5/10
Cars - пропуск ми беше сред пиксарските заглавия и не съжалявам, че го гледах - едно приятно филмче с достатъчно интересни герои (Лари Кабелджията беше един път), не ме издразни и БГ дублажа, бяха се постарали нашите хора, но оригиналното аудио си е друга бира

8/10
Cars 2 - съвсем естествено изнамерих и продължението, но то се оказа в пъти по-слабо от оригинала, обърнаха го на шумен и цветен фойерверк, вместо да си останат с оригинала, шпионската нишка беше толкова изтъркано-глупава и Майкъл Кейн се мъчеше да го догара на таен агент ала Джеймс Бонд, че чак се измъчих да го слушам...
За мен това не беше Cars, а специален агент Матю спасява света.
3/10
The Incredibles - него го бях гледал толкова отдавна, че го бях забравил напълно - добре беше на второ четене, сега като се замисля сам не знам защо не си спомням нищо от първото гледане, всичко си му беше наред на филма

7/10
Bullet to the head - Сталоун пак раздава правосъдие и мускули с вени сред сетинга на Ню Орлеанс. Компания му прави азиатец, като на моменти се доближаваше до някои сцени в Час Пик - имаше смях

Иначе лично за мен този филм ме израдва повече от The Last Stand - имаше всичко необходимо за типичен Слай екшън - тупалки, стрелби и малко лафчета за цвят.
Хензел и Гретел някакви-ловци-бяха - не беше нещо кой знае какво, обичайната 3Д шитня за масово потребление... Няколко добре направени бойни сцени и кофите кръв леко компенсираха за тъпия сюжет и дървените превъплъщения на двамата главни герои, Фамке Янсен е все още добре изглеждаща като за MILF и толкова.
3/10
Невероятния Спайдър Мен - след като първата трилогия с Тоби и Кирстен не успя да ме впечатли, нямах кой знае какви очаквания и за този филм - знаех в общи линии историята и са се опитали да вкарат малко по-различна емоция, но нещо не сработи съвсем добре като филм за супергерой...
Главните герои не бяха толкова дразнещи, но пък и не изпъкваха с нещо по-специално, леко безлични ми бяха - главния лош докато се появи в цялото си великолепие филма взе че свърши, поне Денис Лиъри радваше в малкото екранно време

Става за убиване на времето, но нищо повече...
4/10
Pixar's Short Collection Vol. 1&2 - имаше попадения в късометражните на Пиксар - Luxo Jr., Geri's game, Lifted, One man band, For the birds, Knick Knack, Presto, Burn-E, La Luna, Night & Day, Partly Cloudly - останалите ми бяха леко meh и не успяха да ме впечатлят достатъчно...
Обща оценка 8/10