Най-добрият начин за поръчване на англоезична литература?
Ако си купувате легални ebooks и като всеки истински българин искате да минете тънко, горещо препоръчвам да следите тази тема - www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=115233. В нея се пускат промоционални кодове за сайта kobobooks.com и почти винаги има някой активен код, който е за 50% намаление, често има и за повече.

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Аз съм с Киндъл. Конвертирам epub файловете с Calibre (трябва да се инсталира plug-in за махане на DRM) в azw формат и нямам проблем.yotoland wrote:Предполагам не важи за тези с Kindle?
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Може да са ти дръпнали годишна такса? При трансфери има едни такси, ама те са стотинки, някъде 50 ст-1 лев ми се върти максимум; годишната такса обаче може да е към 10на лева, а май имаше и някаква месечна такса.Mitko wrote:А при поръчка от Буукдепозитори забелязвали ли сте дали ви начисляват някакви допълнителни такси от банката? Последната ми поръчка беше за 17 евро(34лв) и при заредени 50лв в картата(Дебитна Виза Електрон на ДСК) след поръчката ми останаха 9лв и стотинки.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
						Емон Таргариен
Повечето банки си теглят таксата всеки месец по 1 лв. Това е в 90% от случаите. Но имаш едни блокирани 5-10лв(зависи от банката), които стоят, ако случайно нямаш пари в картата, те да има от къде да си взимат таксата за обслужване. И ако не си внисал от отдавна баланса ти е бил един вид отрицателен и при вноската са си запълнили тези 5-10 лв или колкото са били.
Съвсем друг е въпроса, че ако отидеш на касата да внесеш 50 лв, касиерката трябва да види, че си на -6(да кажем) и да те уведоми, че не можеш да използваш 50, а 44 лв.
П.С. Все пак интернет банкирането(както някой ти беше предложил по-горе) може би остава най-удачния избор за да сгледиш тези неща, без да се налага да се разкарваш до банката.

Съвсем друг е въпроса, че ако отидеш на касата да внесеш 50 лв, касиерката трябва да види, че си на -6(да кажем) и да те уведоми, че не можеш да използваш 50, а 44 лв.
П.С. Все пак интернет банкирането(както някой ти беше предложил по-горе) може би остава най-удачния избор за да сгледиш тези неща, без да се налага да се разкарваш до банката.
bookdepository пак са си вдигнали цените. Бях копирал на декстопа в един текстови документ с 6-7 заглавия и сега тръгнах да поръчвам едно от тях и ми се видя по-скъпо. Сверих ги с това, което съм копирал преди седмица и всички вече са с 1-3 Евро отгоре. Като и преди не са били намалени. Просто цената е по-висока. Май ще пробвам амазона в скоро време.
П.С. В книжарница "Приятели" преди седмица видях едно издание "Избрани творби на Оскър Уайлд" за 33 лв и ми стана интересно колко ли струва в bookdepository и отговора е 18.31 Евро. Иначе казано -->> с 3-4 лв по-скъпо от тукашната книжарница.

П.С. В книжарница "Приятели" преди седмица видях едно издание "Избрани творби на Оскър Уайлд" за 33 лв и ми стана интересно колко ли струва в bookdepository и отговора е 18.31 Евро. Иначе казано -->> с 3-4 лв по-скъпо от тукашната книжарница.
Мммда, аз съм преминал на Марктеплейс и дори с доставките, ми излиза по 4-6 лева по - евтино, отколкото ако поръчвам от БД. Отсега нататък от БД ще поръчвам само когато в Амазон нямат издания на книги с готин арт на корицата. Case in point: Annihilation.

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
						I can boom shakalaka your medulla oblongata