The Science Topic

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Apr 01, 2014 3:53 am

Едно от любимите ми неща е да се заровя в интернет и да чета за чудесата на живата природа (т.е. поредната изродщина, пръкната на еволюционен принцип), които после разказвам на Сашко точно преди да заспи и му правя скомина:

http://www.iflscience.com/health-and-me ... who-we-are

Довечера ще му разкажа за акарите, които се чукат върху лицата ни и от време на време умират оставяйки фекалиите си в порите ни. И за токсоплазмозата (подозирам, впрочем, че майка ми има такова).

Отивам да разсъждавам над това аз аз ли съм всъщност при положение, че по-малко от 1/10 от клетките ми са си мои. Следващия път като някой ми заприказва за антибактериални сапуни ще му се смея повече от обикновено.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

bsb
Paragon
Posts: 640
Joined: Sun Dec 06, 2009 7:33 pm

Post by bsb » Tue Apr 01, 2014 8:06 pm

Интервю с Робърт Саполски за токсоплазмозата:
http://www.youtube.com/watch?v=m3x3TMdkGdQ

Единственото, което си спомням, бе анекдотът за хирурзите в болниците, които се занимавали с подготовка на органи за даряване: когато им докарвали по някой утрепал се мотоциклетист, те изисквали да му се направи тест за токсоплазмоза.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Tue Apr 01, 2014 10:40 pm

Всичко тръгна, след като споделих тази статия на Иван Бедров на стената си, посветена на хомофобската вълна напоследък: Кога западняците станаха гейове?

Това доведе до доста странен спор под линка, което доведе до ей тая простотия в една затворена група:
Spoiler: show
Irena Ivanova[/b] А кой измисли делението на хората на толерантни и нетолерантни към явление, което бележи живота на толкова момчета. Толерирането на това явление го репродуцира. Не съм съгласна момчетата да стават момичета, а момичетата - момчета, ако ще да бъда обявена за най-тесногръдият идиот на света. Мхм!

Stela Popova-Akgün Трябва да имаш деца, за да мислиш по този начин. Или най-малко да бъдеш истинска жена. Децата се поддават нмного лесно на влияния. Те си мислят,''яааа, значи и така е разрешено- щом могат на улицата да се разголват, целуват и т.н., значи и на мен ми е разрешено. '' После става много късно. Много мъже се раждат със сбъркана ориентация. Но знае ли някой колко се превръщат в хомосексуалисти в много по-късен етап под нечие влияние? Толкова са деликатни тези неща, особено когато става дума за неоформени личности, че цялото това улично гей-демонстриране за мен си е престъпление. Защото, ако мъж посегне на малолетен, го осъждат за педофилия. С какво всъщност е по-малко престъпно умственото въздействие от физическото?

Вероника Михайлова Пиша се толерантна, но всъщност не съм.

Irena Ivanova Няма как да сме толерантни към хора, които съзнателно осакатяват психиката на децата ни, превръщайки ги в чудовища, в "третият пол". Аз поне - никога!

Irena Ivanova Питам се докъде ще стигнат - до инцеста, до секса с деца, докъде? Имам усещането, че в един момент и за убийствата, и за канибализма ще се намери приемлив претекст....

Stela Popova-Akgün Да, И после ще кажет, че не е вярно, че тва е клевета, че Путин си го измислил.

Тук намесват и станалото на стената ми:
Spoiler: show
Vesela Angelova В момента наистина нямам никакво време да ровя из изследвания и да ги прилагам като доказателство, но така или иначе е факт, че сексуалността не се предава по въздушно-капков път, вследствие на което няма как някой да се зарази от хомосек...Вижте още
2 часа · Харесвам · 1

Божан Божков предава се , предава, с кемтрелсове :P
2 часа · Променено · Харесвам

Lidie Olesen Стела, приемам детето каквото е. Само да е живо и здраво. Глупостта на родителите води до стотици хиляди самоубийства годишно, затвор за убийци на ра3лични деца
1 ч · Харесвам · 1

