I'm just so doomed... (Star Academy - хора стават за резил)
Moderator: Moridin
- armageddon
- Forsaken
За съжаление е така
Елейн е напълно права - що за мания беше всички песни да се учат с голо караоке?! Повтаряш като папагалче квот пее истинския изпълнител и туй-то. Затова извъртяха цели трима вокални педагози :///Да не говоря, че така и не схванаха идеята на транспонирането - дават на ниските гласове някакви високи пискливи неща (или обратното, както беше случая с концерта снощи, Марин и My Way) и после - що нямало резултат:/// В огромната си част цялото начинание беше пълна ламерия - много по-важни бяха интимните връзки между хлапетата, кой с кого и какво бил казал за не знам кого си, кой кво ял и кво не ял... Бе не знам - като идея - биваше, ама като изпълнение - мне 

Напълно съгласна. Подбираха ги що-годе по тембър, но като тоналност - хич.Да не говоря, че така и не схванаха идеята на транспонирането - дават на ниските гласове някакви високи пискливи неща (или обратното, както беше случая с концерта снощи, Марин и My Way) и после - що нямало резултат:///
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
И аз подкрепям - не че съм специалист в тази област, ама някои случаи си бяха очевидни, като например Вяра да пее Марая Кери (Without You в случая). Според мен всичко е заради синтбек-а - в крайна сметка ти не можеш да си позволиш интерпретация, защото музиката е аранжирана за конкретния изпълнител. Пеенето с група на живо, от друга страна, ти позволява да промениш аранжимента, ако е нужна, дори да свалиш тоналността, за да нагодиш песента към изпълнителя. Всъщност това е по-интересно, защото всеки внася нещо свое в изпълнението. За съжаление, не усетих много волности в последния концерт, но то няма и как да е друго, след като три месеца са копирали дословно.
Точно затова мероприятието на Слави Трифонов беше по-успешно, защото там дори и когато пееха кавъри, имаше група на живо, и бяха възможни всякакви варианти. Е, мисля че се видя много ясно какви изпълнители излизат, ако пеят със синтбек ... Надявам се хората да са си взели поука, макар че аз лично се съмнявам
Точно затова мероприятието на Слави Трифонов беше по-успешно, защото там дори и когато пееха кавъри, имаше група на живо, и бяха възможни всякакви варианти. Е, мисля че се видя много ясно какви изпълнители излизат, ако пеят със синтбек ... Надявам се хората да са си взели поука, макар че аз лично се съмнявам
This signature is not yet rated