Най-добрият начин за поръчване на англоезична литература?
Здравейте.
Имам поръчка от BD, диспачната на 8 май, която все още не е пристигнала. Мисля да изчакам до края на седмицата и след това да им пиша да ми метнат второ копие, но ме интересува ако случайно се получи така, че пристигнат и двете, ще ме карат ли да им плащам/връщам и втората? За скъпичка книга става въпрос (30 евро).
Имам поръчка от BD, диспачната на 8 май, която все още не е пристигнала. Мисля да изчакам до края на седмицата и след това да им пиша да ми метнат второ копие, но ме интересува ако случайно се получи така, че пристигнат и двете, ще ме карат ли да им плащам/връщам и втората? За скъпичка книга става въпрос (30 евро).
Хмм, пратката ми с A Clockwork Orange е шипната на 25 юли, сега е 20 август. Питам наляво и надясно, няма пратка, няма известие. Да изчакам ли още примерно, 5 работни дни, преди да им пиша на BD да ми пращат друго копие? Верно че е август, ама това явно не беше проблем 2012 като си поръчвах Aspect-Emperor книгите, а и единствения път когато съм имал толкова голямо забавяне на пратка (20 дни), беше като миналата зима ми се беше изгубила пратка по пътя.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Липсата на известие нищо не означава. Докато в пощата пред теб не проверят регистъра на пратките и ти самият не се увериш с очите си, че я няма там, не може да си сигурен, че не е при тях. Това е моят (тъжен) опит с две различни пощенски станции. И двата пъти си намерих пратките въпреки уверенията на служителите, че ги няма.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Пфф, след 3 месеца драми и пращане втори път на поръчката си получих quantum thief и fractal prince-а. Евала на bookdepository, че пратиха второ копие без да се дърпат, и нЕ евала на бг пощи, чe:
1. Първия път явно са дропнали бележката пред входната врата на блока, ей така, на земята, защото тя до мен така и не стигна, и предполагам, че я е духнал вятъра
2. Се правиха на ударени като ходих до там, и не бяха получавали такова нещо.
3. На второто пращане пак ми дропиха бележката на земята, щото по чиста случайност я видях да се търкаля, просто дъфък. Имам звънец ffs...
Не знам дали ще се подложа на това още веднъж, въпреки, че много ми се четат разни неща, дето ги няма в бг.
1. Първия път явно са дропнали бележката пред входната врата на блока, ей така, на земята, защото тя до мен така и не стигна, и предполагам, че я е духнал вятъра
2. Се правиха на ударени като ходих до там, и не бяха получавали такова нещо.
3. На второто пращане пак ми дропиха бележката на земята, щото по чиста случайност я видях да се търкаля, просто дъфък. Имам звънец ffs...
Не знам дали ще се подложа на това още веднъж, въпреки, че много ми се четат разни неща, дето ги няма в бг.
There are no rules! I'm gonna get you!
Мда, само един път като съм имал сериозно забавяне е било от BD, пощите ни са за чудо и приказ. Миналата седмица, на 8-ми си взех Echopraxia и Acceptance от пощата, само дето докато втората е пристигнала на 8-ми, първата пише че е дошла на 1-ви септември още, а като ходих на 4 да питам ми казаха че я нямало още.
За това винаги ходи и досаждай и ги карай да проверяват навсякъде, щото не е истина. А ако искаш книги на английски на хартия, които ги няма по книжарниците, няма какво да правиш освен да се подлагаш на това. I know it's crooked, but it's the only game in town.
Пък и при мен не е имало чак толкова често проблеми, главно защото след първия гаф се научих да ходя след 10-те дена в които е нормално да пристигне пратка и да питам на място и да ги ръчкам да проверят в тая стая, в другата стая и така нататък.

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
Днес получих една книга, която трябваше да е пристигнала най-късно до 9ти семптември. Ходих 3-4 пъти до пощата, всеки път ми казваха, че не са чували за нея, а днес видях на печата, че е пристигнала на 28 Август. 1 месец са я мотали някъде по складовете и с цялата си наглост са ми ударили печат "НЕПОТЪРСЕН"
Думи нямам, но като цяло това ми се случва за първи път, а съм получил поне 30 преди това.

- Dr. Horrible
- Forsaken
Абе много са си яки лелките от нашите пощи!
Аз вчера отидох да си взема един комикс, за който имах бележка и служителката ми каза, че не може да го намери, че съм дошъл прекалено бързо след получаването на бележката, трябвало им повече време да опишат всичко
Аз й обясних обикновено в коя клетка на металния им шкаф слагат неща, подобно на моето и тя все пак ми го намери, де...
Между другото, аз все по-често поръчвам от маркетплейса на британския амазон и съм много доволен. Цените са добри, потребителите са коректни, бързо пристигат нещата. Доставката е винаги по 4 паунда на книга, което е малко кофти, но когато си поръчам комикс с 15 паунда по-евтино от цената му в самия амазон, доставката не ме плаши толкова.
Аз вчера отидох да си взема един комикс, за който имах бележка и служителката ми каза, че не може да го намери, че съм дошъл прекалено бързо след получаването на бележката, трябвало им повече време да опишат всичко

Аз й обясних обикновено в коя клетка на металния им шкаф слагат неща, подобно на моето и тя все пак ми го намери, де...
Между другото, аз все по-често поръчвам от маркетплейса на британския амазон и съм много доволен. Цените са добри, потребителите са коректни, бързо пристигат нещата. Доставката е винаги по 4 паунда на книга, което е малко кофти, но когато си поръчам комикс с 15 паунда по-евтино от цената му в самия амазон, доставката не ме плаши толкова.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Аз все още залагам на Bookdepository, ама нещо са взели да стават доста солени цените - може би защото пазарувам излезли тази година продължения де, но определено скочиха... Някой да е купувал употребявани книги от Awesomebooks случайно? Една от интересните алтернативи на които попаднах напоследък, условията за доставка изглеждат поносими, но имаше в ревютата някои критики към реалното състояние на въпросните книги...
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен