Random Stuff

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat May 25, 2013 9:36 pm

Да фааааааааак

Watch Toriko 99 - DBZ, One Piеce и Toriko в 1 серия...
http://www.animeonhand.com/watch/toriko/toriko-99

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue May 28, 2013 1:17 pm

Има некви глупости, но като цяло е спот-он списъчето.
Spoiler: show
Image
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue May 28, 2013 2:00 pm

Това чий списък е...щото Outlaw Star до Paranoia Agent или Spice And Wolf до Shigurui...ми звучи адски random (и тотално on topic).

Или пък да кажем рубриката Hidden Gems.
Повечето от тях са си доста популярни - Rojin Z, Toward The Terra, Seirei No Moribito, Ghost Hunt, Twelve Kingdoms, Birdy, Hyakko, Moyashimon, Ergo Proxy и Toshokan Sensou.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue May 28, 2013 4:06 pm

Бе знам ли, просто го постнах щото е доста всеобхватен. :) Ако някой начинаещ те пита к'во да гледа му постваш т'ва, пък той да си търси после което му звучи по - интересно. Подредени са по категории, та затова са едни до други. Въпреки че не видях къде Outlaw Star е точно до Paranoia Agent... Иначе добре, че беше това да ме подсети че трябва да подхвана Ichi The Killer и Litchi Hikari Club. Трябва да видя и Vagabond и Shin Angyo Onshi, щото искам да чета нещо самурайско, ама Blade of the Immortal ми беше някакси твърде мудно... Трябва някога да го видя пак де, може да стане love at second sight.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue May 28, 2013 6:29 pm

не видях къде Outlaw Star е точно до Paranoia Agent
Колоната под надписа "List of recommended..." там където са по азбучен ред...
И не коментирам толкова конкретните случаи, а че това как щом са в един списък за мен означава, че критерият е някакъв доста персонален.

Затова питам чий е този списък - на единичен фен, група блогъри, статистика в сайт и пр.

Има и други странни класирания. Примерно пак с Outlaw Star - то е в групата с екшъните...пък не помня боевете в него да бяха толкова пипнати.
В същата група е и Bounen No Xamdu, който е страхотно аниме, но не е и екслузивно екшън. В него има разнообразни теми и нелоша драма.
Напрактика във всеки жанр има учудващи избори (Love Hine и романтика?).
Ако някой начинаещ те пита к'во да гледа му постваш т'ва
Ми де да знам...аз не бих му постнал това...защото поне за мен едно от най-интересните неща винаги ми е било "откривателството".
Т.е. сам да си откриеш жанрове, течения, автори и т.н.
Дори ми се е случвало следното - хвалят ми нещо и аз се настройвам отрицателно, гледам го и не ми харесва...след години го гледам пак, харесва ми и се чудя какъв ми е бил buthurt-ът.

Резултатът е доста маргиналният ми и не-елитарен списък в MAL, ама пък ми е било кеф да ги гледам или дропвам. :lol:

С други думи не обичам наложените чужди мнения - примерно, някой да ти каже, че трябва да харесаш всеки филм на Ghibli иначе било лош вкус.

Горният списък въпреки че в голямата си час съдържа едни от най-любимите ми анимета Cowboy Bebop, Hidamari Scketch, Nodame Cantabile, FLCL, Big O, Tokyo Godfathers, TTGL, Planetes, Kino No Tabi, Slayers (фентъзи категорията е особено мизерна), Wings Of Honomiase и т.н. В същото време промотира едни от най-омразните ми - FMA, Code Geass, Eurika Seven, Tytania, Spice And Wolf и т.н. и т.н.

Май не ми се иска някой начинаещ да приеме този списък да класика (преди и след 2000 :lol:).
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue May 28, 2013 6:46 pm

Е, сега, интереса клати феса. :) На мен Гиаса ми е от любимите, затова казвам че списъка е добър, включва съвсем различни заглавие от много жанрове. Сега, всеки като го види този списък ще си прецени като изгледа кое какво е, съмнява ме че някой ще набеди нещо за класика само защото го е видял на картинка в Интернет.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue May 28, 2013 6:55 pm

Oops!
Размислих (както често се случва с мен).

Всъщност списъкът е доста подходящ за една друга цел.
Може би да не ми харесва за "Препоръки", но абсолютно става "Най-представителни заглавия за манга/аниме индустрията".

Какви теми доминират, какви пари се дават за тях, как се адаптират неща от други медии и пр. и пр.

