Сексистки хроники
Moderator: Moridin
Re: Сексистки хроники
Еманципацията наранява и не е за всеки, факт. От друга страна, ще е добре жените да не очакват наготово от мъжете си разни работи, ако самите те мрънкат, че мъжете им очаквали наготово неща от тях. Просто е според зависи. Аз нося тежко, но не се чувствам длъжна да готвя всеки ден и ако мъжа ми почне да го изисква, като нищо ще спре да ми е мъж. Друга жена може да реши, че не й се носи тежко, но тогава ще трябва да компенсира с нещо друго. Тряя си баланс според случая. Комън сенс.
Да бе, ама като става въпрос за работа, когато някой друг носи отговорност за теб, а не ти самия, ако шефът ми каже, че не аз, ми Феликс ще носи масите, щайгите с вода, огромните урни с кафе, все неща над 12 кила, не е адекватно аз да обяснявам как шефът ми е сексист спрямо мен, щото аз дори да успея да вдигна тия 12 + кила и да успея да ги нося 200 метра, което ще е трудно, аз пак ще съм по-бавна от Феликс, това в случай, че нищо не ми стане нали. Ма при мен точно всички жени в семейството от майка ми до прабаба ми са имали свличане, точно заради носене на тежко и не ми се рискува, дори някой друг да ми поеме разноските. Не казвам, че мрънкам на всичко над 2 кила(то чантата ми е 3), но над 8 гледам да не вдигам често.
Чудесно. Аз нямам този проблем и затова като работех в Staples си влачех сама тежките принтери/мебели/кашони с хартия, етц.. Викала съм на помощ колеги като е трябвало да сваля нещо тежко от някъде нависоко със съответната апаратура. Ма то по правилник трябва да стои някой там да те наблюдава докато правиш такива неща. Когато някой мъж е свалил нещо тежко вместо мен, съм изказала съответната благодарност, щото по принцип не ми е бил длъжен да го сваля и ми е направил услуга. Мъже пък са ме викали мен да им помагам на свой ред. Всичко се прави според зависи - не знам защо изобщо коментираме некви очевидни работи тука. Са, ако си бях преебала гърба, щях да прося помощ по-често и след като я получа, щях да съм благодарна за това, а не да се чувствам entitled на такава. Ако има шефско разпореждане, слушаш шефа. Моят шеф не разпореждаше такива работи, а ни оставяше сами да определяме дали да ни се помага или не. Ако се чувстваш дискриминиран от съответното шефско разпореждане, говориш с шефа да го промени. Но тогава трябва да си в състояние да си влачиш нещата. Ако не си в състояние да си влачиш нещата, а това е било част от служебната ти характеристика, която някой друг сега върши вместо теб - покажи благодарност и опитай да му върнеш услугата. Толкоз.
Тъй като ние работим пред хора в супер мега лъскавите скъпарски хотели, идеята им е да не изглеждаме сякаш се мъчим, докато носим нещата. Грация, финес и лекота трябва, а аз със своите 155 см няма как да съм особено грациозна пренасяйки маса, която тежи 20 кила примерно. То и по немските стандарти за работа жените могат да вдигат много по-малко от мъжете, а на моето работно място всякакви такива нареждания се спазват свише, поради тая причина се хвърлят 100 кг непипано неизнасяно ядене, само щото е седяло час на плота в кухнята
Та при положение, че има правила за работа не виждам какво е сексисткото. Ся в банкет сървиса задълженията ти са от вдигане и носене на тежки работи, през варене на 40 литра кафе и правене на перфектното лате, носене на табла, гардероб, полиране на чаши, подреждане на масите и тн. Повечето момчета на знаят как се подрежда маса и как да варят 40 литра кафе, аз мога. Изравняват се някак си нещата. Но това с тежкото са си правила за безопасен труд при нас, което е абсурдно да го наричаш сексизъм.
Сексизъм при нас е това, че мъжете трябва да са гладко избръснати, а жените могат да са с мустаци и брада, но това не се обсъжда от повечето.