Stela Popova-Akgün Боже, колко съм глупава! Да не прозра, че всички стотици хиляди самоубийства са по причина, че на порасналите момченца мама не дала да носят роклички и да играят с кукли.
40 мин. · Харесвам

Lidie Olesen Самоубийствата на млади хора са достатъчна причина да се приложи буквата на закона с най-сериозна тежест спрямо безотговорните престъпни и нетолерантни като теб. Според мен, затвор за насаждане на омраза е добро начало
И влизаме в окото на бурята, където на щурвала е д-р Иванова, която вероятно лекува хомосексуализъм с доксициклин, както става ясно по-нататък:
Spoiler: show
Irena Ivanova Колко мъка има по тоя свят, Божеееее! Колко мъка! Болните от сексуални девиации да дискриминират нормалните, обявявайки ги за хомофоби! Това е неучвано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Irena Ivanova Stela Popova-Akgün, много те моля да си мълчиш, когато говори "третият пол".Те са кресливи и трудно приемат, че са вън от нормата. Според СЗО (Световната здравна организация) обаче, все още са, така че...:)))))

Vesela Angelova Гледам, че по някаква причина ви е забавно, в което, разбира се, няма нищо лошо, но ми убягнаха два момента:

1. Кой точно е болен от сексуална девиация?
а) каква?
2. Кой кого и как точно дискриминира?

Щото аз лично оставам с впечатлението, че на стената ми в момента тече грозна кавга, която дори не съм я затрила, като всичките участници в нея са хетеросексуални, но дори и да не бяха, хомосексуализмът отдавна не е в списъка на Международната класификация на болестите.

А докато е бил смятан за болест, може би ще ви е интересно да прочетете, че "излекуван" човек от нея няма. Има излекувани шизофреници да речем, лекуват се психози, фобии и разнообразни психични разстройства. Излекуван хомосексуален няма. По същата причина, по която няма излекуван хетеросексуален. И няма как хетеросексуален човек да обърне резбата, щото видял двама "обратни" да се натискат.

Причината днес хомосексуалните да ви изглеждат толкова много не е заразяване с "гей" по въздушно-капков път. Отговорът е много по-прост - хомосексуалните всъщност са си били и все още са една много малка част от обществото, но на много места просто вече не се крият.

Може би си заслужава за отбелязване фактът, че процентът на хомосексуалните в обществото е по-висок в либерални страни и практически не съществува в страните, обект на диктатура - религиозна, политическа или и двете. Може би причината е, че в Куба примерно хомосексуалните ги грози затвор, а в Саудитска Арабия - смъртна присъда. В Русия май в момента ги грози нещо по средата...

С другите хора в разговора тук не се познавам, но наистина ми е тъжно от острия тон на Стела, с която винаги съм водила чудесни разговори - за музика, за политика, за животни.

Пожелавам ви лека вечер.

Irena Ivanova Весела, да обяснявате на лекар какво има в основен документ, с който работи, а именно МКБ 10 Ревизия, е много самоуверен ход. Действително :))) Ако не сте чувала за рубриката F64, a именно разстройства в половия идентитет, си е Ваш проблем. Когато пиша нещо, винаги е защото съм сигурна на 100 % в онова, което пиша. Между другото разстройствата от тази категория се третират от психиатри И да се допълня - освен това именно сексуалните девиации присъстват в МКБ 10КМ като F65.9. Хубаво е, като се позовавате на източници, те да са компетентни :)))))))))))))

Irena Ivanova Малко се чете в тая държава, малко!!!!! http://ncphp.government.bg/files/nczi/M ... _part1.pdf

Vesela Angelova Обожавам момента, в който от няколко изписани абзаца за коментар се вземат пунктуационните знаци. И така.

Десетата ревизия премахва ли хомосексуалността като психично заболяване?
Кои точно състояния са описани в F64, сиреч *разстройствата на половия идентитет*? Хомосексуалността има ли я там?

Питам ей така, щото в момента документът ми е отворен, нали. Просто ми е любопитен отговорът.

