Deus Ex: The Human Revolution

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Dec 16, 2013 11:45 am

Claymore47_Fen wrote:Иначе от към комедия, частта с Кейв Джонсън беше най - яка май.
Беше единствената с нивото на writing на първия портал.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Dec 16, 2013 12:01 pm

Amelia wrote:
Париж е много як. Засега май ме кефи най-много от трите града, а и сякаш историята взе да се позадвижва повече. Имаше едно ниво, в което трябваше да потапяме някъв кораб, натоварен с вируса на Сивата Чума. Умрях от скука там - ебаси безцелното мотаене из някви хангари. Сашко вика, че това му е от любимите нива, щото било приятно за игра. За гледане обаче не беше толкова приятно.
Е, ОМГ, как кораба ще е скучен беее? Това ми беше едно от най - любимите нива, заедно с VersaLife в Хонк Конг, катакомбитe в Париж и лабораториите под ЮНАТКО (това колко тъпо изглежда на български :lol: ). Иначе си взех директърса, от gamersgate като го видях на 4 евро, гат довърша Ридик и третите Светци го почвам.
The Dragon wrote:
Claymore47_Fen wrote:Иначе от към комедия, частта с Кейв Джонсън беше най - яка май.
Беше единствената с нивото на writing на първия портал.
Май си прав. :neutral:
Last edited by Claymore on Mon Dec 16, 2013 12:21 pm, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Dec 16, 2013 12:14 pm

Скучно й е на кораба, защото само гледа, а не играе. За мен това е едно от най-добрите нива откъм избор и отвореност. :)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Dec 16, 2013 12:21 pm

Помня как като праснеш по една LAM-ка на шевовете как почваше да се клати кораба и ставаше трудно да се ходи. :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 16, 2013 12:29 pm

Корабът е скучен, щото утрепваш некви часове в шляене из безкрайна поредица от хангари в търсене на ЛАМ-ове. Няма развитие на история, персонажи, НЕЩО. Ужасна скука - можехме да минем без това ниво и никой нямаше да усети.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Dec 16, 2013 12:34 pm

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 17, 2013 9:51 am

Bob Page desperately needs a penis augmentation...

JC Denton оживя за мен със следната фраза:
JC Denton: I'm engineered. So what? My brother and I suspected as much while we were growing up.
I love this guy. :cry:

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 28, 2013 10:15 am

Моята фигурка на Адам още я няма. :cry:

Ще откача! ИСКАМ СИ Я!!!!!!!!!!!!

Вижте хората, които си имат фигурка на Адам колко хубаво се забавляват с нея:

http://adamn-it-jensen.tumblr.com/post/ ... k-for-this

http://wheresadamjensen.tumblr.com/image/70610219652

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 28, 2013 1:36 pm

Буахахахаха!
БТВ, Human Revolution ми е доста по - трудна на времето от Деус Екс, ако се опитам да играя чист екшън, въпреки че това може да е щото се тутках докато най - накрая реша дали искам да играя стелт или екшън, защото в случая май не може да се направи хибрид. И директърс кът или не, боса пак беше гаден, архаичен геймплеен елемент набутан от нищото. Нямам нищо против бос битките, но принцпино преди бос винаги ти е телеграфирано "СЛЕДВА БОС БИТКА". Тук не беше, а имах 50 патрона в автомата и никакви гранати, та умрях 10 пъти преди да успея да хвърля всички варели и газови бутилки по него и да използвам каквито муниции имах да го сваля. Странното е, че при все прикритията и ъпгрейдите за оръжия, дори в открита битка е много по - удобно да се ползва приспивателната пушка. Или револвера, де. :mrgreen: Вече го развивам на full-tank с Тайфун и дермална броня, може би някой ден ако преигравам мога да пробвам да играя пацифист рън или гоуст рън, но е малка вероятността, предвид колко съм зле на стелт игри.
И нещо рандъм, при зареждане на ниво и при движение през хъба на Детройт, понякога засича за по секунда. Досега в Хенгша не ми се е случило в хъба. Според моите лаишки представи, може би това е защото играта е с поддръжка на АМД, а аз съм с нВидия... Щото и SR3, което е на АМД при 10 или повече експлозии насичаше понякога :dunno:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 30, 2013 3:11 am

Би трябвало да можеш да играеш смес от стелт и екшън. Аз обаче мисля, че чист стелт е най-яко, щото хенд-ту-хенд комбат сцените на тейк даун са много красиви понякога, а и виждаме Адам по-често, пък това на мен ми е важно. :lol: Това беше едно от нещата, които ужасно ми липсваха в доста по-архаичния геймплей на оригиналния Деус Екс.

За бос битките - мда, няма обявление, че такава предстои. Има ли по принцип в другите игри??? Звучи ми глупаво някак. Аз иначе се кефя на босовете в ДЕХР, щото Адам все пак има някво сюжетно отношение към тях, а не са просто некви по-мощни репички, които просто ти цъфват там. Напоследък ги опознах още повече, щото новелата Deus Ex: Icarus Effect се върти донякъде около тях. В Ютюб има разни клипчета с идеи как да биеш босовете, може да ги прецъкаш ако някой от тях ти се опъне повече. Тоя последния от наемниците може да е доста коварен, особено ако си взел някои решения преди това. В уолктру-то, което гледах пичът уби първите два боса за под 10 секунди всеки, като ги замеряше с мини. Те ти идея как да се справиш с тях. :lol:

Иначе аз така и не си споделих споделянето за оригиналния Деус Екс, който довършихме преди 10-ина дена. Ама оттогава имаме гости в къщи и не ми остана време. Ениуей, яка игрица, но накрая сериозно беше почнала да ми писва. Бяха едни прескачания от остров на остров, които ми се видяха абсолютно излишни и разтеглени - досущ като нивото с кораба. Та писна ми от шляене по коридори и убиване на мутирали твари, разнервничих се, станах саркастична и Сашко ми се обиди. :lol: Финалът откровено не ми хареса - нито един от изборите не ми допадна. Бяха го измислили добре да е обвързан в геймплей, а не да е натискане на копче като в ДЕХР, ама сериозно, опциите бяха съюз с традиционен потомствен мегаломан, с объркан китайски мегаломан или с мегаломан - изкуствен интелект. Исках опция, в която JC им теглява една майна на всичките илюминатски изчадия и производни и се хваща да си живее живота и да се оправя със света както си иска. Не мисля, че му е ин керъктър да се съюзява с който и да е от тея.

Като цяло Боб Пейдж ми беше супер недостоверен. Тоя ли клоун точно е успял да разкаже играта на ЗОМФГ мастития орден, дето от 1000+ години се окопава по всички властови нива на цивилизования свят? Изобщо не получих усещане за всемогъщество и зловредие нито от него, нито от няколкото илюминатски убитака, с които си имахме вземане даване. Оттам цялата история нещо не успя да ми достави. А мен историята, сетинга и персонажите на игрите ме вълнуват много по-дълбоко от геймплея. Имах проблем и с предисторията на JC. Инфото в играта е недостатъчно и объркващо и трябваше да чета някви гайдове и енциклопедии, за да науча повече за произхода на тоя персонаж. Отделно, JC имаше някои яки проблясъци, но си остана просто поредния гейм персонаж за мен. Адам за сметка на това е един от мъжете на живота ми. :D

За тежестта на избора - странно, но при все богатия избор в Деус Екс вселената, не усетих някакви сериозни дълготрайни последствия от нито едно действие. В смисъл, имаме много козметични промени в сетинга и сюжета и в двете игри - примерно, Пол Дентън или Фарида Малик може да си вземат, но те нямат никакво значение за историята и за това как JC или Адам решават основните куестове от играта. Така че разните изявления на Ейдос Монреал екипа, дето натякваше, че ДЕХР е игра, в която всяко решение има значения последствия, ми се виждат като изхвърляне. Вероятно игри като Фейбъл или Мас Ефект се справят по-добре с това.