Та при положение, че има правила за работа не виждам какво е сексисткото. Ся в банкет сървиса задълженията ти са от вдигане и носене на тежки работи, през варене на 40 литра кафе и правене на перфектното лате, носене на табла, гардероб, полиране на чаши, подреждане на масите и тн. Повечето момчета на знаят как се подрежда маса и как да варят 40 литра кафе, аз мога. Изравняват се някак си нещата. Но това с тежкото са си правила за безопасен труд при нас, което е абсурдно да го наричаш сексизъм.
Сексизъм при нас е това, че мъжете трябва да са гладко избръснати, а жените могат да са с мустаци и брада, но това не се обсъжда от повечето.
Тъй като това жената да има мустаци и брада идва от здравословни проблеми, не виждам нищо лошо в това да не се дискриминира по този показател. Само от интерес питам, колко точно колежки с брада и мустаци имаш? Щото 1. дълбоко ме съмнява някой да наема такива в големи количества за луксозни хотели, в които има дрескод и в които визията на персонала е важна до степен, че се очаква персоналът да пърха изящно като пеперудки, носейки някви маси. 2. Ако случайно са наели такава, тя абсолютно освободена ли е от дрескода и по кой дрескод се води изобщо - женския или мъжкия?
Само да ти кажа, че не знам теб колко те дразнят тея предполагаеми феминистки, които явно са те налазили не само в антропологията, ами и в уберлуксозния хотел сред всичките там холивудски величия с големи крака и които се опитват ежедневно да те изнасилят да не си махаш космите, да пускаш брада и да носиш тежко, но аз почвам вече истински да се дразня от постоянните ти анекдотични преувеличения в тая тема. Пълна си с ако май.
Само да ти кажа, че не знам теб колко те дразнят тея предполагаеми феминистки, които явно са те налазили не само в антропологията, ами и в уберлуксозния хотел сред всичките там холивудски величия с големи крака и които се опитват ежедневно да те изнасилят да не си махаш космите, да пускаш брада и да носиш тежко, но аз почвам вече истински да се дразня от постоянните ти анекдотични преувеличения в тая тема. Пълна си с ако май.
- The Dragon
- Elder God
Ще ми кажеш ли кое е това заболяване което прави космите преаклено твърди по рокуел скалата, че нормално закален бръснач на около HRC 60 да не може да ги пререже? Или да бъдат изскубнати с кола маска.Amelia wrote:Тъй като това жената да има мустаци и брада идва от здравословни проблеми, не виждам нищо лошо в това да не се дискриминира по този показател.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
През ума ми не ми минавало да точно за жените със заболявания дя говоря. Имах предвид тези с по-черни косми, от които съм и аз. То си личи кое кое е. Иначе в хотелите наемат по окола 20-40-50-60 човека на път обикновено и ти проверяват всичкото.
Аз осъзнавам колко анекдотичен изглежда животът ми отстрани, наистина. Но тези неща ми се случват, ма го имя варианта аз да се афектирам/впечатлявам повече отколкото трябва. Иначе феминисти в Берлин са бол.
Аз осъзнавам колко анекдотичен изглежда животът ми отстрани, наистина. Но тези неща ми се случват, ма го имя варианта аз да се афектирам/впечатлявам повече отколкото трябва. Иначе феминисти в Берлин са бол.
Хирзутизмът при жените може да се дължи на най-различни неща - от чиста идиопатия до хормонален дисбаланс. Ако окосмяването е видимо до степента, която Лиц описва, макар че аз нямам никакви съмнения, че тя се изхвърля as usual, то значи вече си говорим за патология. Щото ако не е патология, а просто малко по-тъмен цвят косми, няма как да са достатъчно гъсти, видими и сравними с мъжкото окосмяване, че даже и да се стигне до някви много хипотетични хипотези за дискриминацията на О ГОРКОТО мъжко население, дето трябвало да е гладко обръснато, навръх това, че играе тенис по-дълго от женското за същите пари.
Светът е пълен със социални неправди. Тоя на Лиц освен социални неправди друго май няма.
Бръсненето на лицето при жените не е оферта, понеже космите се сгъстяват и удебеляват. И ако при мъжете синкавата челюст от еднодневната брада е в реда на нещата, при жените все още не е и вероятно никога няма да бъде, щото както вече казах, е белег на болестно състояние. Вероятно кола маската може да премахне космите за малко по-дълго. Драгъне, понеже виждам че те е налегнал научния интерес, вземи си направи една кола маска на лицето и кажи какво е усещането и дали работи. Таман ще си спестиш някое друго бръснене в следващите две седмици.