Т.е. може да се даде на някой начинаещ, но не трябва да му се вменява "Ето това е най-доброто", а по-скоро "Ето това са най-разпространените продукции и каквото и ново заглавие да излезе то вероятно ще има някакъв сходен вид."
всеки като го види този списък ще си прецени като изгледа кое какво е
Според моята хипотеза това не е вярно...който като малък е започнал с Наруто или Драгън Бол и до ден днешен, ще му се виждат като безспорна класика...най-малкото по носталгични причини.
(Бе то и аз си харесвам много Sailor Moon ама уж знам, че това е само идиосинкаритзъм.)
На мен Гиаса ми е от любимите, затова казвам че списъка е добър
Ааа...дойдохме си на думата.
Интересно какво щеше да мислиш за него, ако беше гледал 2-3 мека заглавия от същото студио преди това.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue May 28, 2013 7:28 pm

Мерси, Клеймор! :)
Виждала съм манга списъка на тея същите хора отделно. И бая съм го следвала - останах разочарована само два пъти. Бях го загубила, така че много се радвам, че сега ми го намериха отново. :)

Иначе имаше и големи тъпотии сред аниметата, но то е обяснимо предвид това, че все пак са слагани и много комерсиални фен фейвъритс. Които дори лайняни е хубаво да се видят, за общата култура дет се вика. Има няколко заглавия, които ще си потърся.

@алшу - маргинален ти е МАЛ списъка някой друг път. Гледал си поне 4 пъти повече и по-разнообразно аниме от мен. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue May 28, 2013 7:32 pm

Ми аз, въпреки че съм гледал и некви анимета преди да знам че са такива, съм почнал с Наруто, само че си давам много добра сметка за недостатъците му. Не променя факта че от големите шонен манги е само след One Piece по сюжет, герои и сетинг. На Sunrise едва ли ще гледам нещо друго, щото те главно от Гъндам си бичат парите, а силно не ме вълнуват тоя тип мека анимета, InuYasha и некви фенсървиси. И Бибопа май е техен, ама той е некво изключение явно. Коуд Гиас ми харесва главно заради главния герой, нереалистичните, но яки битки с маневрени мекове и някои от темите засегнати в сериала и по - точно в края му, въпреки че планът на Чарлз е рециклаж на плана на Seele от NGE. А, да - и керъктър дизайна. :twisted: Без ебавка. Да, въпросните теми не са развити кой знае колко, но пак е повече отколкото може да се очаква от повечето шонени. Възможно е това лято да го гледам пак заедно с приятели които не са (за да имам оправдание че rewatch-вам стари неща като ме чакат толкова нови (за мен) :mrgreen: ) и ще видя какъв ще ми е с четири години разлика. Въпреки че за групово гледане май Гурен Лаган ще е по - добра идея.
alshu wrote: Може би да не ми харесва за "Препоръки", но абсолютно става "Най-представителни заглавия за манга/аниме индустрията".

Какви теми доминират, какви пари се дават за тях, как се адаптират неща от други медии и пр. и пр.
Току що изказа това, което аз се пъна в предните два поста. :lol:

@Амелия, радвам се че съм помогнал.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue May 28, 2013 7:37 pm

Gintama е на Sunrise и това (както и Бибоп и Планейтес) автоматично ги реабилитира за всяко лайно, което са пускали и ще пускат завбъдеще. :lol:

Абе, в тоя списък май нямаше Гинтама. СРАМОТА!!! :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed May 29, 2013 10:00 am

Claymore47_Fen, не бъди prejudice за студиа. :lol:
Дори Gonzo колкото и да бяха зажмотани имат хубави неща - част от тях дори са листнати в този списък ("космическият Граф Монтекристо" примерно :lol:).
силно не ме вълнуват тоя тип мека анимета
и
нереалистичните, но яки битки с маневрени мекове
Сори, това ми е малко вътрешно противоречиво.

Съществуват mecha сериали, които нямат нищо общо с Gundam, но не се опитвам да те зарибя. Предложих ти да погледнеш по-стари mecha неща на Sunrise, защото Code Geass е масов рециклаж на идеи от тях...включително и в голяма степен от Gundam.
Valvrave the Liberator прави абсолютно същото в момента, включително и от Code Geass...затова ми идва като голяма боза.

Силата на Sunrise е в това, че бълва адски разнообразни заглавия.
Освен изброените по-горе от Amelia неща, имат заглавия като - Yakitate!! Japan, The Big O, City Hunter...миналогодишните Danshi Koukousei no Nichijou и Binbougami ga...по-миналогодишното Tiger & Bunny...и т.н. и т.н.
Мога да изброявам още доста, но мисля че е излишно.
Мисълта ми - Cowboy Bebop хич не е случайност. :lol:

Голяма част от съвременните студия - Bones, A-1 Pictures, Manglobe са бивши кадри на Sunrise.

Amelia
маргинален ти е...
Дрът, дрън...аз самият смятам, че е маргинален и често нарочно търся тъпи комерсиалки, защото ги гледам за искейпизъм, а не за да си levelup-вам безкултурното ниво.
Такъв е по замисъл.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed May 29, 2013 10:34 am

Бе, усетих какво написах, но просто като видя гигантските гъндами и керъктър дизайна на по - новите серии не ми вдъхват много доверие. Сега, те може да се мега маневрени, знам ли. The Big O и Tiger&Bunny съм ги набелязал за някога, ама принципно некви сериали/книги/уотевър със стотици alternate continuity-та (кхъм, Gundam, кхъм) не ми влизат като идея. Една от причините от западните комикси силно да не ме вълнуват супергеройските, за сметка на други. Нямам много желание да гледам дълги неща, поне в момента. Та City Hunter и LoGH за които съм чувал хубави работи, отпадат на момента. Yakitate не беше ли за печене на хляб или аз съм разбрал грешно? От друга страна имам положителен prejudice към Production I.G. и MadHouse. :lol:

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed May 29, 2013 11:31 am

и керъктър дизайна на по - новите серии
Я да видим по-новите Gundam:

Seed - shoujo character design

00 - откровен fujoushi character design, тя авторката все shounen-ai е писала и затова залива екрана с bishounen-и :lol:...само дето освен една група безполови герой (или май бяха хермафродити), всички останали са strait...не че това има каквото и да е било значение, щом основната тема не е секс. На мен този дизайн хич не ми пречеше.

Age - kodomo character design

Unicorn - класически 80-тарски character design

Този в Code Geass - shoujo character design (от известни авторки на shoujo manga). Главият е типичен bishounen.

некви сериали/книги/уотевър със стотици alternate continuity-та (кхъм, Gundam, кхъм) не ми влизат като идея
Не знам дали знаеш, но всяка Gundam "ера" може да се гледа самостоятелно...дори е абсолютно невъзможно те да се развиват в един и същи свят.
Аз съм гледал само горните + The 08th MS Team, Wing, War In A Pocket, Turn A и X (които не харесвам, а последните две ги дропнах).

Най-важното - не се опитвам да ти наложа Gundam, а да те информирам колко разнообразно е (и дори разнопосочно).
Освен това Sunrise се произвели много други неща.
Yakitate не беше ли за печене на хляб или аз съм разбрал грешно?
Точно печене на хляб...но не като общообразователен предмет (е, има го и сегментът Seed of knowledge), а като бутални състезания аналогични на турнирите по бойни изкуства.
Вътре освен тотална гавра с шоненските тупалки се ебават още с много други работи.
От друга страна имам положителен prejudice към Production I.G. и MadHouse.
Ми не че и те не са произвеждали тотални боклуци.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed May 29, 2013 11:46 am

Е, всички имат лоши заглавия, но съм забелязал че I.G. почти никога не правят компромис с анимацията. Yakitate може и да го видя щом е пародия.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed May 29, 2013 12:12 pm

С анимацията - не, нямам лоши наблюдения...ама предполагам, че примерно Robotics;Notes ще ти е адски скучно...въпреки че аз си го гледах с кеф (защо го харесвам е друга тема).

Amelia напоследък им наплю Ghost Hound (да не се бърка с Ghost Hunt щото ще трепам някого :lol:).

Reideen също не блести с особено смислен сценарий.

Мисълта ми е - колкото и да е железно студиото имат си и върхове и спадове.

Примерно KyoAni винаги вадят страхотна анимация, но имат невероятно тъпи заглавията от типа на Air и Clannad. Последното им смразяващо кръвта с лиготията си заглавие е Tamako Market, а през лятото идва първото им заглавие прицелено в диаметрално противоположна публика - Free обещава порой от бишита.
Тя и публиката реагира странно на заглавиата им. Примерно Hyouka май го харесваме само аз и Mushu, пък не е много по-различно от други свръхпопулярни техни неща.