One Piece - сапунките могат да са добри

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Wed Jun 25, 2014 9:23 pm

Той докато стигне до 30 ще има да го влачат още 2K епизоди, имайки предвид, че в началото е на 17-18 :D
А окамите с тия сбъркани хормони нищо чудно да са толкова емоционални, нали по-скоро клонят към жени, отколкото към мъже. Франки почти е в тоя кюп, а само му трябва някое хлапе да си счупи играчката и е ревнал.

И не забравяй Иназума, който също не е рандъм.
I'm not in danger. I AM the danger.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jun 26, 2014 9:39 am

SolidJade
и нищо чудно да са толкова емоционални
Може и да е логично, но е досадно за слушане :lol: .
А и както казах - адски развлачена част от историята и грозен арт.
Трансформацията мъж - жена също беше пълен бъзик. Изчезват мускули и сланина, променят се кожата и косата, пръкват се нови органи, променя се и костната структура.
От едни хормони всичко това не трябва да се случи. За някои от нещата може, но не и толкова бързо.
Да, знам - такава е вътрешната логика на шоуто :lol: :lol: :lol:.
Не критикувам (в случая е безсмислено), отбелязвам.
И не забравяй Иназума
Още не бях стигнал до мястото, където придобива по-голяма индивидуалност от това, че дрехата му прилича на орис с къри (както го харесват японците - двуцветен) и че вечно държи чаша с вино. Дори ножиците си не беше показал.
Франки почти е в тоя кюп
Дъъъ.
Особено ме радва като каже "Ооомейрааа!" или "Ееей! Оооу!".
Трикът е, че е емоционален в подходящи моменти и не прекалява чак толкова. Един вид забавен детайл от поведението му, а не океан от досада за зрителите.

До 450.
Тук навлязохме в по-интензивна и епична част. Крокодилът е пич както обикновено. Рибокът шичибукай и той е голяма работа особено в морето (май изпълни подводно кама-каме-ха няколко пъти :lol:).
От новите оками освен Ива-чан вече и Иназума показа ярка индивидуалност, а способностите му са доста полезни за групата. Останалите травестити също се оказаха добри в бой.
Магелан бил бая кораво копеле. Нещо ми се губи какво се случи с доминатрицата Домино, обаче Сади-чан изяде боя от Иванков.
Интересно какви са плановете на Черната брада в затвора. В глобален план май е по-ясно, защото ги спомена най-общо при битката с Ейс.
Екипажът му от идиоти беше забавен както винаги.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Thu Jun 26, 2014 11:44 am

alshu wrote:Може и да е логично, но е досадно за слушане :lol: .
А и както казах - адски развлачена част от историята и грозен арт.
Де да знам. На мен тези неща не ми направиха кой знае какво впечатление. А и артът по принцип си е на границата с гротескното.
alshu wrote:променя се и костната структура
Само Санджи може да ти промени костната структура в това шоу! :D

alshu wrote:Магелан бил бая кораво копеле.
Определено! Много добър devil fruit power. И ме израдва, че бяха толкова много срещу него, пък въобще не им отстъпва и не беше поредният "супер-силен злодей, който като си показа истинската сила и всъщност стана супер слаб" Само не мога да си обясня как при финалната битка не му се доходи до клек-бара :lol:

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jun 26, 2014 12:36 pm

SolidJade
А и артът по принцип си е на границата с гротескното.
От една страна, но от друга понякога деградира доста и се променя в рамките на епизода. Признак за орязан бюджет или препълнен график на аниматорския екип.
Това коментирах.
Само Санджи може да ти промени костната структура
Ми едно гегът да е, "пренаредих ти лицевите кости с ритници", друго е "намалих ти размера на гръдния кош и ханша с хормони" 8-) .
Някак второто не ми е смешно по същия начин.
не му се доходи до клек-бара
Може би докато отделя отровата временно се компенсира стомашното неразположение, а после става много по-остро (последното го казаха).
И още, може би по-време на интензивна битка няма да му пука толкова дали се е изпуснал в панталоните или не. Дори може би затова ходеше толкова бавно, патраво и драматично :lol:
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Thu Jun 26, 2014 1:14 pm

Ъхъ, разбрах какво коментираше. Аз пък коментирах, че по тези, причини, които цитира, на мен не ми е направило впечатление :lol: А може и в допълнение, че епизодите бяха на .avi (сега като гледам .mkv и артът направо ми се струва красив).

