One Piece - сапунките могат да са добри

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 14, 2014 12:47 pm

Октоподът го има и нататък.
Щеше да е жалко да е само за еднократна употреба.
не бих го нарекла сладур
Аз пък Арлонг искам да го гушкам. :lol:
Това де - готин лошковец е.
аресвам и оня рибок с дългата уста, дето вика "чу".
Нингьо-бишоненът ли - не съм изненадан. 8-)

Шегите с "кравата" не ми бяха чак толкова смешни.

Де да знам...да похваля пак музиката? (Без OP1 и ED1.)
Ето тя без всякакви забележки е епична и епично употребена.

Ясно, че в сериал със 700+ епизода няма как да се постигне високо качество на анимацията
Интересното е, че съм срещал изключения (в Conan). Понякога студиото или телевизията честват юбилей или milestone и дават малко кинти отгоре. Друг повод беше преминаването в HD.
Тогава за известен период от време може да се видят страхотно нарисувани и анимирани серии.

Предполагам и в OP се срещат такива периоди.
Last edited by alshu on Mon Apr 14, 2014 12:52 pm, edited 1 time in total.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Mon Apr 14, 2014 12:49 pm

Господи, струва ми се, че тези неща, които обсъждате, съм ги гледала в някакъв предишен живот.
На това, което съм в момента, откриxа Sanji, Zoro и Luffy и ги светиxа (по малоумен начин, разбира се :lol: ) и тогава Franky им разказа какво му е казал Brook. Това допълване на историите наистина им се получи много добре, xем като изненада за зрителя, xем за героите (тъй като Franky и Robin при срещата с Laboon не бяxа още част от екипажа) B))
I'm not in danger. I AM the danger.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 14, 2014 8:34 pm

Бтв, пълнометражките на ОП трябва да се третират като филъри, дамек няма логична причина да бъдат гледани, освен последния - movie Z, който като качество и бъзици + убийствения дизайн на дрехите и на Аокиджи в банята си заслужава.

Ха не бях видял предишния филм ендинга на Z :D Като деца сума от идиотите :D https://www.youtube.com/watch?v=lcGEyn6R6uY Чопър особено пали гуми :D
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

SatanicSlayer
Merchant

Post by SatanicSlayer » Mon Apr 14, 2014 10:26 pm

Spoiler: show
Xellos wrote:Бтв, пълнометражките на ОП трябва да се третират като филъри, дамек няма логична причина да бъдат гледани, освен последния - movie Z, който като качество и бъзици + убийствения дизайн на дрехите и на Аокиджи в банята си заслужава.

Ха не бях видял предишния филм ендинга на Z :D Като деца сума от идиотите :D https://www.youtube.com/watch?v=lcGEyn6R6uY Чопър особено пали гуми :D
Но пък в един от филмите за пръв път се вижда Gear 2 на Луфи още преди официалното представяне на покрива срещу Бичето.
В спойлер е, тъй като някои са на сериите при Нами :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Apr 15, 2014 10:09 am

Дотътрих се до 50-ти епизод.
Ми какво да кажа. Или ми се привиждат неща, или свикнах или шоуто наистина почна да надобрява. :lol:
Примерно екшъна при морските хора на Арлонг доста ме накефи. Там го имаше това, дето Бъги демонстрира за първи път - шантави и интересни начини за водене на битка със специални умения.
Всеки "подводняк" имаше уникални способности и ги ползваше по някакъв негов си хитър начин.
За разлика примерно капитан Куро, Перлата, Гин и капитан Крийг бяха възможно най-стандартните шонен противници. (Колкото и странно да изглеждаха.)
Друго яко нещо беше самото седалище на бандата. Много обичам леко по-засукана архитектура. Тук дори имаше специален шлюз за нингьотата. :lol: Накрая като сринаха всичко ми беше кеф.
Иначе като история арката за Нами си беше стандартна боза-драма.

World building-а малко по-малко набира сила. Задълбават в митологията, запознават ни с организацията на маринците и шантавите им технологии.

Като казах "маринци", Незуми е ми е най-симпатичната гад, а до тук Смоукър е ултимативният мъжкар. Мацката с меча също е любопитна.

Има и още нещо, но пък ме мързи да правя истинско разследване дали е истина или ми се привиждат неща.
Керъктър дизайнът също сякаш надобря. Зоро май го рисуват с по-релефна мускулатура.
Виждам и малки разлики между настоящия изглед и флешбековете към предишни серии, макар че при променливото качество на арта в шоуто, това може да не значи нищо.
Установих какво ме дразни при Нами. Не е невъзможната физика, а прическата.
Когато нахлупи шапката на Луфи стана направо красавица :lol: :lol: :lol:
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 15, 2014 10:21 am

alshu wrote:Дотътрих се до 50-ти епизод.
Ми какво да кажа. Или ми се привиждат неща, или свикнах или шоуто наистина почна да надобрява. :lol:
Влиза под кожата много лошо, нали? :lol:

Иначе да, ОП таман почва да набира скорост и разните гениалности в него - да излизат на показ. Битките и нататък са с разнообразни и мега идейни и кретенски умения. Като изключим стандартната шонен формула за тях (първо бият нашия, после на него му идва пауъра и той бие тях, гарнирано с много диалози), носят удоволствие, най-малкото щото бойната система позволява всякакви свободи, а дяволските умения, бидейки част от world building-a са докоснати от гения всичките. Скоро, например, би трябвало да се появи един пич, на който му гърмят сополите, щото такъв плод е ял. :lol: :lol: :lol:

Супер ценно е това, че са ни спестени досадните тренировки и нашите пичове левел-ъпват и ни изненадват с нови техники във всяка битка. И понеже това е ОП, а не Блийч или Наруто, всъщност голяма част от персонажите се забавляват яко с тея битки, т.е. мелодрамите са сведени до минимум и обикновено се случват със страничните персонажи.

Мацката с меча (Ташиги) е пич и там изпълненията със Зоро са мега яки. :lol:

На мен пък Нами си ми харесва с късата коса - след тайм скипа й пораснаха и косата, и циците и сега всъщност ми харесва по-малко.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Apr 15, 2014 11:49 am

Влиза под кожата много лошо, нали?
Засега не самото заглавие, а целият труд който е хвърлен извън фокуса. Повечето интересни неща сякаш се случват или са се случили на заден план.

Ма откровено казано, дори да не стане гениално нататък, мога да го следя само заради сеютата, музиката (вече съм и откровен фен) и тъпашкия хумор.
На мен пък Нами си ми харесва с късата коса
Нами не би ме кефила и с по-дълга коса.
Става дума за формата на темето.
Вярно е, че Мако от KLK има някаква подобна глава, но сякаш компенсира с формата на очите.
й пораснаха и косата, и циците
Циците и и сега си сменят размера. При това без предупреждение :lol:.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 15, 2014 12:08 pm

алшу, заради теб сега си пуснах Логтаун арката и таман изгледах епизодът, в който Зоро се сдоби със Сандай Китетсу и Юбашири.

Ама кви са зелки всичките все още! Псулютни дечурлига, сладури от първия до последния. Обичам ранния Зоро. Говори и се смее повече от късния.

Зоро сякаш най-много се промени от целия екипаж. Стана много силен и някак по-... дзен и неемоционален. Освен ако Санджи и Нами не са наоколо да му лазят по нервите. Липсва ми как се смееше с пълно гърло и комуникираше с екипажа. Сега основно спи или се бие със Санджи. :cry: Но пък това му поведение е доста консистентно с това, което се случи в Трилър Барк.

Обаче Роджър е ТОЛКОВА як! Като гледах ретроспекцията с екзекуцията му, и знаейки това, което знам сега за него, ми се насълзиха очите от епиката... :cry:

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 15, 2014 9:57 pm

АААААА ДРАГЪН!!!!!!!!!

Тоя урод кога щес е появи пак, неговата верица? 3та сила в света, а още го няма след 650 епизода.

Иначе мисля, че тея дето са плеснали филър арка между Логтаун и влизането в Гранд лайн трябва да се осъдят за престъпления срещу човечеството и да бъдат разстреляни като псета.

алшу - влизането в Гранд лайн е във втората половина на 60ти епизод (първата половина е краят на филъра). Ако си решил да пропуснеш филъра там (което е единственото умно решение в случая), недей да изпускаш тоя момент, щото колкото и да са го осрали, пак е мега як!

Oui. Je suis garbage.

SatanicSlayer
Merchant

Post by SatanicSlayer » Tue Apr 15, 2014 10:11 pm

Филъра си е забавен с доста готин момент, когато Лъфи рейджва и унищожава марините. Друг готин момент е представянето на Редлайн и забавните моменти с Апис, когато тръгва да готви :D

(Май Апис се казваше момиченцето...)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 15, 2014 10:15 pm

Филърът убива всичката инерция от бягането от Логтаун след изпълненията на Драгън. Действа като шут в топките просто. Ненам с кой акъл са решили да разцепят точно тоя момент.

Иначе сега сме в стомаха на Лабуун и екипажът блесна с познания по химия - дървото ще се разтвори в стомашната киселина, ама желязото - няма. Смех, смех... :lol: :lol: :lol:

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 16, 2014 7:00 am

OMG, анимираните джолироджъри на нашите!!!!!!!!!!!!
Spoiler: show
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Apr 16, 2014 9:54 am

което е единственото умно решение в случая
Аз пък специализирам в тъпите решения и си гледам всичко, като пич.

В момента съм на 57-ми и това с Апис си е задръстено отвсякъде.
(9 аниме серии на вечер...всъщност 10 с Tonari no Seki-kun, което е шорт...някакви рекорди правя...)
Знам че е филър, а и съм го срещал този момент, как в AO епизоди се включва нещо и от истинската история.
Last edited by alshu on Wed Apr 16, 2014 11:18 am, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 16, 2014 10:02 am

Аз пък минах Whiskey Peak и съм вече на Little Garden. Забавявам се все така с това аниме - мисля, че го гледам за 3ти или 4ти път! :lol:
Определено е по-добре без филърите.

Oui. Je suis garbage.

Gribo
Adept

Post by Gribo » Wed Apr 16, 2014 10:50 am

И мен ме заразихте, само че аз си чета мангата преди заспиване, че ми е на библиотечката :) Whiskey Peak е много яко :)