Идеята както казах е да се оформят гледни точки, което става посредством диалог на някаква тема. Диалог не може да се получи без първоначално споделяне на информация. Предпочиташ ли следната ситуация:
Devoted of Slaanesh намира новина за 8-годишно момиченце от Йемен, умряло от кръвоизлив защото родителите му са го оженили на тая възраст и 40-годишният чичко, който го е взел, е решил да консумира брака си с него. Въпросната новина явно поражда някакви емоционални отгласи в Devoted of Slaanesh. И те са достатъчно силни, за да му се прииска да сподели отношението си по тази тема някъде. Само че изведнъж Devoted of Slaanesh се замисля за дълбоката отговорност на словото, пуснато в някакъв форум, и започва да се съмнява в нуждата от споделяне на отношението си по темата, защото това няма да върне към живот 8-годишното момиченце, няма да спаси останалите 8-годишни момиченца в Йемен от тази съдба и на всичкото отгоре ще възмути потребители, които не искат да им се показват гадни неща, но продължават да следят темите, които ги съдържат. Поради тази причина Devoted of Slaanesh решава да ни спести какво мисли по тази тема, а утре по същата причина решава да ни спести какво мисли по всякакви други теми, щото кво значение за света има в крайна сметка кво мисли всеки един от нас по тези теми? И така за света верно спира да има значение какво мислят всички, ние не знаем какво мислят останалите, не знаем и ние какво да мислим.
Това по отношение безсмисленото споделяне на разни неща.
Не повдигнах горе въпроса за това колко подходящи са тези новини за Общия ни форум, защото намирам, че са абсолютно подходящи. През годините тук масово сме обсъждали точно такива неща. Постът е пуснат онтопик в специално създадена тема, пасваща на подфорума, в който е пусната. Аз нямам никакъв проблем с това - потребителите на Шадоуденс имат интерес и към неща, с които списанието Шадоуденс не се занимава. Ако има потребител, който намира, че негативността, която ни залива отвсякъде е вредна и безсмислена, не виждам що не си пусне тема, за да коментира това в нея. Освен ако разбира се въпросният потребител не вижда смисъл в обсъждането на такава тема, щото тя сама по себе си ни залива с негативност и безсмислена информация. Което не обяснява защо изобщо тогава повдига тази тема офтопик в друга тема. Изобщо, сложни форумни казуси...
Относно информативната стойност на въпросния пост - аз научих нещо ново. Досега мислех, че йеменци изчакват дъщерите им да станат поне на 12-13 г. преди да ги омъжат и изнасилят. Как промени това личния ми свят? Научих за Йемен нещо, което познатата ми йеменка тук не ми е казвала и ми стана още по-ясно, че на света му е нужно добро образование и че аз искам да се занимавам с образоването на хора, за да направя някаква промяна в света.