Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jan 07, 2015 2:08 pm

Да ти кажа, звучиш ми като типа човек, на който би му бил интересен главно инди гейминга, и по - точно по - lo-fi инди гейминга. Вземи се една средна машина, дори да е готова конфигурация, ще е повече от достатъчна- Че то има и готови конфигурации които пускат AAA игри без никви проблеми.
А това за смогването го разбирам, и съм приел че една част от игрите ми в Стийм акаунта няма да ги изиграя никога, особено тези които са филър от бъндъл. Примерно, купих си на Telltale Games бъндъла само заради Walking Dead, ама тя беше на един ключ заедно с Back To The Future, Sam and Max и не знам още колко епизодични игри. Или един SEGA Bundle, който купих заради Alpha Protocol и сега имам в акаунта Rome:Total War, Company of Heroes и нз к'во, а аз стратегии които нямат някакъв интересен сюжет не играя, щото просто не ме бива и не ми е приятно. Част от причината, че едва ли някога ще си купя Civ игра. Макар че си купих XCom, НО... има извънземни. :mrgreen:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jan 07, 2015 3:36 pm

Добре, дългата история...
Щях да купувам по Коледа относително свестен комп за мен, среднист лаптоп за майка ми и задръстен телевизор за баща ми.
Нещата отпаднаха до среднист лаптоп за мен и който още докопа. Сега с рекета на комуналните услуги и това отпадна.
Толкова съм бесен, че ако видя на улицата някого с високотехнологична джаджа в ръка, от зависти и злоба ще му я забия най-несправедливо и незаслужено в черепа. :twisted:

Пък AlDim ще ми обяснява колко евтино е, като вече имаш компа и трябва само от време на време през 5-6 месеца да сменяш видеоплатката и да добавяш памет и постоянно да обновяваш драйверите и библиотеките и пр. и пр.

Бахти то И банята плаче за ремонт.

Сиреч и независим геймплей не мога да си позволя в момента (а и 3-4 години назад).
То като зарежем игрите самото развитие на OS-овете те кара да се кихаш за нов хардуер, а вече без комп хич не може.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jan 07, 2015 3:49 pm

Съчувствам ти, аз до тоя лаптоп никога не съм имал възможност да играя по - нови игри. Не че е лошо де, като спрях да бозя на тъпия WoW почнах да цъкам по - стари игри и класики и осъзнах че е важно играта да е добра, не дали е нова. Но тогава пък ми беше гадно щото не можех да играя добри и нови игри. В зависимост къде съм след 2-3 години, сигурно тогава вече ще налея пари във свестна настолна машина и един среден клас лаптоп, който да не тежи 4 кила.
И се надявам да не ми видиш със новия ми Самсунг С3 Нео из София. Или поне да си милостив, щото за пръв път имам купен телефон и смартфон. :mrgreen:

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jan 07, 2015 4:01 pm

Споко де, аз само така си говоря...но за всеки случай заобикаляй района на Централна баня и линията на трамвай №5. Още кв. Хиподрума, а през уийкенда кв. Люлин.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jan 07, 2015 5:06 pm

Ахахаха, че ти си живял до мен бе! Поне докато бях в старата квартира и се возех с трамвай 5. Може да сме били в един тролей, добре че бях със строшената Нокия.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 07, 2015 6:35 pm

Абе ние не сме ъпгрейдвали компа от бая време насам. Ъпгрейдваме колата, уви. Почвам да си мечтая за времената, в които ъпгрейдвахме само компа или си купувахме нови конзоли...

Но да, не ти е нужна няква супер машина дори за новите ААА видеоигри. Сашко ги играе на нашия комп тука и те си вървят съвсем окейно. Има бая игри, които можеш да подкараш на съвременен среден клас до висок клас лаптоп.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jan 07, 2015 8:10 pm

Моя PC го сглобих за 500 лева миналата година и няма игра която да не ми върви на високи детайли с лекота .

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jan 08, 2015 9:04 am

За цъкане на игри няма никакъв смисъл от лаптоп ениуей. Десктопите са далеч по-евтини и сгодни за целта.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jan 08, 2015 9:33 am

Е, АЗ не мога да си сглобя комп (и частите тънко не мога да ги открия), а не искам лаптоп щото мразя...ама никой не ме пита...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 08, 2015 10:10 am

алшу, хвани някой приятел да ти го сглоби. Като си правиш сам конфигурацията, определено можеш да постигнеш по-високо качество за по-малко пари.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jan 08, 2015 10:59 am

Ето ти пример със евтина добре балансирана система с части от Stealtech:

Image

Или абсолютно оптималната евтина ситема за игри:

Image

Естествено, ако си запазиш старото DVD, HDD и кутия/захранване, общо ти излиза 500 за отличен комп за гейминг или каквото и да е друго.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jan 08, 2015 7:06 pm

Почвам да се отчайвам щото вече обясних.

Да, подобен настолен и аз си бях замислил (към 800-900 отиваше ма все тая).
Щях и някакъв задръстен лаптоп да взема колкото за чат.

Но обстоятелствата ме насочват (виж "никой не ме пита") към съвсем друго решение, дето е в разрез със здравия разум - мощен лаптоп колкото за всичките тези пари накуп, но без малко.

После спешно изхарчих част от парите за друго.

После харчих още и изтървах една яка оферта дето за 900 кинта дето щеше да ме уреди поне с приличен лаптоп, който сега виждам на пазара за някъде 1500.

Освен това към тези пари - поне част от софтуера са налага да ми е легален, интернет, евентуално охлаждащ pad и пр. и пр.

Не ми стигнаха едни жълти стинки, в конкретния момент.

Всеки път е така и затова компа ми е на 8 години.
Поне баца, да чукам на дърво.

И викам това да е края на отклонението дето му дръпнахме, щото това съм аз и не ангажирам никой друг, че не може да си поддържа лесно геймърска конфигурация...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jan 08, 2015 8:31 pm

Моя стария сдаде багажа затова сглобих нов, щеш не щеш много скоро ще ти се наложи да го сменяш осемгодишния а не ми се мисли колко си загубил ако се е наложило да подменяш нещо (или си за тотото с 8 годишна немаркова безсмъртна машина).

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jan 09, 2015 9:46 pm

бай да уей намерих да се продава компютър за 280 лева който с лекота вади 40-45 кадъра на Crysis 3 и около 40 кадъра (максимални настройки) - мисля, че това е достатъчен аргумент дали има евтини компютри с които да се играят игри :)
Ако кажете на "разбирач", че древен (за него) компютър на LGA775 с процесор Intel Celeron, в комбинация с видеокарта NVidia GeForce GT 440 без проблеми подкарва почти всяка съвременна игра и то с доста високи FPS, то ще задействате следният алгоритъм:

1. Снизходително ще ви бъде обяснено, че това няма как да стане, да послушате неговите съвети как ви трябва Core i7 + Radeon R7 260x... тоест неговата конфигурация;

2. Ако възразите, отприщвате вълна от насмешки, какъв лаик се явявате, а той хардуерният спец как ползвал компютри от 20 години, как сам си ги подбирал и сглобявал;

3. Вие обаче имате опит, аргументи и факти и ги представяте. И тук вече сбъркахте, защото простакът, чалгар вече се засяга на компетентност и на това как неговият компютър може да не е най-велик, как така може да не слушате такъв спец. Внимавайте, човекът със закъсняла еволюция може да прибегне и до вразумяването ви с бой, както обикновено постъпва с жена си и децата.
Слушайте специалисти, четете и гледайте информация в Интернет, защото това са дела, а не празни приказки.
Тук, простакът няма как да се изяви добре... единственото реално творчество на такъв тип е да публикува на шапката на профила си мечтаното BMW и да пуска линкове към тъпизми и клипчета, с което не се отличава от милиони други дебили.

Ето какво като специалисти ви препоръчваме за малко пари и много игри, тежки игри, стабилно изиграни игри... а и защо само игри - Photoshop и CAD също са по силите на тази машина.

Машина, която има следните особености:

- Японска техника, сглобена в Германия. Да, някой идиот ще твърди, че сглобявал по-добри неща сам с части от Мост и от другаде. Но, както казахме - това е идиот. Ако наистина си вярва, да пробва да стане инженер в Япония или Германия, а не да кара 5-та употреба кола и да реве постоянно за пари;

- Fujitsu Esprimo P5731 е много стилна, красива и добре изпипана машина (вижте галерията). Перфектна сглобка, висок бизнес клас, истинска японска серия Fujitsu (вж. снимката със слотовете и логото Fujitsu), а не ниският им клас с дънни платки на MSI, Asus или друг OEM/ODM производител;

- Процесорът е Intel Celeron Dual-Core E3200 на 2.40GHz. Някой ще се изхихика подобно на селянин с BMW 3-ка при вида на старичка Honda CRX... Но това не е типичен Celeron, а на практика Core 2 Duo с намален кеш.. и то Intel Smart Cache. Добра практика от времената на Pentium III, Celeron да не е тотално осакатен спрямо по-горния клас процесори. Машината работи отлично и с много, ама огромно количество други процесори. Тествана е с Intel Core 2 Duo E8500, тества се в момента и с могъщият Intel Core 2 Quad Q9650!. Чипсетът може да понесе и LGA771 to LGA775 мод;

- Видеокарти машината поема всякакви, пробвали сме Radeon HD 5750, HD 6750, HD 7570, HD 7770, NVidia GeForce GT240, GT 440, GT 630, GT 640. Перфектна работа с всяко поколение и никакви ограничения по шина, захранване или BIOS. Оптималната за нас конфигурация за игри е NVidia GeForce GT 440 GDDR5, DX11... тук лаика пак ще скочи, че картата била с DX10, но фактите са други. 128-bit, GDDR5, DX11... топ производител Zotac. Е как няма да подкара тежки игри?;

- Системната памет е DDR3, работи отлично с плочки на 1066MHz и на 1333MHz. Четири слота, без проблем ъпгрейд до 8GB, но подозираме, че може и повече;

- Някога, много, много отдавна сме се заигравали със сглобени от части машини. Наистина слабите от тях не работят добре, трябва нещо "по-така" за игри. Но марковите машини трудно обяснимо за лаика как при уж еднакъв хардуер със сбирщайна, са способни на непостижими за сглобката неща.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jan 11, 2015 2:09 pm