Irena Ivanova Четете, Весела, ограмотявайте се! Не очаквайте някой да Ви даде готово знание! Преодолейте сама невежеството си!!! Пред преподавателите си по психиатрия съм отговаряла на въпроси. Към Вас направих достатъчен жест да Ви посоча източник!!! Между другото - струва си да се коментира нещо, ако то съдържа рационален елемент. Така че коментарът ми е ориентиран към основния аргумент на изложението Ви, върху който е разположена цялостната постройка

Vesela Angelova А, минахме на водопади от удивителни и снизходително-менторски тон.

За мен е изненада, че третираш хомосексуалността като обект на F64 - Разстройства на половия идентитет, по две причини:

1. Хомосексуалността не е разстройство на половия идентитет
2. Има си цял отдел F66, посветен на Психологични и поведенчески разстройства, свързани със сексуалното развитие и насоченост.

А, докато пиша, се оказало, че хомосексуалността вече не била обект на F64, a на F65. И за по-удобно, оная част, наречена Разстройство на сексуалното влечение, неуточнено. Ако последваш още малко собствения си съвет, току-виж стигнеш и до F66, но пък там има шанс да се натъкнеш на изписаната с удебелен шрифт забележка:

Сама по себе си сексуалната насоченост не следва да се разглежда като разстройство.

А на какво е посветена цялата част F65 с всевъзможните фетишизми и разнообразни парафилии няма смисъл да цитирам, щото разбирам, че момента е отворена и на твоя компютър. Но логиката, която от F65.8 (нецензурни телефонни обаждания, сексуалния действия с животни, аноксия за усилване на сексуалната възбуда, фротюризъм, некрофилия) извежда заключението, че F65.9 (Разстройство на сексуалното влечение, неуточнено) е именно и точно хомосексуалност и то при написаната специално с удебелен шрифт цитирана вече забележка на следващата страница, ми се губи, удавена в концентрацията удивителни на единица текст.

Irena Ivanova Весела, направихте ми вечерта. :)))) Анализ на материя, която не разбирате, е как да кажа.... Ще се намери текст в МКБ, който да послужи за илюстрация. Ако бяхте си направила труда да отворите линка към книгата, да намерите F65.9 и да прочетете, вместо да се давите в опити за красноречие, щяхте да установите, че срещу този текст стои записано - F65.9 Разстройство на сексуалното влечение, неуточнено и като пояснение към рубриката - Сексуална девиация БДУ. БДУ означава без други уточнения, т.е. тълкува се разширително. Текстът скромно се мъдри в края на стр. 427 на първа част на МКБ - 10. Това е ситуацията, съжалявам. Ревизирайте си познанията и цялостната постройка. Днес съм бяла и добра с 10 удивителни накрая, две точки и три запетаи, което не прави Вас по- знаеща и разбираща, нито пък мен - по-малко. А пропо - как библиотекарка като Вас се чувства компетентна да води спор, касаещ толкова специализирана материя?!

Silvia Kuleva Вижте, мен по принцип не ме дразнят толкова хомосексуалистите, колкото все по-натрапващата се демонстрация на явлението и вечните оплаквания за дискриминация. Четох горе, че всъщност хомосексуалистите били една малка част от хората. Защо тогава трябва да се натрапва толкова техния модел и непременно да бъдат защитавани от знайни и незнайни организации нееяснозащо. Прословутата дискриминация... ами аз твърдя, че в БЪлгария например са много по-дискриминирани по-възрастните хора (възрастта не е порок до момента докато те изхвърлят отнякъде защото си одъртял), или да кажем, хората с доста наднормено тегло (подлагани на всякакви унижения и присмех). Защо никоя правозащитна организация не пое инициатива да защити тия групи, ей така, без някой да я сезира? Хомосексуалният няма нужда да бъде защитаван, ако той не демонстрира своята сексуална ориентация извън собственото си легло. Почти съм убедена, че ако само не я крие и не прибягва до демонстрацията й къде бъде и къде не, никой няма да го изхвърли зад борда, достатъчно публични личности мога да дам за пример, които не натрапват любовните си връзки и само шепа тролове ги обиждат и плюят. И обратно - има такива, дето не спират да демонстрират какви са и що са и съответно отнасят килограми присмех. Сигурно това съждение ще бъде сметнато за дискриминация, но нека се разберем - еднакво грозно ми изглеждат любовните целувки и прегръдки между мъже в чорапогащи и пера, както и секс между обикнована двойка мъж-жена на пейката в парка посред пладне. Не съм убедена, че на сексът мястото му е в публичното пространство, колкото и да ни я натрапват тая пуста сексуална революция. Докарахме я дотам, че неестественото да бъде представяно за нещо съвършено естествено, и обратно - естественото да е нещо от което да се срамуваш. Прекаленият светец и богу не е драг.

Irena Ivanova Силве, сигурна съм, че не е далеч моментът, в който хетеросексуалните ще бъдат третирани диксриминативно. Не е далеч!

Vesela Angelova Очаквах, че няма да прочетеш документа, към който сама ме препращаш, поради прекомерната му дължина, но се надявах да прочетеш какво съм писала. Уви.

Чувствам се компетентна, защото бидейки библиотекарка, изготвям библиографски справки, които разнообразни хора използват, за да изготвят и защитават дипломни работи, магистърски тези и докторантури. За да изготвя справките се налага да се подготвя по съответна тематика и после да изчета изчета подробно литературата, за да съм сигурна доколко е релевантна и има ли тя място в справката.

Но дори да не беше така, ти съвсем практически доказа, че в тази материя си забележително некомпетентна. Но няма проблем. Книжката кола не кара, както се казва в подобни случаи.

Последен опит да проявя добрина и да ти помогна да спреш да се излагаш, защото вече схванах, че по-дългите текстове ти идват тежки за четене, за осмисляне да не говорим:

F64 разглежда състояния, свързани с разстройства на половия идентитет. Хомосексуалността не е такова разстройство.

F65 Разглежда разстройва на сексуалното влечение. Обяснено е кои и какви. Хомосексуалността не е разстройство на сексуалното влечение.

Хомосексуалността е сексуална насоченост.

Психологичните и поведенчески разстройства, свързани със сексуалното развитие и насоченост, са подробно разгледани в F66. И там, специално заради теб, без майтап, честна дума, за тебе са го написали хората, е записано в забележка с удебелен шрифт:

"Сама по себе си сексуалната насоченост не следва да се разглежда като разстройство".

Vesela Angelova Силве, оплакванията от дискриминация съществуват, защото и дискриминацията съществува. Виж, когато нещата станат прекалени (вж. негъра Орфей, за да се изпълни ролята на чернокожи актьори във филма, че да не излезе дискриминация), тогава са, ами... Прекалени.

Но в случая не говорим за такива неща. Никой не ще от нас да ставаме обратни, иска се просто да сме толерантни към хората с такава ориентация. Аз за себе си проблем не виждам.

Възрастните хора естествено, че са дискриминирани в България. То май всички сме дискриминирани тук, ако става въпрос. Но по тази логика не трябва да се грижим и да няма насилие срещу животните. Винаги като стане някоя гадост като с онова подпалено кученце, се намира някой, дето да викне: а бе то хората оправихме, че вие за кучетата се загрижихте. А ако хората бяха по-толерантни, това нямаше да е факт.

"Сигурно това съждение ще бъде сметнато за дискриминация, но нека се разберем - еднакво грозно ми изглеждат любовните целувки и прегръдки между мъже в чорапогащи и пера, както и секс между обикнована двойка мъж-жена на пейката в парка посред пладне. Не съм убедена, че на сексът мястото му е в публичното пространство, колкото и да ни я натрапват тая пуста сексуална революция. "

Подписвам се с две ръце под това и слагам и печат с палец, за да не каже някой, че съм си фалшифицирала подписа.

