A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Jun 18, 2014 9:39 pm

На мен финалният епизод доста ми хареса. Ама много тъжен, за жалост... С Тирион бяха много мъчителни сцените, с Аря беше много кофти, с Денерис беше ужасно. Най-вече с Дани, всъщност. Тя цял сезон беше breaker of chains и съответно беше адски покъртително чисто на визуално ниво да я видим как бавно взема оковите и ги слага, първо на единия дракон, после на другия, закопчава ги, оттегля се... Адски гадно. Особено като се има предвид, че всички предишни сезони винаги завършваха толкова хубаво за нея. На финала на първи излезе от пламъците с драконите, на финала на втори се освободи и си върна драконите, на финала на трети тълпи от хора крещяха "миса" и я носеха на ръце... И сега тая гадост. Ужас просто. Но пък всичко много добре се върза със заглавието на епизода - The Children. Тя наистина закопа едните си деца, защото нараняваха другите й деца... И децата на Тивин бяха яки, и Аря, и всички други деца :D

С Бран нещата не ми пречеха толкова много. Но е тъпо, че Джоджен умря.

И за лейди Стоунхард е кофти, но тя пък наистина щеше да дойде като притурка към епизода, ако я бяха сложили на самия финал. Пък и явно ще я включат, когато наистина се замеси в сюжетната линия, а не просто като намигване.

Сезонът като цяло не беше лош, но имаше някои излишни разтегляния. С Аря и Хрътката нищо не стана цял сезон. Джайм също нямаше посока тази година. И малко се дразня, че сложиха десет минути разговор между него и Тирион за тъпите буболечки само заради повърхностната метафора за смазване на невинни създания, а не сложиха истински важния им разговор от финала на третата книга, който задвижи толкова много неща... Общо взето трети сезон си ми остава най-любим заради силното присъствие на Марджери и страхотната реализация на Червената сватба. Но след него е този :D
But goddamn,
you got me in love again

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 18, 2014 10:37 pm

За мен хайлайтът на сезона остава великолепният Педро Паскал, а като епизод нищо не надмина сватбата на Джофри. Толкова гениални диалози и толкова гениален край имаше там. Процесът на Тирион може би close second.

Аря и Хрътката не съм съгласен - химията им беше много добра и това е що-годе сред малкото промени в сценария които ми харесаха, че ги развиха повечко заедно.

Другото положително нещо - Теон и Рамзи. Там го направиха повече от добре.

За Джейми съм съгласен - диалогът с Тирион за буболечките ми беше доста як на чисто вербално ниво, но не си струваше да пропускат този от края. Иначе според мен добре го сетъпнаха Джейми като конфликтнат и просто явно са искали да засилят положителната нотка.

Не ми хареса, че Церсей имаше прекалено много положителни моменти - не вярвам да променят толкова фабулата, че тя да не върши глупости и съответно това да е по-оправдан и разумен персонаж ми се види безсмислено.

Добре потръгна с Бриен и Подрик, яко ще е идният сезон според мен с тях. Чакам да видя какви ще ги сътворят с Железните острови.
Last edited by Moridin on Thu Jun 19, 2014 7:36 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Jun 19, 2014 7:32 pm

Аве, според вас Хрътката наистина ли умира? Много ми се иска да го видя нататък.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 19, 2014 8:09 pm

Spoiler: show
Ми за челите книгата, знаем, че умира. Съмнява ме толкова да променят сюжета...
And you can't dance with a devil on your back...

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Thu Jun 19, 2014 8:21 pm

Доста добър сезон, но не особено силен финален епизод.
Хареса ми единствено момента с Аря, Хрътката и Бриен.
Очаквах повече от сцената с Тивин и Тирион.
Не видяхме обаче coldhands.
И да и аз мисля че Хрътката е жив. Дори мисля, че се поява в четвърта книга, но за сега това са само предположения и надежди.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 19, 2014 8:56 pm

Ми ето защо според мен няма как да оцелее:
1. В книгите той повече не се появява като персонаж. Бриен спира в някаква септа и там септонът й казва, че Сандор се е довлачил там и си е умрял кротко при тях. Само че в сериала те вече се срещнаха, така че няма много логика тя пак да има вземане-даване с него.

2. В четвърта книга има "Хрътка", който тероризира Ривърлендс, така че известно време си мислим, че може да е жив. Обаче се оказва, че след смъртта му, един от ония двамата престъпници (Байтър и... къвто там беше другият) му е нахлузил шлема. Накрая Бриен го убива. САМО ЧЕ, в сериала Аря и Хрътката ги убиха тия двамата, така че няма как да се случи тая линия.

3. Линията по начало е твърде странична, за да влезе в сериала.

4. Хрътката в сериала имаше функцията на двигател на линията на Аря. Чисто на концептуално ниво тя достигна момент, в който се движи сама. Той няма вече работа в сериала.
Така че ако тотално не променят някаква част от историята, до степен нечии линии да се движат в съвсем различни посоки от тия в книгите, няма особена вероятност Хрътката да се върне.

Jester
Commoner

Post by Jester » Thu Jun 19, 2014 9:32 pm

Не ми хареса, че Церсей имаше прекалено много положителни моменти - не вярвам да променят толкова фабулата, че тя да не върши глупости и съответно това да е по-оправдан и разумен персонаж ми се види безсмислено.
Ще е малко бутафорно да върши глупости постоянно. Все едно умният човек е вечно разумен - така и с лудите параноички. :lol:

Освен това, връзката с баща й е основополагаща за формирането на характера й. Съвсем логично е при конфронтация с него да извади разсъдък, тъй като проблемът тук си е съвсем реален.

Колкото до това дали е оправдан персонаж - явно фокусът на зрителите е наистина твърде засилен в посока good-or-bad (love-or-hate) character, при все че сериалът се опитва от самото начало да разчупи този парадокс.
You've got seven kinds of cock breath.

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Thu Jun 19, 2014 9:56 pm

Roland wrote:Ми ето защо според мен няма как да оцелее:
1. В книгите той повече не се появява като персонаж. Бриен спира в някаква септа и там септонът й казва, че Сандор се е довлачил там и си е умрял кротко при тях. Само че в сериала те вече се срещнаха, така че няма много логика тя пак да има вземане-даване с него.

2. В четвърта книга има "Хрътка", който тероризира Ривърлендс, така че известно време си мислим, че може да е жив. Обаче се оказва, че след смъртта му, един от ония двамата престъпници (Байтър и... къвто там беше другият) му е нахлузил шлема. Накрая Бриен го убива. САМО ЧЕ, в сериала Аря и Хрътката ги убиха тия двамата, така че няма как да се случи тая линия.

3. Линията по начало е твърде странична, за да влезе в сериала.

4. Хрътката в сериала имаше функцията на двигател на линията на Аря. Чисто на концептуално ниво тя достигна момент, в който се движи сама. Той няма вече работа в сериала.
Така че ако тотално не променят някаква част от историята, до степен нечии линии да се движат в съвсем различни посоки от тия в книгите, няма особена вероятност Хрътката да се върне.
В четвърта книга когато Бриен посещава тихия остров се среща със септон, който и разказва че се е натъкнал на умиращият Сандор и се погрижил за него, но въпреки това "този човек е мъртав"(цитирам по памет).Но когато е на тихия остров се появява и някакъв гробар, който само се появява за малко описан е като - висок и накуцващ за което не може да си вади заключението че това е Хрътакта Но четох някъде, теории че това може да се окаже Хрътката.
На това се опират моите предположения, че той може все пак да е жив. Може да се е разкаял за досегашния си живот и да е поел по нов път. А и не съм съгласен изцяло с тезата че образа му е двигател на образа на Аря. Общият им път започва ако се не лъжа от трети сезон насам.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jun 19, 2014 10:18 pm

Такива уж подсказки според мен винаги са само авторови кукички с които си оставя опция да ги развие както му е удобно по-нататък.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Jun 19, 2014 10:26 pm

И аз за Хрътката не съм съгласен. Спойлера се отнася за четвърта и пета книга.
И според мен е жив. Попа специално казва "Хрътката е мъртъв." И идеята е, че Сандор е жив. Умряла е другата личност, суровото му аз. И сега е останал само човекът, който вече не е Хрътката. Затова си е оставил шлема и други хора го разнасят.

Пък и наистина имаше сцена, в която се виждаше един гробар, по-едър от Бриен, накуцващ. И за него казаха, че е новак. Той беше закачулен и не се обади въобще. Според мен Сандор определено е при септоните в оня манастир.

Още повече, че един от центарлните моменти за Сандор винаги е бил, че той няма да умре, преди да отмъсти на брат си. И вярно, че тази линия е доста треторазрядна, но според мен рано или късно трябва да се стигне до нея.

Нали на Церсей сега й предстои двубой за да докаже невинността си? Ясно кой е нейният шампион - зомби верия са Планината. Според мен Сандор ще е шампионът на Вярата.
But goddamn,
you got me in love again

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jun 19, 2014 11:49 pm

Нямам какво да добавя, това е властващата теория за него.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 20, 2014 12:59 am

Ох, батенце, ВЛАСТВАЩАТА теория. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Опазил ни Зену от фентъзи теоретици. Смисъл, нека де, няма лошо и така да е. Ма тва теориите са толкова абсурдно занимание, че няма накъде...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jun 20, 2014 1:44 am

Тъй тъй :)
This is it. Ground zero.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jun 20, 2014 2:17 am

Бе и да е властваща, не виждам какъв сюжетен смисъл би имало от т'ва. Като цяло съм съгласен с Роланд - Хрътката е важен колкото да движи линията и развитието на Аря. Файда от него друга няма.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jun 20, 2014 2:20 am

Само автора знае кой какъв смисъл има в неговия си текст.