A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Jul 15, 2014 1:08 pm

E, все пак фундаменталистите са тези,"които отказват да гледат сериала или го гледат с отвращение", а не тия, дето биха предпочели книгите ;)

На мен пък свеждането на нещата до сторилайнове (нови, стари, измислени, сбити, етц.) не ми е предпоставка да предпочета което и да било от двете, така че съм окей :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 15, 2014 5:01 pm

Именно. :) Под "книжни фундаменталисти" имах предвид хора, които не признават сериала за меродавен и се разпищяват при всяко разминаване с книгите, особено подхвърлянето на все още неописани в тях нови неща (като лидера на Другите в края на оня епизод с бебето или недвусмисленото заколване на медсестрата в кадър) и които дори смятат, че ХБО трябва да направят пауза, за да изчакат Мартин да си допише книгите и тогава да продължат.
Това при положение, че самият Мартин е подписал договор за екранизация на своята (все още незавършена) творба с ХБО без някой да му е опрял пистолет в главата все пак.
За последните две календарни години според един фенсайт човекът е направил общо 27 милиона долара, най-вероятно главно от сериала и нарасналите (благодарение на сериала) продажби на "Песента" и други производни артикули.

Иначе и аз по-назад казах, че за мен сериалът е демото, а книгите - играта. Само дето вероятността демото да доразкаже историята (па макар и в сбит вариант) преди играта нараства главоломно с всеки следващ сезон, то всъщност само три години останаха (максимум четири ако ХБО решат, че отнякъде ще намерят бюджет за удовлетворяване на актьорските щения за по-високи заплати при предоговорянето след седмата година).

Съгласен за двете различни произведения, и в двете има неща, които харесвам - споменатите повече и по-сложно развити сюжетни линии в книгите (Блекуотър и Червената сватба, ебаси! и далеч, далеч не само) и (като цяло) удачните нововъведения на Бениоф и Уайс в сериала като ситуации или взаимодействия на персонажи.

Иначе ако имах избор, бих предпочел да дочета книжната поредица и тогава да догледам сериала, ама на. :(
Last edited by passer-by on Tue Jul 15, 2014 5:33 pm, edited 1 time in total.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Jul 15, 2014 5:32 pm

Аз все пак се надявам и на някоко филма с предисториите за Дънк и Ег. Ако стане, никога няма да я допише песента тоз морук Мартин. :D

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 15, 2014 6:08 pm

Moridin wrote:Напомням, че в тая тема всякакви референции към книгите, надхвърлящи развитието на сериала дотук, следва да бъдат в спойлер таг! Моля да се съобразявате :)
В тази връзка: малко по-назад при коментарите на последния епизод от четвърти сезон (на стр.194) има няколко поста, в които недвусмислено се казва, че
(нещо на финала на трета книга)
Spoiler: show
Кейтлин е оцеляла - визирам изразената от няколко души изненада, че не са я показали в края на сезона.
За недочелите книгите си е дебел спойлър, чини ми се. :wink:

Процедурно предложение - като се слагат спойлър тагове, да се указва точно преди тях за кои книги важат, та да не ги отвори някой погрешка. Понеже някои хора са чели част от книгите, но не всичките. Или пък да се приеме по презумпция, че щом в тази тема има спойлър таг, той обхваща всички излезли до момента книги дори и да не е така. :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jul 15, 2014 11:28 pm

Да, неправилно не са спойлерирани тези постове, пропуск на модератор
Иначе предложението ми се струва по-сложно от моето, което си цитирал. Мен ли нещо ми се губи?
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 15, 2014 11:35 pm

А, не, твоята инструкция общо взето покрива втората половина от моето предложение - спойлър таговете най-добре да се отварят само от хора, които са прочели всички книги или които нямат нищо против да се пооспойлят. :)

Първата половина беше ако хората в темата сме съгласни да си маркираме таговете като мен в горния пост, ако някой е чел някои книги, но не всички. Че и без това сериалът скача напред-назад из петте книги вече в зависимост от сюжетните линии.

Във всеки случай тия обсъждания скоро ще престанат да са актуални. :mrgreen:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jul 16, 2014 12:29 am

Ми аз предлагам съвсем прост критерий - каквото го има в книгите, но не и в сериала (още), да е в спойлер таг. И толкоз.
This is it. Ground zero.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri Jul 18, 2014 11:01 pm

Голям спойлер от Шон Бийн за сериала и за книгата, да се чете на собствена отговорност:
Spoiler: show
http://moviepilot.com/posts/2014/07/18/ ... nal,manual

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 18, 2014 11:49 pm

Готино, ама за тия дето сме чели книгите с минимум внимание, това си е вече стара новина. :mrgreen: Ама е радващо и той да го спомене, разбира се. :wink:

Всъщност повече ме радва другото, което казва Шон Бийн за снимките, дано предположението му да се окаже вярно. :D

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jul 26, 2014 9:12 am

Нови актьорски попълнения за пети сезон.

https://www.youtube.com/watch?v=WH2ri8RhSnw

Доран Мартел - ами ОК, става. :)

Тристейн Мартел даже не го помня кой беше. :dunno:

Мирцела доста е пораснала. :shock:

Арео Хота маже на първо впечатление. :metal:

Пясъчните Змии, особено първите двечки... :drool:

Аааа, кой играе High Sparrow, евала за избора! :D

Запазва се традицията тоя сериал да има железен актьорски състав, поне на прима виста за по-неизвестните, иначе последният в групата е ясен. :thumbsup:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jul 26, 2014 9:35 am

Ама Доран Мартел трябваше да е възпълен и болен от подагра... :neutral: И като казах възпълен, Йезан трябваше да прилича на кит, буквално. Теоретично трябваше да е възможно най-дебелия човек евър или нещо такова. А младежът, дето го играе, е пеесетина кила с мокри гащи. Тиен пък що ги размахва тез ножове - тя нали беше отровителка?

Така де, просто си мрънкам, не ми забелязвайте. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jul 26, 2014 9:41 am

Това с дебелината признавам, че не го помня (само това, че трудно ходеше от подаграта и трябваше да го носят), а Йезан даже съм забравил да го спомена по-горе, толкова ми се е запечатал и той...

Тиен каквато ще да го раздава в сериала, няма да й се сърдя, пък може да е многостранно развита личност, ще видим.

Все пак Арео Хота, Пясъчните Змии (Нимерия и Тиен най-паче) и особено HIGH SPARROW!!!
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Sat Jul 26, 2014 12:36 pm

И аз не съм останал с впечатлението, че принц Доран е дебел. Просто краката са му обездвижени и осакатени от подаграта до степен да не може да ходи.
Изглеждат добре новите попълнения, единствено Пясъчните змии можеха да са с по екзотично излъчване - като Шае и Елария, но ще видим как ще изглеждат в роля. :wink:
Е и Арео не е черен в книгата, ма пича от каста изглежда много готин.

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Sun Jul 27, 2014 12:25 am

Според мен, Доран Мартел, Арео Хота и High Sparrow отговарят на описанията в книгите.
Пясъчните змии доста се разминават с представите ми, особено актрисата избрана да играе Обара.
Да видим, коя ще влезе в ролята на Ариан.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jul 27, 2014 11:08 am

Who the hell is Йезан?
+ НАИСТИНА ли няма да сложат грейджоите?!
This is it. Ground zero.