За момента единствения адекватен начин да се реши тоя проблем е с лазер, но и той е скъп и доколкото ми е известно няма да помогне без съпътстваща хормонална терапия. А и не е приложим за всяка кожа.
Аз викам да приключваме с настоящата дискусия и да затихнем в очакване на това някоя поредна космата немска феминистка кака (която за да е по-голям ужаса може да е дебела аполова веганка с големи крака, склонна към носене на тежко и възхваляване на Тейлър Суифт и Дженифър Лоренс) да почне да изисква ни в клин ни в ръкав някакви скандализиращи неща от Лиц, за да можем да си поприказваме и за тях. Или по-добре, Лиц, вземи дай координати на тея немски каки, да им пратя хабер да спрат тоя нестихващ тормоз върху теб, че чак жал ми става.
Светът е пълен със социални неправди. Тоя на Лиц освен социални неправди друго май няма.
Бръсненето на лицето при жените не е оферта, понеже космите се сгъстяват и удебеляват. И ако при мъжете синкавата челюст от еднодневната брада е в реда на нещата, при жените все още не е и вероятно никога няма да бъде, щото както вече казах, е белег на болестно състояние. Вероятно кола маската може да премахне космите за малко по-дълго. Драгъне, понеже виждам че те е налегнал научния интерес, вземи си направи една кола маска на лицето и кажи какво е усещането и дали работи. Таман ще си спестиш някое друго бръснене в следващите две седмици.
За момента единствения адекватен начин да се реши тоя проблем е с лазер, но и той е скъп и доколкото ми е известно няма да помогне без съпътстваща хормонална терапия. А и не е приложим за всяка кожа.
Аз викам да приключваме с настоящата дискусия и да затихнем в очакване на това някоя поредна космата немска феминистка кака (която за да е по-голям ужаса може да е дебела аполова веганка с големи крака, склонна към носене на тежко и възхваляване на Тейлър Суифт и Дженифър Лоренс) да почне да изисква ни в клин ни в ръкав някакви скандализиращи неща от Лиц, за да можем да си поприказваме и за тях. Или по-добре, Лиц, вземи дай координати на тея немски каки, да им пратя хабер да спрат тоя нестихващ тормоз върху теб, че чак жал ми става.
В случая съм съгласна. Би било сексистко ако караш някого да ти носи и двулитровата ти бутилка вода, защото си жена, нали. Но от един момент нататък е въпрос на здрав разум да не носиш половината от теглото си или да се пазиш, докато си в цикъл и т.н. И аз имах някакъв момент, в който по-скоро поради сбъркана гордост или обстоятелства, отколкото поради феминизъм се изживявах като неосъществен шерп, но в един момент реших, че трябва да си ценя здравословното състояние малко повече. Върхът беше, когато за един мой рожден ден помъкнах два стека безалкохолни (т.е. около 25 кг) и торта към Жоро, понеже той щеше да ходи предварително и можеше да ги закара. Жоро, разбира се, беше достатъчно мил да предложи да дойде да ги вземе от нас. Обаче аз - не, как ще го разкарвам допълнително, и сама ще се оправя. Е, взех такси на половината път и после имах мускулна треска. И пак смятах, че леко съм се разминала само с това.Litz wrote:Понеже напоследък много споря на тая тема- писна ми жени да ми обясняват как това, че редовно карали мъжете да носят тежки неща било сексистко спрямо жените. ВТФ? Това няма нищо общо със сексизъм или квото и да е било, а хората всъщност са заинтересовани за благосъстоянието на жената/момичето.
И ме дразнят аргументи от типа на "Аз нося покупки и бебе, ма ми няма нищо". Ми то и майка ми и леля ми им нямаше нищо, до преди няколко години. Само дето има разлика между това да си го причиниш сама това и да ти се случи, щото си вдигала тежки неща на работа. Това феминизма наранява ей
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Аз под брада и мустаци имах предвид тъмните мъхчета, а не някви еквиваленти на мъжкото лицево окосмяване чак. Които МЕН лично ме дразнят повече от мъжката брада. Ма ако на шефовете ми не им пука- добре.