Irena Ivanova В многословието, Весела, се губи смисълът. Човек не е нужно да е обстоятелствен. Но по същество. Първо - понеже нямам спомени да съм прала в майка Ви на реката, настоявам да не преминавате границата на учтивостта и да не ми говорите на "ти". Това издава лошо възпитание. Второ, да се анализира материя, в човек няма компетенции, само хвърляйки й един поглед, е самоуверено и доста често хлъзгаво. Не бих си позволила да коментирам Вашето поле на работа, така че много моля да не си мислите, че нещо от написаното от Вас е вярно, въпреки че може да Ви изглежда и така. И в заключение - библиотекарка да обявява лекар за некомпетентен в неговата област е смешно, жалко и нелепо. Моите знания съм доказала, където, както и когато е било необходимо, а за Вашите - има поговорка " Ако с гледане се ставаше хирург, кучето щеше да е най - добрият касапин". :))))))))))

Elena Stoilova Изчетох всичко много внимателно! Включително и лекия политически "наклон" какво мисли Запада и каква е ценностната система на Изтока. Това изобщо не ме интересува! Изказвам се единствено като майка на двама сина. Признавам, че най-много съм се притеснявала от "гей" посегателства над тях. Момчетата ми са красиви, добре сложени и навремето бяха (както много други момчета) редовно "ухажвани" от хомосексуалисти, кръжащи около училищата предимно вечер, след втората смяна. Отрано бях говорила съвсем открито с момчетата за подобни посегателства.Освен родител , съм и 35 год. гимназиален учител. Бедна ви е фантазията на всички вас, дето се позовавате на F65 и т.н., на какви зловещи истории съм била свидетел. Добре, че синовете ми нямаха тайни от мен и от баща си и, слава Богу! Когато една вечер се върна от училище малкия ми син, видимо притеснен и разказа, че от няколко вечери от училище до вкъщи след него и съученика му върви някакъв педераст, ужасих се...Искал само да ги опипва, нямало нищо страшно...дори не мога спокойно да го пресъздам всичко това...На следващата вечер батко му отиде да го чака от училище. Имало е здрави юмруци, та този изчезна. Не всяко момче обаче има по-голям брат, не всяко момче се чувства близък с родителите си. В повечето случаи в такава ситуация момчетата се срамуват да споделят. Точно тогава стават жертва! Имах ученик - 9-ти клас - ходеше като 'зомби ' близо 2 месеца, родители и учители се питахме какво е станало, той категорично твърдеше, че няма нищо...от срам! После стана ясно , че е бил насилен от двама хомосексуалисти! Това момче ме можа да дойде на себе си много дълго време...Нямам толерантност към такива, които ограбват психиката, детството ,а понякога и живота на децата . Ако щете ме смятайте за тъмен балкански субект, консервативна и нетолерантна...Ваша работа!

Irena Ivanova Всъщност, не, Лени, не харесвам това, което си написала. Натиснах Like, само за да демострирам съпричастност! Настръхнаха ми косите, наистина. Хайде, продължавайте да защитавате този кошмар после. Защото рядко момчетата се раждат с хомосексуални наклонности! Хомосексуалистите биват създавани... Просто потръпвам от ужас.

Vesela Angelova Значи, аз на ви говоря с хора, които се държат уважително. Ти се държиш нагло, невъзпитано и дори просташки. "Ви"?! "Ваше величество" не щеш ли?

Колкото до твоите познания, мисля, че лъснаха ясно. Както казах, книжката кола не кара.

Елена, никаква милост към педофилите. Сега тука говоря наизуст, но мисля, че в Швейцария такива се подлагат на химическа кастрация. Абсолютно "за", пък кой каквото ще да каже.

Само че не всички хомосексуални са педофили, както и не всички педофили са хомосексуални. Това да няма Бог знае колко със сексуалната ориентация. За съжаление децата, станали обект на подобни посегателства, често остават с трайни психически травми. Не знам това как повлиява на сексуалната им ориентация обаче.

А иначе, ако един човек е хетеросексуален, той няма причина да се бои от гейовете, още по-малко може да се страхува да не стане такъв. Няма как.

Silvia Kuleva Всъщност насилието, било то гей, било хетеро, или каквото и да е друго е страшно. Аз имам две дъщери, малката още ходи за ръката ми, но голямата... какви страхове бера, когато закъснява вечер, но не да не я похити някоя натоката лесбийка, а да не я награби някой нерез, дето не може да си държи оная работа в панталоните. Страхът е повсеместен, и от насилие, и от дрога, от какво ли не. Затова за мен е плашещо това демонстриране на най-низки страсти, хомосексуалните демонстрации са само едната част от проблема, той е много по-голям и много по-сериозен. Съгласна съм, че малцина се раждат хомо, повечето стават такива в последствие, но и другите неща също са прилепчиви. Когато една мома си ляга с всеки срещнат, в дъното на тая работа откриваш коктейл от родителска свенливост да се обсъждат подобни проблеми и натрапчиво облъчване от медии и информационни потоци на брутална сексуалност. А сега май се готвят да запълват учебниците с всякакви уроци на тема секс. Ми няма пък да се съглася, сори. Има си някаква граница, която не може да се прекрачва. Няма нужда тия неща да изтичат и от чешмата.

Irena Ivanova Весела, доводите ad hominem ще отбягна с усмивка. Нещо по същество да имате да кажете??? Освен да коментирате мен, поведението ми и пр. Похватът "ad hominem" e грешка в логиката, която цели да покаже, че нечии доводи са неточни, поради това, че изхождат от недостоверен източник. Аз доказах, че Вие сте недостоверен източник, поради липсата Ви на професионална компетентност в материята, която обсъждате. В това отношение моята професионална квалификация ми позволява да посоча слабостите на дадено твърдение и да защитя коректната теза, дори ако това ще ми струва после разни обидни епитети. Бих Ви посъветвала да си поддържате компетентността в библиотечно - информационните науки и да не се правите на експерт в области, от които нищо не разбирате :)) Между другото, в случай че сте гей, извинете, ако пък сме Ви обидили :)))

Vesela Angelova Добре, можеше просто да си редактираш текста, вместо да го триеш и прочее, но ти си знаеш. Силно ми напомняш на една моя даскалица в шести клас, която беше уличена в кражба, изпадна в нервна криза и взе да крещи на един съученик: "Няма пък да спориш с мен, аз имам диплома!"

Та така, да не излезе, че коментарът ми виси във въздуха, ето го тук:

Не, каквото имах да кажа по същество, го казах. Ако беше в състояние да четеш, вместо само да пишеш, все щеше да си се натъкнала на него.

Не съм гей, както вече изтъкнах, но и да бях, точно ти трудно би могла да ме обидиш. Хората, на които държа, биха могли да ме нокаутират и с поглед, дори не и с думи. От друга страна тебе мога само да те гледам как бавно потъваш в собствените си препинателни знаци...

Irena Ivanova Обещавам във Ваша чест, Весела, тази нощ да си легна с черния комплект чорапки Толкова силно уязвена се почувствах. Нещо друго, госпожо библиотекар?

Vesela Angelova Силве, всъщност не е истина, че повечето хора стават хомо впоследствие. А сексуалното възпитание е нещо чудесно. Остава въпросът как ще се поднесе в учебниците, разбира се.

Elena Stoilova Изобщо не става дума за педофили! Педофилите не си търсят жертвите в гимназиите, където учениците са над 15 годишни.
Значи един хетеросексуален няма причина да се бои от хомосексуалистите? Само дето може да посегне на живота си от срам и унижение, ако е станал обект на посегателство...Е, какво толкова? Важното е, че няма да се превърне в педераст , ще си умре млад, но хетеро...Да, доста цинично прозвуча! Е, нямам каво повече да добавя!

Vesela Angelova Всеки човек може да посегне на живота си, ако стане обект на сексуално насилие, Елена. Да пази Господ. Не знам защо решихте, че хомосексуален=сексуален насилник. Малко ли жени са обект на сексуално насилие, малко ли са тези, които слагат край на живота си след това? Никаква прошка не трябва да има към сексуалните насилници. Заявявам го съвсем убедено!

Ирена, ама ако щеш си захлупи чорапите на главата. Не знам защо си решила, че трябва да ми дреме. А като опряхме да се обиждаме на библиотекар, допускам, че следващият обект на присмех ще са хората, които са в състояние да си напишат името без правописна грешка.