А пренареждането на лицевата структура и хормоналният дисбаланс, не толкова ги сравнявам, колкото като каза костна структура и се сетих за случая /shrug
alshu wrote:Дори може би затова ходеше толкова бавно, патраво и драматично
Хахахахахаха, и аз си го помислих това :lol: Един път в аниме villain-ът да не бърза да догони нашите хора и то да е с основателна причина. В интерес на истината дори да му се беше доходило по нужда, сценаристите нямаше да ни го спестят. Поне откъм озвучение.

Като стигнеш докъм 460, кажи :mrgreen:

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jun 26, 2014 1:47 pm

SolidJade
бяха на .avi сега като гледам .mkv
Аз изкарах късмет и единствените кофти файлове, на които съм попаднал бяха около Лонг Айлънд (нищо че бяха в MKV контейнер).
До Г8 бяха някакъв много качествен DVD рип, а за Уотър 7 бях дръпнал друг пакет, в който качеството заспа.

Ениес Лоби, Трилър Барк и Импел Даун да ги гледаш с лошо видео е да пропуснеш най-яката архитектура и цветови палитри до сега в шоуто. Не че и другите локации не бяха интересни, но тези са най-добрите.
Примерно в Уотър 7 някак палитрата ми изглеждаше "по-убита" и "тебеширена".
Може би точно заради стълбите, асансьорите, шахтите, наблюдателната система и шантавите етажи с различна тематика и air-conditioning Импел Даун ме кефи толкова много.
(Още има няколко различни униформи спецялно за пазачите с инсигнии за различни рангове и длъжности.)
Като стигнеш докъм 460, кажи
Кво, нещо кофти ли се случва там? Що тази зелена усмивка?
Маринефорд-ът трябва да е някаква pivotal.

Има шанс и дkei, но май ще имам по-малко време от вчера.
Надявам се да стигна поне до края на Импел Даун (452).
Значи някъде неделя вечер ще навляза в Маринефорд...но ще пиша на следващия ден, както обикновено.

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Thu Jun 26, 2014 2:30 pm

Аз тия дето ги дърпам са файл по файл, а не пакет и някой е качвал де що е намерил (сигурно първото на което е попаднал) и има .avi, .mp4, .mkv, но .mp4то е с що-годе хубаво качество. Не ми се занимава да пускам торенти, че и без това не знам кога ще ми скимне да гледам, а не ща да си пълня HDDто, който и без това се пръска по шевовете вече. Аз се радвам, че Скайпията я изгледах с относително хубаво качество, защото там уърлд билдинга ми направи най-голямо впечатление. По принцип нещата тип дънджън най-много ми допадат, но Трилър Барк-а с изключение на чудовищата в картините фейлна да ме забавлява :lol: Нямаше достатъчно трапове и ramen-gomen/briefsu-pantsu крещящи мутанти :lol:

Не, случва се нещо почти олсъм, но съображенията ми идват от това, че в момента съм до там и ме сърби да си коментирам с някого.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jun 26, 2014 3:10 pm

То майтапът е, че и аз нямам достатъчно място (а и интернет не ми се намира в къщата), та дърпам при едни приятели, а после нося у нас с флашката на по-малки пакетчета.