За мен тва с тениса, бръсненето и тем подобни неща НЕ са проблеми. Това, че примерно в куир клуба на унито ми не су допускат ГЕЙОВЕ, а пускат хетеро жени е проблем примерно.
Както казах, животът ми е яко анекдотичен, но може би се дължи на факта, че аз такива образи преди да дойда тук не бях виждала, при все че членувах в лгбта група и общувах с натфизчии. И понеже в Берлин са доста на често, ме скандализират. Са примерно целия тоя селфацептънс атитюд дето блика тука, както от части дразни, така е и готин, щото тука никой не си позволява да те обижда докато вървиш по улиците и можеш да си ходиш ако ще с флеш на глезена. От друга страна това, че нямаш право да кажеш, че пич с флеш на глезена не би те кефил, ми идва малко в повече. (Хора с флеш на глезена не познавам, но знам за съществуването им. Лол. )Според мене просто не трябва хората да трябва да бъдат обиждани на тема външен вид, но и да очакват да ги намираш за атрактивни също ми е малко крайно. Просто вярвам, че всеки би трябвало да си прави КАКВОТО си поиска, да изглежда както си поиска, без някой да ти налага каквото и да е било. Освин ако не става въпрос за работа, където могат да имат всякакви правила. Ако не ти харесва чао.
Аз се кефя на жени, които могат да носят 20 +, бързо и ефективно колкото мъжете. Нямам страх от тях. То мрънкалата са такива, които не могат в повечето случаи.
За мен тва с тениса, бръсненето и тем подобни неща НЕ са проблеми. Това, че примерно в куир клуба на унито ми не су допускат ГЕЙОВЕ, а пускат хетеро жени е проблем примерно.
Както казах, животът ми е яко анекдотичен, но може би се дължи на факта, че аз такива образи преди да дойда тук не бях виждала, при все че членувах в лгбта група и общувах с натфизчии. И понеже в Берлин са доста на често, ме скандализират. Са примерно целия тоя селфацептънс атитюд дето блика тука, както от части дразни, така е и готин, щото тука никой не си позволява да те обижда докато вървиш по улиците и можеш да си ходиш ако ще с флеш на глезена. От друга страна това, че нямаш право да кажеш, че пич с флеш на глезена не би те кефил, ми идва малко в повече. (Хора с флеш на глезена не познавам, но знам за съществуването им. Лол. )Според мене просто не трябва хората да трябва да бъдат обиждани на тема външен вид, но и да очакват да ги намираш за атрактивни също ми е малко крайно. Просто вярвам, че всеки би трябвало да си прави КАКВОТО си поиска, да изглежда както си поиска, без някой да ти налага каквото и да е било. Освин ако не става въпрос за работа, където могат да имат всякакви правила. Ако не ти харесва чао.
Аз се кефя на жени, които могат да носят 20 +, бързо и ефективно колкото мъжете. Нямам страх от тях. То мрънкалата са такива, които не могат в повечето случаи.
Аха. Бас ловя, че оная дето навремето те е снимала в съблекалнята, пък лично се е дразнела яко на сланините ти. Опитай се да си спомниш хубаво ли ти беше да те съдят по външния ти вид тогава и ми кажи закво го причиняваш това същото сега на други хора.Litz wrote:Които МЕН лично ме дразнят повече от мъжката брада.
Изобщо, всеки може да оправдае ирационалния си хейт към някакви хора с това, че нещо го дразнело НЕГО лично. И ако съм съгласна, че има място за критика, когато си говорим за човешко поведение, което засяга твоя собствен или нечий друг живот, да се държим по тоя начин, когато обсъждаме външността на чужди хора, които не са ни направили нищо, вече не съм съгласна. Ако опре до нечия външност доброто възпитание в днешно време диктува да шът-дъ-фък-ъп-неш, да оставиш хората да изглеждат както си искат и да си намериш малки биготчета като теб, с които да си обсъждаш на прайвът така наболелите теми. Можеш да си зададеш и въпроса трябва ли да правим ежедневния си личен хейт публичен, изливайки го на талази по разни форуми и какво точно очакваме като поведение от околните ако се държим по тоя начин.