Silvia Kuleva Лени, май криво ме разбра, просто имах предвид, че вероятността някоя госпожица да бъде изнасилена от нерез, а не лесбийка е по-голяма. И унижението, оскърблението, вероятността да си сложи примката са също толкова големи. При момчетата ясно, девойки няма да ги похитят, но виж момци с гей наклонности може и да ги пратят в деветия кръг на ада на унижението. Насилието, каквото и да е то, посегателството към личността са укорими при всякакви случаи. И милост за насилниците не трябва да има. А не да изскачат някакви организации, които да врещят като изоглавени за правата, дискриминацията и пр.

Irena Ivanova Е, Весела, недейте така! Уж аз бях простакът, а Вие се напънахте да ме затъмните! Недейте така. Дръжте се научно и библиотекарски.

Vesela Angelova Силвия, наистина не разбирам защо тук свеждате хомосексуалистите до насилници. А притесненията, които изказвате с Елена, са напълно реални.

Лично моето верую е, че човек трябва да е свободен да си ляга с когото си иска, стига това да е по свободната воля на всички участници в акта и стига всички да са от човешкия род. Изключвам категорично от уравнението инцеста, все едно колко им е свободна волята на участниците. Е това не мога да го преглътна, все едно какви доводи ще ми се дадат.

Също така в личното ми верую се включва и алинеята, че никой няма правото да натрапва на никого вяра или поведение, което не му е присъщо. Тоест не желая някой мормон да ми чука на вратата и да ми крещи "покай се!', не желая и някой да прави секс в парка посред бял ден и после да тръби, че това е а) нормално и б) арестуването му е нарушаване на човешките му права. Примерно.

Но че някой бил хомосексуален не би следвало да ми пречи, както не би следвало да ми пречи, че друг бил хетеросексуален. Виж, ако някой почне да нарушава обществения ред, да ми дъни чалга в три през нощта и да стреля по котки с въздушна пушка за кеф, все ми е едно каква му е сексуалната ориентация, нали.

Ох, без малко да забравя. Момент да напиша и нещо не толкова многословно на Ирена, че да има какво да чете:

??? Ви !!!!!!!!!!!!! ??????? Вие !!!!!! ...

Irena Ivanova Ех, Весела, ако бях простак, щях да Ви напиша примерно "Що не си ... ма..ата", ама ето на, понеже не съм простак, няма да го напиша. А Вие сега дори се и цупите. Я да попитам тогава каква е дозата на Доксициклин при деца и колко милиграма кетотела метаболизира черният дроб за денонощие. Но без справки в уикипедия, защото веднага ще Ви заловим. Понеже сте с висока медицинска компетентност, задавам Ви въпроси като за първокурсник, на този етап. Кратка проверка по конспекта. Вие сте на ход :)))

Vesela Angelova Ама ти го написа, спокойно. Многоточието не успя да прикрие особено добре простотията ти. Да кажем, че с дозата на прилагане на доксициклин при деца съм наясно толкова, колкото ти си наясно с това дали хомосексуалността е болестно състояние.

Съжалявам, сложно ли се изразих? Нищо, ти пък не си го слагай на сърце. Пийни чайче и докато чакаш да ти мине, заповядай картинка за оцветяване. Специално заради теб си направих труда да я потърся:

http://media.snimka.bg/1176/008606719.jpg

Irena Ivanova Е, като си наясно - напиши, не ни дръж в напрежение. Знаеш или не? Няма средно положение.

Irena Ivanova И за кетотелата - да видим. Не ме разочаровай, Весела! Тъкмо реших, че си открила най - краткия път човек да стане компетентен лекар, по- точно четенето на библиографски справки.