От един момент нататък почнах да ползвам ето този тракер (май трябваше да го хвана по-рано) - http://www.yibis.org/ и там има почти всичко (1 до 516 са в batches, а текущите са до 647).
А от 517 нагоре са единични в качество по избор.
Не знам дали преводът не е от най-блестящите, терминологията в началото ме объркваше, но се разбира добре за какво иде реч.
Не ми се занимава да пускам торенти
Какво ти пречи да изключваш нежеланите файлове от по-големите батчове?
Нямаше достатъчно трапове и ramen-gomen/briefsu-pantsu крещящи мутанти
:lol:
Освен сюжетно, мен и като арт/анимация "Барката на тръпките" ме кефи повече от "Притисни надолу": за архитектурата вече писах, примерно бахти яка гигантски хладилна стая (където държаха Оз), очертания на героите бяха по-заоблени и с по-детайлни светлосенки, междинните кадри бляха повече...
Подозирам, че такъв animation bump няма да видя нататък.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Jun 26, 2014 3:27 pm

Аз казах преди 100 страници за Yibis, ама кой да види...
В интерес на истината анимацията става все по-добре, но разбира се не може да стигне до качеството, което се вижда в последните ОП филми. Там вече е красота невероятна :)

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Thu Jun 26, 2014 3:32 pm

alshu wrote:То майтапът е, че и аз нямам достатъчно място (а и интернет не ми се намира в къщата), та дърпам при едни приятели, а после нося у нас с флашката на по-малки пакетчета.
Егати схемата :lol:

На yibis от един момент натам са им най-добри преводите от активните групи. Kaizoku по принцип са god tier, само че са светлинни години назад с епизодите. Nakama и Vegapunk вече мисля, че не събват.
alshu wrote:Какво ти пречи да изключваш нежеланите файлове от по-големите батчове?
Пречи ми, че торент тракера смуче много от интернет връзката и че почти няма сийдъри. А на теб какво ти пречи да си прокараш нет вкъщи? :wink:
alshu wrote: Подозирам, че такъв animation bump няма да видя нататък.
Най-вероятно не... Но пък както казах, сега където съм (463) на .mkv-тата направо ми се вижда прекрасен арта. Пък и аз не съм толкова претеншъс :lol:

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jun 26, 2014 4:56 pm

Mushu
Аз казах преди 100 страници за Yibis
Да, ама не каза че имат специализиран тракер, който се сийдва постоянно, а и тогава вече съм бил дръпнал :lol: техни релийзи без да знам, но не от техния сайт.
И между другото още гледам от дръпнатото преди онзи момент.

От 507 нагоре вече ги трупам чрез техния тракер.

SolidJade
смуче много от интернет връзката
Като го ограничиш до определени скорости за download и upload не смуче толкова много интернет.
и че почти няма сийдъри
Щом само за времето докато съм бил на гости вече съм дръпнал на чужд компютър 630 епизода, значи има достатъчно сийд.
Това е една от привилегиите да следиш супер-популярно заглавие.
Я ме питай как с години съм събирал непоследователни епизоди на Detective Conan от различни групи и в различни формати. Въпреки, че съм ветеран, напоследък вдигнах ръце и ще минавам на мангата (която пък да я изтегля до последния превод си беше отделно антично приключение).
Има разни трикове, примерно да го настроиш да изключи компютъра след края на download-а и да оставиш машината включена за през нощта.

Сега не ти давам акъл как да си менажираш процеса, а просто изтъквам как мразя директен download, особено през IRC...който предполагам, че ползваш.
А на теб какво ти пречи да си прокараш нет вкъщи?
Дълга история. Определено не е защото ми е по-удобно така. :lol:

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Thu Jun 26, 2014 11:09 pm

alshu wrote:Като го ограничиш до определени скорости за download и upload не смуче толкова много интернет.
А'е пак си смуче. Моят компютър е специален, от типа "специален", който понякога употребяват за хора и е с WinXP SP2, неъпдейтван от едно 5 години, а самата машина е на 6 лета и всичко останало е тъпня, с която не искаш да те занимавам.
alshu wrote:има достатъчно сийд
Явно аз съм некадърна и съм попаднала на кьопав торент в nyaa, но и тук опираме до причините, които споделих по-горе, а именно че не знам кога ще ми скимне да го гледам; да пускам за 2 епа торент тракера всеки път - не е на оферта; да си пълня харда и да не гледам с месеци - също не е.
alshu wrote:Я ме питай как с години съм събирал непоследователни епизоди на Detective Conan от различни групи и в различни формати.
Ами... не знам :lol: Аз това чудо не съм го гледала, освен това съм '90 и тези времена с нямането на нет и с компютрите с HDD колкото една флашка съм ги пропуснала (за добро или за лошо). А манга не обичам *мрън* И няма смисъл да дърпаш манги, при положение, че има толкова много сайтове за онлайн четене.
alshu wrote:през IRC...който предполагам, че ползваш.
Хахаха, тук сбърка. Ползвам един отдавна забравен бегейски сайт тип data.bg, само че с ограничение 1dl at a time (което пак си е pain in the ass, но поне се свалят за минута, минута и половина) :lol:
alshu wrote:Дълга история. Определено не е защото ми е по-удобно така. :lol:
Well.. I have time.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jun 27, 2014 2:59 am

SolidJade wrote:
alshu wrote:Дълга история. Определено не е защото ми е по-удобно така. :lol:
Well.. I have time.
I don't. But I'll make some. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jun 27, 2014 10:10 am

SolidJade
е с WinXP SP2
Моят също (и на 7 години, с което те бия :lol:), както и на познатите от където тегля OP.
и съм попаднала на кьопав торент в nyaa
Именно - за старите серии не трябва да търсиш в nyaa, а примерно директно на сайта на Yibis.

Както и да е, това просто беше моята гледна точка.
и тези времена с нямането на нет
Не, ти не виждаш истинската ми драма: до 2009-та все още имаше непреведени стари епизоди, а след това, за да имаш цялата колекция се налагаше, да си събирал релийзите на 30-тина групи.
2010-2011 се появиха и пълни батчове, но аз вече му бях хвърлил един многогодишен колекционерски труд.
В момента пак никой не превежда DC.
има толкова много сайтове за онлайн четене
Това е от гледната точка човек имащ интернет.
Да, на практика мога да цъкна на всяка страница, да я запиша като картинка и после да си я нося в къщи, ама това за 899 глави е малко досадно.
Не ти предлагам да я четеш точно тази манга...а и дори да го правех, не се сещам къде online могат да се намерят първите 14 тома...нататък ги има на сайта на DCTP.
Well.. I have time.

I don't. But I'll make some.
Ми може да имате време за кирливите ризи на хората, но нито смятам да си го причинявам, нито има дори бегла връзка с манага/аниме заниманията ми, а аз за тях обичам да говоря.

Накратко, първо преди години наистина така ми беше по-удобно (ако не друго по-евтино), второ имаше едни семейни разправии, трето години по-късно същите хора се обърнаха на 180 градуса, та всъщност сме на финалната права, но от година-две събирам пари за нов компютър и необходимият интернет минимум - платен OS и пратен антивирусен софтуер...и ето къде сме...

До 460.
Не, няма да ви хареса каквото ще напиша по-долу.
Импел Даун свърши относително добре, но с две изключения:
1. Бъги накрая беше наистина прекалено вокален и еднообразен.
2. Бон-чан за пореден път се жертва. А стига, де! Какво толкова ценно намира този човек в приятелството с Луфи дето реално са били заедно ден-два? Няма ли свои цели в живота? Или пък ги изпълни всичките, като срещна Ива-чан (Ииихааа!)?

От междинните истории с останалата част от екипажа, само тези със Зоро (+ хурухурухуру Пелона) и Брук ме кефят като обстановка.
Мястото където е Зоро ми напомня за Трийлър Барк.
Брук май ще се откаже от гащите за цял живот...ама той си е мъртъв.
Нами тук май беше изпълнена от сеюто, което играе доведената и сестра (сиреч, за мен Ран от Конан).
Карол-чан, настоящата заместник кралица на Санджи ми напомня хем за Sailor V (но не и за Sailor Venus), хем за Sailor Moon. Цветът на косата май е от Utena (дето не съм я гледал, но ми звучи като мега извратена пародия на всички mahou shoujo наведнъж), а останалото сигурно е смес още подобни източници.
Робин продължава да строи развития социализъм в някакъв гулаг.
Чопър май ще се прави на The Beastmaster.
Усоп има смешно и иронично приключение, но не ми е смешен.
Франки е зареден с чай и затова се прави на английски джентълмен (нищо че няма Англия в този свят), а битката му с мека животните беше забавна.

