Interstellar (новият на Нолан)

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Nov 06, 2014 10:02 am

passer-by wrote:А финали тип "Ами сега?!" (аз бих казал "Копелебасимамата") не са непременно лошо нещо, мен Нолановите ми харесаха и в Престижа, и в Мементо, и особено в Генезиса. Други с подобно въздействие са на Шесто чувство, Боен клуб или Обичайните заподозрени, да речем.
Наистина подобни финали не са лошо нещо, но когато ги има в повече от половината филмография на един сценарист или режисьор, се превръщат в нещо очаквано и съответно елементът на изненадата изчезва. А при положение, че идеята на подобен финал поне отчасти винаги е да изненадва, тази загуба го обезсмисля в огромна степен. Според мен, де. Мисля, че това е едно от нещата, които сринаха Шаямалан, в крайна сметка - от един момент нататък от него просто се очакваше някакъв неочакван обрат, а сюжетите му ставаха все повече и повече абсурдни... (Или поне така беше, май - между "Неуязвимият" и твърде злополучния еърбендър от него не съм гледал нищо, всъщност.)

Както и да е, аз Нолан всъщност го харесвам достатъчно - основно заради сценариите, които, при все всичко, което изписах, като изключим третия Батман, винаги са ми били на добро ниво. Само дето върлите му фенове ми лазят по нервите. Същите бяха отправили смъртни заплахи към някои от критиците на "Черният рицар: Възраждане", което пък е една от причините критическите оценки на точно този филм да не струват и пукната стотинка. Не защото критиците са му писали добри ревюта под страх от смърт, а защото със сигурност са го правели под натиск, за да не си загубят читателите. Това е и причината рейтингът на "Interstellar" в момента да не ми говори абсолютно нищо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Nov 06, 2014 12:15 pm

Съдържа спойлери:
Interstellar Is the Best and Worst Space Opera You'll Ever See - http://io9.com/interstellar-is-the-best ... 1654807305

Най-важното, кажете сбогом на твърдата фантастика и още:
Watching Interstellar is really like watching two movies slowly collide with each other.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Nov 07, 2014 10:04 pm

Филм на годината за мен, с лекота. Човечен и жизнеутвърждаващ. Без да съм родител на няколко пъти ме стегна гърлото. И определено е твърда фантастика, женицата от io9 има много здраве. Научната част бе подчинена на човешките отношения (особено родители/деца), според мен успешно.
Watching Interstellar is really like watching two movies slowly collide with each other.

Ами... не. Филмът си е едно цяло, просто редува места и персонажи. Не ща да си представя как ли женицата е възприела Облачния атлас, сигурно е дала заето.

Едно от трите заглавия в последните пет години, които са задължителни за голям екран и които аз лично бих си хапал гъза, ако ги гледам само на малък (Gravity всъщност даже и не опитах, а Avatar го спрях в самото начало - те са си за кинопреживяване).
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Nov 07, 2014 10:26 pm

Ми да, ама не само тя казва това. Като цяло консенсуса май е "добър сай - фай филм с визуален спектакъл и доста логически и/или тонални недосмислици". Пак ще го гледам очевидно, къвто и да е, такива сай - фай зрелища не са толкова чести че да се пропускат.
Last edited by Claymore on Fri Nov 07, 2014 10:49 pm, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Nov 07, 2014 10:34 pm

Взех повод от линка на алшу, а всъщност дори женицата в него при все критиките си завършва с думите "I wouldn't want you to miss it for the world".

Аз в такива моменти се радвам, че не съм "професионален" кинокритик/онлайн ревюиращ, че да разчленявам филма на съставните му части.
При добро желание кусури могат да се намерят на всяко заглавие и Interstellar не прави изключение. Аз обаче такова желание за този филм нямам, приемам го като едно цяло и смятам, че човек или ще го почувства, или ще му прави дисекция.
The Best of Mozart

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Nov 08, 2014 1:15 am

Ако може без спойлери, финалът от тези, от които недоволствах по-назад, ли е, или е нормален?
Това е едно от нещата, които ще решат на кино ли да го гледам или да чакам рип.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Nov 08, 2014 2:07 am

Малко съм озадачен от тая твоя неприязън към Нолановите финали, за мен те са едно от най-добрите неща във филмите му. А дори да си се настроил да очакваш изненадващ обрат накрая, трудно можеш да предвидиш какъв точно би бил.

Имай предвид, че това е фантастика с червейна дупка и черна дупка, така че финалът за някои може да е различен от това, което са очаквали в течение на разгръщането на филма. Аз нищо не очаквах и се оставих историята да ме заведе до завършека си. За мен се получи добре.