В тоя ред на мисли, последния път като проверих, това ТЕБ лично да те дразни тъмното окосмяване по женската физиономия в професия, в която дрескода налага мъжете да са гладко обръснати, не беше синоним на сексизъм. Щото ти го приравни със сексизъм в ей това си излияние:
Явно ще трябва да поживееш още доста време в "селфацептънс атитюд"-а на Берлин, докато изказвания като ей това:Litz wrote:Сексизъм при нас е това, че мъжете трябва да са гладко избръснати, а жените могат да са с мустаци и брада, но това не се обсъжда от повечето.
не спрат да са няква свободна съвкупност от срички и наистина се превърнат в нещо като житейски принцип. Щото бас ловя, че болшинството неща, от които ревеш тука, не са подбудени от хора, които са се въврели в лицето ти да настояват да ги харесваш с огромните им непреодолими физически кусури (като големи крака, косми под мишниците и тъмен мъх по лицето). Най-вероятно тея хора просто са съществували в твоето обкръжение, minding their own fuckin' business, както правят местните тука в Канада, и ти си ги видяла и си дошла да си излееш отвратената неприязън тука. За което 10x, but no 10x. Щото нали се сещаш, че ей това:Litz wrote:Просто вярвам, че всеки би трябвало да си прави КАКВОТО си поиска, да изглежда както си поиска, без някой да ти налага каквото и да е било.
зависи много от начина, по който изразиш, че пич с флеш на глезена НЕ БИ те кефил?Litz wrote:От друга страна това, че нямаш право да кажеш, че пич с флеш на глезена не би те кефил, ми идва малко в повече.
Ама аз им се дразня тихо, не ги обиждам, при някои дори не ме дразни, стига да са пичове. Просто тоя семестър бях по-активна и водих повече спорове на тая тема. Предния не ми се налагаше толкоз. През ума ми не ми е минавало да обиждам хората, щото нещо в тях не ме кефи. Не го и правя. Пич с флеш на глезена би ме шокирал яко, ма за какво ми е да го обиждам? Даже в повечето случаи показвам невербален дискомфорт от някви такива външни белези, а не обиждане и погнуса. Пък и като жена, която си пада по жени, поради тия фактори, избора рязко намалява ;/
Никога не съм си мислела, че ще видя толкова много тъмблр животинки наживо, които пищят за щяло и нещяло. Мен по-скоро това ме дразни + чувството за вина на средностатистическия германец на около 20. Щото те наистина пищят за всичко. Раздават флайерчета и тн. И пак ти казвам аз не преувеличавам. Ето ти цитат от сайта на кафето към института по политология(което е червено и само си се обозначава като коми кафе)
Никога не съм си мислела, че ще видя толкова много тъмблр животинки наживо, които пищят за щяло и нещяло. Мен по-скоро това ме дразни + чувството за вина на средностатистическия германец на около 20. Щото те наистина пищят за всичко. Раздават флайерчета и тн. И пак ти казвам аз не преувеличавам. Ето ти цитат от сайта на кафето към института по политология(което е червено и само си се обозначава като коми кафе)
Ся. Патриархални структури и мачовщина в унито? И това е написано сериозно. Аз дори не знам какво трябва да означава. И като ти дойде една такава в семинара и ти се разписка, или се съберат пред мензата да обсъдят поредната простотия ти идва в повече.Der Frauenraum ist eigentlich ein eigenständiges Projekt innerhalb des Roten Cafés. Derzeit gibt es zwar kein regelmäßiges Frauenplenum, aber einige Frauen, die den Raum aktiv gestalten. Solange auch die Uni nicht frei ist von patriarchalen Strukturen und Mackertum, besteht die Notwendigkeit für solch einen Raum. Der Frauenraum bleibt grundsätzlich männerfrei – auch und gerade auf Parties.