Стигнахме до гвоздеят на програмата - началото на арката Маринефорд (или както там се произнася).
За мен почна тъпо в стил бразилска сапунка. :mrgreen:
Ама те братята не били братя, майка му на Ейс го носела 20 месеца (Ъ? Това нямаше ли да го убие или поне да доведе до малформации?), Гол. Д. Роджер се бил държал нехарактерно, по-точно "като баща" (тотално стресиран?) и така се познало...
В крайна смета, Ейс не бил автентичен badass, а галеното детенце (в пиратски смисъл) на Бялата брада.
WTF?
Мдаммм, не най-приятното ми преживяване свързано с шоуто.
Поне се появи масивната пиратска флотилия и след още 10-тина епизода приказки и един-два флешбека, може и да се посбият.
Last edited by alshu on Fri Jun 27, 2014 3:23 pm, edited 1 time in total.

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Fri Jun 27, 2014 3:04 pm

alshu wrote:Именно - за старите серии не трябва да търсиш в nyaa, а примерно директно на сайта на Yibis.
Старите серии с K-F ги има в data.bg :lol: Иначе на повечето фенсъб групи и в сайтовете им линковете за сваляне са от nyaa. Много малко всъщност имат лични торент страници. Така че просто съм попаднала на кьопав торент, както споменах :mrgreen: А Ибиса ме дразнят, че превеждат маринките като "Navy".
alshu wrote:Не, ти не виждаш истинската ми драма
Ахах. Напомняш ми когато дърпах 61 тв сериите на Black Jack с 10kB/s в най-добрия случай от n на брои места и съб групата го беше зарязала на 41ви епизод. Слава богу чаках само още 2 години, защото Frostii го подхванаха и го извлачиха докрая :lol: I know your pain.
alshu wrote:Това е от гледната точка човек имаш интернет.
Отнякъде имаш... иначе не би браузвал форуми :lol: Предполагам на работа. Но сигурно четенето на манга в офиса ще е прекалено.
За свалянето страничка по страничка, не е нужно. Пак в nyaa, а и на други места (bakabt, което ми е любимото за не ongoing заглавия, понеже преводите са creme de la creme на фенсъба и винаги има сийд) се намират манги архивирани по томове. Сега, за такива неща като DC никаква идея. Обаче това е вариант ако маш достатъчно сносен монитор :lol:
alshu wrote: платен OS и пратен антивирусен софтуер...и ето къде сме...
Малко е излишно в ера, в която на практика всичко е piratable, но сигурно имаш причини и за това. Пожелавам ти успех с начинанието и по-скорошно да успееш да го осъществиш. Godspeed.

А, стигнал си до 460 все пак :lol: Бъги действително квички като ритнато псе, но сейюто му е гениално. Не мога да си обясня тоя маниак как вади такъв добър глас.
Не победиха Магелан! (трябваше пак да го спомена).
За Ейс бяха споменали, че не са истински братя с Луфи, но до този епизод все си мислех, че са поне полубратя (т.е. имат една и съща майка). Е... ама майката на Ейс умряла след раждането, so yeah.
Отдавна ми иде да го кажа, но Whitebeard що се казва така, след като няма ник'ва брада? :D Няма ли да е по-правилно да се казва Whitemustache?
Колкото до Blackbeard, нашествието му в Impel Down вече може да се обясни с Shiryuu.

От crew епизодите, историята с Робин за сега ми е най-интересна. На Франки се счупих от смях :lol: Какво ли ще му се случи, ако му сложат кафе в тостера?