Ще повторя - типичен боен шонен, но без прекалено много маморване, нехарактерно бързо темпо и наистина множество битки.
Всъщност най-яките магически битки и тупалки на които съм попадал някога.
Сюжетът още не е нищо особено, защото не се е развил като хората, но се случва на фона на супер богатия свят, който заглавието наследява от Negima: организации, фракции, магически системи, тонове стари и нови герои, безброй интересни локации (много pocket dimension-и) и множество магически артефакти, а понеже действието е в бъдещето имаме и доста sci-fi.
Най-впечатляващото за ме е приятният дизайн, хореографията на битките и убийствено красивите локации, които не са сложени просто, като тапет, а са важни за сюжета.
Да го кажем така - Negima без харема и голяма част от фенсървиса, но още преди историята да се развие до най-добрите си нива.
В главите между 29 и 43 имаше яка поредица от схватки, започваща от основата на космическия асансьор и завършваща в подземията с епичен сблъсък между Ева и Фейт, които задействат едни от най-тежките си магии.
Хареса ми хрумването, където главните герои измислят и проиграват един напълно безумен план и после го реализират...естествено с големи отклонения и доста неочаквани трудности. (Сблъскаха се с противник от доста по-висок клас: организацията Ала Алба.)
Между другото 'наще 'ора са петима, дали това е референция към Baka Rangers?

Следващата мисия - разследване под прикритие в академията Махора. Очаквам познати физономии.