- The Dragon
- Elder God
Ето къде бил ключът от палатката. Да за жалост малко от западните лезбийки смятат, че трябва да изглеждат като нещо неизвадено от кофата за боклук. Предполагам е фрустриращо. Търси си бисексуалниПък и като жена, която си пада по жени, поради тия фактори, избора рязко намалява ;/

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Лиц, определено си се ориентирала към грешната специалност. По няколко причини:
1. Иди в точните науки. Те са доминирани от мъже и там на семинарите се писка за други работи. Когато семинарът ти се окаже дори тангенциално свързан с проблемите на пола и сексуалността, нямаш много избор освен да слушаш такива пискания. Особено ако си в среда, която живо се вълнува от това, както се случва в хуманитарките и около кафетата на институтите по политология. Друг е въпросът дали наистина нямаме нужда все още от тея пискания, колкото и да са досадни, след като дори хомосексуалните жени сред нас показват манталитета на патриархално балканско чиче, когато говорят за други жени.
2. В хуманитарните науки езикът е особено важен. Той е важен и в точните, де, но там поне си обсъждаш съответния научен проблем и е по-трудно да се окажеш криворазбран и да засегнеш някого. Като гледам отговора ти на моя пост, виждам, че не си разбрала частта от него, в която ти обяснявам, че всичко зависи от това как казваш нещата. Какво ме интересува мен дали отиваш и изплюваш на съответния индивид в лицето, че е грозен, след като аз трябва да гледам тея приказки от тебе тука ежедневно и тея приказки рисуват една все по-грозна картинка за теб? Или тоя форум за теб е като някакъв психодиспансер, в който да си разтовариш натоварената от многото грозни жени около теб психика? Айде не, а?
Ясно ми е, че когато някой завряка настойчиво за права и почне да злоупотребява с политическия пейзаж, това е неприятно, че даже и недопустимо. Да, и аз мразя тея изцепки. Но начина, по който ти поднасяш тоя проблем ми показва най-вече това, че си доста неприятен човек - още един от индивидите, заради които всъщност продължаваме да се разправяме с истеричните феминистки. Следващия път се опитай да дискутираш тая тема без да вмъкваш в нея персоналното си мнение за нечия визия, щото персоналното ти мнение за нечията визия не би трябвало да има квото и да е значение в тоя казус. Бонус точки ако успееш да не сравниш наличието на тая визия в непосредственото ти пространство с атака върху личността ти или с потискането на човешки права, било то мъжки.
1. Иди в точните науки. Те са доминирани от мъже и там на семинарите се писка за други работи. Когато семинарът ти се окаже дори тангенциално свързан с проблемите на пола и сексуалността, нямаш много избор освен да слушаш такива пискания. Особено ако си в среда, която живо се вълнува от това, както се случва в хуманитарките и около кафетата на институтите по политология. Друг е въпросът дали наистина нямаме нужда все още от тея пискания, колкото и да са досадни, след като дори хомосексуалните жени сред нас показват манталитета на патриархално балканско чиче, когато говорят за други жени.
2. В хуманитарните науки езикът е особено важен. Той е важен и в точните, де, но там поне си обсъждаш съответния научен проблем и е по-трудно да се окажеш криворазбран и да засегнеш някого. Като гледам отговора ти на моя пост, виждам, че не си разбрала частта от него, в която ти обяснявам, че всичко зависи от това как казваш нещата. Какво ме интересува мен дали отиваш и изплюваш на съответния индивид в лицето, че е грозен, след като аз трябва да гледам тея приказки от тебе тука ежедневно и тея приказки рисуват една все по-грозна картинка за теб? Или тоя форум за теб е като някакъв психодиспансер, в който да си разтовариш натоварената от многото грозни жени около теб психика? Айде не, а?
Ясно ми е, че когато някой завряка настойчиво за права и почне да злоупотребява с политическия пейзаж, това е неприятно, че даже и недопустимо. Да, и аз мразя тея изцепки. Но начина, по който ти поднасяш тоя проблем ми показва най-вече това, че си доста неприятен човек - още един от индивидите, заради които всъщност продължаваме да се разправяме с истеричните феминистки. Следващия път се опитай да дискутираш тая тема без да вмъкваш в нея персоналното си мнение за нечия визия, щото персоналното ти мнение за нечията визия не би трябвало да има квото и да е значение в тоя казус. Бонус точки ако успееш да не сравниш наличието на тая визия в непосредственото ти пространство с атака върху личността ти или с потискането на човешки права, било то мъжки.
- tigermaster
- Elder God
Само имай предвид, че разликата във възрастта ви е поне десет години - ако съм чел правилно, де. А това е ужасно много време.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог