A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
@Емо
No bueno. Знам, че ще гледаме дъщерите му нататък, ама мен много повече ме влече таткото! :<
В тоя ред на мисли, Оберин е ебаси епичния DILF. Битката му, преди да ни изтролят с ОТВРАТИТЕЛНАТА му смърт беше една от най-красивите, които съм виждала. И май актьорът си я изигра сам цялата.
Как да е, тоя епизод, в който ДОРИ Санса се превърна в некво изчадие на мрака, ми дойде малко свръх. Май единственото положително и жизнеутвърждаващо нещо в него се случи в средата на бахти-му-й касапницата от началото на епизода, когато Игрит не уби ритардката на Крастер с бебето й. Мартин почва да ми мяза на братовчеда Орсън дето мачка бръмбари. Не е ясно що ги мачка, но пък ги мачка непрекъснато. Ккъ. Ккъъ.
Морон.
No bueno. Знам, че ще гледаме дъщерите му нататък, ама мен много повече ме влече таткото! :<
В тоя ред на мисли, Оберин е ебаси епичния DILF. Битката му, преди да ни изтролят с ОТВРАТИТЕЛНАТА му смърт беше една от най-красивите, които съм виждала. И май актьорът си я изигра сам цялата.
Как да е, тоя епизод, в който ДОРИ Санса се превърна в некво изчадие на мрака, ми дойде малко свръх. Май единственото положително и жизнеутвърждаващо нещо в него се случи в средата на бахти-му-й касапницата от началото на епизода, когато Игрит не уби ритардката на Крастер с бебето й. Мартин почва да ми мяза на братовчеда Орсън дето мачка бръмбари. Не е ясно що ги мачка, но пък ги мачка непрекъснато. Ккъ. Ккъъ.
Морон.
Бе има още накъде да туиства сюжетът до края на сезона, споко 
Едит: Хриси, със съвсем ясни причини си ги треби тия герои, факт, че е много гадно на момента, но нещата си се връзват по-нататък. И да, яко развала и покруса е тоя сезон, но в някаква степен това е идеята, просто The Game of Thrones на всички им излиза яко през носа. (Освен на Петир, ама пък той се кефи всичко да е пепелища и руини.)

Едит: Хриси, със съвсем ясни причини си ги треби тия герои, факт, че е много гадно на момента, но нещата си се връзват по-нататък. И да, яко развала и покруса е тоя сезон, но в някаква степен това е идеята, просто The Game of Thrones на всички им излиза яко през носа. (Освен на Петир, ама пък той се кефи всичко да е пепелища и руини.)
- Dr. Horrible
- Forsaken
Е, има си честни, добри, храбри, доблестни и кефещи персонажи, които си оцеляват.
Денерис покрива всички тези изисквания. И тя прави грешки, ест, но си е храбра и доблестна винаги. Винаги е водена от благородни намерения, има с драконите страхотни badass моменти и въобще може би е най-радващия герой, който си оцелява трайно.
И за Джон Сноу може да се каже, че е от честните и смелите, които оцеляват, друг е въпросът, че в сериала не ми идва особено кефещ. Давос е храбър и доблестен! Бриен също.
Между другото, аз забравих да коментирам колко много ми хареса монолога на Сив Червей, дори май ми беше любимото нещо в епизода. Беше много въздействащо как тоз човек в своя тотално отвратителен живот вижда светлина и смисъл, вижда се като свидетел и участник в славни дела, изпитва безмерна радост от далечното си, платонично познанство с Мисандей и въобще намира неща, които му се струват толкова висши и прекрасни, че заради тях да си струва да изживее всичките мъки и ужасии. Много хубаво беше направено и добре беше поднесено и двамата актьори страхотно го изнесоха.
Денерис покрива всички тези изисквания. И тя прави грешки, ест, но си е храбра и доблестна винаги. Винаги е водена от благородни намерения, има с драконите страхотни badass моменти и въобще може би е най-радващия герой, който си оцелява трайно.
И за Джон Сноу може да се каже, че е от честните и смелите, които оцеляват, друг е въпросът, че в сериала не ми идва особено кефещ. Давос е храбър и доблестен! Бриен също.
Между другото, аз забравих да коментирам колко много ми хареса монолога на Сив Червей, дори май ми беше любимото нещо в епизода. Беше много въздействащо как тоз човек в своя тотално отвратителен живот вижда светлина и смисъл, вижда се като свидетел и участник в славни дела, изпитва безмерна радост от далечното си, платонично познанство с Мисандей и въобще намира неща, които му се струват толкова висши и прекрасни, че заради тях да си струва да изживее всичките мъки и ужасии. Много хубаво беше направено и добре беше поднесено и двамата актьори страхотно го изнесоха.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Не съм го гледала още епизода, но схващам кой момент от книгата е бил пресъздаден. Мда...
Продължава да ми е интересно защо екранната Санса е толкова диаметрално противоположна на литературния си първообраз. Мартин явно наистина я е съжалил. От клинично малоумна пикла с розови облаци между ушите имаме изтерзана от обстоятелствата доста разумна принцеса.
Кефи ме!
Продължава да ми е интересно защо екранната Санса е толкова диаметрално противоположна на литературния си първообраз. Мартин явно наистина я е съжалил. От клинично малоумна пикла с розови облаци между ушите имаме изтерзана от обстоятелствата доста разумна принцеса.
Кефи ме!

Никой не каза нищо за нея, но според мен най-силната сцена след ужаса на двубоя, беше тази между Джора и Дани.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
- dido_demirov
- Merchant
Направо ме шокира края на епизода. Дали с юмрук или така-все тая. И точно в такива моменти ме е яд ,че не съм чел книгите(опитах се да ги почна и като знам какво стана не ми е интересно. Някой ще ме светне ли реално този сезон коя книга завършва,за да почна направо от следващата. Сигурно това не е правилно ,но...... и аз не знам вече:(
Джон Сноу. Денерис. Нищо като нещата случили се на Планината, Роб и Катлин не им се е случило досега. Станис също. Яра, доколкото на който и да е му пука за нея.AlDim wrote:Чисто статистически мисля си, че е редно на ПОНЕ ЕДИН доблестен, храбър, честен, кефещ персонаж да му се размине. ПОНЕ.
Тук просто имаме някаква болна версия на Империята, в която Хан Соло бива обезглавен, принцеса Лея я изнасилват, а Чубака го скопяват и не може да прави малки уукита, докато Имератора дава медал за добре свършена работа на Дарт Вейдър.
По всички форуми гледам зрели хора да реагират доста странно, особено предвид това което вече се е случило. Не знам, аз ли като читател не се привръзвам толкова лесно, но не помня досега някоя смърт да ме е натъжила, освен да ме шокира. Много бих се радвал най - шумните елементи (в тоя форум няма такива

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
- dido_demirov
- Merchant
Четвърти сезон е съсредоточен върху трета книга. Следващият сезон би трябвало да обхване моменти от 4-та и 5та книга.matsi wrote:Направо ме шокира края на епизода. Дали с юмрук или така-все тая. И точно в такива моменти ме е яд ,че не съм чел книгите(опитах се да ги почна и като знам какво стана не ми е интересно. Някой ще ме светне ли реално този сезон коя книга завършва,за да почна направо от следващата. Сигурно това не е правилно ,но...... и аз не знам вече:(
Но сезона е към края си и тъй като до следващия има година време ти препоръчвам да започнеш от първа книга. Книгите си заслужават.

Този сезон е основно по трета книга, но някои от сюжетните линии в него (на Теон примерно) са базирани на материал от последния засега пети том.matsi wrote:Направо ме шокира края на епизода. Дали с юмрук или така-все тая. И точно в такива моменти ме е яд ,че не съм чел книгите(опитах се да ги почна и като знам какво стана не ми е интересно. Някой ще ме светне ли реално този сезон коя книга завършва,за да почна направо от следващата. Сигурно това не е правилно ,но...... и аз не знам вече:(
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Между другото в един блог четох, че
- Spoiler: show
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Станис е гъз. Джон Сноу не е особено кефещ (Игрит е, но само чакам да си вземе всеки момент...). Яра действително на никого не му пука. Денерис пък е някаква прекалено "перфектна" и е някакво прекалено мистично около нея, та не бих я сложил в тази категория. Може би единствено Бриен пасва на този тип персонажи.Claymore47_Fen wrote:Джон Сноу. Денерис. Нищо като нещата случили се на Планината, Роб и Катлин не им се е случило досега. Станис също. Яра, доколкото на който и да е му пука за нея.AlDim wrote:Чисто статистически мисля си, че е редно на ПОНЕ ЕДИН доблестен, храбър, честен, кефещ персонаж да му се размине. ПОНЕ.
Тук просто имаме някаква болна версия на Империята, в която Хан Соло бива обезглавен, принцеса Лея я изнасилват, а Чубака го скопяват и не може да прави малки уукита, докато Имератора дава медал за добре свършена работа на Дарт Вейдър.