Мииии значи съм единствен, който го харесва.Анимацията на екшъна в ОП не се харесва на никого, споко.
One Piece - сапунките могат да са добри
- SatanicSlayer
- Merchant
Харесва ти АНИМАЦИЯТА на екшъна???
Какво точно ти харесва в нея? В смисъл, битките в ОП успяват да са яки въпреки евтината си нискокачествена анимация, но анимацията определено е зле. За едно и също ли говорим тук?
Бтв, 100 страници, йей!!!
Чудя се дали да не пенсионирам темата и да й отворя втора част...

Какво точно ти харесва в нея? В смисъл, битките в ОП успяват да са яки въпреки евтината си нискокачествена анимация, но анимацията определено е зле. За едно и също ли говорим тук?
Бтв, 100 страници, йей!!!
Чудя се дали да не пенсионирам темата и да й отворя втора част...
ня остави я темата да си се пълни по шоненски 
ей заради такива моменти си заслужава вниманието
https://www.youtube.com/watch?v=jumLZ9QwUTg

ей заради такива моменти си заслужава вниманието

https://www.youtube.com/watch?v=jumLZ9QwUTg
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Това дори до някаква степен е забавно, и то само понеже актьорите, които ги озвучават, са невероятно добриAmelia wrote:Трилър Барк и на мен ми беше скучно да го гледам в началото, когато Нами и Усоп търчаха и пищяха от ужас по терена

При CP9 разтегленето действие ми беше по-скоро като бонус, villain-ите бяха толкова добри, че на драго сърце бих ги гледала още +20 епизода

I'm not in danger. I AM the danger.
Мързи ме да проверявам, ама някои от Тонтата звучат като Чопър 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- SatanicSlayer
- Merchant
За мен битките са анимирани добре. За теб може и да са зле, но за мен отговарят точно на това, което очаквам от тях.Amelia wrote:Харесва ти АНИМАЦИЯТА на екшъна???![]()
Обясни ми в тази битка, какво точно му е зле:
https://www.youtube.com/watch?v=P5Zp9HdnZgA
Или пък на тази битка:
https://www.youtube.com/watch?v=aB1OVJVoqJA
Че е евтина евтина е, или беше поне, ама чак да е равнозначно на нискокачествена, и мене ме радват доволно битките, когато не ги разтягат прекалено.
E OMG, не ги ли виждаш как почти НЯМА анимация в тях???? Имаме няколко кадъра на лууп и всичко е толкова бавно и статично.SatanicSlayer wrote:За мен битките са анимирани добре. За теб може и да са зле, но за мен отговарят точно на това, което очаквам от тях.Amelia wrote:Харесва ти АНИМАЦИЯТА на екшъна???![]()
Обясни ми в тази битка, какво точно му е зле:
https://www.youtube.com/watch?v=P5Zp9HdnZgA
Или пък на тази битка:
https://www.youtube.com/watch?v=aB1OVJVoqJA
Ясно ми е, че няма как анимацията да е добра при тази продължителност на сериала и това, че излиза всяка седмица, но пак - анимацията в ОП е ПОСЛЕДНОТО нещо, заради което гледам това аниме, нали.
- SatanicSlayer
- Merchant
Анимация е как са направени движенията в дадена сцена. В ОП имаме статични бекграунди с един раздвижен сел в тях и половината сцени са 2-3 движения, които се повтарят на лууп, за да създадат усещане за раздвижен екшън + евтини визуални ефекти (сцената е дадена под определен ъгъл, вдига се дим и т.н.). Иначе нямам оплаквания към развитието на битките в ОП, отвъд напразното дърдорене в тях и останалите начини, по които типично ги протакат в шонен соупа.
Ето ти например една добре анимирана (според мен) сцена:
https://www.youtube.com/watch?v=1vEeQ-vGrgY
Ясно, че в сериал със 700+ епизода няма как да се постигне високо качество на анимацията, но това не значи, че нискокачествената анимация в шонен соуповете трябва да ни харесва.
И последно, понеже разглеждам арт (стила на рисуване) и анимация (анимиране на движенията) като две съвсем различни неща, искам да кажа, че артът в ОП ме кефи безмерно и е едно от нещата, заради което следя това заглавие. Въпреки че в анимето често го скапват.
Ето ти например една добре анимирана (според мен) сцена:
https://www.youtube.com/watch?v=1vEeQ-vGrgY
Ясно, че в сериал със 700+ епизода няма как да се постигне високо качество на анимацията, но това не значи, че нискокачествената анимация в шонен соуповете трябва да ни харесва.
И последно, понеже разглеждам арт (стила на рисуване) и анимация (анимиране на движенията) като две съвсем различни неща, искам да кажа, че артът в ОП ме кефи безмерно и е едно от нещата, заради което следя това заглавие. Въпреки че в анимето често го скапват.
Доколкото са ми казвали, анимето в момента е 1 чап = 1 епизод. Ако има нещо вярно, мога да си представя колко е монументално тъпо и защо n на брой хора са спрели с анимето и са преминали само на манга. Да не говорим, че при всички себеподобни на One Piece неимоверно се стига до повратния момент, в който директорският щаб от Пиеро решават, че - о, да - необратимо трябва да доразвалим качеството на анимацията и да си наемем евтина китайска работна ръка, за да рисува шоуто. Мангата на One Piece поне има материал за анимиране де, не примерно като в Bleach, където докато си извадят мечовете и вече свършваше чаптъраAmelia wrote:Джейд, аз напоследък почнах да превъртам и вътре в епизодите като почнат да ми се лигавят с нещо. Така успявам да си гледам анимето без да го намразя твърде. CP9 наистина са адски яки лошковци и така ме е яд, че прецакаха екшъна с тях...![]()
Докъде си стигнала с Трилър Барк между другото?

На Thriller Bark-a последно заговориха за онзи сладък кит с белезите, който видяха на влизането си в Grand Line

I'm not in danger. I AM the danger.
Артът в последните два арка е ОК - човечетата поне изглеждат добре, щото е имало моменти, в които са толкова ъгловати и грозни, че се чудя с къв крайник точно са рисувани. И аз съм много доволна от тоя факт, щото Трафалгар Лоу е ТВЪРДЕ секси, за да ни го скапват с грозен рисунък.
Начи на Лабуун и Брук историята.... Не помня това в коя част на арка беше. Но накрая на арка Брук разказва историята на екипажа си и аз се сцепвам от рев всеки път. Мега въздействащ момент. Сакето на Бинкс е твърде яка песен...
Нашите сбиха ли се с Мория и Оз вече или още се мотат като мухи без глави из острова? Абе помъчи го още малко, обещавам ти че финалът е пълна изкъртвация. Ей сега пак ми се догледа...

Начи на Лабуун и Брук историята.... Не помня това в коя част на арка беше. Но накрая на арка Брук разказва историята на екипажа си и аз се сцепвам от рев всеки път. Мега въздействащ момент. Сакето на Бинкс е твърде яка песен...

Нашите сбиха ли се с Мория и Оз вече или още се мотат като мухи без глави из острова? Абе помъчи го още малко, обещавам ти че финалът е пълна изкъртвация. Ей сега пак ми се догледа...
Аз напредвам бавно (по-бавно и от предвиденото, защото срещам разни пречки).
В момента съм на Нами арката и морските злодеи са абсолютни сладури.
Особено октопода и рибата трион дето им е шеф.
Анимацията и музиката във второто ED къртят.
Гледам го всеки път, а обикновено ги скипвам тези работи.
В момента съм на Нами арката и морските злодеи са абсолютни сладури.
Особено октопода и рибата трион дето им е шеф.
Анимацията и музиката във второто ED къртят.
Гледам го всеки път, а обикновено ги скипвам тези работи.
Last edited by alshu on Mon Apr 14, 2014 12:38 pm, edited 1 time in total.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Октоподът го има и нататък. Арлонг иначе не бих го нарекла сладур, ама е готин лошковец, с доста кефещ дизайн и умения предвид това, че е още сред слабаците в началото. Аз си харесвам и оня рибок с дългата уста, дето вика "чу". А появи ли се Момо морската крава? 
Между другото, с русалчовците ни развиват междурасови конфликти с нелоша трактовка на расизъм, робство и т.н.. Конфликтът между човеците и мермените се очертава като сравнително значителен по-нататък.

Между другото, с русалчовците ни развиват междурасови конфликти с нелоша трактовка на расизъм, робство и т.н.. Конфликтът между човеците и мермените се очертава като сравнително значителен по-нататък.