Irena Ivanova Не знаеш, нали? Елементарни неща не знаеш. Не знаеш кой прешлен колко процесуса има, каква е ролята на цитохромоксидазите в металболизма на медикаментите, кой е антибиотикът на първи избор при лечение на скарлатина, каква е концентрацията на FT4 в серума, и десетки хиляди факта, които касаят човешкия вид в медицински аспект, още не знаеш. Но имаш самочувствие да апострофираш, да лепиш етикети и да раздаваш присъди. Ти си дълбоко объркан в същината си човек, който няма идея за предназначението си, има дълбоки комплекси от реализацията си, човек, който се "храни" от това да уязвява другите. Истината е, че на мен ми е жал за теб. С това приключвам участието си в тема, която считам за изчерпана в този й вид.
Некво ми е готино. :lol:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Apr 01, 2014 11:03 pm

Леле, леле...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Tue Apr 01, 2014 11:39 pm

Такива докторици като тази ме карат да си мисля колко са зле стандартите. А тази защо ще лекува деца с Доксициклин, който е хепатотоксичен и далеч от първи избор при децата, не мога да го схвана. Но пък като четох, много други причинно-следствени и лигически връзки ми убягнаха в постовете на Ирена докторицата.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Apr 02, 2014 12:56 am

Тя се оказа психиатър и си призна, че при нея пациенти не ходят по собствена воля. :lol:

Абе скодоумие. Ако сред медицинските ни лица се срещат такива, представете си къв дълбок космос ще е рандъм БГ-мамата по тея теми.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Apr 02, 2014 1:24 am

Аааааа!
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Apr 02, 2014 8:55 am

Аз, честно казано, въобще не мога да схвана кво общо имаше доксициклинът в цялата история. Мое нещо да се опитва да лекува хомосексуализъм с него ли, ненам, ненам...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Apr 02, 2014 9:03 am

Хахаха, като гледам, изтрила си е поста, дето си признава, че не ходят при нея по собствена воля. Горкото.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Apr 02, 2014 9:11 am

Изтри си почти всичките постове - само един май е пропуснала.
Абе смех. И тая, и Стела са некви тъпоумни тетки, представителки на едно отмиращо поколение. Сигурно е гадно да живееш в техния свят - изглежда като някво страховито място, в което облечени в женски дрехи гейове причакват синовете им пред училище и ги изнасилват и ги правят от третия пол... Баси, колко по-добре ми е в моя свят - аз имам да се боя само от неграмотни зле образовани игнорамуси, неспособни на критическа мисъл и тълпата лешояди, която се храни от тях. Ма и мен бая ме е страх.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Apr 02, 2014 8:31 pm

Хахаха, онея ме баннаха от групата. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6471
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Wed Apr 02, 2014 9:01 pm

Искам линк към това, ако е възможно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Apr 02, 2014 9:09 pm

Групата е затворена и Марфа ме беше добавила към нея по грешка. Сега и аз не мога да я чета вече. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Apr 02, 2014 9:31 pm

Боже мили Господи.

Ами админът изтрил публикацията и направил едната от лудите също администратор. А аз върнах Амелито, ей така, напук. :lol: Събрали се некви луди хомофоби да си скубят косите как гейовете ще дойдат и ще ги карат да правят инцест с животни, докато се тупкат един друг по рамото и си викат "остъй ги теа изгейчени сноби, ние сме си нашенци от село и педерастлъка го лекуваме с ракия и кютек!"

Любопитно ми е какво стана с оная докторица и що сама си затри простотиите. Вероятността внезапно да е прочела документа, към който ме препращаше, е минимална, а предполагам, че е прекалено да се надявам на съдбата синът й да е надникнал иззад рамото й и като е прочел как гейовете ще извършат с останалото човечество купища противоестествени неща, да й е признал "ма майко, то аз, такова, нали..."

Бе майната им. Едно нещо съм научила и то е, че в тоя живот всичко се връща. Сериозно и без майтап. То не, че не е наказание само по себе си да живееш живота си в страх някой гей да не вземе да те изнасили...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Apr 02, 2014 10:44 pm

Докторицата каза, че няма сили вече да се бори с човешката простотия и след поредния призив на Оная Дето Не Ще Да Чете Романи Във Фейсбук да спрем да пишем романи, си изтри мненията и изчезна.
Събрали се некви луди хомофоби да си скубят косите как гейовете ще дойдат и ще ги карат да правят инцест с животни, докато се тупкат един друг по рамото и си викат "остъй ги теа изгейчени сноби, ние сме си нашенци от село и педерастлъка го лекуваме с ракия и кютек!"
Прекрасно описание! :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Google [Bot] and 3 guests