A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
- Dr. Horrible
- Forsaken
Claymore47_Fen wrote:Бе и да е властваща, не виждам какъв сюжетен смисъл би имало от т'ва. Като цяло съм съгласен с Роланд - Хрътката е важен колкото да движи линията и развитието на Аря. Файда от него друга няма.
- Spoiler: show
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- Dr. Horrible
- Forsaken
100 000 SanSan shippers disagree with you.Claymore47_Fen wrote:Бе и да е властваща, не виждам какъв сюжетен смисъл би имало от т'ва. Като цяло съм съгласен с Роланд - Хрътката е важен колкото да движи линията и развитието на Аря. Файда от него друга няма.

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Теорията действително е общоприет факт по форкумите, а и е една от малкото, които си я развих сам преди да почна да се зачитам по фенските дискусии :> Помня още колко разстроен бях, след като изчетох Пира на английски, и после колко внимателно си препрочитах на български точно онези пасажи.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
В някое интервю ли е обяснявал как пише? Аз гледах едно, в което загатва съвсем други неща.Claymore47_Fen wrote:В много случаи той знае най - малко, особено Мартин, поне според това как описва процеса си на писане.RRSunknown wrote:Само автора знае кой какъв смисъл има в неговия си текст.
Колкото по-малко знае писателят за собственото си произведение, толкова по-некадърен е. Ако не разбираш нещо, няма как да го обясниш просто.
Self control... The only way to survive in this world dominated by idiots!
- RRSunknown
- Elder God
http://www.youtube.com/watch?v=DDIZnKujSa4
За това интервю говорех. От 2012 е, но казва интересни неща в него.
Доколкото знам Мартин е обяснил сюжета на колегите си сценаристи от сериала. Ако е така, това напълно изключва възможността да е писал без какъвто и да е предварителен план.
За това интервю говорех. От 2012 е, но казва интересни неща в него.
Доколкото знам Мартин е обяснил сюжета на колегите си сценаристи от сериала. Ако е така, това напълно изключва възможността да е писал без какъвто и да е предварителен план.
Self control... The only way to survive in this world dominated by idiots!
Изгледах най-сетне. Впечатлена съм от последните два епизода, това мога да кажа.
Последният ме разкърти. Признавам, че срещата Бриен-Аря ми беше много в джаза, но пък страхотно се развиха нещата там.
Обаче Джойен...
Все се надявах онези теории от книгите все пак да не са истина, но явно, че си е така. Просто тука го пожертваха по не чак толкова крийпи начин. Много ме кефеше тоя младеж!
За Тирион и Тивин е излишно да говоря. Просто... Страхотно беше. Може би ми липсваше само отмятането на Шае, но предвид, че тук го играеше предадена влюбена жена, не беше толкова изненадващо.
Дракончетата и Денерис...
Ох, много разкошотия!
Последният ме разкърти. Признавам, че срещата Бриен-Аря ми беше много в джаза, но пък страхотно се развиха нещата там.
Обаче Джойен...

Все се надявах онези теории от книгите все пак да не са истина, но явно, че си е така. Просто тука го пожертваха по не чак толкова крийпи начин. Много ме кефеше тоя младеж!

За Тирион и Тивин е излишно да говоря. Просто... Страхотно беше. Може би ми липсваше само отмятането на Шае, но предвид, че тук го играеше предадена влюбена жена, не беше толкова изненадващо.
Дракончетата и Денерис...

Ох, много разкошотия!
Номинацията ми за най-яка сцена в сезона:
Grenn holds the gate (4x09)
http://www.youtube.com/watch?v=KofsFArQNyY
Като закрещяха думите на клетвата ми идваше да грабна най-близкия винкел и да се метна в екрана да помагам.
Иначе отсега предвкусвам шока и ужаса на книжните фундаменталисти, които отказват да гледат сериала или го гледат с отвращение, като завалят неописани в "Песента" събития и разкрития още в следващия сезон на "Троновете".
Епизодите би трябвало вече да са написани (снимките почват в края на месеца), а шеста книга не се вижда на хоризонта, да не говорим за седма.
След като Мартин разкри на Бениоф, Уайс и Когман на едноседмичната им среща в Санта Фе как планира да развие отделните сюжетни линии (със сигурност заложено в договора с ХБО изискване) и се обяви, че сериалът ще е 7 сезона (максимум 8), вече знаем кога да очакваме завършека на историята.
Grenn holds the gate (4x09)
http://www.youtube.com/watch?v=KofsFArQNyY
Като закрещяха думите на клетвата ми идваше да грабна най-близкия винкел и да се метна в екрана да помагам.

Иначе отсега предвкусвам шока и ужаса на книжните фундаменталисти, които отказват да гледат сериала или го гледат с отвращение, като завалят неописани в "Песента" събития и разкрития още в следващия сезон на "Троновете".

Епизодите би трябвало вече да са написани (снимките почват в края на месеца), а шеста книга не се вижда на хоризонта, да не говорим за седма.
След като Мартин разкри на Бениоф, Уайс и Когман на едноседмичната им среща в Санта Фе как планира да развие отделните сюжетни линии (със сигурност заложено в договора с ХБО изискване) и се обяви, че сериалът ще е 7 сезона (максимум 8), вече знаем кога да очакваме завършека на историята.

Не знаех, че това да искам да прочета книгите (които съдържат някъде около 50% повече сюжетни линии от сериала и наличните са около 50% по-комплексни, и съответно са си на практика различно произведение) преди да видя опростената им ТВ версия, ме прави "книжен фундаменталист".
And you can't dance with a devil on your back...