Тех Исланд или За Хаотичния Екшън

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Тех Исланд или За Хаотичния Екшън

Post by Roland » Tue Aug 30, 2005 10:20 am

Някой гледа ли го вече Острова? Мен много ме разочарова. Яко и стилно начало, а после една безкрайна хаотична престрелкогонитба с кола и... нищо повече. Да не говорим, че същата идея я има неколкократно по-добре развита в "За подмяна" на Майкъл Маршъл Смит...
And you can't dance with a devil on your back...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Aug 30, 2005 1:56 pm

За какво всъщност става дума?
Явно съвсем съм изтървал нишките на реалността...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Aug 30, 2005 2:05 pm

За филма "Островът" очевидно... Върви по кината в момента.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Aug 30, 2005 2:16 pm

Аз лично съм чувал предостатъчно все лоши неща за режисьора Michael Bay, за да направя грешката да гледам този филм. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Aug 30, 2005 7:33 pm

Ами гледах го с идеята, че ще е глупав екшън и филмът ни най-малко не ме разочарова. Повече не знам какво мога да кажа. От началото можеше да се получи нещо много хубаво, но... ами филма не се и опитва да бъде нещо повече от екшън.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Sep 04, 2005 8:48 pm

Филмът си беше пълна боза, но не знам защо това разочарова когото и да било... Искам да кажа, всеки средно интелигентен кактус знае, че когато в трейлъра на даден филм има русокоска с отчаяно изражение, която виси на една ръка от някъде на фона на дънеща ушите съспенсирана музика, този филм следва да бъде причислен към онези, на които трябва да си носиш часовник, за да издържиш. Естествено, главната тема беше много мърляво разработена, философските проблеми си бяха направо замазани за сметка на постоянното бъхтене наляво-надясно из магистралите на Америка, но пък и кой е очаквал друго? Let it be, както казваха братовчедът Ленън и приятелите му.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Sep 04, 2005 8:51 pm

Мацката поне беше хубавка, пък и с тия дрешки героите кефеха :P
Разбира се ужасяващото дългият екшън с коли е голямото No-No за абсолютно всеки филм, така че...
This is it. Ground zero.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Sep 04, 2005 9:04 pm

"Мацката беше хубавка"?!?! Говорим за Скарлет Йохансон в прилепнали бели дрехи, нали? Нали? Ъъъ... да, добре, щом казваш.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 04, 2005 9:08 pm

Да, прочее, страшно добре изглеждаше.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Sep 05, 2005 2:33 pm

абе поредната клонирана блондинка, ма найсе ;р да има повечко :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sat Sep 10, 2005 9:31 pm

Moridin wrote:Разбира се ужасяващото дългият екшън с коли е голямото No-No за абсолютно всеки филм, така че...
Уууууу, долу!! :lol: Мен пък това най-много ме кефи във всеки екшън.

Екшън очаквах, екшън получих. Оставям настрана моралната страна на въпроса за отглеждане на живи продукти-транспланти и се съсредоточавам само върху ентъртайнмента. В това отношение Острова си беше супер филм. Имаше си всичко необходимо за такъв филм - напрежение, преследване на добрите от лошите, гонки с коли (още можеше :lol: ), специални ефекти, горещи сцени, привлекателна блондинка - ами какво повече да иска човек. Четох на imdb, че продуцентите обвинили водещите звезди във филма, че били виновни за ниските приходи и недотам топлото приемане на Острова от публиката. Продуцентката дори се изцепи, че Скарлет не показала никакъв талант и че една второкласна "сапунене" актриса би се справила по-добре с ролята и би вдъхнала повече живот на Джордан. Знам ли, може и така да е. Това е първият филм със Скарлет Йохансон, който гледам и само от него не мога да преценя доколко талантлива или не актриса е. Юън МакГрегър го виждам по-добре в по-драматични филми (Голямата риба, примерно) отколкото в подобни екшъни.
Както и да, забавление си ми беше. Ако това търсите, препоръчвам го.
pulled out

Voland
E'lir

Post by Voland » Sun Sep 11, 2005 11:00 am

Morgana wrote:
Moridin wrote:Разбира се ужасяващото дългият екшън с коли е голямото No-No за абсолютно всеки филм, така че...
Уууууу, долу!! :lol: Мен пък това най-много ме кефи във всеки екшън.

Екшън очаквах, екшън получих. Оставям настрана моралната страна на въпроса за отглеждане на живи продукти-транспланти и се съсредоточавам само върху ентъртайнмента. В това отношение Острова си беше супер филм. Имаше си всичко необходимо за такъв филм - напрежение, преследване на добрите от лошите, гонки с коли (още можеше :lol: ), специални ефекти, горещи сцени, привлекателна блондинка - ами какво повече да иска човек. Четох на imdb, че продуцентите обвинили водещите звезди във филма, че били виновни за ниските приходи и недотам топлото приемане на Острова от публиката. Продуцентката дори се изцепи, че Скарлет не показала никакъв талант и че една второкласна "сапунене" актриса би се справила по-добре с ролята и би вдъхнала повече живот на Джордан. Знам ли, може и така да е. Това е първият филм със Скарлет Йохансон, който гледам и само от него не мога да преценя доколко талантлива или не актриса е. Юън МакГрегър го виждам по-добре в по-драматични филми (Голямата риба, примерно) отколкото в подобни екшъни.
Както и да, забавление си ми беше. Ако това търсите, препоръчвам го.
Абсолютно съгласен! Не съм очаквал никакво "философстване" от тоя филм. Ходих заради екшъна и се забавлявах достатъчно. Филмът наистина можеше да е реализиран по-добре като развитие на основните идеи, но така или иначе не отидох на кино с убеждението че ще гледам най-великата антиутопия на всички времена :wink:
А Скарлет си е парче отвсякъде :P кой го интересува дали е талантлива :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 11, 2005 12:50 pm

Ъъ, ОК, но пък екшънът като жанр си е пълен шит според мен, преследването с коли може да е ключово за него, но това не го прави по-малко досадно, а ако имаше нещо, което Островът да не можа да постигне с мен, то беше да ме държи в напрежение с която и да е част от действието си, така че ОЧЕВИДНО и като екшън се е провалил.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Sep 11, 2005 1:19 pm

Аз ще паля свещи за вас и вашия вкус... :oops:
This is it. Ground zero.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Sep 12, 2005 3:05 pm

Ех, Mor, не така де. :) Че те всички екшъни са еднакви, само артистите в тях са различни и ако филмът не се казва Ускорение, със сигурност ще ми хареса, стига в момента да ми е достатъчно тъпо и да ми се гледа екшън.

Я кажете, тези 2 мацки не ви ли се струва, че много си приличат.

Image Image
pulled out