SolidJade
е с WinXP SP2
Моят също (и на 7 години, с което те бия

), както и на познатите от където тегля OP.
и съм попаднала на кьопав торент в nyaa
Именно - за старите серии не трябва да търсиш в nyaa, а примерно директно на сайта на Yibis.
Както и да е, това просто беше моята гледна точка.
и тези времена с нямането на нет
Не, ти не виждаш истинската ми драма: до 2009-та все още имаше непреведени стари епизоди, а след това, за да имаш цялата колекция се налагаше, да си събирал релийзите на 30-тина групи.
2010-2011 се появиха и пълни батчове, но аз вече му бях хвърлил един многогодишен колекционерски труд.
В момента пак никой не превежда DC.
има толкова много сайтове за онлайн четене
Това е от гледната точка човек имащ интернет.
Да, на практика мога да цъкна на всяка страница, да я запиша като картинка и после да си я нося в къщи, ама това за 899 глави е малко досадно.
Не ти предлагам да я четеш точно тази манга...а и дори да го правех, не се сещам къде online могат да се намерят първите 14 тома...нататък ги има на сайта на DCTP.
Well.. I have time.
I don't. But I'll make some.
Ми може да имате време за кирливите ризи на хората, но нито смятам да си го причинявам, нито има дори бегла връзка с манага/аниме заниманията ми, а аз за тях обичам да говоря.
Накратко, първо преди години наистина така ми беше по-удобно (ако не друго по-евтино), второ имаше едни семейни разправии, трето години по-късно същите хора се обърнаха на 180 градуса, та всъщност сме на финалната права, но от година-две събирам пари за нов компютър и необходимият интернет минимум - платен OS и пратен антивирусен софтуер...и ето къде сме...
До 460.
Не, няма да ви хареса каквото ще напиша по-долу.
Импел Даун свърши относително добре, но с две изключения:
1. Бъги накрая беше наистина прекалено вокален и еднообразен.
2. Бон-чан за пореден път се жертва. А стига, де! Какво толкова ценно намира този човек в приятелството с Луфи дето реално са били заедно ден-два? Няма ли свои цели в живота? Или пък ги изпълни всичките, като срещна Ива-чан (Ииихааа!)?
От междинните истории с останалата част от екипажа, само тези със Зоро (+ хурухурухуру Пелона) и Брук ме кефят като обстановка.
Мястото където е Зоро ми напомня за Трийлър Барк.
Брук май ще се откаже от гащите за цял живот...ама той си е мъртъв.
Нами тук май беше изпълнена от сеюто, което играе доведената и сестра (сиреч, за мен Ран от Конан).
Карол-чан, настоящата
заместник кралица на Санджи ми напомня хем за Sailor V (но не и за Sailor Venus), хем за Sailor Moon. Цветът на косата май е от Utena (дето не съм я гледал, но ми звучи като мега извратена пародия на всички mahou shoujo наведнъж), а останалото сигурно е смес още подобни източници.
Робин продължава да строи развития социализъм в някакъв гулаг.
Чопър май ще се прави на The Beastmaster.
Усоп има смешно и иронично приключение, но не ми е смешен.
Франки е зареден с чай и затова се прави на английски джентълмен (нищо че няма Англия в този свят), а битката му с мека животните беше забавна.
Стигнахме до гвоздеят на програмата - началото на арката Маринефорд (или както там се произнася).
За мен почна тъпо в стил бразилска сапунка.

Ама те братята не били братя, майка му на Ейс го носела 20 месеца (Ъ? Това нямаше ли да го убие или поне да доведе до малформации?), Гол. Д. Роджер се бил държал нехарактерно, по-точно "като баща" (тотално стресиран?) и така се познало...
В крайна смета, Ейс не бил автентичен badass, а галеното детенце (в пиратски смисъл) на Бялата брада.
WTF?
Мдаммм, не най-приятното ми преживяване свързано с шоуто.
Поне се появи масивната пиратска флотилия и след още 10-тина епизода приказки и един-два флешбека, може и да се посбият.