На мен финалният епизод доста ми хареса. Ама много тъжен, за жалост... С Тирион бяха много мъчителни сцените, с Аря беше много кофти, с Денерис беше ужасно. Най-вече с Дани, всъщност. Тя цял сезон беше breaker of chains и съответно беше адски покъртително чисто на визуално ниво да я видим как бавно взема оковите и ги слага, първо на единия дракон, после на другия, закопчава ги, оттегля се... Адски гадно. Особено като се има предвид, че всички предишни сезони винаги завършваха
толкова хубаво за нея. На финала на първи излезе от пламъците с драконите, на финала на втори се освободи и си върна драконите, на финала на трети тълпи от хора крещяха "миса" и я носеха на ръце... И сега тая гадост. Ужас просто. Но пък всичко много добре се върза със заглавието на епизода - The Children. Тя наистина закопа едните си деца, защото нараняваха другите й деца... И децата на Тивин бяха яки, и Аря, и всички други деца
С Бран нещата не ми пречеха толкова много. Но е тъпо, че Джоджен умря.
И за лейди Стоунхард е кофти, но тя пък наистина щеше да дойде като притурка към епизода, ако я бяха сложили на самия финал. Пък и явно ще я включат, когато наистина се замеси в сюжетната линия, а не просто като намигване.
Сезонът като цяло не беше лош, но имаше някои излишни разтегляния. С Аря и Хрътката нищо не стана цял сезон. Джайм също нямаше посока тази година. И малко се дразня, че сложиха десет минути разговор между него и Тирион за тъпите буболечки само заради повърхностната метафора за смазване на невинни създания, а не сложиха истински важния им разговор от финала на третата книга, който задвижи толкова много неща... Общо взето трети сезон си ми остава най-любим заради силното присъствие на Марджери и страхотната реализация на Червената сватба. Но след него е този