И не разбирам какво значи "нормален" финал. Ако краят е предвидим още преди да настъпи, бих го нарекъл по-скоро "разочароващ" финал. :mrgreen:

Но най-добре да се обсъжда между хора, които са го гледали, така без спойлъри е малко безсмислено. :wink:

При всяко положение смятам, че си струва да се види на кино. Не знам за кои заглавия си си дал парите тая година, но това е едно от най-заслужаващите да се гледа на голям екран.
The Best of Mozart

Robert Jordan fan
Farmer

Post by Robert Jordan fan » Sat Nov 08, 2014 10:48 am

Не очаквах нищо от този филм - и пак бях тотално разочарован. Има няколко добри емоционални сцени (разпръснати от началото до края) - свързани с 3 часа пълна скука. Ако можете да издържите това, без да си излезете от киното - пробвайте го.

Всичко по-горе идва от обективен сериозен фен на Нолан - в смисъл, че се дразня колко го прехвалват Батман зомбитата, но искрено харесвам Тъмният Рицар, Престиж, Инсомния и даже Инсепшън.

Интерстелар изглеждаше ужасно още от първия си трейлър, така че се надявах само на разводнена, скучна и бледа версия на Инсепшън, нищо повече. Това и получих, но беше МНОГО разводнена, скучна и бледа. (Тоест трейлърът си върши чудесно работата да подлъже хората и да изкара филма десет пъти по-достъпен и гледаем отколкото всъщност е.)

Историята беше безумна, диалогът слаб на доста места и прекален - тези неща се оправят само с много добри актьори и страхотна визия. Някои от актьорите се справиха донякъде (Матю разбира се, кой друг), но визията беше някаква ВТФ дословна имитация на шейсетарски Кубрик, което, сори, Нолан, няма да мине в 2014та. О, и музиката беше побъркващо оглушаваща, навираща се във и ВЪРХУ всеки кадър - поне да беше приятна при това, ама не беше!! (без 1-2 парчета).

Очаквам масовата публика, която се излъже да види филма, да е разочарована колкото и от Прометей (който поне имаше сносна визия). Някои може и да се насилят и да решат, че са видели "дълбокия смисъл", при Инсепшън с право се получи - тук, не мисля.

Последно, Нолан явно е най-разточителният режисьор в историята на киното, защото филмът изглежда като среднобюджетка с $30мил макс. Даже Дънкан Джонсовата "Луна" с 5мил бюджет изглеждаше много по-добре (а и е много по-добър филм). Къде си е напъхал Ноланът остатъка от 170 милионния бюджет оставям на фантазията.

ПП: Гледах Гравитация над 10 пъти в кино - на Интерстелар болезнено ми се излизаше от киното над 10 пъти.
Life's too short to take it seriously.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 11, 2014 11:12 am

Безалтернативен.
Негледането му е престъпление срещу аза.
Нехаресването му - епитом на лошия вкус.

(хайп мъч)
This is it. Ground zero.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Nov 11, 2014 3:32 pm

passer-by wrote:Филм на годината за мен, с лекота.
Да!
Изкефих се на макс. Една секунда не успя да ми доскучае, пък се бях подготвила да ми се приспи и да си бия шамари през пет минути.
Задължително е да се види :)

Jen
Paragon

Post by Jen » Tue Nov 11, 2014 4:36 pm

Robert Jordan fan wrote:филмът изглежда като среднобюджетка с $30мил макс. Даже Дънкан Джонсовата "Луна" с 5мил бюджет изглеждаше много по-добре (а и е много по-добър филм). Къде си е напъхал Ноланът остатъка от 170 милионния бюджет оставям на фантазията.
Според мен аз статистически чувам много повече глупости седмично от повечето хора, та имам сложен класификатор по качество, но тази е определено сред най-качествените. :)

Филмът има проблеми, визията обаче не е сред тях. С все тъпотиите е хубав и мил, и странен, щото е странен микс от естетики и по странен начин те кара да се размислиш и да го харесваш малко с отложено действие, колкото повече го мислиш, поне при мен беше така. И задължителен за IMAX, той само за такова преживяване е създаден, струва ми се.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 11, 2014 11:25 pm

Moridin wrote:Безалтернативен.
Негледането му е престъпление срещу аза.
Нехаресването му - епитом на лошия вкус.

(хайп мъч)
Е ако нещо можеше да ми гарантира, че няма да го харесам, тоя пост свърши работата!
And you can't dance with a devil on your back...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Nov 12, 2014 12:14 am

Хуехуехуе.
Аз ще го гледам, ама споря с тия от групата на IMAX или не, щото не съм умрял все още от нетърпение да ослепея и оглушея. Язе съм просто момче от село и ми стига нормалният кино екран, не ми трябват омнипосочни аудиовизуални атаки.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Nov 12, 2014 3:09 am

Ще го гледаме събота на IMAX-а. Нямам особено високи очаквания за филма, Нолан или Цимър, но имам високи очаквания за Матю Маконъхи.

Междувременно ще загрявам с тези неща:
https://www.youtube.com/watch?v=kyXS0SEi8WM
https://www.youtube.com/watch?v=KQ8hcLXE6Fg

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 12, 2014 5:33 pm

Определено imax ;)
Симеоне, :heart:
This is it. Ground zero.