Ако трябва да сравнявам сетингите на игрите - тоя на ДЕХР ми харесва повече. Там имаме преходния момент, съвсем в началото на огментациите със всичките социални и морални проблеми, които произлизат от това. Трансхуманизма ми е пъти по-интересен от стандартната илюминатска конспирация или себеосъзнали се AIs. В ДЕХР освен това нямахме ясно изразен лошковец (освен босовете, ама те не бяха кой знае колко ключови фигури в повествованието). Накрая наистина ми беше трудно да реша на кого симпатизирам повече и на чия страна бих застанала. Т.е. финала ми се видя по-въздействащ и смислен въпреки малоумния геймплеен елемент с копчето.

Оригиналния Деус Екс обаче има доста сериозното достойнство, че в 2000-а година е показал сетинг, в който разни властови фракции използват тероризма като претекст за раздуване на собствената им власт. Играта е отпреди 11-ти септември, а в нея се виждат кристално ясно разни неща, с които се разправяме понастоящем. Свалям шапка, просто. И чакам с нетърпение да видя дали и ДЕХР ще има подобна предиктивна стойност. 2027-а ей я къде е.

От геймплей не разбирам така че няма да го коментирам. Но богатството на способности и техники е впечатляващо дори в оригиналната игра, където все още нямаме гъзарски неща като Икарус лендинг систем-а.

Като тегля чертата, ДЕХР ми хареса доста повече като персонажи и сетинг. Историята и на двете игри ми харесва, тая на ДЕХР свършва с по-смислени избори. Диалозите с разни НПЦ-та са по-яки в оригиналния Деус Екс, но пък в ДЕХР ме кефи повече как Адам интерактва с тея дето му се обаждат по инфолинка - доста по-реалистично и живо е някак. Музиката е яка и в двете игри. Визията и геймплея няма да ги коментирам, щото не е честно. Та ДЕХР си остава МОЯТ Деус Екс.

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Dec 30, 2013 12:29 pm

Бе стелт като баш стелт трудно може да се смеси с екшън, в смисъл стелт импланти и прочие, но иначе смесвам промъкване и несмъртоносни оръжия ( имам P.E.P.S., електрошок, транквилант) и смъртоносно промъкване, което е доста лесно като си пипмнах обикновения пищак със заглушител и бронебоен механизъм, всеки враг ми е на едно хедшотче. С роботи и картечници се справям с Таифуна, който измаксах набързо заедно със Social Enhancer след като се шматках в квартал Южао и хаквах неща и намерих Праксис кит в една маза и си бях купил един от клиника (имах 10000 кредита от хакване и крадене). И на револвера сложих демидж ъпгрейд и лазерен мерник, ама много са рехави засега мунициите за него. Иначе изхвърлих мизерния автомат и при първа възможност взех преносимата картечница, за по - напечени ситуации.
Относно финала на Деус Екс - ами то в цялата игра се обсъжда връзката между ИИ, имплантите и природата на властта и начините по който се осигурява тя, финала е доста по - мащабен май от този на HR и на мен ми харесват трите идеи поради различни причини, макар че този който избрах първи и ми харесва най - много е сливането с Хелиос, с идеалистичната надежда че JC Denton ще е добър управник. Жалко че в Invisible War за да има някакъв сюжет осират този край най - много.

И мисля че екипа са говорили по - скоро за геймплей решения и избори, защото наистина в двете игри няма някакви истински последствия.
П.П. Относно босовете, имах предвид че архитектурата на нивото, кътсцените когато наближаваш и като цяло цялата атмосфера често ти "казват" че предстои бос битка. Тук беше леко гадно, просто.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 24, 2014 8:54 am

Image

I can watch this all day long...

Клейморе, кво стана? Изигра ли играта?

Моят Адам дойде преди две седмици нейде. Прекрасен е! В някъв миг, като изчистя в къщи и избърша праха, ще му направя фотосесия.

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 24, 2014 10:56 am

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 24, 2014 11:13 am

Хахахаххахахахаххахахаха!!! Ще ги издиря тея!

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 24, 2014 11:17 am

Сигурно се продават нейде да :p
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram