майкъл Кларк Дънкан като Кингпин.

За джендърбендъринга - този според мен който досега се е получил най-добре е Старбък в Battlestar Galactica. Кати Сикоф беше уникална там.

Така, че моето мнение е, че филмът ще е помия, не само заради каста, просто холивуд много съква в римейки и рибути - никога не могат да разберат какво е правило оригиналния филм готин.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Aug 18, 2015 12:11 am

Имам умерени очаквания. Каста ми звучи много ОК, но очаквам че ще съква, но не заради каста, или зарад джендър флипа, а щото в холивуд отдавна копаят вече поредното ново дъно откъм сценарни идеи. Вкрайна сметка, на кой му дреме дали са четири путки, бъстващи гоустове, или четири кура? Стига да нацелят нещо, което е правило оригинала як, разлика никва.

Тъпото обаче, е че ако има боксофис, ще ни залее някво цунами от джендър флипнати бози, а ако е пълна дупка - ще го отнесе само и единствено факта, че пробват нещо по-така, а не че сценария им е тъп примерно.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 18, 2015 9:19 am

А аз да ви попитам какво мислите за ребуута на League of the extraordinary Gentlemen, който щял да бъде с изцяло женски каст?

League of the extraordinary gentlemen... extraordinary gentlemen... gentlemen... :mrgreen: