A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Mon Jun 09, 2014 3:59 pm

Нещо не ме грабна този епизод, липсата на коментари за него, показва, че не съм само аз. :wink:

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue Jun 10, 2014 12:25 am

Мен ме изкефи - най-сетне малко як екшън и почивка от драми, интриги и обрати.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Tue Jun 10, 2014 8:19 am

Доста ми хареса. Дори повече ми хареса и от битката при Черна вода.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jun 10, 2014 1:55 pm

The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 16, 2014 9:39 am

Не особено впечатляващи последни два епизода, но пък доволно стабилни.

Не ме изкефи, че отрязаха ревълейшъна на Джейми, така ситуацията накрая с Тирион изглеждаше все едно той просто е иззлобял. Иначе всичко беше яко, включително странната среща на Аря и Бриен.

Като цяло сезонът беше много силен, аз поне съм страшно доволен. Радвам се, че слабият сезон беше в началото (втори), та сега само да вдигат качеството.
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 16, 2014 6:31 pm

ОМГ ТОКУ ЩО ОСЪЗНАХ! Къде е Катлин?!
And you can't dance with a devil on your back...

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Mon Jun 16, 2014 6:48 pm

Roland wrote:ОМГ ТОКУ ЩО ОСЪЗНАХ! Къде е Катлин?!
Сигурно я пазят за едно епично начало на следващия сезон. :D

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Jun 16, 2014 8:39 pm

Roland wrote:ОМГ ТОКУ ЩО ОСЪЗНАХ! Къде е Катлин?!
Много тъпо, верно... :(
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jun 17, 2014 1:13 am

Последните два епизода ги изгледах по инерция, щото някак си случващото се в тоя сериал вече дълбоко не ме интересува. Некви поредни персонажи (които някога харесвах) си взеха, но това не успя да ме развълнува. Мисля, че цялата тая история взе да ми писва. В момента не изпитвам особена нужда да знам кво ще се случи нито с железния трон, нито с фентъзи зомбитата, нито с Аря, нито с Тириън.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Jester
Commoner

Post by Jester » Tue Jun 17, 2014 2:10 am

Много ми хареса как се развиха нещата при Денерис. Реалността постоянно й преебава арогантните идеали. Сцената с драконите и оковите съм я сложил на риплей. Емилия Кларк най-сетне успя да ме трогне c изпълнението си тук.
You've got seven kinds of cock breath.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jun 17, 2014 3:02 am

Най-накрая изгледах 9-ти епизод и тотално му се изкефих. Глейте си раутата с тия мрънканици. :P

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jun 17, 2014 4:35 am

Episode 10 in a nutshell:

Image

Добър епизод, даже доста. Най-силни бяха битката между Хрътката и Бриен, както и сцената с Тириън и кхъ, кхъ. Почти ме нахараха да забравя за фентъзи нещастието със скелетите.

Image

Почти.

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Tue Jun 17, 2014 8:51 am

Roland wrote:включително странната среща на Аря и Бриен.
И на мен ми хареса този... хибрид :lol: Много добре предадоха безсилието на Brienne и безсмислието на светите й клетви и единственият възможен outcome, която и от двете сестри да беше срещнала. И как Arya, загубила всякаква наивност, си избра вече познатото зло, вместо да се спусне към ново и непознато такова.

И да, моментът с Catelyn? *повдига вежда* Май вече е късно да го пробутат където и да е в следващия сезон. А и дори и да успеят, импактът му ще бъде нищожен.
I'm not in danger. I AM the danger.

LFbg
E'lir

Post by LFbg » Tue Jun 17, 2014 9:49 pm

Аря как така не я разпознаха в Орлово гнездо? "Здрасти, аз съм Аря Старк, дъщеря на Нед Старк, а леля ми е вашата господарка... Да, ние сме във война с Ланистърови, които междувременно се опитват да ме убият, а вие сте ми роднини... Чао..." Wtf?
4 сезона вече гледаме историята на Бран Старк. И за какво? Напълно безсмислена, безинтересна, наивна... Какъв беше смисълът въобще? И на кого му пукаше за Джоуен/Джоджан, или там както се казва, че да умира? Преспокойно можеше да остане в историята, все същото щеше да е...
Джон Сноу как знаеше точно накъде да тръгне, че да срещне на Манс палатката? Типично като на кино - вървя направо и се оказа точно срещу Манс.
Нали диваците бяха 100 хиляди? Дойде Станис, биха се 2 минути и айде ние се предаваме... Изключително глупава и претупана сцена.
Сериалът все повече и повече се отдалечава от книгата и ми се струва, че сега е моментът да напишат "По мотиви от Песен за огън и лед".
Да вземем например Джон. Джон няма нищо общо с литературния си вариант. Толкова са различни, че са направо отделни герои.
Същото комерсиализиране се наблюдава и при други персонажи - Санса, Джайми и т.н. Отначало си мислех, че сериалът следва стриктно книгата поне по отношение на героите, уви... изненадах се доста. Това страшно грубо сдъвкване на героите от публиката хич не ми се нрави. На определени моменти помага и прави историята по-интересна, но и по-предвидима. Още когато излязоха първите 1-2 епизода на сезона, спорех тук с някого, че Тивин(и още някой) ще умре. На всичкото отгоре цялата работа все повече започва да ми прилича на Джордановия труд с няколко безсмъртни персонажа и други, регулярно сменящи се.
Self control... The only way to survive in this world dominated by idiots!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 18, 2014 11:03 am

По изключение съм съгласен с доста от критиките на ЛФбг

Сцената с Бран беше нелепа и изцяло извън регистъра на сериала. Скелети и файърболи, СРСЛИ. Силно съм разочарован от вида на горските чеда, описани са съвсем иначе в книгата (и доста по-яко).

Това зад Вала беше толкова малоумно, че нямаше накъде. Манс седи с авангард от има няма 100 човека пред цялата си хиляда пъти по-голяма армия. На две крачки от вала. Защо не! Станис идеално знае къде да иде и иде отвсякъде, но диваците не го регистрират, докато не е досами Манс. Сто хиляди диваци нали. Ако не беше класата на актьорите и огромният кулнес на Станис (по изключение), тая сцена щеше да е пълната дупка.

Това с Аря дето си тръгна ей така от Орлово гнездо още предния път го коментирах като голямо малоумие. Иначе сцената й тук беше горе-долу най-доброто в епизода.

Тивин не успя да ме изкефи, не знам някак си не билдъпнаха достатъчно.

Като цяло дразнещи недостатъци, но все пак добър завършек на може би най-силния сезон дотук.
This is it. Ground zero.